Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Kütüphane] Charlotte Cracker

Bu Karakter Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • Severim

    Kullanılan: 88 73.9%
  • Sevmem

    Kullanılan: 31 26.1%

  • Kullanılan toplam oy
    119

Charlotte Cracker (Shārotto Kurakkā), Charlotte Ailesi'nin 10. oğlu, 15. çocuğu ve ailenin en yaşlı üçüzleri olan Custard ve Angel'in kardeşidir. Aynı zamanda Koca Ana Korsanları'nın Üç Tatlı Komutanı'ndan biridir ve Bisküvi Adası'nı yöneten Bisküvi Şansölyesi'dir.

Yaptıkları ve rolü nedeniyle Tüm Kek Adası Arkı'nın ana düşmanlarından biridir.

Görünümü

Cracker kayda değer uzunlukta bir boya sahip kaslı bir adamdır. Kısa, mor renkte, bir kısmı bagete benzer şekilde başının üzerinde dikilen ve iki parçası ayrı yönlere bakarak ucundan kıvılcımlar çıkaran saçları vardır. Sağ gözünün üzerini büyük bir yara izi kaplar ve iki gözünün çevresinde de kırışıklıklar bulunur. Üzeri çıplaktır. Altına bisküvi desenli bir etek ve diz bölgelerinde dekoratif küreler olan bacak boyunda çizmeler giyer. Sağ omzunda parlak renkli bir omuz korumalığı vardır ve bu korumalığa pembe puantiyeli bir pelerin takılıdır.

Cracker genelde Şeytan Meyvesi'nin gücü ile yaptığı bisküvi zırhının içinde durur. Sadece zırhı zarar gördüğünde ya da yok edildiğinde gerçek bedeni ile ortaya çıkar. Zırhının içinden neredeyse hiç çıkmadığı için, aranma posterinde zırhın resmi konulmuştur. Zırhın biçimi dev gibi bir savaşçıyı andırır. Boyut olarak Luffy'nin dört katıdır. Zırhın sivri bir burnu, uzun bir sakalı, biçimsiz uzuvları ver sağ gözünün üzerinde yer alan bir yara izi (gerçek Cracker'da olana benzeyen) vardır. Kafasında eskiden Spartalı savaşçıların kullandığı tepesi tüylü, yanları boynuzlu bir miğfer bulunur.


Kişiliği

Cracker ailesine ve tayfasına aşırı derecede sadık bir adamdır. Linlin'in eski kocalarından biri olan Pound, ailesi ile ilgili bazı sırları Luffy ve Nami'ye anlattığı için oldukça sinirlenmiştir. Bir kişinin soyunun karakterini etkilediğine inanır. Bu düşüncesinden dolayı, Vinsmoke Ailesi'ne geri dönen Sanji'nin bir daha Hasır Şapka Korsanları'nın yüzüne bakmayacağını ve onları hor göreceğini söylemiştir. Tıpkı Linlin gibi, Cracker da kendi babasını ve diğer üvey babalarını aileden biri olarak görmez. Arada kan bağı olmadığını düşündüğü için böyle bir görüşe sahiptir.

Cracker kendine oldukça güvenir ve mümkün mertebe düşmanı ile yalnız yüzleşmeyi tercih eder. Dostlarının ya da hizmetkarlarının dövüşe karışmasından hoşlanmaz. Şeytan Meyvesi'nin güçlerini kullanmayı ve gücü ile düşmanlarını ezmeyi çok sever. Diğer yandan Şeytan Meyvesi gücü ile ürettiği bisküvileri başkalarının yemesinden nefret eder. Acıya karşı çok hassastır. Bedenine iğne batmasına bile dayanamaz. Bu yüzden genelde zırhının içinde durur. Ayrıca zırhının meşhur olmasından dolayı gurur duyar.

Yetenek ve Güçleri

Koca Ana Korsanları'nın en yüksek rütbeli adamlarından ve aynı tayfanın Üç Tatlı Komutanı'ndan biri olan Cracker'ın tayfa üzerinde büyük bir otoritesi vardır. Bisküvi Şansölyesi olduğu için Bisküvi Adası'nı yönetmek ve ihtiyacı olan kişilere bisküvi temin etmekle yükümlüdür. Ayrıca savaşta büyük filoları komuta edebilir.

Cracker'ın sadece varlığı ve sesi bile etrafındaki Soru Soru no Mi'nin gücü ile canlanmış nesnelerin kaçmalarına ya da ölmelerine neden olur. Gücü ile tayfası içinde korkulan ve saygı duyulan biridir. 860.000.000 Belly ödülü, seride görülen en yüksek ödüllerden biridir ve bu ödül, Dünya Hükümeti'nin Cracker'ı ne kadar büyük bir tehdit olarak gördüğünün kanıtıdır. Gücü ve saygınlığı o kadar etkilidir ki, yenildiği duyulunca Şeker Şehir'de sıkıyönetim ilan edilmiştir. Linlin'in Donquixote Doflamingo'yu yenen Luffy'nin üzerine sadece Cracker'ı göndermesi, onun gücüne güvendiğini göstermektedir. En Kötü Jenerasyon'dan sayılan Urouge, bir Tatlı Komutanı olan Charlotte Snack'i yenince, intikam için Cracker gitmiş ve Urouge'u yenmiştir. Ancak öldürmeyi başaramamıştır.

Cracker dövüş esnasında sıklıkla kurnazlık ve rakibini kandırmaya yönelik hareketler peşinde olur. Luffy'ye en başta bisküvi zırhını gerçek bedeni gibi göstermiş, kollarını ve bacaklarını çoğaltarak Şeytan Meyvesi gücüne sahipmiş gibi numara yapmıştır. Luffy'den ağır bir saldırı aldığında ağzından kan kıvamında reçel kusmuş ve sanki çok zarar görmüş gibi ayak çekmiştir. Ayrıca çok tanınan biri olmasına rağmen Denizciler'in ve Dünya Hükümeti'nin bir Bisküvi Askeri gerçek Cracker sanmasını sağlamıştır.

Fiziksel Yetenekleri
Cracker inanılmaz derecede dayanıklı bir bünyeye sahiptir. 11 saat boyunca Luffy ile dövüşmüş ve onu kovalamıştır. Fiziksel gücü de iyi seviyededir. Pretzel gibi devasa bir kılıç kullanmasına rağmen, Luffy'nin aşırı hızlı darbelerini kılıcı ile durdurabilmiştir.

Kılıç Ustalığı
Cracker kılıcı Pretzel'a oldukça hakimdir ve kılıcın büyüklüğüne rağmen onu ustaca kullanabilir.

Şeytan Meyvesi
Cracker, Bisu Bisu no Mi isimli Paramecia türü bir Şeytan Meyvesi yemiştir. Meyvesinin gücü sayesinde istediği kadar bisküvi üretebilir ve ürettiği bisküvileri istediği gibi kontrol edebilir. Cracker uzman bir zanaatkar olduğu için, bisküvi ile gerçeğinden ayırt edilemeyecek mükemmellikte kopyalar ve silahlar yapabilir. Her zaman içinde durduğu zırhını o kadar iyi tasarlamıştır ki, onun aslında bisküviden yapıldığını kimse anlamaz. Bisküvilerini istediği şekle sokabildiği gibi, onlara Busoshoku Haki takviyesi yaparak onları daha sert bir hale getirebilir.

Cracker'ın yarattığı bisküvi kuklalar çok güçlüdür. Kuklası ile Pound gibi iri yarı bir adamı tek eli ile toprağın altından çıkarabilmiş ve Luffy'yi defalarca uzaklara savurmuştur. Cracker'ın bisküvileri çok sağlamdır. Bisküvi zırhı Luffy'nin İkinci ve Üçüncü Vites formundaki saldırılardan etkilenmemiştir. Luffy anca en güçlü formu olan Dördüncü Vites'e geçinde bisküvi zırha zarar verebilmiştir. Cracker gerek gördüğü takdirde bisküvilerini kullanarak önüne bir duvar örebilir ve kendini bu şekilde koruyabilir.

Silahları
Cracker, Pretzel adında oldukça büyük, çift kenarlı ve el korumalığı bisküviyi andıran bir kılıca sahiptir. Kendi yorumuna göre kılıcının bir eşi daha yoktur. Bisküvi askerler de bisküviden yapılma Pretzel'lara sahiptir. Cracker ayrıca bisküviden kalkanlar yaparak savunmasını arttırır.

Haki
Cracker, Busoshoku Haki konusunda çok ileri bir seviyededir. Kılıcını ve bisküvi zırhını Haki ile sertleştirir. Luffy gibi uzman bir Busoshoku Haki kullanıcısı bile Cracker'ın Busoshoku Haki'sinin çok sert olduğunu dile getirmiştir. Ki Cracker'ın, Luffy'nin Haki tabanlı saldırılarını durdurabilmesinden bu durum açıkça anlaşılmaktadır. Cracker, kılıcına Haki yükledikten sonra Dördüncü Vites formundaki Luffy'nin tamamen Haki ile kaplanmış kolunu yarıya kadar kesebilmiştir.

Ek Bilgiler

- Cracker'ın adı fırınlanmış bisküvi olan krakerden gelmektedir. Adı, Charlotte Ailesi ve Koca Ana Korsanları'nın yiyecek tabanlı teması ile uyumludur.

- Cracker'ın saçlarındaki maytap benzeri çıtırtılar, ismi ile yapılan bir oyun gibi görünmektedir (Maytap, İngilizcede firecracker olarak isimlendirilir).

- Cracker ve Wanze'nin bazı benzerlikleri bulunmaktadır:
  • İki karakter de kendilerine yiyecekten zırh yapar.
  • İki karakterin de yiyecek tabanlı zırhları alışılmadık yöntemler ile saf dışı bırakılmıştır (Sanji, Wanze'nin ramen zırhını mutfak araçları ile yok etmiş, Luffy de Cracker'ın bisküviden zırhlarını yemiştir).
  • İki karakter de yenilgileri kesinleştiği zaman yoldaşlarının yanına uçmuştur.

Künye

Adı: Charlotte Cracker
Okunuşu: Shārotto Kurakkā
İngilizce Adı: Charlotte Cracker
İlk Göründüğü Bölüm: Manga 835, Anime 796
Bağlantıları: Koca Ana Korsanları, Charlotte Ailesi
Unvanları: Korsan, Üç Tatlı Komutanı'ndan biri, Bisküvi Şansölyesi
Lakapları: Bin Kollu Cracker (Jap. Senju no Kurakkā, İng. Thousand Arms Cracker), Bisküvi Şövalyesi (Jap. Bisuketto no Kishi, İng. Biscuit Knight)
Yaşı: 45
Durumu: Canlı
Doğum Günü: 28 Şubat
Boyu: 307 cm
Ödülü: 860.000.000 Belly

Şeytan Meyvesi
Adı:
Bisu Bisu no Mi (Tr. Bisküvi Bisküvi Meyvesi, İng. Bis-Bis Fruit)
Anlamı: Bisküvi
Türü: Paramecia

Hak Sahibi

Kaynak: http://onepiece.wikia.com/wiki/Charlotte_Cracker
Çeviren: Smoker
Yayınlayan: korsanfan.com
 
Son düzenleme:

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık