Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Kütüphane] Vasco Shot

Bu Karakter Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • Severim

    Kullanılan: 25 26.3%
  • Sevmem

    Kullanılan: 70 73.7%

  • Kullanılan toplam oy
    95

Vasco Shot (Basuko Shotto), Karasakal Korsanları'nın On Titan Kaptanı'ndan biridir ve Sekizinci Gemi'nin kaptanlığını yapmaktadır. Normalde Impel Down'ın 6. Katı'nda ömür boyu hapis cezasına çarptırılmış efsanevi suçlulardan biriydi, Karasakal tarafından serbest bırakıldıktan sonra onun tayfasına katılmıştır.

Görünümü

Shot normal bir insanın üç katı büyüklüğünde iri yarı bir adamdır. Sanjuan Wolf'ten sonra Karasakal Korsanları'nın çekirdek üyelerinden en büyüğüdür Tıknaz bir vücut yapısı vardır. Kalın kolları dizlerine gelecek kadar uzundur ve iri gövdesiyle doğru orantılıdır. Buna rağmen bacakları çok daha kısa ve incedir, bu yüzden gövdesiyle orantısızdır.

Shot'ın kırmızıya çalan bir ten rengi, son derece geniş bir boynu ve oldukça uzun ve kalın bir burnu vardır. Burnu öne doğru eğimlidir, bu yüzden karşıdan bakıldığında ağzının üst kısmı görünmez, ayrıca burun delikleri de burnunun büyüklüğüne oranla çok küçüktür. Burnu yüzünün ortasından değil, gözlerinin üstünden, alnına daha yakın bir yerden çıkar. Kaşları tuhaf bir şekilde gözlerinin altındadır ve uçlardan yukarı doğru çıkıntı yapar. Kırışık bir alına sahiptir ve kulakları çok küçüktür. Sürekli olarak yüzünde bir sarhoş gülümsemesi vardır. Genelde ağzını kocaman açarak, büyük, yuvarlak dişlerini göstererek, dilini dışarı çıkararak, salya akıtarak ve belirgin çene kıvrımlarını göstererek gülümser. Kafasına iki konisi yanlara kıvrılmış ve uçlarında ponponlar bulunan siyah bir soytarı şapkası takar. Siyah dalgalı saçları sırtına dökülür. Ensesinin iki yanında (her bir yanda üçer adet) büyük, altın halkalar takılıdır.

Sırtında daima alt kısmında kanji olarak "sake" (酒) yazan kahverengi bir kordonla sırtına bağlanmış büyük, sarımsı bir likör kabağı taşır. Kıyafet olarak, şapkasından hariç olarak siyah beyaz çizgili standart mahkum üniforması giyerken görülmüştür. Ayaklarında beyaz renkte slip ayakkabılar vardır.

Kişiliği

Shot'ın genel tavrı soğukkanlı ve biraz sersem bir sarhoş tiplemesidir. Gösterimlerinin hiçbirinde ayık olmadığı için, sarhoş olmanın kişiliğini ne kadar etkilediği bilinmemektedir. Ayılmaktan nefret ediyormuş gibi görünmektedir. Zira bir defasında tayfa arkadaşlarına, içkileri bittiği takdirde bir kasabayı istila etme teklifinde bulunmuştur.

Yine de Shot'ın bu bariz aptallığı, geçmişte hapsedilmesine yol açan suçlarının zalimliği göz önüne alındığında hoş görülmemelidir. Impel Down'un 6. Kat mahkumlarının standartlarına göre bile olağanüstü derecede gaddar bir olduğu ve bunun sonucunda varlığının tarihten silinmesi gerektiği söylenmiştir. Tayfası ile birlikte Zirve Savaşı'na geldiklerinde kaptanından oradaki herkesi öldürmek için izin istemiş ve vahşete olan düşkünlüğünü göstermiştir.

Diğer birçok One Piece karakterinde olduğu gibi Shot'ın da kendine has bir gülüş tarzı vardır: "Toputoputopu!"

Yetenek ve Güçleri

Shot iki yıllık zaman atlaması esnasında Karasakal'ın kişisel korumaları olarak bilinen "On Titan Kaptan"dan biri olmuş ve Sekizinci Gemi kaptanı görevine getirilmiştir.

Shot'ın savaşta neler yapabileceği hakkında henüz hiçbir şey bilinmemektedir. Ancak, sadece dünyanın en kötü, en tehlikeli suçlularının tutulduğu Impel Down'ın 6. Katı'nda tutulacak kadar güçlüdür. Dahası hapsedildiği dönemde en güçlü 6. Kat mahkumlarından biriydi. Karasakal'ın tayfasına alacağı kişileri belirlemek için mahkumların arasında gerçekleştirdiği ölüm kalım savaşından sağ çıkmıştır.

Fiziksel Yetenekleri
Dayanıklılık açısından, Karasakal Korsanları'nın geri kalanıyla birlikte, Beyazbıyık'ın deprem şok dalgasından dolaylı ve daha sonra Daibutsu formundaki Sengoku'nun şok dalgasından doğrudan bir vuruş almasına rağmen hızlıca iyileşebilmiştir.

Silahları
Shot, tayfası ile birlikte Beyazbıyık'ı öldürürken iki tabanca kullanmıştır.

Ek Bilgiler

- Shot'ın soyadı, Portekizli bir kaşif olan Vasco da Gama veya İspanyol bir kaşif ve fatih olan Vasco Núñez de Balboa'dan geliyormuş gibi görünmektedir.
- Shot'ın adı ise küçük porsiyon alkollü içkiler veya karışık içecekleri hızlı bir şekilde tek yudumda tüketmeye yarayan (genellikle yaklaşık 1 ila 4 oz) şat (shot) bardaklardan gelmektedir.
- Shot'ın en sevdiği "yiyecek" Shaoxing şarabıdır.

Künye

Adı: Vasco Shot
Okunuşu: Basuko Shotto
İngilizce Adı: Vasco Shot
İlk Göründüğü Bölüm: Manga 575, Anime 484
Bağlantıları: Karasakal Korsanları, Impel Down (eski)
Unvanları: Korsan, On Titan Kaptan'dan biri, Sekizinci Gemi Kaptanı, Büyük Hapishane Mahkumu (eski)
Doğduğu Yer: Güney Mavi
Lakabı: Ağır Alkolik (Jap. Ōzake, İng. Heavy Drinker)
Durumu: Canlı
Yaşı: 38
Doğum Günü: 5 Ağustos
Boyu: 573 cm
Kan Grubu: X
Ödülü: Bilinmiyor.

Hak Sahibi

Kaynak: http://onepiece.wikia.com/wiki/Vasco_Shot
Çeviren: Smoker
Yayınlayan: korsanfan.com
 
Son düzenleme:
Eline sağlık.Garip bir adam.Meyve gücü yada hakisi vardır heralde.Acaba ne tür bir suç işledi bu kadar ceza alacak.Tamda BB nin tayfaya yakışacak bir üye zaten.:cool:
 
Güçlüdür kesin... Adam efsane sonuçta...

ya BB sanki seçmece gibi adamlarını yıllar öncesinden belirlemiş sonra gidip bulundukları yerden alıp savaş meydanında posta koyuyor o kadar kişi arasında neyine güveniyor bu anlamıyorum ki :) Basco Shot'a dönecek olursak Zoro gibi o da içip sarhoş olmayanlardan :) fiziki gücü oldukça yüksek birisi olsa gerek Garp kadar olmasada tabi :) bilgiler için teşekkürler Smoker kardeşim...
Rica... Benim yanımda da o adamlar olsa... Bende posta koyarım...
 
Son düzenleme:
Ellerine sağlık Smoker abi diğer öyleri bekliyoruz özellikle hem gemi diye geçen hemde dev olan sanjuan wolfu ( bir şey nasıl varolur ) :) ???
+ şişen'in üstünde sake yazıyordur herhalde dimi :) kafama takıldı :p
 
Ellerine sağlık Smoker abi diğer öyleri bekliyoruz özellikle hem gemi diye geçen hemde dev olan sanjuan wolfu ( bir şey nasıl varolur ) :) ???
+ şişen'in üstünde sake yazıyordur herhalde dimi :) kafama takıldı :p
Likor'de olabilir...

iyi bir noktaya değindin eline sağlık
merak ettim luffy tayfası nasıl bu adamlara denk olacak bana pek olası görünmüyor
Şuan Karasakal Korsanları bizimkileri her türlü ezer... İlerki bölümlerde herşey şekillenir...
 
Son düzenleme:
Sakedir kesin ne olacak başka :D Eline sağlık usta daha chapter yeni çıktı hemen çeviri valla :)

Bu adamla yada dediğiniz devle chopper karşılaşacak bence,doktor hangisiydi bilmiyorum tam tabii yeni oldukları için.

Yalnız elindekiyle aynı shanksın tayfadaki elemanla benzeşiyor sanki buda ilginç bir ayrıntı :p Fakat görünüşünden değerlendirirsem pek zeki birine benzemiyor ondan farklı olarak :D
 
Sakedir kesin ne olacak başka :D Eline sağlık usta daha chapter yeni çıktı hemen çeviri valla :)

Bu adamla yada dediğiniz devle chopper karşılaşacak bence,doktor hangisiydi bilmiyorum tam tabii yeni oldukları için.

Yalnız elindekiyle aynı shanksın tayfadaki elemanla benzeşiyor sanki buda ilginç bir ayrıntı :p Fakat görünüşünden değerlendirirsem pek zeki birine benzemiyor ondan farklı olarak :D
Çok güçlü olduğunu düşünüyorum...

Bizim tayfada bi içici Zoro var oda öle delice içmez.Acaba sınıfı ne çok merak ettim.Ellerine sağlık Smoker-sama.
Lafı olmaz...
 
Son düzenleme:

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık