Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Dünyayı Etkileyen Olaylar

Korktukları hem iyi olmuş hemde enteresan olmuş...
Zira bu tarz bombaları kullanmaktan çekinmeyen büyük devletleri bile korkutabilen bir gücün olması hakikaten enteresan.
Bir kaç milyon tnt kullanılıp bir adanın yok edildiğini okumuştum mesela; herhangi bir şeye karşı acıma duygusu beslemeyen kişilerin de korktuğunu görmek garip geldi :)
Konu gayet ilgi çekici ve güzel kardeşim ellerine sağlık, kaleme aldıkların dışında da kayda değer olaylar muhakkak var lakin bunların içerisinde benim ilgimi çeken Kenndy Suikasti...
Korkunun genel sebebi, silahlanma yarışında herkesin geç kalması. Yani sen güçlü bir bomba yapmış olabilirsin, ama başka güçlü bombası olan ülkeler de var. Sen bunlardan yalnızca birini hedef alarak toplu bir yıkıp yapabilirsin, öte yandan bunu yaptığın takdirde ensende o diğer "güçleri" de bulabilirsin. Karşılıklı bir korkunun doğurduğu "toplu ve kesin yıkım"...
 
İşin aslı bu konuşmayı devam ettirirsek yine olay siyasete bağlanacak :) ama bir örnek vermeden de edemeyeceğim.
İsrail Parlamentosu'ndan bir vekilin hiç çekinmeden "atom bombası atabiliriz" demesi gibi, bu gibilerin normal şartlarda ölüm, yıkım v.s olgulardan korktukları ya da çekindikleri söylenemez.
100 MT'luk bir bombayı yarıya düşürmeleri herhalde bu şekilde bizlerin de sonu gelir hissi uyandırmış olsa gerek onlarda da :)
Siyasete çok da kaymıyor sanki, Smoker da izin verirse durum tespiti diyelim daha çok... :) Uzun vadede tüm baskın lobiler kara bakar. Bomba en karsız ve en direkt çözümdür. Öte yandan, İran - Afganistan - Pakistan gibi ülkelerde bile nükleer silah bu kadar yaygın bir üretim alanı buluyorken... Bu tehditleri kimse kolay kolay ciddiye almıyor tabi. Bir de bir yere atom bombası atmak geçici ve çok ters tepebilecek bir sonuç verir. Öte yandan o ülkenin ekonomik özgürlüğünü elinden almak, "feodal bir toplumda babasının evinde yaşayan, onun eline bakan genç bir kız çocuğuna" çeviriverir koca ülkeyi. :)
 
Eline sağlık abi, güzel konu derlemişsin. Dünyayı etkileyen çok çok büyük tesirleri olan olaylar bunlar. Ama bir de çok küçük olup çok önemli gelişmelere yol açan olaylar var. Onları da bu şekilde derleyebilirsen şahane olur. Mesela geçende Napolyon'un Basuru diye bir kitap aldım. Henüz okuma fırsatım olmadı ama ifade ettiğim türden olayları anlatıyordu. En basitinden Napolyon'un, İmparatorluğun dönüm noktası olan Waterloo savaşını kaybetmesinin nedeni olarak havanın çok yağmurlu olması dolayısıyla topların gereken yerlere konuşlandırılamadığı ve Napolyon'un basur rahatsızlığı nedeniyle at binemeyerek mevzileri kontrol edemediği gösterilmiş. Bu şekildeki bilgilerin toplandığı bir konu derlenebilirse çok şükela olur açıkçası :D
Öyle bir konu da var aklımda.
 

Monkey :D Luffy

ellerine sağlık çok seviyorum bu tarz konuları foruma renk katıyor emeğine sağlık
 
son olay için teşekkürler...daha önce duymuştum tarihin arka odasında bi bölümde yer verilmişti ... fransız askeri timine kelime-i şehadet getirterek mescidi harama sokmalarına ne kılıf uydurmuşlar insanlara bunu nasıl izah edebilmişler hep bu kısmını merak etmişimdir.. adamlar anlamını bilmedikleri halde söylemişler..
 
son olay için teşekkürler...daha önce duymuştum tarihin arka odasında bi bölümde yer verilmişti ... fransız askeri timine kelime-i şehadet getirterek mescidi harama sokmalarına ne kılıf uydurmuşlar insanlara bunu nasıl izah edebilmişler hep bu kısmını merak etmişimdir.. adamlar anlamını bilmedikleri halde söylemişler..
Türkler'den değil, Fransızlar'dan yardım isteyen Suudiler'den ne beklenir ki? Bundan sonra Körfez Savaşı esnasında da yabancıların Kâbe'ye girmesine izin veriyorlar.
 
Atom bombasını ateşleyecek olan Pilot , bu bombanın büyüklüğü hakkında hiçbir bilgilendirilme yapılmamış.
Bu denli büyük bir patlama olacağını bilse idi acaba yine görevini yapar mıydı ?
 
körfez savaşında girdiklerinden haberim yoktu... krallığın kimler tarafınan kurulduğunu ve hangi anlaşmalarla ayakta durabildiğini çok iyi bilmeli bu ülkenin ve diğer ülkelerin insanları... gerçekten manidar neden türklerden yardım istemeyipte fransızlardan istemiş olabilirler ?
Fransız petrol şirketleri ile anlaşmaları var.
 
Budiste hayran kaldım yahu.Nasıl bir ruhsal konsantrasyondur ki diri diri yanarken gıkı bile çıkmamış.Eline sağlık bu arada.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık