Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Şaka gibi argümanlar veriliyor yav ciddi ciddi.Carrot mevzularına hiç girmiyorum bile.Zaten 10 sayfa yazılmış da bu Sanjiyi ezme merakı nedir cidden anlamıyorum.Biri kalkıp diyor ki hayali yeterince iyi değil,diğeri çıkıyor saldırmak için dalınca tek yer.Belki de aynı kişi diyordur bunları.Kısaca yazayım hemen buraya.

Wb nin hayali aile kurmak iken kalkıp Kk dengi olmuş.Bmnin hayali annesinin isteği ve arzusu gibi herkesin huzur içinde yaşayabileceği bir yer oluşturmak iken kalkip yonkou olmuş ama Sanji all-blueyu bulmak istiyorum deyince böyle hayal mi olur.

Diğer bir konu ise Zoronun harbiden Sanjiye vurabilme mevzusu.K.haki de uzman olan Sanjiye Zoro öyle basitçe vuramaz.Zoro şu an Sanjiden güçlüdür.Bundaki etken de gördüğümüz üzere dayanıklılık.Zoro Sanjinin hızına ayak uyduramaz.Keza Sanjide Zoronun dayanıklılığına.İşin sonunda ayakta kalan Zoro olur ama artik kaçlı kılıç sitili kullanır veya iyileşmesi ne kadar alır bilemem.

Millet ciddi ciddi birisi diğerinden az bir şey güçlü ise direk yenecekmiş gibi bir yorum atıyor.Yonkou şenks az çok Sakazukiden güçlüdür ama hiç bir şey yapmadan dursa Sakazuki tek atar şenkse.Aynı Sakazuki Kuzanı 10 günlük bir savaş sonucunda ancak yenebiliyor.Önemli olan ne kadar güçlü olabildiğin değil o vurma şansını elde etmektir.Zoro ićin dinç bir Sanjiye vurma şansı bile vermiyorum ben.Zoro işi dayanıklılık savaşına çekebilirse anca yener ki Sanji zeka bakımında Zoroya çok çok çok fazla geldiği için olası bir dövüş senaryosunda ben bahsimi gönül rahatlığı ile Sanjiye yatırırım.Adamlar k.hakisi yüzünden Katakuri Zorodan açik ara güçlü Sabodan darbe yemez diyor,katakuri kadar olmasa da k.hakisi çok iyi Sanjiye tek attırıyorlar.Şaka gibi.Hatta resmen eşşek şakası bu
Sen sus Sanji fanı derlerse şaşırma. :(

İkisi de birbiribe illaki vurur Zoro vs Sanji'de o kısmı biraz abartmışsın bence. Zoro ile Sanji arasında hız bakımından o kadar fark olduğunu düşünmüyorum şahsen, ayak uyduramayacağı kadar fark yoktur yani. Vs de kim alır bilemiyorum. Ama kalan kısımların bir çoğuna katılıyorum. :sapkali:
 
Sen daha Sanjinin gölgesini yenemiyor diye ortaya çıktın...

Bende İkisinin uzun süre denk dövüştüğüne dair birşey yok diyorum.

Kısa bur arbede yaşanıyor sonra bakıyoruz kılıçlar yerinde eliyle kavga ediyorlar.

Burdan salıklı bir güç kıstası çıkaramazsın anlayacağın.
 
Zoro'nun Vergo'a tek atması bence mümkün değil pek.

Aslında Law'ın da mümkün değildi , eğer Vergo kendine bu kadar güvenmeseydi

Vergo adam akıllı dövüşse Law'dan kan alırdı diye düşünüyorum

Ama Zoro Vergo'u bence yener. Orası kesin gözümde.

Fiziksel dövüşe girse bile Zoro yener Vergo'u. Haki olarakta Zoro'u üstün görüyorum çünkü.
 
http://oku.mangaframe.com/read/one_piece/tr/0/690/page/10

Vergo eğer bütün hakimi bambuya uygularsam daha güçlü vururum diyor. Yani b.hakiyi bütün vücuda uygulamaktansa belli bir bölgeye uygulayınca orada daha fazla haki oluyor ve kesilmesi vs. zorlaşıyor.
HxH çakması yine.

Law'ın Smoker'ın sopasını kesememeside muhtemelen bu yüzden. Vergo bütün vücuda haki uygulayarak hata yaptı.
Sadece bambuya yapsa kesilmezdi muhtemelen.
http://oku.mangaframe.com/read/one_piece/tr/0/690/page/17

Birde Smoker'a bakalım...
http://oku.mangaframe.com/read/one_piece/tr/0/662/page/7

Yani Vergo sadece bambuya haki uyguladımı Smoker'ın juttesini kırıyor ama Smoker'ın juttesini Law meyvesiyle kesemiyor.
Böyle düşününce Vergo aptallık yapıp full beden olmasa yenme ihtimali var diye düşünüyorum.

Ekleme
Yine aynı şekilde yetersiz hakiye sahip Tashigi ise kolaylıkla Law tarafından kesilmişti.
http://oku.mangaframe.com/read/one_piece/tr/0/661/page/19

@Alpamis
Luffy'nin b.haki > Smoker'ın b.haki dersek Law'ın Luffy'i kesme ihtimali bana göre yok.
 
Son düzenleme:
Diamante dediğin ezik Tashigi'yi dansöz yapar biliyorsun di mi? :D
Diamante ile Tashigi kıyası ne alaka şimdi. Alakasız laflar ortaya atarak ne amaçlıyorsun onu anlamadım.

Ayrıca tarladan bahsetmiyoruz biz burda. İçlerinde 500 milyon ödüllü efsane korsan Chinjao'nun olduğu korsan ittifakı o saldırıyı görünce küçük dillerini yutuyorlar.
Diamante bile tarla kesiyorken Zoro o kadarını kessin işte, bunda anlaşılmayacak bir şey yok. Chinjao ne zaman şaşırdı acaba. Chinjao'nun ''küçük dilini'' yuttuğu şu sahneyi koy, koyamazsan artık tartışmayı benimle bırak, hakkaten uydurdukça uyduruyorsun bu şekilde tartışılmaz.

Ryumaa örnekleri neyi kanıtlar. Ryuuma zaten çok aşmış bir kişilik gibi duruyor. Ama Brook'un vücudu ile yaptığı saldırıların Zoro'nun şu anki saldırıları ile kıyaslanması gibi bir şeçenek yok. Buradan ne anlatmaya çalıştın?
Ryuma kendi tekniklerini kullanmadan kule kesiyor, bu işin püf noktası tekniktir üstelik. Yani Diamante gibi bir ezik tarla keser, Ryuma teknik kullanmadan kule keser, bunlar üst seviye adamlar için basit işler diyorum, bir şeymiş gibi abartma diyorum. Sen bana Chinjao'nun nerede Zoro'nun kesmesini görünce küçük dilini yuttuğunu göster, gösteremiyorsan da artık bu işi bırak.

Fuji iki sene öncesindeki Zoro'yu nerden biliyor da öyle bir güç beklemiyordu.
Nereden bilecek, Kizaru nereden biliyorsa oradan. ''orta halli bir kılıçustası'' diyordu Kizaru 2 sene önce. Fuji'nin o seviyede birisini teklemesi normal. Ama baktı ki iyi seviyeye gelmiş, haliyle beklemediği şekilde Zoro'ya tek atamadı, olay bundan ibaret. Zoro'da tek yemesin zaten bunu başarıymış gibi ortaya koymakta ne oluyor.

K.hakisi çok sağlam bir adamdan bahsediyoruz. Bu bahane edilemez bile. Aokiji öylece duruyordu Luffy onu havaya fırlatabilir. Fuji Zoro'ya bildiğin saldırdı ve sürekli bir saldırı olan çekim ile saldırı altındayken Zoro öyle bir atak yapıyor. İkisi çok farklı olaylar.
.
K.Hakisi sağlam diye her haltı tahmin edecek hali yok, Luffy G3 ile vururken ve yanağına çizik atarken ve Zoro gibi az biraz değil baya bir Fujitora'yı uzağa fırlatırken neredeydi o Fujitora'nın K.Haki'si, demek ki herşeyi göremiyormuş değil mi.

Zoro orada o kesmeyi atmasa, tek yiyecekti Fujitora'dan. Halen bunu anlamadınız, adamın o pozisyonda tek yememesi için bir şey yapması lazım, azıcık Fujitora'yı ittirmesi gibi. Bunu da yaptı, nasıl yaptı zorlukla, ıkına sıkına, kan kusarak. Siz öyle bir anlatıyorsunuz ki sanki Zoro hiç zorlanmadan bunu yapmış, hiç kan kusmamış, yorgunluktan diz çökmemiş, rasgale amirali ittirmiş gibi. Bu kadar algı yönetimi fazla oluyor. Bir şeyleri anlatırken tam anlat. Zoro Fujitora'yı ittirdi, ama zar zor, kan kusarak, ıkına sıkına ve tek yemekten kurtuldu. Sen ise Zoro Fujitora'yı ittirdi. Gerisi nerede ? İşine gelmiyor.

Senin anlamadığın Zoro tüm gücüyle orda savaşmıyordu. İstese Tashigi'ye tek atar bu ortada olan bir şey. Karışmasa Monet'e yeniliyordu bu Tashigi. Aynı Zoro uzaktan attığı tek slash ile yaptığı şov ile kar kadını korkudan donduruyor. Hala daha Zoro'nun o sahnesini tartışıyorsun yahu.:S O zaman neden ta başta Law Tashigi'yi kesti attı Zoro atamadı diye bu sahneyi örnek verdin?
Law tüm gücüyle mi Tashigi'yi kesti. İkisi arasında ne fark var. Zoro bir düşmanına kılıç savurmuş, Law'da savurmuş. Law Tashigi'yi keserken, Zoro geri fırlatıp bastıramamış bile.

Şimdi sen dediklerimi yanlış anlamaya meyilli olduğun için sürekli ''Zoro isterse keserdi'' diyorsun, ben farklı bir şey mi söyledim. Zoro tam güç kullanırsa keser. Konu o değil. Law'da tam güç kullanmamış, Zoro'da kullanmamış. İkisi de sıradan kesme atmış ve biri kesmiş diğeri kesememiş. Fark buradan ileri geliyor. Senin anlamaya niyetin olmadığından sürekli Zoro isterse keserdi diyip duruyorsun, sanki inkar etmişim gibi.

Ben Sanji ile alakalı hiçbir şey demedim.
Deseydin bari, Luffy'ci misin, Zoro'cu musun belli değil.


Erkan'ın neden fansavar olarak görüldüğü anlaşılmış oldu kimse bu saçma argümanlara cevap vermek istemiyor :)
Kıskandın galiba.
 
Diamante bile tarla kesiyorken Zoro o kadarını kessin işte, bunda anlaşılmayacak bir şey yok. Chinjao ne zaman şaşırdı acaba. Chinjao'nun ''küçük dilini'' yuttuğu şu sahneyi koy, koyamazsan artık tartışmayı benimle bırak, hakkaten uydurdukça uyduruyorsun bu şekilde tartışılmaz.
Alpamis arkadaşımız belki biraz abartmış ama Chinjao tarafından yılların tecrübesinden övgü aldı bu adam.Hala Zoro'yu savunuyorum bana bir şeyler olacak galiba :D
 
Law tüm gücüyle mi Tashigi'yi kesti. İkisi arasında ne fark var. Zoro bir düşmanına kılıç savurmuş, Law'da savurmuş. Law Tashigi'yi keserken, Zoro geri fırlatıp bastıramamış bile.

Şimdi sen dediklerimi yanlış anlamaya meyilli olduğun için sürekli ''Zoro isterse keserdi'' diyorsun, ben farklı bir şey mi söyledim. Zoro tam güç kullanırsa keser. Konu o değil. Law'da tam güç kullanmamış, Zoro'da kullanmamış. İkisi de sıradan kesme atmış ve biri kesmiş diğeri kesememiş. Fark buradan ileri geliyor. Senin anlamaya niyetin olmadığından sürekli Zoro isterse keserdi diyip duruyorsun, sanki inkar etmişim gibi.
Zoro'nun tam güç kullanmasımı gerekir?Tashiginin zorlana zorlana hiçbir şey yapamadığı Monet'i elma kesermiş gibi üstelik haki modunda bile değilken kesiyor sadece korkusuyla lütfen Tashigi kim oluyor ya
Bu sözleri söyleyen Tashiginin kendisi zaten.He burdan sakın beni yanlış anlama Erkan ben Zoro Law'ı biçer öldürür keser demiyorum ama o kadarda abartmayalım.
 
Son düzenleme:
Luffy'nin basınç altında saldırı yapabileceği nereden çıktı. Zoro dışında kurtulan yokta. Luffy basıncı yiyince diğer adaya kadar uçuyor sonuçta. Sabo'da logia olup kurtuluyor.
Amiralin saldırısı altındayken amiralin saldırısından daha güçlü bir saldırıyla onu ittirmek basit birşey değil...

Tashigi ve Carrot,Zoro'yu durdurdular ama hiçbiri geri ittiremedi. Carrot pençesiyle geri savursaydı o zaman düzgün bir karşılaştırma olurdu.

Bu arada Chinjo'nun sivri haldeki kafasını Garp'tan sonra yamultabilen Chinjoo'nun söylediğine göre buz kıtasına ikiye bölebilecek kadar güçlü olduğu söylenen Sai gidip Zoro'yu övüyor bunuda yaptığı saldırısı sonucu diyor.

Şimdi Sai,Luffy tarafından tek yedi derler. Sai ile Baby 5 ve arenaki diğer ezikler ile de eşit dövüşüyordu ama yeni tekniği öğrendikten sonra gelişim katedip direk Lao G'yi tekledi. Zaten bundan sonra Chinjoo tamamıyla donanmayı Sai'ye bıraktı.
 
Sayfalardir yapilan sey hakli cikma cabasi. Tartisirken biriyle ilgili kullanilan 'sacma, bilmiyorsun' gibi sozler zaten bunu gosteriyor. Amac bir sey ogretmek mi ya da fikir bazinda daha farkli pencereden bakilabilmesini saglamak mi yoksa 'sidik' yaristirmak mi? Toplumun en buyuk sorunu burada da var anlasilan.

Dusunceleriniz madem kanun; ispatini mangadan gosterin. Buna ragmen karsinizdaki farkli dusunmeye devam ediyorsa, uzatmaya gerek yok. Kimse digerinin dusuncesini kabul etmeyecek, oyle bir zorunluluk da yok zaten.

Bu konuyla ilgili yapacagim son yorumlar:
Dogru duzgun haki kullanamayan Tashigi ile Zoro'nun sahnesi uzerinden bir sonuca varilmasi cok saglikli olmaz. Yeni Dunyada Luffylerin dovustukleri en saglam karakter, Cracker-bana gore-. Onunla dovusenler Luffy ve Nami. Vergo dahi ust seviye bir karakter degildi. Sonrasinda ise Doflamingo. Ne Zoro ne de Sanji guclu biriyle dovustuler su ana kadar. Benim Sanji ile Zoro arasinda guc farki oldugunu dusunme sebebim; Sanji'nin Vergo ile olan dovusu. Eger Law tek atmasaydi da dovus uzun surseydi Vergo'ya karsi, boyle dusunmezdim. Ote yandan Zoro Dof'a saldirirken Amiral tarafindan durduruluyor ve bundan kurtuluyor. Sanji Dof'a saldiriyor en guclu tekmesiyle vuruyor, Dof yerinden kipirdamiyor.
 
Luffy'nin basınç altında saldırı yapabileceği nereden çıktı. Zoro dışında kurtulan yokta. Luffy basıncı yiyince diğer adaya kadar uçuyor sonuçta. Sabo'da logia olup kurtuluyor.
Amiralin saldırısı altındayken amiralin saldırısından daha güçlü bir saldırıyla onu ittirmek basit birşey değil...

Tashigi ve Carrot,Zoro'yu durdurdular ama hiçbiri geri ittiremedi. Carrot pençesiyle geri savursaydı o zaman düzgün bir karşılaştırma olurdu.
Orda teknik kullanıyor yalnız o tekniği Zoro'da kullanmışmıydı ki Fuji reis?
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık