Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Kütüphane] Vergo †

Bu Karakter Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • Severim

    Kullanılan: 61 39.9%
  • Sevmem

    Kullanılan: 92 60.1%

  • Kullanılan toplam oy
    153

Vergo (Verugo) Donquixote Korsanları'nın dört üst düzey yöneticisinden biriydi. Donquixote Ailesi'nde Kupa koltuğunda oturan ilk Corazon'du. Doflamingo'nun planları doğrultusunda Denizciler'in içine sızmış ve Kor-Amiral rütbesine kadar yükselmiştir. Smoker'ın da mensubu olduğu G-5 Üssü'nün komutanıydı. Punk Hazard'da Trafalgar D. Water Law tarafından yenilmiş ve tesisin patlaması sonucu molozların altında kalarak ölmüştür.

Görünümü

Vergo uzun boylu, hafif koyu tenli ve kaslı bir adamdı. Kısa siyah saçları ve tuhaf bir sakalı vardı. Favorilerinden inen sakalları, şimşek desenine benzerdi ve a sivri sakalı aşağıyı gösteren bir ok gibiydi. Doflamingo gibi sürekli güneş gözlüğü takardı.

Vergo, diz uzunluğunda, göğüs hizasında cepleri olan, beyaz renkte bir trençkot giyerdi. Trençkotun altına açık renkli bir gömlek giyerdi ve koyu renk bir kravat takardı. Ayrıca siyah eldivenlere sahipti.

Vergo yemek yemekten pek anlamayan biriydi. Bu yüzden yediği şeyler genelde yanağına yapışık dururdu. İlk gösterildiğinde yanağında bir hamburger köftesi vardı. Bu köfteyi, Monet'in uyarısı sonucu yiyerek yemeğini tamamlamıştır. Yanağına yapışan şeyler sadece yiyecekler değildir. Caesar'la olan konuşması esnasında yüzünde bir kaşık vardı. Bu kaşık da, Sanji ile olan dövüşünde düşmüştür.

Vergo'nun gençliği de şimdiki haline benzerdi. Sadece o zamanlar alt sakalı yoktu ve Denizci şapkası takardı.

Kişiliği

Vergo, Trafalgar D. Water Law ile yaptığı kısa kapışmada kurnaz bir adam olduğunu göstermiştir. Biraz burnu havada bir adamdı, Law'un Shichibukai pozisyonuna gelmesine alaycı bir yorum yapmıştır. Kendisinin bir Shichibukai'nin ötesinde olduğunu göstermek istemiş ve Law'u olduğu yere bayıltmıştır. İnsanların saygı sınırlarını aşmaması gerektiğini düşünürdü, bu yüzden Law'un kendisine Vergo-san diye hitap etmesini istemiştir.

Bana Vergo-san diyeceksin.
- Vergo

Vergo en sevdiği yiyeceğin hamburger olduğunu belirtmiştir. Yemek yemek konusunda biraz sorunlu bir adamdı. İlk gösterildiğinde yanağında bir hamburger köftesi vardı. Kendisi bunu Monet söyleyene dek farketmemiştir.

Halka göre Vergo, diğer G-5 Denizcileri'nin aksine daha sıcak kanlı biriydi. Çocuklarını çaldığı aileleri, çocuklarının bir deniz kazasında öldükleri konusunda kandırmıştır. Hatta çocuklarının yaşadığını düşünen bazı aileler bile, Vergo'nun sözlerine inanıp bu düşüncelerinden vazgeçmiştir. Tüm halkı ve G-5 askerlerini kandırmış olması, Vergo'nun manipülatif ve sinsi bir adam olduğunun kanıtıdır.

Vergo'nun çok iyi gizlediği gerçek kimliği, Punk Hazard'da ortaya çıkınca. kendi adamlarını herhangi bir açıklama yapmadan ya da tereddüt göstermeden katletmiştir. Bu olay onun aslında zalim ve acımasız biri olduğunu göstermiştir. Astı olan kişilere istediği her şeyi yapmak hakkına sahip olduğunu düşünürdü. Zalimliği, dövüş stiline de yansımıştır. Genelde rakiplerini elinden gelen en şiddetli yöntemlerle aradan çıkarırdı. Law'u öldürdükten sonra, onun kulaklarından birini kesip Doflamingo'ya yollamayı düşünmüştür. G-5 askerlerine olan düşüncelerinin aksine, Donquixote Ailesi'ne sonuna kadar sadık biriydi. Yoldaşlarını ailesi gibi görüyordu. İhanete töleransı yoktu. Rosinante'nin ihanetini öğrendiğinde onu çok fena dövmüş, hatta o zamanlar ufak bir çocuk olan Law'a bile bir araba dayak atmıştır.

Vergo çok zeki biri olmasına rağmen, bazen salaklığı tutan biriydi. Ortada kurabiye yokken, kahve ve kurabiye keyfi yaptığını sanmıştır. Bu şapşallığına başka bir örnek olarak Law ve Smoker'ın peşinden giderken kılıcını nereye koyduğunu unuttuğunu belirtmesi ve Monet'in ona kendisinin bir kılıç ustası olmadığını söylemesi de verilebilir. Doflamingo bile Vergo'nun bu özelliğinin farkındaydı. Bu yüzdenara sıra onun yanlış bildiklerini düzeltmiştir. Ayrıca kendisinin çok farkında olan bir adam değildi. Yanağındaki kocaman köfte parçasının varlığını Monet söylediğinde fark etmiştir.

Yetenek ve Güçleri

Vergo, Law gibi Shichibukai pozisyonuna gelebilmiş güçlü bir adamdan daha kudretli olduğuna inanan biriydi. Bu inancının boşa olmadığını da Law'u iki kere perişan ederek kanıtlamıştır (Law'u zayıflatmak için onun kalbini kullanmıştır). Yine de Doflamingo'nun Law'u mümkün olan en cani yöntemlerle öldürmesi konusunda ona çok güvenmesi, boş biri olmadığını kanıtlar niteliktedir. Ayrıca Tashigi dahil G-5'e bağlı Birim 01'deki tüm adamlardan (Smoker ile kapışana dek) daha güçlü olduğunu göstermişti. Kendisi gibi bir Kor-Amiral olan Smoker'ı biraz zorlanarak yenmiştir (Daha sonra Smoker'a karşı tüm gücünü kullanmadığı anlaşılmıştır). Ancak burada göz önüne alınması gereken bir nokta, Smoker'ın dövüşü kazanmak gibi bir amacı olmamasıdır. Asıl amacı, Law'un kalbini geri almaktı. Vergo 10 yaşındayken bile Trebol, Diamante ve Pica ile birlikte koca bir şehri yıkacak kadar güçlüydü.

Vergo'nun dayanıklılığı ve acıya olan töleranslı çok yüksek bir seviyedeydi. Sanji'den gelen Diable Jambe saldırısını doğrudan kafasına almasına rağmen, saldırının tek etkisi ağzından burnundan kan getirmesi olmuştur. Sanji'nin onu metal bir duvara sokacak kadar güçlü olan tekmesinden bile fazla etkilenmemiştir. Ayrıca Havalı Yeti Kardeşler'den birini tek vuruşta indirebilen Law'un Karşı Şok saldırısından küçücük bir hasar almıştır.

Vergo'nun inanılmaz bir fiziksel gücü vardı. Tek vuruşta Sanji'nin bacağını çatlatmıştır. Ayrıca son derece hızlı biriydi. Law kendi yarattığı Oda'nın içerisinde Vergo'dan kalbini almış, ancak kalp eline geçtiği anda Vergo'dan tekmeyi yemiş ve birkaç metre ileriye uçmuştur.

Vergo G-5 üssünün komutanı olduğundan, tüm astları ve ve üs onun kontrolündeydi. Sinsi bir adam olduğundan, iyi bir gözlemci olan Smoker'a bile gerçek kimliğini belli etmemiş, tutucu aileleri "deniz kazası" yalanına inandırarak çocuklarından vazgeçirmiştir. Kupa koltuğundan indiğinde bile, Donquixote Korsaları'nın Elit Yöneticisi olarak kalmış ve diğer üç üst düzey yönetici ile eşit saygı görmüştür.

Rokushiki
Birçok üst düzey Denizci gibi, Vergo da Rokushiki tekniklerini kullanabiliyordu. Kendi askerlerine Shigan ile saldırmış, H2S gazından Geppo ile kaçmış, Law'ın kalbini almak için de Soru tekniğini kullanmıştır. Sanji'nin Vergo'nun bedeninin demir gibi olduğunu söylemesinden yola çıkarak, Tekkai de kullanabildiği düşünülebilir

Haki
Doktor Fishbonen'in söylediğine göre tüm Kor-Amiraller Haki gücüne sahiptir. Bu yüzden Vergo da Bu yeteneği kullanırdı. Vergo, Denizciler'e yeni katıldığında bile Haki kullanımında usta sayılırdı. 10 yaşındayken Haki'nin ne olduğunu biliyordu ve Haoshoku Haki sahibi olanların kral olmaya layık kişiler olduklarını düşünüyordu.

Vergo, Busoshoku Haki ile bedenini sertleştirir ve bu şekilde dövüşürdü. Tekniği Luffy'nin Busoshoku Koka metoduna çok benzer. Haki gücünü genelde bambu çubuğuna ekleyerek kullanırdı. Smoker ile yaptığı dövüşte Busoshoku Haki üzerindeki hakimiyetinin ondan daha fazla olduğunu göstermiş ve Smoker'ın Haki yüklü jittesini kırmış ve meslektaşını ciddi bir şekilde yaralamıştır. Haki üzerindeki üstün yeteneğini Caesar ve hatta Doflamingo bile övmüştür.

Haki gücü Vergo'ya defansif yönde çok büyük avantajlar sağlıyordu. Bu savunmaya bir örnek verecek olursak; Tashigi'nin kılıcını sadece kolu ile durdurmuştur. Sanji bile Vergo'nun demir bir kütle gibi sert olduğunu belirtmiştir. Ayrıca Vergo, Sanji'nin tekmesi ile duvara girmiş olmasına rağmen hiçbir şey olmamış gibi geri çıkmıştır. Vergo bambu çubuğu olmadan bile çok tehlikeli bir adamdı. Law'u bu çubuğu kullanmadan, tekme tokat dövmüştür.
.
Vergo öfkelendiği zaman tüm bedenine Busoshoku Haki uygulayarak büyüklüğünü ve kas kütlesini attırabilirdi. Vergo bu formu ile Rosinante'yi çok fena dövmüş ve Law'da hayatı boyunca unutmayacağı bir travmaya sebep olmuştur. Doflamingo, Law'un kesme gücü Vergo'nun bu formuna işlemeyeceğini düşünmüştür. Vergo da buna güvenip Law'ın üzerine yürümüş, ancak tek vuruşta ikiye bölünerek dövüşü kaybetmiştir.

Silahları


Vergo, henüz yeni bir Denizci askeriyken, birçok meslektaşı gibi sırtında bir tüfek taşıyordu. Ancak tüfeği kullanırken görülmemiştir.

Vergo, Law'u bayıltırken Haki gücü ile sertleştirdiği bir bambu çubuğu kullanmıştı. Vergo, "İblis Bambu" lakabını, bu çubuk sayesinde kazanmıştır. Bambu çubuğu görece uzun bir çubuktu ve çoğu zaman Vergo'nun Haki gücü nedeniyle siyah olarak görünürdü. Çubuğun özel bir maddeden mi yapıldığı, yoksa sıradan bir bambu çubuğu mu olduğu açıklanmamıştır. Vergo çubuğunu Haki eklemeden hiç kullanmamıştır. Çubuk, Haki gücü ile epey sağlam olmaktaydı, bu sayede Smoker'ın Haki kaplı jittesini kırabilmişti.

Bunlara ek olarak Vergo, çubuğun içine üfleyip patlamalar yaratabiliyordu (Animede bu güç mermi olarak gösterilmiştir). Vergo bu tekniği kullandığı zaman, çubuk balon gibi şişmiştir. Animede bu tekniğin yapılışında, boru sesine benzer bir ses kullanılmıştır.

Ek Bilgiler

- Vergo'nun eski kod adı Corazón'du. Corazón kelimesi İspanyolca'da "kalp" demektir. Bu da kart oyunlarındaki kupa motifi ile örtüşür.
- Vergo, Donquixote Korsanları'ndaki Şeytan Meyvesi yememiş tek üst düzey yöneticiydi.
- Vergo, One Piece 5. Popüler Karakterler sıralamasında 59. sıradadır. Bu da onu en popüler üst düzey yönetici yapmaktadır.
- İlk Corazon olan Vergo, Denizci gibi görünmesine rağmen bir korsandı. İkinci Corazon olan Rosinante ise, korsan gibi görünmesine karşın bir Denizci'ydi.
- Vergo her sabah hamburger, patates kızartması yer, çilekli milkshake içerdi.
- Vergo, Donquixote Korsanları'nın ölen iki üyesinden biridir (Diğeri Monet).

Künye

Adı: Vergo
Okunuşu: Verugo
İngilizce Adı: Vergo
İlk Göründüğü Bölüm: Manga 671, Anime 597
Bağlantıları: Donquixote Korsanları (Eski), Denizciler (Gizli - Eski), G-5 Üssü (Gizli - Eski),
Unvanları: Korsan (Eski), Üst Düzey Yönetici (Eski), Kor-Amiral (Gizli - Eski), G-5 Komutanı (Eski), Kaptan (Eski)
Yaşadığı Yerler: Spider Miles (Eski), G-5 Üssü (Eski), Punk Hazard (Eski), Dressrosa (Eski)
Eski Lakabı: Corazon (Jap. Korason)
Lakabı: İblis Bambu (Jap. Kichiku. İng. Demon Bamboo)
Yaşı: 41
Durumu: Ölü

Hak Sahibi

Kaynak : http://onepiece.wikia.com/wiki/Vergo
Çeviren : Smoker
 
Son düzenleme:
Eline, emeğine sağlık.
Ama Denizci listesinde olması gerekmiyor mu? Aslen korsan olsa da denizci diye tanınmış biri.
 
Eline, emeğine sağlık.
Ama Denizci listesinde olması gerekmiyor mu? Aslen korsan olsa da denizci diye tanınmış biri.
Hain olduğundan buraya koydum.

Ellerine sağlık abi. Benim merak ettiğim tek bir şey var.

Vergo Doflamingo'nun en güçlü adamı mı? Yoksa Diamante veya Trebol falan ondan güçlümü?
En güvendiği ve en eski adamı sanırım. En güçlü değildir.
 
Çeviri için teşekkürler, eline koluna sağlık abi. Ölmesini istemiyorum ama hertürlü öldü gibi gözüküyor. Hem vücudu birbirinden ayrı hemde oda patladı. Yine de bir ihtimalde olsa yaşasın isterim.
 
çeviri için teşekkürler:)

"yapardı/ederdi" galiba öldüğü için böyle yazdın ama belamy bile ölmediğine göre bence hiç kimseye öldü diyemeyiz :rolleyes:
 
Elinize sağlık hocam çeviri için. Ben de geri dönebileceğini düşünüyorum. Ne de olsa bu seride kimse kolay kolay ölmüyor.
 
Wiki'de öldüğü düşünülüp geçmiş zamanla anlatılmış, ona göre çevirdim. Bana göre de ölmüştür gerçi.
 
Ölmediyse bile karşımıza bir daha çıkmayacaktır. Vücudunu kaç parçaya ayırdı Law. Birleşmesi imkansız bence.

Bu arada teşekkürler Smoker.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık