Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Tommy Vercetti

  • Konbuyu başlatan songoku
  • Başlangıç tarihi

songoku



Thomas "Tommy" Vercetti

Thomas "Tommy" Vercetti, GTA Vice City oyunun ana karakteridir.
Tommy “Forelli Family” suç örgütünün eski mensubu ve merkezi Vice City olan “Vercetti Gang” çetesinin kurucu lideridir.
Tommy Vercetti’yi Ray Liotta seslendirmiştir.
Tommy tahmini olarak 35 yaşlarındadır.

Gençliği
Thomas Vercetti 1951 yılında Liberty City’de doğmuştur. Babasının matbaasında ona silindirleri temizlemekte yardım edip, ilerde onun işini devam ettirmeyi düşünürken, hiç düşünmediği bir hayata adım attı.

1970’lerin başı
Tommy 1971’de Forelli Family suç örgütüne katılır. Yaptığı işlerle ailede yerini sağlamlaştırıp iş bitiren haline gelir. 1971’de Sonny Forelli, Tommy’nin yükselişinden rahatsızlık duyar ve Harwood’ta bir yere saldırma bahanesiyle onu bir pusuya çeker. Tabi Tommy pusudan kurtulmakla kalmayı ona karşı gönderilen 11 adamı da öldürür. Yakalanıp 11 adamı öldürmek suçundan tutuklanır. Forelli Ailesi’ne karşı düzenlenen suçlamalara karşı sessizliğini korur. Forelli Ailesi içerdeki bağlantılarını kullarak idam ya da müebbet hapis almasını engellemiştir. Tommy hapis yattığı 15 yıl boyunca, polise Forelli Ailesi’nin sırlarıyla ilgili hiçbir bilgi vermez.

1986
Tommy, Sonny’nin yaptığı ayarlamalarla 1986’da serbest kalır. Tommy’nin Liberty City’de fazla tanındığını düşünen Sonny, onu bir uyuşturucu işi için Vice City’ye Gönderir. Tommy, Harry ve Lee eşliğinde Vice City’ye uçar. Havaalanında Ken Rosenberg ile buluşup uyuşturucu anlaşmasının yapılacağı iskeleye doğru yol alırlar. Anlaşmaya baskın düzenlenir, Harry, Lee ve alıcılardan biri ölür. Sadece Tommy, Ken ve helikopterdeki diğer alıcı saldırıdan kaçmayı başarır.

Sonny'yi pusudan haberdar ederken

Tommy, Sonny’yi pusuya düştüklerinden haberdar eder. Sonny, Tommy’ye kazıklanacak adam olmadığını hatırlatıp, uyulturucusunu ve parayı geri istediğini açıkça ifade eder. Tommy, Ken ile çalışmaya başlarken Lance Vance ile tanışır. Tommy daha sonra, anlaşmaya pusuyu düzenleyenlerle ilgili bilgi toplamak için Juan Cortez’le çalışmaya başlar. Bu arada Tommy ,Juan için füze teknolojisi çalıp, Gonzalez’i öldürür.
Cortez anlaşmaya pusu kuranın Ricardo Diaz olduğunu düşünür. Tommy’ye Diaz’ın Kübalılarla yapacağı uyuşturucu anlaşmasında rol icabı Diaz’ın korumalığını üstlenmesini ister. Haitililer Kübalılarla olan düşmanlıklarından ötürü anlaşmaya saldırı düzenler, fakat Tommy ve Lance tarafından öldürülürler. Diaz, Tommy ve Lance’in potansiyelini fark edip onları, Parasını çalan çete elemanını öldürmesi, şehirdeki en hızlı botu çalıp, yatlarında uyuşturucu satan birilerinden uyuşturucu alması için kiralar. Lance ölen kardeşinin intikamını almak için Diaz’ı öldürme girişiminde bulunur. Ama işler istediği gitmez ve Diaz’ın adamları tarafından yakalanır. Tommy Lance’i işkence gördüğü yerden kurtarıp, ikisi birlikte intikam almak için Diaz’ı kendi konağında öldürürler.
Ricardo Diaz’ın ölümü, Vice şehrine değişim getirir. Tommy ve Lance Diaz’ın kurduğu suç organizasyonuna girip tezgâhı devam ettirirler. Başlarda Diaz’ın haraç aldığı mekânları kendi emrine geçirir ve şehirdeki birçok işyerini satın alır. Bunların başında Malibu gece kulübü, Cherry Popper dondurma fabrikası (Dondurma, uyuşturucu işinin görünen tarafı.) InterGlobal film stüdyosu ve matbaa. Tommy, Aldığı mekânların işleriyle ilgilenip şehirdeki yerlerini sağlamlaştırdı. Bu arada şehirdeki küçük suçlularla da iş yapmaya devam etti. Bu Kübalıların çete lideri Umberto Robina ve Haitililerin çete lideri Auntie Poulet’te dâhildir. (Tommy’ye uyuşturucu vererek işlerini yaptırdı.) İki tarafı da birbirine düşürdü. Tommy, Avery Carrington ‘ın emlak işleri, Phil Cassidy’nin silah kaçakçılığı, Mr. Black’in cinayet işleri, Mitch Baker’ın motorlu çetesine yardım ve Kent Paul’un Love Fist grubu için yaptığı menajerlik işlerine yardım eder. Tommy ayrıca Juan Cortez’in, çaldığı füze teknolojisini için Fransız güvenlik güçlerinin yatına düzenlediği saldırıdan kurtarıp, Cortez’in şehirden kaçmasına yardım etmiştir.
Sonny Forelli, Tommy’nin hızlıca büyüyen işlerinden payına düşeni almak için birkaç adamını şehre gönderir. Tommy toplayıcıları öldürür ama vaktinde yetişip Earnest Kelly’yi (matbaanın sahibi) yaralanmaktan kurtaramaz. Tommy Sonny’ye matbaada bastığı sahte paralardan verme kararı alır. Tommy, Sonny ile konağında buluşup ona sahte paraları verir, ancak Sonny’nin plandan haberi vardır çünkü Lance Tommy’ye ihanet edip Sonny’nin tarafına geçmiştir. Tommy Harwood olayının arkasında sonny’nin parmağının olduğunu bildiğini söyler. Ardından konakta çatışma çıkar, Lance ve Sonny, Tommy tarafından öldürülür. İkisinin ölümünün ardından Tommy ve Ken Vice şehrinin en güçlü adamları olurlar.

Sonny'yi öldürmeden önce
Sonny'yi öldürdükten sonra

1986’dan sonra
Tommy Vercetti, 1986’dan sonra da Vice şehri yeraltı suç örgütünü yönetmeye devam etti. Daha sonra Ken Rosenberg’in kokain bağımlılığı nedeniyle tommy ile arası giderek açıldı. Tommy, Ken Rosenberg ‘ü San Andreas Fort Carson’daki Fort Carson Medical Center’da rehabilitasyon programına gönderir. Ken rehabilitasyondan çıkınca Tommy’yi ara fakat Tommy onunla görüşmeyi reddeder.

Kişiliği
Tommy Vercetti zeki ve ne yapacağı belli olmayan biri olarak tasvir edilebilir. Kolayca kızıp hemen şiddete başvurur. Öldürmekle ilgili hiçbir tereddüdü olmamasına rağmen kurbanlarının çoğu tommy’yi ya öldürmeye çalışmış ya da onları öldürmesini gerektirecek bir şey yapmışlardır. Hikâyede, Tommy’nin masum hiçbir insanı öldürmesine gerek yoktur. Tommy, yumuşak tarafını Mercedes Cortez ve Earnest Kelly ile paylaşmaktan çekinmemiştir. Earnest Kelly Tommy’ye, çocukluğunda babasıyla birlikte matbaada çalıştıkları günleri anımsatmaktadır.
Tommy, tartışmasız bütün serideki en sert ve şiddet düşkünü ana karakterdir. İşlediği suçlardan hiçbir pişmanlık duymayıp, yalnızca kendini düşünür. Yanındakilerin zor duruma düşmesi onun umurunda değildir.

Esin kaynağı
Tommy Vercetti’nin çoğu özelliği, Scarface adlı filmdeki uyuşturucu baronu Tony Montana ile benzerlik gösterir. İkisi de sürgündür, ikisi de şehre geldiklerinde üzerlerinde Hawaii gömlekleri vardır, ikisi de Miami’de güçlerini arttırmak için bolca şiddete başvururlar, ikisi de imparatorluklarında büyük emlak ve köşke sahip oldular, ikisi de çabuk sinirlenip şiddete eğilimlidirler, ikisi de kiralık katil olarak çalıştılar, ikisi de ortaklarını öldürüp eski patronlarının imparatorluklarına çöktüler. Vercetti Köşkünün iç dizaynı Montana köşkünü model almıştır fakat girişleri farklıdır. Diğer bir farklılık ise Tommy uyuşturucu bağımlısı değildir ve köşküne yapılan saldırıdan sağ kurtulmuştur.
Tommy Vercetti tarafından öldürülen kişiler
Kurban Öldüğü görev Ölüm sebebi

Leo Teal Black Alley Brawl İskeledeki pusuyla olan bağlantısı
Gonzales Treacherous Swine Köstebeklik yaptığı için
Pierre La Ponce Mall Shootout füze teknolojisini almak için
Carl Pearson Road Kill Mr. Black’in direktifiyle
Mrs. Dawson Waste the Wife Mr. Black’in direktifiyle
Mike Griffin Autocide Mr. Black’in direktifiyle
Tanner Autocide Mr. Black’in direktifiyle
Franco Carter Autocide Mr. Black’in direktifiyle
Marcus Hammond Autocide Mr. Black’in direktifiyle
Nick Kong Autocide Mr. Black’in direktifiyle
Charlie Dilson Autocide Mr. Black’in direktifiyle
Sharks' Leader Phnom Penh '86 Diaz’ın parasını geri almak için
Haitian Warlord Two Bit Hit Kübalı ve Haitili arasında çatışma çıkarma
Ricardo Diaz Rub Out İskeledeki anlaşmaya pusu kurduğu için
Pedro Garcia Gun Runner Phil Cassidy’nin direktifiyle
Candy's Agent Recruitment Drive Candy’nin filmde oynamasına engel olduğu için
Forelli Capo Keep Your Friends Close... Tommy’yi öldürmeye çalıştığı için
Lance Vance Keep Your Friends Close... Tommy’ye ihanet edip öldürmeye çalıştığı için
Sonny Forelli Keep Your Friends Close… Tommy’ye ihanet edip Harwood’ta pusu kurdurma

Diaza saldırmadan önce
Diaz'ı öldürmeden önce
Tommy sokak kıyafeti ile
Tommy takım elbise ile
Vercetti Gang elemanları

GTA Vice City'yi oynamayanlar ya da görevleri tekrar izlemek isteyenler için çektiğim görev videoları.
http://www.youtube.com/playlist?list=PLv-buARMCM7BqG9c2NbX-6zPTyOCAns-T

Kaynak: http://gta.wikia.com/Tommy_Vercetti
Çevirmen: songoku
Yayınlayan: www.korsanfan.com
Çevirmenin sitesi: www.korsanfan.com
 
Tony Montana'dan esinlenildiği için diğer GTA karakterlerinden daha çok sempatimi kazanan bir karakterdir. Güzel bir çeviri olmuş, eline sağlık.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık