Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Kütüphane] Hannyabal

Bu Karakter Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • Severim

    Kullanılan: 55 53.4%
  • Sevmem

    Kullanılan: 48 46.6%

  • Kullanılan toplam oy
    103

Hannyabal (Hannyabaru), Impel Down'ın baş müdürüdür. İlk olarak Impel Down Arkı'nda Müdür Yardımcısı ve ikincil düşman olarak tanıtılmıştır. İki yıllık zaman atlaması sırasında da baş müdürlüğe terfi etmiştir.

Görünümü

Hannyabal hem bir şeytana ve bir Mısır firavununa benzeyen iri yarı ve göbekli bir adamdır. Boynuz biçimde kaşları ve firavunların kullandığı takma sakallara benzeyen bir çenesi vardır. Başına sarı ve yeşil renkte çizgileri olan firavunların giydiğine benzer bir nemes takar, saçları da bu nemesin içindedir. Yüzü tıpkı bir Hannya maskesine benzeyecek şekilde tasarlanmıştır. Sırtında iblislerde bulunanlara benzeyen kanatlar vardır ve genelde elinde yine bir şeytan sembolü olan bir dirgen taşır.

Shiki 20 yıl önce Impel Down'dan kaçtığında, Hannyabal standart gardiyan üniformalarından giyiyordu. Yarasa kanatları ve nemesi o zaman da vardı. Nemesin üzerine bir şapka takıyordu. Sonradan dayanıklılığı arttığı için çıplak dolaşmaya başlamıştır.

Normalde taktığı nemes Bentham tarafından çalınınca, kafasına üzerinde Eski Mısır'ın Ölüm Tanrısı Anubis'i
andıran bir tilki figürü olan ve yeşil yerine mavi renkte çizgilere sahip başka bir nemes takmıştır. Genel görünüşüyle yeraltı dünyası atıf yapan bir alegoridir.

Hannyabal çocukken de oldukça tombuldu. Yapraktan yapılmış bir etek ve bir çift siyah sandaletten başka bir şey giymezdi. O dönemlerde ateş dansı yapıyordu.

Zaman atlaması esnasında, Magellan'ınkine benzer bir kıyafet giymeye başlamıştır, ancak kafasında Magellan'ın taktığı boynuzlardan yoktur. Ayrıca önemli miktarda kilo almış gibi görünmektedir.

Kişiliği

Hannyabal'ın önce her şeye sahip olduğunu söyleyip, daha sonra kendini çok övdüğü için özür dilemek gibi tuhaf bir alışkanlığı vardır. Hırslı bir insan olduğu için bunu yapar. Hırslı kişiliğine ek olarak, karanlık mizaha yatkınmış gibi görünmektedir. Genellikle 5. Kat'taki Dondurucu Cehennem'e silahsız ve neredeyse tamamen çıplak girerek mahkumlara aslında ne kadar güçlü biri olduğunu göstermeye çalışır. Bu yaptığı nedeniyle birçok gardiyan ona hayrandır.

Duygusal açıdan serideki çoğu karakterden daha katıdır. Boa Hancock'un yanındayken onun cazibesinden etkilenmeyerek zihnini koruyabilmiştir. Buna rağmen güzel kadınlar tarafından kolayca kandırılabilir. Hancock ile konuşurken gerçek hırslarının ne olduğunu ağzından kaçırmıştır. Genelde sadece kendi tipi olan kadınlardan hoşlandığı için Nami kılığına girmiş Bentham tarafından kolayca kandırılabilmiştir.

Hannyabal'ın Magellan'ı ortadan kaldırarak baş müdür olma arzusu o kadar fazlaydı ki, kaçan suçlular yüzünden Magellan'ın sorumlu tutulacağını bildiğinden isyan eden mahkumların yolunu kendisi açmış ve isteyerek Impel Down'ın güvenliğini atmıştır. Bu bağlamda hapishanenin güvenliği ve refahından çok kendi pozisyonuna önem verir. Yine de yalnızca nispeten zararsız mahkumların (Buggy ve Galdino gibi) kaçmasına izin vermiştir ve güçlü mahkumların kaçmasından (Crocodile ve Jinbe gibi) ise endişe duymuştur.

Çoğu zaman ciddi biri olmamasına rağmen, Magellan'ı kovdurma isteği dışında, durum aşırıya kaçınca ve ortada kendisinin de kovulma tehlikesi oluştuysa aşırı derecede ciddileşebilir Bu ani kişilik değişimi gerçekleştiğinde onu tanıyanlar bile çok şaşırır.

Çoğu zaman hırslarına yenil düşse de, kaçan tehlikeli mahkumlardan dolayı sivillerin güvenliğinin tehlikede olduğunu hissettiğinde bu bencil yönleri tamamen ortadan kalkar. Hannyabal aslında suçluları hapiste tutarak masumların hayatını korumak için gardiyan olmuş düşünceli bir adamdır. Ayrıca mahkumlara işkence yaptığı veya bundan zevk aldığı hiçbir zaman gösterilmeyen tek yüksek rütbeli Impel Down çalışanıdır.

Kişiliğinin bu diğer yüzü onun bir gardiyan olmasının nedenidir ve bu zihniyette sergilediği irade gücü, Monkey D. Luffy'nin iradesini andırır. Tamamen yenilmiş ve ölümün eşiğine gelmiş olsa bile ayağa kalkmaya çalışır. Neredeyse hiç gücü kalmadığında bile tehlikeli mahkumların kaçmasını engellemek için kendini zorlar. Çoğu dövüşünde neredeyse Luffy gibi yerde yatarken yanından geçen rakibinin bacağını tutar ve ayağa kalkıp savaşmaya devam etmeden önce onları zar zor da durdurmaya çalışır.

Hannyabal'ın Luffy, Jinbe veya Crocodile gibi büyük yıkıma yol açabilecek korsanlara yönelik ideolojisi, Mutlak Adalet'e inanan çoğu Denizci'den çok farklıdır. Korsanları ve devrimcileri kötü ya da Dünya Hükümeti'nin düşmanları olarak nitelendirmez. Ona bir kişi suç işlediyse suçludur ve işlediği suçların ne olduğuna bakılmaksızın normal halk için tehlike oluşturmaktadır. Korsanlığın yüceltilmesinden nefret eder, çünkü korsanların itibarları tamamen yasaları çiğnemekten ve işledikleri suçlardan gelmektedir. Güçlü suçlular kaçmayı başarırlarsa, dünya vatandaşları Impel Down'dan bile kaçabilmiş suçluların aralarında dolaştığını öğrenince paniğe kapılır. Hannyabal sırfbu düşünceleri yüzünden yenildiği bir dövüşte bile direnmeye ve ölene kadar mücadele etmeye devam eder.

Yetenek ve Güçleri

Impel Down'ın mevcut baş müdürü olan Hannyabal tüm hapishane üzerinde kontrol sahibidir.

Magellan veya Dört Muhafız Hayvan'ın aksine, Buggy ve Galdino'nun onun hakkında hiçbir şey duymadıklarını söylemesinden Hannyabal'ın mahkumların arasında korkulan bir itibarının olmadığı anlaşılmaktadır. Yine de bu yanıltıcı bir düşüncedir, zira kendisi Impel Down'daki en güçlü isimlerden biridir. Güç bağlamında dört Muhafız Hayvan'dan daha güçlüydü ve Magellan'dan sonra ikinci sırada gelmektedir. Mahkumların arasında tanınmama sebebi aşırı derecede acil bir durum olmadıkça veya 5. ya da 6. Kat mahkumları kaçmadıkça dövüşmüyor olması olabilir. Böyle bir durum yoksa parmağını bile kıpırdatmaz ve tüm işi Muhafız Hayvanlar'a veya Magellan'a bırakır. Hem Buggy'yi hem de Galdino'yu, Buggy'nin Muggy Topu'ndan doğrudan bir darbe aldıktan sonra (Muggy Topu, Muhafız Hayvanlar'dan biri olan Minotaurus'a ciddi şekilde zarar vermiş ve 3. Kat'ın kapısını koruyan bir gardiyan bölününün tamamını yok etmiştir), herhangi bir yaralanma belirtisi göstermeden yakalamıştır. Gardiyanlar onun güçlü bir savaşçı ve gardiyan olduğunu biliyormuş gibi görünmektedir. Magellan, kendisinden sonra Hannyabal'ın Impel Down'ın baş müdürü olmaya layık tek kişi olduğunu söylemiştir. Gerçekten de iki yıllık zaman atlaması esnasında Hannyabal, Magellan'ın yerine geçerek baş müdür olmuştur.

Hannyabal ayrıca, Dondurucu Cehennem ve Yakıcı Cehennem'de üzerindeki peştamaldan başka bir şey olmadan dolaşabildiği için aşırı sıcağa ve soğuğa oldukça dirençlidir. Ayrıca fiziksel saldırılara karşı da dayanıklıdır. Luffy'nin İkinci Vites formunda yaptığı saldırılarından bazılarına dayanabilmiş ve ayağa kalkabilmiştir.

Silahları
Hannyabal da diğer gardiyanlar gibi elinde bir dirgen taşır, ancak bu dirgeni herhangi bir savaşında kullanırken görülmemiştir. Bunun yerine silah olarak Kan Emen (Kessui) olarak bilinen, iki tarafında da bıçakları olan bir naginata kullanır. Naginatanın her iki ucundaki bıçakları da ustaca kullanabilir, naginatayı, aşırı hızlı bir şekilde döndürebilir ve rakibini caydırmak için nagitananın üzerinden ateş çıkarabilir. Deneyimsiz bir kullanıcıyı yaralayabilecek iki bıçaklı böyle bir silahı beceriyle kullanabilmesi, onun uzman bir kılıç ustası olduğunun kanıtıdır.

Ek Bilgiler

- Hannyabal'ın nemesinin üzerindeki tilki figürünün çizimi, bir çakal başına sahip olan ve ölülerle ilişkilendirilen Mısır tanrısı Anubis'e benzer.
- Hannyabal'ın görünüşü Eski Mısır sanatındaki Amarna stiline dayanıyormuş gibi görünmektedir. Görünüşü aynı zamanda tıpkı adı gibi Japon Hannya maskelerine yapılmış bir göndermedir.
- Hannyabal, 5. One Piece Popüler Karakterler sıralamasında 69. sıradadır. Bu da onu en popüler Impel Down çalışanı yapmaktadır.
- Hannyabal'ın en sevdiği yiyecek tonkatsudur.

Künye

Adı: Hannyabal
Okunuşu: Hannyabaru
İngilizce Adı: Hannyabal
İlk Göründüğü Bölüm: Manga 526, Anime 422
Bağlantısı: Impel Down
Unvanları: Müdür, Müdür Yardımcısı (eski)
Doğduğu Yer: Güney Mavi
Durumu: Canlı
Yaşı: 35
Doğum Günü: 28 Ağustos
Boyu: 309 cm
Kan Grubu: S

Hak Sahibi

Kaynak: http://onepiece.wikia.com/wiki/Hannyabal
Çeviren: Smoker
Yayınlayan: korsanfan.com
 
Son düzenleme:
Meyve gücü yok sanırım.Olsa BB ye karşı kullanırdı heralde.:rolleyes:
BU herif benide güldürüyor.Magellanın yerine geçmek isteyişi falan:D

Eline sağlık:good:
 
vay hannyabal ın olmadığını hiç fark etmemişim sa ğol çeviri için. onun başa geçme planları da olmasa anime deki impel down bölümlerinde hiç akılda kalır şeyler olmuyor...
Bende bugün fark ettim... Çok gülüyorum bu adama ya...

ya abi kendi kendine konuştuğu sahneler amma komikti yaa. ellerine sağlık
Sağol... Aynen öyle... Buggy şaşırıyordu hatta...

BB`yi ne sövmüştüm onu indirdiğinde.Umarım yaşıyordur ölmesini asla istemem.Ellerine sağlık Smoker-sama.
Aynen... Karasakal vurduğunda baya üzülmüştüm...

Magellan'a şerefsizlik yapıyor dedin ya... Ona dedim...

magellana sataşmasıda süperr:):)
eline sağlık smokerrr...
Lafı olmaz...
 
Son düzenleme:
Eline sağlık kendi kattığın yorumlarada bayıldım bu çeviri apayrı olmuş :flaugh::good:

Bende çok gülüyorum bu adama ve tepkilerine,magellanın o lafının üstüne izin vereceğim kaçsınlar dediğinde ekranı göremedim bir an:D:D:D

Manganın o kısımlarını okumamıştım ama meyvesiz ve neredeyse lucci kadar fizik gücü var anlaşılan. Sağlam dövüşçü demek.Yalnız şu yarasa kanat işini anlamadım görevliler mi takıyor id.da yoksa bunlar doğuştan kanatlımıydı magellanla ikisi :D Yani aksesuar mı bu kanat :D
 
Eline sağlık kendi kattığın yorumlarada bayıldım bu çeviri apayrı olmuş :flaugh::good:

Bende çok gülüyorum bu adama ve tepkilerine,magellanın o lafının üstüne izin vereceğim kaçsınlar dediğinde ekranı göremedim bir an:D:D:D

Manganın o kısımlarını okumamıştım ama meyvesiz ve neredeyse lucci kadar fizik gücü var anlaşılan. Sağlam dövüşçü demek.Yalnız şu yarasa kanat işini anlamadım görevliler mi takıyor id.da yoksa bunlar doğuştan kanatlımıydı magellanla ikisi :D Yani aksesuar mı bu kanat :D
Aksesuar sanırım... Bundan sonra çevirilerde yorumumu katacağım...

Mizah ile karışık bir yorum yaparsan gerçekten güzel olur Smoker-san.
Bu çeviride olduğu gibi.
Yapacağım... Filler meyvelerde de vardı mizah...
 
İmpel Down'daki en eğLenceli karakter.
MageLLanla konuşmaLarı, Zoro ve Sanji'ninki kadar komik xD
Ve yorum katman çeviriye ayrı bi tat vermiş, evet. Sağol ^^
 
Azimli bir karakter.İlk başta tavırlarından dolayı pek kale almamıştım güçlü olduğunu düşünmüştüm ama karakteristik olarak luffyle karşılaşana kadar bukadar güçlü bir karakter olduğunu bilmiyordum.Onurlu bir karakteri var her nekadar diğer durumlarda duygularına çabuk kapılsada.Emeğine sağlık çeviri için teşekkürler.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık