Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Teori] Karasakal gerçekleri - Divine Comedy

Merhabalar arkadaşlar. Bu teorimi , okuduğum bir düşünce ve eklentilerde bulunduğum şekilde size aktaracağım. Dante'nin İlahi Komedya'sını biliyor veya okumuş olabilirsiniz. Dante'nin bu eserleri yazmasının temeli 9 yaşında gördüğü ve aşık olduğu Beatrice olarak düşünülür. Cennet - Araf - Cehennem olarak 3'e ayrılmıştır. Ben Dante'nin Oda tarafından Marshall D. Teach olarak tasvir edilip , eserlerinin One Piece evrenine yansıtıldığını düşünüyorum. Hazırsanız başlayalım.

1-Öfke , sürgün ve deha ile yaşamış adam olarak bahsedilir Dante'den.

Genel olarak zorluklarla geçmiş bir çocukluğu olduğunu düşündüğümüz bu resimle başlıyoruz. Resimde 9 yaşında ki Dante'ye gönderme mümkündür. Oda'nın onu bu şekilde tasvir etmesi manidar. Peki daha WB'ın gemisine bile binmeden önce muazzam bir planlama yapan , yami yami no mi => shichibukai => impel down(güçlü nakamalar) => neden ve sonuç ilkesine bağlı olarak başlayan Marineford savaşı ve beyazsakal'ın zayıflaması => gura gura no mi => Yonkou! Bu bir deha değilse nedir? Karakterin zeka olarak spesifik bir yanını hiç görmedik lakin muazzam bir planlama yeteneği onu inanılmaz bir stratejist yapmaz mı?

2-CENNET! Oda'nın muazzam ölçüde bu eserden esinlenme sebepleri. Skypia'nın Cennet olarak tasviri ve Luffy'ler cennete yükselirken onu son gören ve onların ardından bakıp ölüm tehlikesi geçiren kişi? Marshall D. Teach'den başkası değil. Skypia'nın İlahi komedya : Cennet 'den esinlenmesine başka kanıt olarak, sahte Kami Enel ve Oda'nın o arc'a hitaben bölümlere neden farklı spesifik isimler vermesi? Ace'in kapak hikayelerinde , aradığı Karasakal'ı Banaro Ada'sında nasıl bulduğunu anlamaya başladık.(bilmeyenler için Ace'in kapak hikayelerini okuyabilirler) Ace aslında ,Gura Gura no mi için Karasakal'ın bir plan basamağı haline geldi. Cezalandırmak için gittiği adam onu bir kestirme olarak kullandı. Tanrı'nın ceza yasalarına çok ironik bir yöntem. Bölüm isimlerine dikkat!




3-ARAF! Araf Dante'nin Tanrısal düzenin gizlerini çözmeye çalıştığı dönemin ürünüdür. Cennet ile cehennem arasında 7 ölümcül günahı işleyenlerin arınarak Cennete ulaşmasını sağlayan 7 KATLI bir dağdır.Bu günahlar cehennemi hak etmeyen günahlardır. Ve Araf yeniden doğumu , saflığı temsil eder.Tanıdık geldi mi?

IMPEL DOWN ,

dolayısıyla cennete yaklaşan ruhlar yukarı doğru çıkar Araf'ta. Yani aşağıdan yukarı doğru giden işkenceler ile bir arınma sistemidir. Bu bize suçların ağırlığı ve güce göre Impel Down ile aynı sırayı gösteriyor.

+ İhanet edenlerin sonsuza kadar buzun içinde sıkışacağı söylenen kısım

+ Sahtekar ve kibirlilerin , yalanları lava dönüşene kadar yandıkları kısım

+ Vahşi ve insan yiyen canavarların ruhlara cehennemi yaşattığı söylenen kısım

Ve Oda'nın yaratıcılığı ile karışıp bize yansıyan nice kısım.

Şu ana kadar Dante'nin eserlerinin OP evrenine yansımasından bahsettik daha çok. Gelelim Karasakal'a. Sürgün deha Dante'mizin yaptıkları ve CEHENNEM kısmına.

1-Thatch'ı öldürerek en güçlü Logia meyvesini elde etti.
2-WB'yi öldürerek en güçlü Paramecia meyvesini elde etti.
3-En güçlü zoan???????

Birçok yerde onun ve Oda'nın bu 3 takıntısı ve bu bayrak sembolünün üzerine düşünceler dönüyor.En meşhurları Cerberus , 3 ceset teorileri. Fakat fark ettiniz mi? Onun bu 3 tutkusuna göre biri eksik? En güçlü Zoan'ı hala elde etmedi. 3 silah taşıması , 3 dişinin eksik olması bana ister istemez onun meşhur 3leme olan Zoan , Paramecia , Logia'yı elde edeceğini söylüyor. Oda'nın Dante'yi okuduktan sonra esinlendiği söylenen bu ŞEYTAN Dante karakteri gerçekten büyük rol oynayacak ileride.

Onun farklı bir vücuda sahip olduğunu ilk olarak Marco'dan duymuştuk.
Sonrasında Jimbei onların meyve avcılığı yaptığı bilgisini sundu bize Balık Adam adasında. Bu resme dikkat!

bu resimde bu bilgiden sonra Chopper'ın tedirginliği ve Usopp'un 'senin hito hito meyveni kim ne yapsın yorumu'. ŞEYTAN DANTE için gereken son en güçlü meyve : HITO HITO NO MI model ONİ(devil)!!! Bu Oda'nın yaptığı ters köşelere mükemmel bir gönderme.

Örneğin hito hito no mi model budda meyvesine sahip sengoku gibi. Chopper'daki hito hito no mi model hito'dur. Inu ınu no mi model inu gibi düşünün. WB'nin ölümünden sonra Yonkou ünvanını aldığı , Marco kumandasındaki eski WB korsanlarıyla savaştığı ve kazandığı savaşta Marco'nun Phoenix meyvesini bile almadı. Aslında tayfası ve o kendisi için en güçlü Zoan hito hito no mi model devil'ı arıyorlar. Birçok kaynakta bunun Wano'da olduğu ile ilgili söylentiler mevcut. Bu onun Wano ve Kaido arc'ında ortaya çıkmasını arttıran bir olasılık.

Soru?- BB eğer devil devil meyvesini arıyorsa neden Mera Mera meyvesinin peşine düştü Burgess? Yada neden Luffy'nin peşinden gitti? Buna göre BB ya şeytan meyvelerini ele geçirip tayfasına güç veriyor ya da kendine ekliyor. Ama bana göre 3 takıntısı ve en güçlü takıntısı olan bir adam önüne gelen her meyveyi kullanmaz.
Peki son yazdıklarının Oda'nın yarattığı Dante ve şeytan bağlantısı nerde?Gelsin,

Ilahi komedi-Dantenin gözleri , cehennemin derinliklerinde şeytanı gördüğünde şu şekilde tanımladı ; Şeytan 3 farklı renkte , 3 başlığa sahip. Bu renkler kırmızı , sarı ve siyah. Ayrıca şeytanın KARANLIĞA sahip kanatları olduğunu gördü. O anda buzul rüzgarları vardı ve ısı ışık buz tarafından kınanmıştı.

1- Buradaki sarı , siyah , kırmızı renklerin 3 farklı şeytan meyvesi türünü temsil ettiğine inanıyorum.

2- 3 başa sahip olması ? BB'nin bayrağı tanıdık geldi biraz sanki.

3-Buzul rüzgarları? Orada anlatılan ; Tanrı'nın ısı ve ışığını reddedenler için Şeytanın bir amacı vardı. Tanrının ısı ve ışığı onlara ulaşmadı ve içlerindeki sıcaklığın yerini BUZ aldı. Işığın yerini ise KARANLIK aldı. buz ve karanlık ?


KUZAN VE MARSHALL D. TEACH!!! Henüz hiç bir kanıt sahibi olmadığımız veya ipucu bulamadığımız Aokiji - BB ilişkisi direk olarak önümüze atıldı.

4-Dante Ilahı Komedi cehennem : Şeytan Tanrı'ya ihanet etti ve bundan dolayı cezalandırıldı. Virgil bunu Isa'nın ölümünden sonra yerin sarsıldığı şeklinde meydana geldiğini söyledi.Baba , oğul ve kutsal ruh üçlemesi başladı. Şeytanın babasına ihaneti ve yerin sarsılması tanıdık geldi mi?
meşhur 3leme kısmına gelelim. Babasına ihanet etti , kutsal ruhu kirletti ve gura gura no mi'yi çaldı. Sonraki sözü : bundan sonrası BENİM ÇAĞIM. Sanki Op evrenine başka bir mesih'in indiğinin habercisi gibiydi. Baba belli de kirlettiği kutsal ruh kim?(hikennn)

Tayfasının ona baba demesi , WB'nin onlara oğullarım diye seslenmesi ayrıca Ace'in Karasakal'a karşı kullandığı Alev komutanı ve çapraz ateş saldırıları Hristiyanlık ve mesihe göndermelerdir.

Sonuç olarak bizim Dante'mizin aradığı son meyve en güçlü zoan olarak devil devil fruit olduğunu düşünüyorum.Sanki şeytanın meyvelerini değil de kendisini istiyormuş gibi. Böylece Oda'nın kafasındaki gibi Şeytan Dante'ye tamamen dönüşebilir. Son olarak Dante eserlerinde insanın yaptığı hata ve çelişkiler ile geçmiş çağlardaki yaşantı sistemine varılabileceği gerçeğini arar. Bunun yada ilham aşkı olan Beatrice'in bizim BB'nin denizlerin en özgür adamı olduğunda hangi gerçeği arayacağını göstereceğini düşünüyorum.

Epey uzun oldu umarım beğenirsiniz.
 
Son düzenleme:
Gayet güzel bağlantılar kurmuşsun. Güzel olmuş ellerine sağlık. Üç meyve olayı herkesin aklında olan bir şey ama sen güzel bir teori yapmışsın üstüne.
 
Biraz karışık olmuş pek anlamasam da çok beğendim. Eline sağlık. :)
En güçlü Paramecia Wb'deydi ondan onu çaldı, Wb öldükten sonra en güçlü ünvanını elde eden adamdan da yani Kaido'danda ito ito no mi devil modeli çalabilir.
 
Dante'nin bir özetini okursanız daha iyi bağlantı kurabilirsiniz. Okumasanız bile anlatılmak istenen anlaşılıyor gerçi.

Karasakal'ın bayrağı, Chopper'in zoan oluşu ve Karasakal'ın daha evvel farklı iki meyve türü yemiş olması sebebiyle 3. Meyve türünün zoan olacak olması arasındaki bağlantı güzeldi. Ayrıca karanlık ve buz arasındaki ilişki, babaya ihanet ve deprem bağlantısı, Impel Down'un 7 kat bağlantısı can alıcı noktalardı.

Ellerine sağlık beğendim :good:
 
teşekkürler uzun uzun yazarken eklemeyi unuttum. BB'nin Jewelry Bonney'e 'Kadınım olursan senide yanımda götürürüm' demesi. Dante'nin ilk aşkı ilahi komedya'nın esin kaynağı Beatrice 'e bir göndermedir. BB'nin çok ileride bir kadın yüzünden bunları yaptığını öğrensem şaşırmam.
 
Biraz karışık olmuş pek anlamasam da çok beğendim. Eline sağlık. :)
En güçlü Paramecia Wb'deydi ondan onu çaldı, Wb öldükten sonra en güçlü ünvanını elde eden adamdan da yani Kaido'danda ito ito no mi devil modeli çalabilir.
sürç-i lisan ettiysem affola. 3 saatte hazırladım biraz sunumda batırdım sanırım
 
Eline, emeğine sağlık. En azından Luffy vs Chopper gibi aklına nadiren gelen ilk fikirler için açılmamış bir konu, emek verilmiş. Mutlaka okuyacağım.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık