Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Kütüphane] Magellan

Bu Karakter Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • Severim

    Kullanılan: 167 86.5%
  • Sevmem

    Kullanılan: 26 13.5%

  • Kullanılan toplam oy
    193

Magellan (Mazeran) Impel Down'ın müdür yardımcısıdır. Eskiden baş müdürdü, ancak hapishanede gerçekleşen isyanı ve toplu firarı durduramadığı için rütbesi müdür yardımcılığına düşürülmüş ve yerine Hannyabal geçmiştir.

Yaptıkları nedeniyle Impel Down Arkı'nın ana düşmanı olarak kabul edilir.

Görünümü

Magellan normal bir insandan üç kat daha büyük olan oldukça iri bir adamdır. Mandrile benzeyen bir yüzü, çok keskin dişleri ve kalın bir sakalı vardır. Parmakları Mavi Goriller'in parmaklarını anımsatmaktadır.

Sırtına yarasa kanatları ve kafasına istediği zaman çıkarıp silah olarak kullanabildiği boynuzlar takar. Boynuzlarının ve şapkasının altında ikiz-kuyruk stili bağlanmış siyah renkte kısa saçları vardır. Genel görünüş itibariyle Magellan, tıpkı bir şeytana benzer. Çoğu muhafız beyaz renkte üniforma giyerken, Magellan kırmızı gömlek ve siyah takım elbise giyer. Takım elbisesinde astlarının giydiğinden daha fazla düğme vardır. Sağ omzunun üzerinde döküm bir ip süsü bulunur. Şapkası standart muhafız şapkalarındandır.

Magellan tombuldu ve boynuzları küçüktü. Kıllı kolları ve siyaha boyanmış tırnakları vardı. Üzerine üzerinde üç başlı ejderha deseni olan beyaz bir tişört, altına beyaz şort, ayaklarına ise siyah ayakkabılar giyerdi. Çocukluğunun gösterildiği sahnede bir çiçeği sularken görülmektedir, ancak kolundan damlayan zehir nedeniyle sulamak istediği çiçek ölmüştür. Bu sahneden de anlaşılacağı üzere çocukken de Şeytan Meyvesi güçlerine sahipti.

20 yıl önce Magellan henüz müdür yardımcısı iken, görünümü şimdiki gibiydi. Sadece üniforması açık renkteydi ve yeşil bir gömlek giyiyordu.

İki yıllık zaman atlamasından sonra Magellan'ın giyiminde bir değişiklik olmadığı görülmüştür. Yüzünün sol tarafında gözünü ve yanağını kaplayan büyük bir yara izi vardır. Ayrıca kırılan sol boynuzu ve sol kanadı metal saclar kullanılarak onarılmıştır. Yara izleri oluşması ve aksesuarlarının kırılması 6. Kat mahkumlarının saldırısına uğraması sonucu gerçekleşmiştir.

Kişiliği

Tek bir kişinin savunmamızı geçmesine izin verdik... ve olanlara bir bakın!!! -Magellan

Magellan'ın tuhaf özelliği sık sık zehirli yiyecek tükettiği sürekli ishal olmasıdır. Şeytan Meyvesi yeteneği sayesinde sorunsuzca zehirli yiyecekler yiyebilir, ancak ishal olmaktan kurtulamaz. Sonuç olarak bir günün yaklaşık on saatini tuvalette kendini rahatlatarak ve sekiz saatini uyuyarak geçirir. Bu tür durumlara defalarca kez maruz kalmasına, zehirli yiyecekler yemekten vazgeçmez. Magellan'ın agorafobik olduğu ve karanlık, kapalı alanlarda bulunmayı sevdiği söylenmiştir.

Bir Impel Down çalışanı olarak günde sadece dört saat görev yapmasına rağmen, kendisine verilen görevleri son derece ciddiye alır ve mahkumların taşkınlık çıkarmasına müsamaha göstermez. Uygun gördüğü herhangi birini infaz etme iznine sahip olduğu için, 6. Kat mahkumların kendisine hakaret ettiğinde gösterildiği gibi, canını sıkan mahkumları zehirleyerek öldürmekten çekinmez.

Impel Down'ın aşılamaz ve kaçılamaz olmasından büyük gurur duyar. 20 yıl önce Shiki'nin kaçmasından bu yana ilk kez Monkey D. Luffy Impel Down'ın itibarını zedeleyince küçük düşürüldüğünü hissetmiştir. Müdür yardımcılığına indirilmesine rağmen hala Impel Down'ın en güvenilir adamı olarak kabul edilir.

Magellan'ın Impel Down'un savunmasına olan güveni Denizciler'şn ve diğer yabancıların yardımını reddetmesine neden olmuştur. Dışarıdan yardım almak yerine kendisine yardım etmesi için Shiryu'yu serbest bırakmıştır. Bunun neredeyse Magellan'ın hayatına mal olacak kritik bir hata olduğu sonradan anlaşılmıştır. Ölümün kıyısına geldiğinde bile 6. Kat mahkumlarının sorumluluğunu üstlenmiş ve başarısız olduğu için intihar etmeye çalışmıştır.

Magellan özellikle sevmediği biri güçleri tarafından zehirlendiğinde veya boğulduğunda, bunu oldukça eğlenceli bulur. Hannyabal'ın kendisine zehirle ilgili şeyler söylemesine kızsa da, bizzat kendisi benzer şeyler söyler. Ayrıca Hannyabal kadar duygusal açıdan sert olmadığı için Boa Hancock tarafından kolayca ikna edilebilmiştir. Aptal yönlerine rağmen son derece ciddi bir savaşçıdır, az konuşur ve rakibiyle asla oyun oynamaz. Acımasızlığı sadece mahkumlar için değil, aynı zamanda emrindeki çalışanlar için de geçerlidir.

Adamlarından hiçbirinin yetkilerini kötüye kullanmalarına izin vermez. Shiryu'yu eğlence için mahkumları öldürdüğü için görevden almış ve onu idama mahkum ederek 6. Kat'a kapatmıştır. Hapishanede isyan çıkınca Shiryu'nun yardımını kabul etmiş, fakat hakkındaki idam kararını geri çekmek yerine sadece ertelemiştir.

Yetenek ve Güçleri

Magellan, Impel Down'ın müdürü olduğu dönemde hapishane üzerindeki her şeye tam olarak hakimdi. Ancak iki yıllık zaman atlaması esnasında onun yerine Hannyabal getirilmiş, kendi rütbesi ise müdür yardımcılığına düşürülmüştür. Şu an hapishanedeki en yetkili ikinci kişidir. Bentham'ın söylediğine göre, Magellan en azılı mahkumları bile susturabilmesiyle tanınır. Gerçekten de neredeyse bütün mahkumlar ondan korkar. Eskiden Savaş Lordu olan Crocodile ve Jinbe bile Magellan'ın üstlerine gelmesinden dolayı endişe duymuştur.

Impel Down'daki mahkumlardan herhangi birini uygun gördüğü takdirde idam etme yetkisi vardır. Günün 10 saatini tuvalette geçirmesine, 8 saatini uyumaya harcamasına ve 2 saatini de dinlenmeye ayırmasına rağmen, çalıştığı 4 saatlik zaman diliminde olası bir sorunda hapishanedeki tuzakların ve tüm hapishane mekaniklerinin tamamen farkında olarak Impel Down'ın savunma birimlerini kolayca koordine edebilir. Macellan'ın çalışma saatleri ishali nedeniyle sınırlı olduğundan, Shiryu daha tehlikeli olarak kabul edilmiştir.

Karasakal ve adamlarını ilk karşılaşmalarında kolayca alt etmiştir. Shiryu'ya göre bu, onların Magellan'ın gücünü hafife almaları nedeniyle olmuştur. Zira Magellan daha sonra Karasakal Korsanları tarafından feci şekilde dövülmüştür.

Fiziksel Yetenekleri
Magellan, Şeytan Meyvesi güçleri olmasa bile, normal insanlardan çok daha güçlüdür. Luffy'nin mumla kaplı bir saldırısını tek koluyla ve Inazuma'nın kendisine fırlattığı taş sütunları iki koluyla kolayca engelleyebilmiştir. Ayrıca kaçmaya çalışan Portgas D. Ace'i tek koluyla yakalamıştır.

Luffy'nin İkinci Vites formunda yaptığı saldırıların birçoğunu doğrudan alması (bu, İkinci Vites saldırıları güçlü savunmaları kolayca kırabildiği için etkileyici bir başarıdır) onun inanılmaz derecede dayanıklı olduğunu göstermektedir. Ayrıca birden fazla top güllesi tarafından vurulmasına rağmen görünür bir yara almamıştır.

3. Kat ve 4. Kat'ın aşırı sıcağından veya 5. Kat'ın sıfırın altındaki soğuğundan pek etkilenmez.

Şeytan Meyvesi
Magellan, Paramecia türü bir Şeytan Meyvesi olan Zehir Meyvesi'ni yemiştir. Meyvesinin gücü sayesinde zehir üretebilir ve ürettiği zehri kontrol edebilir. Tahriş edici zehirler, felç eden gaz, dokunduğu yeri eriten kimyasal ve oldukça aşındırıcı toksinler yaratabilir. Zehirlerini sıvı ya da gaz formunda üretebilir. Ayrıca her türden zehre karşı bağışıktır.

Bir hidra veya bir iblise benzeyen devasa bir canavara tipinde büyük miktarda sıvı zehir üretebilir. Zehrini bir ulaşım aracı olarak kullanabilir ve pnömatik bir tüpe benzeyen zehrin içinden geçerek seyahat edebilir. Ayrıca kendisini kalın bir sıvı zehir tabakasıyla kaplayarak kendisine bir zırh yapabilir. Bu zırh fazla dayanıklılık sağlamaz, ancak rakiplerini zehirlenme korkusuyla doğrudan ona saldırmaktan caydırır.

Magellan'ın tek bir tipteki zehrinden etkilenmiş birini kurtarmak oldukça kolaydır, ancak çeşitli zehirlerin karışımına maruz kalmış birini kurtarmak neredeyse imkansızdır.

Magellan'ın en güçlü zehri kendisinin "Impel Down'ı yok edecek" kadar güçlü olduğunu söylediği Kinjite isimli zehirdir. Bu zehir diğer zehirlerden çok daha öldürücü olmak ve daha hızlı hareket etmekle kalmaz, aynı zamanda dokunduğu her yüzeye yayılır ve taş dahil her şeye kelimenin tam anlamıyla "bulaşır".

Magellan zehre karşı bağışık olduğundan yemeklerine zehir karıştırarak onları daha lezzetli hale getirir, ancak zehirli yemekler yüzünden sürekli ishal olur ve günde yaklaşık 10 saat tuvalette geçirir. Zehirli yiyecekleri yemeyi sevdiği için bu onun için büyük bir sorun oluşturur.

Silahları
Magellan'ın boynuzlarını yerinden çıkarılabilir ve dört parmağını içine sokarak (başparmakları dışarıda kalır) onları boks eldivenleri gibi kullanabilir. Boynuzların sivri uçları sayesinde rakiplerini kesebilir ya da delebilir. Ayrıca zehrini boynuzları aracılığıyla da kullanabilir ve dokunduğu her şeyi eritebilir

Ek Bilgiler

- One Piece Green: Secret Pieces'a göre Oda en başta Magellan'ı bir hapishane müdürü yerine, cehennemin koruyucusu olarak düşünmüştür ve tasarımını buna uygun şekilde yapmıştır.
- Magellan'ın adı bir bambu mızrağı nedeniyle öldüğü söylenen ünlü Portekizli deniz kaşifi Ferdinand Magellan'dan geliyormuş gibi görünmektedir.
- Magellan'ın en sevdiği yiyecekler Zehirli Çorba ve zehri çıkarılmamış Fugu saşimisidir.
- Animede 6. Kat mahkumlarının Magellan'a Boktan Piç (geri yaro) dediği görülmüştür. FUNimation altyazılarında bu terimi Sıçan Adam (Shit Man), dublajında ise İshal Adam (Diarrhea Man) olarak çevirmiştir. Bu isimlerin her biri, Magellan'ın zehirli yiyecekleri yeme ve ishal olduğu için günün on saatini tuvalette geçirmesine bir atıftır.
- Caesar Clown gibi, Magellan'ın uğursuz yüzü ve keçi boynuzları onun tipik bir iblise benzemesine neden olur. Özellikle de kanatları olan insansı bir keçi olarak tasvir edilen pagan tanrısı Baphomet'i andırır.
- Megallan'ın görünüşü ve sürekli ishal olması, genellikle tuvalette oturan boynuzlu, sakallı bir adam olarak tasvir edilen tembellik günahıyla ilişkili bir cehennem prensi olan Belphegor'a bir atıf olabili.r

Künye

Adı: Magellan
Okunuşu: Mazeran
İngilizce Adı: Magellan
İlk Göründüğü Bölüm: Manga 528, Anime 425
Bağlantısı: Impel Down
Unvanları: Müdür Yardımcısı, Müdür (eski)
Doğduğu Yer: Büyük Hat
Takma Adı: İshal Adam ( Jap. Geri Yaro, İng. Diarrhea Man)
Durumu: Canlı
Yaşı: 47
Doğum Günü: 9 Ekim
Boyu: 491 cm
Kan Grubu: X

Şeytan Meyvesi
Adı:
Zehir Meyvesi (Jap. Doku Doku no Mi, İng. Venom-Venom Fruit)
Anlamı: Zehir
Türü: Paramecia

Hak Sahibi

Kaynak: http://onepiece.wikia.com/wiki/Magellan
Çeviren: Smoker
Yayınlayan: korsanfan.com
 
Son düzenleme:
Eline sağlık.Güzel yetenek Logia ya çok benziyor.Ama Logia olmaması daha iyi yoksa Luffy pert olmuştu şimdiye kadar:cool:
 
en güzel vs ler kataloğuna yeni birtane daha ekleyen bir karakter 435'inci bölümün sonunda süperdi luffy ile olan vs si gördüğüm en güzel sahnelerden biri oldu teşekkürler smoker çeviri için ;)
 
oldukça güçlü bi karekter..zehirli yemek yemeyi sevmese tuvalet sorunuda olmaz..
eline sağlık smoker....
 
- İmpel Down Hapishanesi mahkumlarının Magellan'a taktığı lakap ''Shit Man''dir.
lakap süper ya :D eline sağlık
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık