Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Kütüphane] Gild Tesoro


Gild Tesoro
(Girudo Tezōro) dünyadaki en büyük eğlence şehri olan Gran Tesoro'nun sahibidir. Böyle bir yerin sahibi olduğu için kendisine Kumarhaneler Kralı da denilebilir. One Piece'in on üçüncü filminin baş kötü karakteridir.

Görünümü

Tesoro koyu yeşil renkte saçları olan fit görünümlü bir adamdır. Genelde pembe renkte bir takım elbise giyer. Sırtında yıldız şeklinde çok büyük bir yara izi vardır. Sahip olduğu bu yara izi Uçan Ejder Pençesi damgasını gizler. Mücevherlere oldukça düşkündür. Kulaklarına yıldız şeklinde altından küpeler takar. Sol yüzük parmağı hariç tüm parmaklarında altından yüzükler vardır. Çerçeveleri altından yapılmış bir güneş gözlüğüne sahiptir. Ancak gözlüğü genellikle kafasının üzerinde durur. Bazı zamanlar yuvarlak bir şapka takar.

Kişiliği

Tesoro çocukken şarkı söylemeyi ve ileride eğlence işinde çalışmayı hayal ederdi. Ancak fakir bir aileden geldiği için suça bulaşmak zorunda kalmıştır. Stella isimli bir kızla tanıştıktan sonra normal biri olduysa da, Stella öldükten sonra tekrardan suç dünyasına girmiştir. Bu sefer başarıya ulaşan Tesoro, Gran Tesoro gibi bir yeri kurarak hayalini gerçekleştirmiştir. Ancak bu süreç onun yozlaşmasına sebep olmuştur.

Tesoro'nun sevdiği kız Stella köle olarak satılırken Tesoro onu satın almaya çalışmış, ancak başarılı olamamıştır. Kız öldükten sonra da servet edinmek konusunu kendisine saplantı haline getirmiş ve paranın gücü ile dünyanın en güçlü adamı olabileceğine inanmıştır. Yaşadığı bu tecrübeler onu sadist biri haline getirmiştir. Bu yüzden insanların acı çekmesinden zevk alır. İnsanların ondan izin almadan gülmelerine çok sinirlenir. Hatta gülen kişiyi öldürecek kadar ileri gidebilir. Gücünü ve otoritesini insanlar üzerinde kullanarak servetine servet katar. Bunu yaparken de o insanların hayatlarını hiç düşünmez. Gran Tesoro'da çalışan işçilerin neredeyse tamamı ailelerinin Tesoro'ya olan kumar borcu yüzünden orada zorla çalıştırılan kişilerdir.

Tesoro eskiden Dünya Asilleri'nin kölesi olduğu için zengin insanlardan ve aristokrat kesimden nefret eder. Ancak kendisi de onlardan biridir.

Yetenek ve Güçleri

Dünyadaki en büyük eğlence şehri olan Gran Tesoro'nun sahibi olan Tesoro şehirdeki her şey üzerinde mutlak bir söz hakkına sahiptir. Dünyadaki tüm paranın %20'si Tesoro'ya aittir, bu da onu çok etkili biri yapar. Dünya Hükümeti tarafından şehrine kayıtsız şartsız bağımsızlık verilmiştir. Hatta Tesoro bazı zamanlar servetinin gücünü kullanarak Dünya Hükümeti'ne istediği bir şeyleri yaptırabilir. Ayrıca karaborsa üzerinde de etkisi vardır. Tesoro'nun parasından gelen bu gücü onun "Yeni Dünya'nın Canavarı" olarak adlandırılmasına neden olmuştur. Koala, Tesoro'nun bir Dünya Asili'ne denk güçte olduğunu belirtmiştir.

Tesoro, Bill ve tayfasını yenmiş ve onları aylık vergiye bağlamıştır. Tanaka, Tesoro'nun istediği anda Bill'i yok edebileceğini söylemiştir. Tesoro zamanında eski bir Shichibukai olan Donquixote Doflamingo önderliğindeki eski Donquixote Korsanları ile de savaşmıştır.

Şeytan Meyvesi
Tesoro, Paramecia türü bir Şeytan Meyvesi olan Goru Goru no Mi'yi yemiştir. Meyvesi sayesinde dokunduğu altını istediği gibi kontrol edebilir. Güçleri ile devasa altın ırmakları oluşturabilir, rakiplerini altının içerisinde tuzağa düşürebilir, altın tozu ile diğer insanları altına dönüştürebilir. Ayrıca gücünü ve savunmasını arttırmak için kendisine altından bir zırh yapabilir. Bu formunda devasa bir altın goleme benzer. Tesoro'nun bu zırhı Roronoa Zoro'nun kesici gücünü durdurabilecek kadar dayanıklıdır. Gemisinde üzerine altın tozu serpilmiş herkesin hareketlerini kontrol edebilir ve istediği zaman onları altından heykellere dönüştürebilir. Tesoro'nun gücünde en çok yanlış anlaşılan nokta onun altın üretebildiği düşüncesidir. Bu yanlıştır. Tesoro meyvesi ile altın üretemez, sadece var olan altını kontrol edebilir.

Tesoro meyvesinin gücünü uyandırmıştır. Bu sayede altını kontrol edebileceği menzil çok genişlemiştir. Gran Tesoro'da bulunan tüm altını kompleks bir ağ yardımı ile kontrol edebilir. Altın üzerinden hareketleri izleyebilir. Bu yüzden onun haberi olmadan gemisine kimse giremez. Nasıl yaptığı bilinmemekle birlikte, altın yardımı ile devasa patlamalar oluşturabilir. Bu patlama bir Denizci savaş gemisini batırabilecek kadar güçlüdür. Aynı şekilde tek bir vuruşta Tesoro'nun rakibine ciddi yaralar verebilir.

Ek Bilgi

- "Tesoro" kelime anlamı olarak İtalyanca ve İspanyolcada "hazine" demektir. "To gild" kelimesi de "ince altınla kaplanmış" anlamına gelir.

Künye

Adı: Gild Tesoro
Okunuşu: Girudo Tezōro
İngilizce Adları: Guild Tesoro (FUNimation altyazıları), Gildo Tesoro (Bandai Namco)
Göründüğü Bölümler: Manga 817, Anime 750, 13. Film
Bağlantısı: Gran Tesoro
Lakapları: Altın İmparator (Jap. Ōgon Tei, İng. Gold Emperor), Yeni Dünya'nın Canavarı (Jap. Shin Sekai no Kaibutsu, İng. Monster of the New World)
Yaşı: 41
Durumu: Canlı

Şeytan Meyvesi
Adı:
Goru Goru no Mi (Tr. Altın Altın Meyvesi, İng. Gol-Gol Fruit)
Anlamı: Altın
Türü: Paramecia

Hak Sahibi

Kaynak: http://onepiece.wikia.com/wiki/Gild_Tesoro
Çeviren: Smoker
Yayınlandığı Site: http://korsanfan.com
 
"Güçleri ile devasa altın ırmakları oluşturabilir."
"Tesoro'nun gücünde en çok yanlış anlaşılan nokta onun altın üretebildiği düşüncesidir. Bu yanlıştır. Tesoro meyvesi ile altın üretemez, sadece varolan altını kontrol edebilir."

Burada bir tezatlık yok mu? Yoksa altın ırmağı derken katı halde olan altını sıvılaştırmaktan mı bahsetmiş?
Çeviri için teşekkürler.
 
"Güçleri ile devasa altın ırmakları oluşturabilir."
"Tesoro'nun gücünde en çok yanlış anlaşılan nokta onun altın üretebildiği düşüncesidir. Bu yanlıştır. Tesoro meyvesi ile altın üretemez, sadece varolan altını kontrol edebilir."

Burada bir tezatlık yok mu? Yoksa altın ırmağı derken katı halde olan altını sıvılaştırmaktan mı bahsetmiş?
Çeviri için teşekkürler.
Var olan altından oluşturuyor. Kendisi yapıyor olsa yaratabilir şeklinde yazardim
 
Eline sağlık Smoker. Zaman zaman bunu güncelleyecek misin? Çünkü Tesoro'nun Fisher Tiger sayesinde Kutsallar'dan kaçtığı bilgisi falanda var o yüzden sormak istedim.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık