Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Kütüphane] One Piece Karakterlerinin Burçları



Evet arkadaşlar astrolojiyle ilgilenen ben bizim mugiwara tayfasının doğum tarihlerine dikkat edince karakterlerin burçlarının onları ne kadar yansıttıklarını gördüm. Oda'nın bunu bilinçli olarak yaptığını düşündüm hatta. Bu kadarı tesadüf olamazdı bana göre. Fakat Oda'nın doğum tarihlerine pek dikkat etmediğini genellikle editörler tarafından bu bilgilerin verildiğini öğrendim. Ne olursa olsun gözlemlediğim karakterlerin burçlarını yansıttıklarını düşünüyorum.
Öyle olmasa bile bu başlık altında karakterlerin doğum tarihlerinden bağımsız da hangi karakter hangi burcu yansıtıyor şeklinde tartışmalar yapabiliriz diye düşünüyorum. Şimdilik Hasır Şapkaları seriye göre verilen burçlarıyla yazacağım. İleride belli başlı karakterleri de ekleyip yorumumu yapacağım. Sizlerinde aklınıza gelen karakterlere yakıştırdığınız burçları paylaşmanızı istiyorum.
- Spoiler başlığını kullanma nedenimde karakterlerin burçlarla yaptığım kıyaslamalarında örnek verdiğim olayların spoilera girebileceğiydi.
- Bir de rica edeceğim burçlara inanmıyor, kabul etmiyor olabilirsiniz fakat burada sert bir dille konuyu provoke etmeyiniz. Bu konuyu açma amacım burçlarla az çok ilgili olan insanların yorumlarda bulunmaları ve bunun üzerine tahmin yürütüp, birbirleriyle tartışmalarıdır.


Monkey D. Luffy - 5 Mayıs - Boğa

Boğa burcu insanın en temel özelliklerinden birisi hayvan özelliğinde olduğu gibi inanılmaz inadıdır. Luffy'nin de aklına ne koyarsa yaptığı, hiç bir şeyin onu bundan caydıramadığı bilinen bir gerçek. Boğa burcu genel olarak rahatına ve zevklere düşkün bir burçtur. Keyif burcudur denilebilir fakat çalışma alanında hedefine tam anlamıyla hırslı, pes etmek nedir bilmeyen bir iştahla kilitlenir. Luffy de özellikle 2 yıllık arada yaptıkları ve verdiği sonuçla bunu görebiliyoruz. Diğer bir yönü ise sabırlı olmalıdır, çok istediği bir şey karşısında bir çok şeyi göze alıp katlanabilir, sabırlı davranır. Luffy'in One Piece'e olan yaklaşımı ve ilerleyişi de bunu gösteriyor. Boğa yardımsever ve sıcakkanlı bir burçtur. Görüntüsünden ne kadar güçlü, sert bir duruş sergilese de iç dünyalarında uysaldır. Boğa burcunun diğer bir önemli özelliği ise boğazına ne kadar düşkün olduklarıdır. Yeme - içme olayı onlar için çok önemlidir. Tamamen onların zevkine, midesine uygun olmalıdır bir yemek görüntüsüyle bile. Bunların Luffy yansıtan özellikler olduğunu açıklamama gerek yok herhalde.

Roronoa Zoro - 11 Kasım - Akrep

Akrep burcu insanı arzulu, hırslı, mücadelecidir. Boğa'da olduğu gibi onda da inatçı yönü ağırdır. Gerektiği yerde tam anlamıyla soğukkanlı, ciddi olur. Bu bahsettiğim özellikleri Zoro'da görmek mümkün, böyle tanımlayabiliriz Zoro'yu cidden. Akrebin diğer önemli özelliklerinden birisi duygusal olarak hassas bir burç olup bunu çok iyi kamufle edebilmeleridir. Duygusal yönünü kolay yansıtmaz, dışarıdan acımasız olarak görülür. Diğer bir özelliği de sırdaş bir burç olmasıdır. Sır saklar ve bunu hiç bir şekilde yansıtmaz. Zoro'nun Luffy'nin acılarını aldığı sahneden bu yönünü de görebiliriz. Akrep burcu insanları tutku insanlarıdır. Tutkuyla yaşar, savaşır. Zoro'nun ne kadar tutkulu olduğunu Mihawk'ın bile bundan bahsettiğini gördük. Akrepler inandıkları insanlara karşı inanılmaz sadıktırlar. Zoro'nun Luffy'e olan sadıklığını hepimiz biliyoruz takımda ki en sadık kişidir bana göre. İntikam burcudur akrep. Zoro'nun hedefinin ve Mihawk'ı geçme arzusunun da bu yönüyle bağlantılı olduğunu düşünüyorum

Nami - 3 Temmuz - Yengeç

Yengeç burcu insanlara karşı sıcakkanlı ve yakın davranışlar sergiler. Duygusal, hassas burçtur fakat kendi çevresine ördüğü duvar vardır. İnsanları özeline sokmak istemez bunun da nedeni insanlara karşı güvenemiyor olmasındandır. Güvendiğinde ise bütün duvarlarını yıkar, en samimi halleriyle onlara yaklaşır. Nami'nin özellikle ilk bölümlerde ortaya çıktığı zamanlar hikayesini bizimkilerden saklaması, tek başına halletmeye çalışması bunu gösteriyor. Daha sonra olaylarla beraber yaklaşımından da ne kadar burcunu yansıttığını görüyoruz. Yengeç burcu neşeli ve gülümsemeleriyle parlayan insanlardır. Onların o sıcak enerjisi karşılarındaki insana işler ve ikna eder. Nami'nin çocuklarla iyi anlaşması, hasır şapkalarla iletişimde olan karakterlerle uyumu yakalaması da buna örnek gösterilebilir. Yengeç burcu anaç bir burçtur. Ailesine veya ailesi gördüğü insanlara karşı inanılmaz korumacı ve düşkündür. Nami'nin tayfada ki anne profili de buna ne kadar uyduğunu gösteriyor. Yengeç burçları ayrıca aşırı utangaç ve gururlu insanlardır. Nami'nin ağlayarak Luffy'den yardım istemesi onun başkasından yardım istemeyecek kadar gururlu olduğunun bir göstergesi.

Usopp 1 Nisan , Brook 3 Nisan - Koç

Koç burcu enerjisi yüksek, hareketli, aceleci bir burçtur. Bu inanılmaz enerjileri, pozitif ruhları çevrelerine de yansıtırlar. Usopp'un ve Brook'un geçmişine baktığımızda Usopp'un şehirde ki gezintileri, o enerjik hali ve neşesini görürüz. Brook'ta yıllar geçmesine rağmen hiç bir şekilde pozitif enerjisini, hareketliliğini yitirmemiştir. Övgü, ün, şöhret koç burcu için önemlidir. Ortamda 'ben' profilini vermeliler ve bir şekilde dikkat çekmelilerdir. Usopp'un hala takımda kendini yardımcı kaptan olarak görmesi, herhangi olayda kendini yüceltmesi, Brook'un müzisyenliğe soyunup üne kavuşması buna örnek gösterilebilir. Koç insanları aniden öfkelenip ortamı bozabilir, gerginlik yaratabilir. Karşısındaki insan kim olursa olsun lafını esirgemez, çatır çatır söyler. Fakat sinirleri çabuk geçer. Sinirlendiğinde aldıkları kararlar onların başına dert açabilir. Usopp'un tayfadan ayrılması, Luffy'le kavga etmesi bunu ne kadar yansıttığını gösteriyor.

Sanji Vinsmoke 2 Mart , Franky 9 Mart - Balık

Balık burcu insanları hayalperest insanlardır. Hayal dünyası geniş, yaratıcı, sanatçı insanlardır. Sanji'nin hayalinin kendisi yani all blue bile varlığı kesin olmayan bir yer fakat bu Sanji'nin inancını hiç sarsmaz. Franky'nin farklı şekilde tasarımlar düşleyip bunları gerçekleştirmesi yönüyle de ne kadar yaratıcı olduğunu görürüz. Balık burcu insanı sorumluluktan kaçar. Genellikle kafasına göre hareket etmek isteyen, özgür ruhlu olmak isteyen insanlardır. Sanji ve Franky'nin geçmişine yani çocukluğuna baktığımızda bunu ne kadar yansıttıklarını görüyoruz. Franky'nin Tom'un işlerinden kaçması kendi kafasına göre hayal ettiği gemiler tasarlaması, Sanji'nin yeni öğrendiğimiz çocukluğunda aşçılığa olan hevesi ve aile sorumluluklarından kaçması buna örnektir.
Balık burçları duygusal, hassas ve romantik insanlardır. Sanji'nin romantizme olan düşkünlüğünden bahsetmeme gerek yok herhalde. Keza Franky'de Sanji kadar ağır yansıtmasa da romantiktir.

Nico Robin 6 Şubat - Kova

Kova burcu özgürlüğüne en düşkün burçtur. Robin'in bu zamana kadar çeşitli yerlerde yer alıp hiç bir yere bağlanmaması, gezmesi ve kafasına göre hareket etmesi biraz zorunluluktan olsa da karakterinden dolayıdır da aynı zamanda. Oldukça zeki insanlardır kova burçları, güçlü önsezileri vardır. Robin tayfada ki belki de en zeki insan bile olabilir bana göre. Hem insanlarla yakın ilişkide kalıp hem de bir şekilde bağımsız kalmak isteyen insanlardır. Robin'in tayfa içindeki konumunda da bunu görüyoruz. Kova burçları gelenekselliğe aykırı özellikle halkın genel geçer kurallarına bağlı kalmak istemezler. Yeni bilgi açlıkları sürekli olarak onları bu yönde hareket etmelerini sağlar. Robin'in çocukluğuna baktığımızda Ohara'da gizlice arkeologları dinlemesi, bilgileri öğrenmeye çalışması ve hedefinin de tarihin eksik kısımların öğrenmek olduğunu hesaba katarsak Robin'in de kova burcunu yansıttığını görüyoruz.

Tony Tony Chopper 24 Aralık - Oğlak

Oğlak burçları kendilerinden emin, güçlü kişiliğe sahiptirler. Diğer insanlara karşı ilk başta oldukça mesafeli yaklaşırlar. Fakat içlerinde sevgiye aç kimselerdir. Chopper'ın tayfaya katılmadığı zamanlara baktığımızda bizimkilere olan mesafesini gördük zaten. Gerek yaşadıkları gerek kişiliğiyle bu şekilde davranıp ilerledikçe de açıldığını görürüz. Oğlak burcu insanı tam anlamıyla işkolik insanlardır. İşini ön plana alıp, yapabileceğinin en iyisini yapmak ister. Bitmek bilmeyen azimleriyle bunu başarırlar da. Chopper'ın işine verdiği önemi hepimiz biliyoruz. Eskiden örnek aldığı insanları takip edip doktorluğun bütün önemli bilgilerini bünyesinde toplamış. Hala da kendini geliştirip, güçlenmekte. Oğlak burcu insanları diğer insanların güvenini boşa çıkarmaz. Kendilerine karşı güven duyulduğunu hissettiği an ellerinden geldiğince buna karşılık verir. Chopper'ın tayfayla olan bağlantısını da bu yönüyle kurduğunu düşünüyorum.


Koç
Usopp, Brook, Whitebeard, Jinbei, Tsuru, Zeff, Catarina, Hody Jones, Caeser, Morgan, Gin, Mohmoo, Yorki, Thatch, Stronger, Ohm, Foxy, Monda, Kashi, Clover, Yamakaji, Forest Boss, Shalulia, Jean Bart, Marguerite, Speed Jiru, Epoida, Borchemy, Megalo, Hyouzou, Shirahoshi, Minister of the right

Boğa
Luffy, Monkey D. Garp, Rayleigh, Shakky, Kaido, Sengoku, Coby, Enel, Kong, Viola, Arlong, Makino, Kuro, Miss Goldenweek, Chaka, Conis, Kalifa, John Giant, Andre, Gorilla, Coribou, Ishilly

İkizler
Rob Lucci, Perona, Shiryu, Chew, Dalton, Kohza, Rockstar, Moda, Laki, Mouse, Big Pan, Chimney, Jabra, Charloss, Disco, Lacuba, Lacroix, Ronse, Decalvan Brothers, Karma , Amadob, Surume

Yengeç
Nami, Corazon, Lucky Roo, Caribou, Helmeppo, Kamakiri, Seto, Paulie, Roswald, Elmy, Rambo, Namur, Hammond, Daruma, Neptune, Minister of the left

Aslan
Issho, Sakazuki, Buggy, Yasopp, Vegapunk, Teach, Urouge, Bellamy, Inazuma, Vasco Shot, Richie, Gaimon, Hatchan, Wapol, Octopako, Bentham, Amazon, Wiper, Gedatsu, Hattori, Kaku, Sodom, Gomorah, Dirt Boss, Duval, Motobaro, Aphelandra, Kadar

Başak
Hancock, Crocodile, Kuzan, Hannybal, Moriah, Bonney,Hawkins, Cavendish, Monet, Dadan, Hoe, Cabaji, Krieg, Brandnew, Laboon, Pell, Macro, Montblac Cricket , Shura, Corgi, Kiwi, T-Bone, Wanze, Very Good, Kumashi, Spoil, Dewil Dias, Sandersonia, Marigold, Rindo, Squard, Rakuyo, Delacuaji, Vander Decken, Shyarly

Terazi
Monkey D. Dragon, Law, Bartolomeo, Marco, Magellan, Tashigi, Kyros, Pizarro, Van Augur, Mojhi, Pappug, Doc Q, Pierre, Yama, Montblanc Noland, Calgara, Tonjit, Kokoro, Tyannosaurus, Doberman, Oars, Haredas, Toroimo, İzo, Dosun

Akrep
Zoro, Doffy, Benn Beckman, X Drake, Jozu, Koala, Kuroobi, Carue, Holy, Kashigami, Porche, Ryuma, Bepo, Fisher Tiger, Domino, Whitey Bay, Kingdew, Dalmatian, Magra, Jalmack, Albion, Zeo

Yay
Kizaru, Igaram, Goro, Hogback, Indigo, Ran, Dogra

Oğlak
Chopper, Roger, Ace, Ivankov, Kid, Daz Bones, Jesus Burges, Crocus, Gan Fall, Aisa, Itomimizu, Pickles, Tillestone, Iceburg, Mozu, Oimo, Spandline, Strawberry, Absalom, Capone Bege, Peterman, Ikaros, Munch, Splash, Splatter, Otohime, Aladdin

Kova
Robin, Kuma, Big Mom, Killer, Vista, Vivi, Brogy, Cobra, Fuza, Gonbe, Mikazuki, Nero, Fukuro, Nico Olvia, Onigumo, Lola, Sweet Pea, Nyon, Diasy, Doma, Little Oars Jr., Blondie, Haruta, Blamenco, Bizarre, Brownbeard, Wadatsumi, Fukaboshi

Balık
Sanji, Franky, Shanks, Mihawk, Smoker, Sabo, Apoo, Sadi, Wolf, Tom, Woop Slap, Alvida, Galdino, Masira, Laftite, Satori, Nola, Hamburg, Jerry, Kumadori, Jaquar D. Saul, Shiki, Sentomaru, Enishida, Salome, Minotaurus, Minozebra, Minorhinoceros, Minokoala, Sadi, Atmos, Sanjuan Wolf, Stelly, Vinsmoke Yonji

İstek üzerine burçlar hakkında kısa bir tanımlama yapacağım.

Ateş Grubu
Koç, Aslan, Yay
Ateş Grubu'na göz atacak olursak bu grup burçları çok canlı ve güçlü bir yapıya sahiptirler.Yaratıcı, hevesli ve enerjik olurlar .Yeni fikir ve kavramlarla oynamayı sevdikleri için her konuda yeni akımlar getirebilirler. Doğuştan liderdirler, güçlü karizmaları ve ışıltılı karakterleri ile insanları kendilerine çekerler. Yüksek idealleri, geniş görüş açıları, tutkuları ve "her şeyi yapabilirim" iddiaları ile ilham verici ve etkileyicidirler.

Hava Grubu
İkizler, Terazi, Kova
Hava grubuna göz atacak olursak ,hava burçları düşünce alışverişi ve haberleşmeyi yönetir. Bunlar en entelektüel ve akıllı burçlardır. Meraklı, hareketli hava burçları devamlı yeni fikirlere açtırlar. Akılcı, çok yönlü, konuşkan, hızlı ve uyanık tiplerdir. Tatlılıkları ile her istediklerini yaptırmayı, becerileri ile de zor durumların üstesinden gelmeyi iyi bilirler. Bilgi toplamayı ve yaymayı seven sosyal kişilerdir. Hava burçları Zodyak'ın bilgi işlemcileridir. Bütün burçlar içinde en az duygusal olan ve en tarafsız burçlardır. Doğruya ve gerçeğe çok önem verirler.

Toprak Grubu
Oğlak, Boğa, Başak
Toprak grubuna göz atacak olursak,toprak burçları biçim verir, altyapı kurar ve meydana getirir. Zodyak'ın üreticileridir ve olayları gerçekleştirirler. Kendilerinin ya da yakınlarının rüyalarını gerçekleştirirler. Çizim yapmaktan bütçe çıkarmaya, iş programından, iş akışına ve zamanında bitirmeye kadar bir işin tüm evrelerini iyi kavrar ve yaparlar. Kendilerini yaptıkları işe adayan, sorumluluk sahibi kişilerdir. Başarılarının büyük bir bölümünü pratik olmalarına ve ellerindeki kaynakları iyi kullanmalarına borçludurlar. Gerçekçidirler ve kavrama yetenekleri gelişmiştir. Son derece dakiktirler ve zamanlamaları iyidir. Sadık, sabırlı ve dengelidirler. Tedbirli, tutucu bir kişiliğe sahip oldukları için ani kararlar vermez, adımlarını düşünerek atarlar. Bu sayede para, zaman ve enerjilerini boşa harcamazlar. Uzun vadeli planlar yaparlar. Son derece hırslı, kararlı oluşları ve kuvvetli iradeleri ile istedikleri konularda çok başarılı olurlar.

Su Grubu
Akrep, Yengeç , Balık
Şimdi de Su elementi grubuna göz atalım.Su bir çok şekilde bulunabilir. Sıvı, buhar, gaz ya da donmuş olabilir. Küçük bir su kabarcığı kadar masum ya da okyanustaki kabarmış bir dalga kadar vahşi olabilir.
Herşeyi çok derinden hisseden su burçlarının içlerinde ihtiras fırtınaları esse bile dışarıya fazla bir şey belli etmezler. Sakin sular derin olur derler. Su burçları bir şeyi anlayıp çözmeye çalıştıkları zaman sessizleşip içlerine kapanırlar. Onları tanımak ve anlamak zaman içinde olacaktır. Kendilerini yavaş yavaş açarlar.

Ateş ve hava, eril burçlar yani aktif burçlar olduğundan birbirleriyle daha iyi anlaşırken su ve toprak, dişil burçlar yani pasif burçlar olarak birbirleriyle daha iyi anlaşır. Buna göre yorumlayabiliriz karakter ilişkilerini.

.
İlerleyen zamanlarda belirli önemli karakterleri de mugiwaralar gibi analiz edeceğim. Sizlerde aklınıza gelen ve gözlemlediğiniz karakterleri paylaşırsanız daha da güzel olur.

Portgas D. Ace , 1 Ocak, Oğlak

Oğlak burcu insanları diğer insanların güvenini boşa çıkarmaz. Kendisine güvenildiğini hissettiklerinde ellerinden geldiğince buna karşılık verir. Chopper'da yazdığım bu özelliği Ace'de de görmek mümkün. Ace'in çocukken Luffy'le arasının iyileşmeye başlaması da Luffy'nin ona muhtaç olduğunu, güvendiğini anlamasıyla oluşur.
Oğlak erkeği oldukça çalışkan ve hırslıdır. Küçük yaştan itibaren yükselmenin, başarı kazanmanın hayalini kurar. İnsanları idare etmeye alışıktır. Onun için yaşamda paranın önemli bir yeri mutlaka vardır, çünkü paranın gücünü ve neler getireceğini çok iyi bilir. Kafasını daima işe verir ve israftan hoşlanmaz. Bu erkek hayatta savaşacak, çok çalışıp tüm engelleri aşarak başarıya kavuşacak güçtedir.
Ace'in çocukluğuna baktığımızda, tek başına çocuk haliyle belli işler karşılığında, bir şekilde kazandığı paralarla birikimler yaptığını görüyoruz zaten. O paraları ileride hayalini kurduğu şeyler için şimdiden biriktiren, bunun bilincinde olan bir çocuk. Oğlak burcunun maddiyatçı ve gerçekçi yönünü onda görmek mümkün.
Oğlak burcu insanı hangi koşullarda doğmuş olursa olsun durumunu daha iyiye götürme arzusundadır. Kendini hedeflerine adar, sabırla, konsantre bir şekilde çalışır. Dünyada kalıcı şeyler başarmak ve bu başarıların ona güç ve güvence sağlaması çok önemlidir.
Ace'in Roger'ın çocuğu olmasının getirdiği bir ton sorunsallığa rağmen bir şekilde kendine sağlam hedefler biçtiğini, kendini ispatlamaya çalıştığını görüyoruz.
O zaman zaman kararsızdır ve hayata küser. Bunun sebebini genellikle bilmez. Fakat hislerine yaptığı baskı bu şekilde ortaya çıkar.Ayrıca onun çabuk kırılacağını da bilin. Tenkit gibi sert bir söz, bir alay onu çok yaralar. Oturup surat asar ya da çeker gider
.
Oğlak burcu en karamsar burçlardan biri, Ace'in de karamsar olduğuna babasının şöhretinin getirdiği olumsuz yönlerine odaklanmasından ve bu şekilde olumsuz psikolojiye sahip olmasından kanaat getirebiliriz. Ayrıyetten Marinefordda da Ace, karamsar ruh halindedir. O kadar insan gelmesine rağmen bir türlü kurtulacağına ikna olmamış gibi. Alıntıda alaycı söz detayı tam oturan bir durum, Ace'in Roger'ın çocuğu olsaydı şeklinde millete sorular sorup olumsuz cevaplayanları dövmesi direk bu özelliği yansıtıyor

Donquixote Doflamingo, 23 Ekim, Akrep

Akrepleri anlatacak iki kelime vardır. Yaşam ve Ölüm. Akrepler için her zaman iki uç vardır ve akrep her zaman tek bir taraftadır. Onları tanımlamak oldukça zordur. Üstün kişiliklidirler. Yarım yamalak işlerden hoşlanmazlar. Yaşamın her alanında tutkuları vardır. Yaşam güçleri olduğu kadar fiziksel güçleri de kuvvetlidir. Gözler onlar için önemlidir. Güçlerini gözlerinden okuyabilirsiniz. Felsefeleri yâ hep ya da hiçtir
Doffy'nin çocukluğundan beri karakteri bizlere sarsılmayacak iradeye sahip, güçlü biri olduğunu zaten gösteriyor. Doffy'nin neden gözlük taktığıyla şeytan gözleriyle ilgili teoriler bile var. Henüz bakışlarını görmesekte gözlükten bile hissediliyor ne kadar güçlü baktığı.

Nefret ve eylemleri kişiseldir. Bu burçta doğanlar işlerini tek başına yapmayı severler. Yaşam onlar için ciddi bir iştir. Sabır, özen ve ilgiyle çalışırlar. Hedeflerine kilitlenirler. Akrepler kendilerini kandırmaz, gerçeklerle yüzleşirler. Zayıf akrepler zehirlerini içlerine akıtır ve kendi yıkımlarına neden olurlar. Kötü bir akrep ise öç almak için elinden geleni yapar. Gücünü olumlu yönde kullanırsa iyi bir önder olur.
Doflamingo her ne kadar bir aile mensubunda yer alsada aslında herkesten bağımsız, sadece kendine güvenen, intikam hedefi doğrultusunda ilerleyen bir karakter. Akrep intikam burcudur, Doflamingo bu yönünü çok güzel yansıtır. Küçük bir çocukken bile çarmıha gerildiğinde insanları hakisiyle etkisizleştirdiği sahnede haykırdığı intikam cümleleriyle akrep burcunun çok güzel bir örneği. Daha doğrusu akrebin yoldan çıkanının, düşman edinilen bir akrebin.
Ölüm, ölüm ötesi, mistik, felsefi, bilim ve dini konular ilgi alanı içindedir. Bu konuları araştırmak, derinliğine inip sırlar bulmak ister. Sezgileri de çok güçlüdür. Bu yolla aldıklarını iyi değerlendirir.
Ölüm burcu olan akrebin yine Doffy'de bulunduğu bir noktası. Doflamingo'nun ölümsüzlüğü arzuladığını, Law'ın meyvesini de bu yüzden istediğini hepimiz biliyoruz.

Gizli işler planlama, uygulamada çok başarılıdır. Az konuşmayı başarabildiği için, sinsice, sessizce iş yürütmek onun için çok kolaydır.
Akrep burcunun yönetici gezegenlerinden ilki olan Plüton ölüm, yıkım, yok oluş, gizlilik, yeraltı işleri ile ilintilidir. Doffy'nin Kaido'ya gizliden sattığı şeytan meyveleri, bütün yaşamının shichibukailık kısmı da dahil kurgulu olması, yeraltı dünyasının bir nevi tanrısı sıfatıyla joker olarak bilinmesi de akrep olduğunun kanıtıdır.

  • Konuyla ilgili dikkatimi çeken bir diğer noktayı teori eşliğinde belirtmek istiyorum.
Şu an ki yonkouların burçlarına ve element gruplarına bakacak olduğumuzda şöyle bir durum ortaya çıkıyor.

Teach, Aslan, Ateş Grubu
Big Mom, Kova, Hava Grubu
Kaido, Boğa, Toprak Grubu
Shanks, Balık, Su Grubu

4 farklı yonkounun hepsi de 4 gruba dengeli bi şekilde dağılmış. Düşük tesadüf ihtimali şu durumla da iyice düşüyor gibi,

Teach biliyorsunuz ki Newgate'in ölümüyle beraber bu konumu aldı. Peki Newgate'in burcu neydi? Koç. Newgate gibi ateş grubu olan Teach, Newgate'in yerine geçiyor.
Bununla beraber bizim eski devrin bilinen büyük isimlerine bakalım.

Roger, Oğlak, Toprak Grubu
Whitebeard, Koç, Ateş Grubu
Shiki, Balık, Su Grubu
X, Y, Hava Grubu?
*
Big Mom yaşı itibariyle yine buradaki hava grubu konumunda da yer alabilir*

İleride mangada veya filmde karşımıza hava grubu burca sahip eski büyüklerden biri çıkabilir. Şimdi bu denklemi günümüze uyarlayacak olursak;

Luffy - Boğa, Kid - Oğlak, Toprak Grubu
Law -Terazi, Killer - Kova, Hava Grubu
Urouge - Aslan, Ateş Grubu
Zoro, X - Drake - Akrep, Su Grubu

gibi bir istatistik çıkardım ben. Zoro ve Killer'ı kaptan olmadıkları için ayrı kefeye koyarsak şu anda bu denkleme göre çıkan isimler Luffy, Kid, Law, Urouge ve X-Drake duruyor. Yani geleceğin en güçlü korsanları bu isimler arasından seçilebilir. Luffy'nin olacağı zaten bariz olan bir gerçek olduğundan, serinin konusu itibariyle konumunun başka sıfatlarla da adlandırılacağından gibi nedenlerle Luffy'i bu denklemden çıkardığımızda geri kalan isimler daha çok oturuyor gibi.
Kid, Law, Urouge, X-Drake şeklinde.


Kaptan ve Has Adam İlişkileri
Farklı şekilde olan ama birbirleriyle çok iyi uyumu olan burçlar. Bilgilendirildiği kadarıyla yazılanlara az çok katılıyorum. Ufak bilgi verecek olursam.


Roger - Rayleigh / Oğlak ve Boğa
"İkinizde toprak elementi olduğunuz için sadece sezgilerinizle bile birbirinizi anlayabilirsiniz. Oğlak size ilham verecek ve örnek olacaktır. Hırslı oğlak vadide dolaşmakla tatmin olmaz, dağların en tepesine tırmanmalıdır. Oğlak ancak zirvede huzur bulur, olmak istediği yer orasıdır. Oğlak burcu başarmak için azimlidir ve en tepeye çıkabilmek için bütün gücü ile çalışır.Boğa burcu, hayatına girdiği insanlarda derin izler bırakır. Onun bu kalıcılığı ve zekası, oğlak burcunu etkilemeye yetecektir.."


Newgate - Marco / Koç ve Terazi
"Farklı kutupları bir araya getirmekte becerikli olan Terazi iyi bir arabulucudur. Aceleci Koç'un tersi olarak problemleri tarafsız bir gözle inceler, küçük parçalara bölerek analiz eder ve sonunda çözüm getirir. Kibar Venüs tarafından yönetilen Terazi son derece politiktir, ağzından asla kırıcı bir söz çıkmaz. Bu özellikleri ile iyi bir arabulucudur ve diğer tarafların ret edemediği uzun vadeli anlaşmalara razı eder. Hava Terazi Koç'un ateşini alevlendirerek daha canlı yanmasını sağlar.."


Luffy - Zoro / Boğa ve Akrep
"Birbirine karşıt olan bu iki burç insanı aslında birbirini tamamlar. İkisi de kararlı ve dayanıklıdır. Sabit burçların getirdiği özellik olan kararlılık ve sabit fikirlilik bu iki burcun birlikteliğinde inatlaşmalara neden olabilir. Boğalar başlatılmış olan şeyleri dayanıklaştırıp sağlamlaştırmaya sürekli kılmaya gelmiş yapıcı insanlarken akrepler insanın doğasında değişim ve dönüşüme neden olacak krizli durumlar yaratmak gibi yıkıcı bir yön bulunur.."


Shanks - Benn Beckmann / Balık ve Akrep
"Her ikisi de sezgileri ve duygusallığı çok gelişmiş, iki duyarlı su insanı olarak beraberliklerinde birbirlerini dengelerler. Akrepler gerçeklerin peşinde olan katı tavırlarıyla adeta doğruyla öldürürler. Oysa balık akrebe göre daha yumuşak ve merhametlidir. Hayalciliği görev ve sorumlulukları akrebe yükleme yatkın tavrı ve kararsızlığıyla sabit ve eğilip bükülmeyen akrep insanını çıldırtmadığı sürece, bu ilişki çok uyumludur.."

Teach - Shiryuu (olası) / Aslan ve İkizler
"Her ikisi de girişken, özgüvenli ve hareketli burçlar oldukları için birbirleri ile uyum sağlamaları da zor olmayacaktır. Aslan burcunun o baskın karakteri ve kendinden emin oluşu da ikizler burcunu en etkileyen şey olacaktır. Aslan burcu, genellikle emretmeyi sever. Bu nedenle de iş hayatında yükseldiklerini görebilirsiniz. Ancak karşısındakinin bir ikizler olduğunu unutmamalıdır, zira ikizler burcunun onun emirlerinin altına girmeye hiç niyeti yoktur.."
 
Son düzenleme:
Hiç burçtaşım yokmuş :( Ayrıca Nami : Yengeç burcu insanlara karşı sıcakkanlı ve yakın davranışlar sergiler. Hahahaha ulan hiç uymuyor :D

Değişik bir başlık olmuş ama. Uyan şeylerde var genişletmelisin.
 
Nami'yle de aynı gün doğmuşuz. Aynı ben :) Güzel konu eline sağlık. Diğer karakterleri de görmeyi isterim. Perona, Shanks ve Mihawk'ın siparişini veriyorum :artiz:
 
Hiç burçtaşım yokmuş :( Ayrıca Nami : Yengeç burcu insanlara karşı sıcakkanlı ve yakın davranışlar sergiler. Hahahaha ulan hiç uymuyor :D

Değişik bir başlık olmuş ama. Uyan şeylerde var genişletmelisin.
Nami'nin yeni tanıştığı insanlara karşı özellikle çocuklar ve kadınlara gayet sıcakkanlı davrandığını gördük :D Tayfa içinde samimiyet var artık cılkını çıkarıyor herkes orayı boşver :oleyo: Eklerim yavaştan da insanlar da yorum yapsın istiyorum. One Piece'te ki herhangi bir karaktere gözlemledikleri kadarıyla belli bi burcu yakıştırabilirler gerekçelerini sunup.

Nami'yle de aynı gün doğmuşuz. Aynı ben :) Güzel konu eline sağlık. Diğer karakterleri de görmeyi isterim. Perona, Shanks ve Mihawk'ın siparişini veriyorum :artiz:
Shanks balık burcu onu biliyorum. Mihawk'ın belli değil ama bi yerde Shanks'le Mihawk aynı gün doğmuşlar diye okuduğumu hatırlıyorum. Perona da belli değil bildiğim kadarıyla.
+
Robin için öyle deme yau sadakatla ilgili bi durum değil o bağımsız yönünden kaynaklı. Satmaz benim Robin'im. Satarsa da hak etmişlerdir :oleyo:
 
Shanks balık burcu onu biliyorum. Mihawk'ın belli değil ama bi yerde Shanks'le Mihawk aynı gün doğmuşlar diye okuduğumu hatırlıyorum. Perona da belli değil bildiğim kadarıyla.
+
Robin için öyle deme yau sadakatla ilgili bi durum değil o bağımsız yönünden kaynaklı. Satmaz benim Robin'im. Satarsa da hak etmişlerdir :oleyo:
Birthday: March 9th Mihawk'ta.
Birthday:
June 7th diye geçiyor Perona.
Bu tayfa bu gidişle her şeyi hak eder :D Ama burç yönünden çok benzerlik var buradan güzel çıkarımlar olur.
 
Vay shanksla aynı burcum bende seride bu adamı niye kendime bu kadar yakın hissediyorum diyordum :rolleyes::rolleyes::rolleyes:
EDİT: Bu ara sanji ie de ynı burç oluyorum otomatikman
 
Oda su ve toprak gruplarına kıyak geçiyor bence kendisi de toprak grubu diye. Oğlak burcu Oda, Roger'da oğlak mesela :D @NiTian ErXing Mihawk balık he, ben akrep potansiyeli görüyordum Mihawk'ta. Perona'ya hiç şaşırmadım ama bak çenesi düşük ikizler :oleyo:
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık