Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Kütüphane] Zoan

Zoan üç meyve türünden birinin adıdır. Bu tür meyveler kullanıcının bir hayvana, hayvan-insan formuna dönüşmelerini sağlar. Zoan türleri özellikle yakın mesafe dövüşlerde etkilidirler. Bu terim ilk defa, Dalton şeytan meyvesi güçleriyle Wapol'a karşı savaştığında kullanılmıştır.


Zoan Türü Kullanıcıları


Seride Geçerli

[tr1][td]

Dalton[/td][td]

Tony Tony Chopper[/td][td]

Pell[/td][td]

Miss Merry Christmas[/td][td]

Lassoo[/td][/tr1]
[tr2][td]

Chaka[/td][td]

Pierre[/td][td]

Rob Lucci[/td][td]

Funkfreed[/td][td]

Jabra[/td][/tr2]
[tr1][td]

Kaku[/td][td]

X Drake[/td][td]

Boa Sandersonia[/td][td]

Boa Marigold[/td][td]

Minotaurus[/td][/tr1]
[tr2][td]

Minorhinoceros[/td][td]

Minokoala[/td][td]

Minozebra[/td][td]

Onigumo[/td][td]

Dalmatian[/td][/tr2]
[tr1][td]

Marco[/td][td]

Epioda[/td][td]

Sengoku[/td][td]

Pekoms[/td][td]

Minochihuahua[/td][/tr1]
[tr2][td]

Smiley[/td][td]

Kabu[/td][td]

Bian[/td][td]

Jack[/td][td][/td][/tr2]

Yapay


[tr1][td]

Kozuki
Momonosuke[/td][td]

Sheepshead[/td][td]

Ginrummy[/td][td]

Gifters[/td][td]

????????[/td][/tr1]

Seride Geçersiz

[tr1]
[td]


Chiqicheetah
[/td][td]


Buzz
[/td][td]


Alpacacino
[/td][td]


Pato
[/td][td]


Patrick Redfield
[/td][/tr1]
[tr2][td]

All-Hunt
Grount[/td][td]

Toratsugu[/td][/tr2]
[tr2]


Zoan Türleri


Ushi Ushi No Mi(İnek) Serisi
  • Ushi Ushi No Mi, Model: Bison(Bizon)
  • Ushi Ushi No Mi, Model: Giraffe(Zürafa)
Hito Hito No Mi(İnsan) Serisi

  • Hito Hito No Mi
  • Hito Hito No Mi, Model: Daibutsu(Buda)
Tori Tori No Mi(Kuş) Serisi

  • Tori Tori No Mi, Model: Falcon(Şahin)
  • Tori Tori No Mi, Model: Eagle(Kartal)
  • Tori Tori No Mi, Model: Nue(One Piece x Kyoto)
Inu Inu No Mi(Köpek) Serisi
  • Inu Inu No Mi, Model: Dachshund(Dakhund)
  • Inu Inu No Mi, Model: Jackal(Çakal)
  • Inu Inu No Mi, Model: Wolf(Kurt)
  • Inu Inu No Mi, Model: Bake-Danuki
Neko Neko No Mi(Kedi) Serisi

  • Neko Neko No Mi, Model: Leopard(Leopar)
Zou Zou No Mi(Fil) Serisi

  • Zou Zou No Mi
  • Zou Zou No Mi, Model: Mammoth(Mamut)
Hebi Hebi No Mi(Yılan) Serisi

  • Hebi Hebi No Mi, Model: Anaconda(Anakonda)
  • Hebi Hebi No Mi, Model: King Cobra(Kral Kobra)
Sara Sara No Mi(Semender) Serisi

  • Sara Sara No Mi, Model: Axolotl
Mushi Mushi No Mi(Böcek) Serisi

  • Mushi Mushi No Mi, Model: Kabutomushi(Dynastinae)
  • Mushi Mushi No Mi, Model: Suzumebachi(Eşek arısı)
Batto Batto No Mi(Yarasa) Serisi

  • Batto Batto No Mi, Model: Vampire(Vampir)
Tek Modelli Seriler

  • Mogu Mogu No Mİ(Köstebek)
  • Kame Kame No Mi(Kaplumbağa)
  • Uma Uma No Mİ(At)
Etkileri


Zoan türü şeytan meyveleri, kullanıcılarını meyvenin gücü olan hayvana çevirir. Bu tür meyveler, üç çeşit dönüşüm sağlar.

  • İnsan Formu(Hito-gata): Kullanıcının asıl formu.
  • İnsan-Hayvan Formu(Jinju-gata): Asıl form ve meyveden gelen formların, cüsseyi arttırarak oluşturduğu melez form.
  • Hayvan Formu(Kemono-gata): Meyvenin gücünün belirlediği hayvana tamamen dönüşüm.
Bunlara ek olarak, Zoan türü kullanıcılar eğitim ve farkı metotlarla farklı formlara dönüşebilirler. Örnek olarak Marco'nun vücudunun sadece bazı kısımlarını çevirmesi, Chopper'ın Rumble Ball olmadan dahi en az 7 farklı forma daha dönüşebilmesi gibi. Şu ana kadar gösterilmiş tüm insan kullanıcıların melez formları arasında, bir tek Hebi Hebi No Mi serileri iki ayaklı değillerdir. (Yılanların ayakları yoktur.) Ayrıca melez forma geçildiğinde kullanıcı asıl formuna göre büyümektedir.

Cansız Nesnelere Zoan Yedirmek


Cansız nesnelerin Dr. Vegapunk sayesinde Zoan türü meyve yiyebildikleri, bir şekilde güçlerini alabildikleri görünmüştür. Nasıl olduğu ise henüz bilinmemektedir. Katı maddelerle sınırlı değildir. Gaz formunda olan Slimey'a da meyve yedirilmiştir. Şu ana kadar, cansız nesnelerin yiyebildiği tek meyve türü olarak Zoan görünmüştür ve sadece 5 kez vuku bulmuştur. İki tanesi seride geçersizdir.

  • Mr. 4'ün bazukası Lassoo, Inu Inu No Mi, Model: Dachshund yemiştir.
  • Spandam'ın kılıcı Funkfreed, Zou Zou No Mi yemiştir.
  • Ceasar Clown'ın Smiley, Sara Sara No Mi, Model: Axolotl yemiştir.

Güçleri

Zoan türü meyveler, fiziksel gücü ve yetenekleri arttırırlar. Kullanıcılar dövüş içindeki durumlara göre üç formdan birini kullanarak, avantaj elde etmeye çalışırlar.

Zoan güçleri genellikle, melez formlarında kullanırlar. Çünkü bu form kullanıcının kendi yetenekleriyle, meyveden gelen yetenekleri birleştirir ve fiziksel güçte artış sağlar. Bu yüzden bu tür meyveler, zaten güçlü ve dövüş sanatlarının gücünü arttırmak isteyenler tarafından tercih edilir. Örnek olarak Kaku.

Melez formlarında Zoan türü kullanıcılar, hem kendi yeteneklerini, hem de dönüştükleri hayvanın yeteneklerini birlikte kullandıkları için algıları da keskinleşir. Deneyimli Zoan kullanıcıları, form değişimlerini ayrıca bazı durumlardan kurtulmak için de kullanırlar. Örnek olarak Chopper, defalarca küçük formuna dönüşerek gerek saldırılardan, gerek de bağlandığı zincirlerden kaçınmıştır. Ayrıca bazı Zoan meyveler kullanıcılarına özel yetenekler bahşeder.


  • Chopper'ın insan türü meyvesi, kendisinin zekasını arttırmış ve insan dilini konuşma yetisi kazandırmıştır.
  • Pell'in kuş türü meyvesi, uçma yeteneği kazandırmıştır.
  • Miss Merry Christmas'ın köstebek türü meyvesi, yerde tünel açarak, dolaşabilmesini sağlamıştır.
  • Rob Lucci'nin leopar türü meyvesi ve Jabra'nın kurt türü meyvesi kendilerine keskin pençeler ve dişler kazandırmıştır.
  • Boa Marigold'un kral kobra türü meyvesi, kendisine zehir üretme yeteneği kazandırmıştır.
  • Pekoms'un kaplumbağa türü meyvesi, kendisine koruyucu kalkan kazandırmıştır.
Bu meyve türü ayrıca, kılıç ve silah gibi nesneler uygulanabildiği için, kişilerin silahlarının gücünü ve değerini arttırır. Lakin bu işlemin nasıl yapıldığı bilinmemektedir.

Zoan türü meyveler, üç tür arasında en az ilgi uyandıran türdür. Genellikle kaba kuvvete dayalıdır. Öte yandan en çok araştırılan meyve türüdür, öyle ki yapay formları yapılmıştır.

Mistik Zoan gibi nadir olan meyveler öte yandan Logia kadar ilgi çekici ve güçlüdürler. Paramecia özelliklerine benzer yetenekler sergileyebilir, nadir ve muazzam yetenekler ortaya çıkarabilirler. Örnek olarak Marco'nun nadir yeteneği Anka Kuşuna dönüşmesine olanak sağlar ve anlık olarak tüm yaralarını iyileştirir. Logia'lardan daha kullanışlı bu özelliği, tüm yaralarını kendi elementi olan "Mavi Anka Ateşiyle" iyileştirir.

Diğer bir nadir Zoan türü ise, "Antik" olarak isimlendirilir. X Drake'in, dinozora dönüşmesini sağlayan meyvesi gibi. Antik Zoanlar normal zoanlara göre daha güçlü olduğu varsayılır.

Uyanış


Tüm meyve türleri gibi Zoanlar da şeytan meyvesi yeteneklerini arttıran, kullanıcıyı daha dayanıklı, daha hızlı ve daha güçlü yapan uyanış geçirebilir. Bu ayrıca, kullanıcı baygın bile olsa, iyileşme hızlarını arttırır. Beş Impel Down gardiyanından dördünün uyanış geçirebildikleri söylenmiş, lakin beşincisi hakkında bilgi verilmemiştir.

Zayıflıkları

Fiziksel gücü arttıran, lakin kabiliyetlerini sadece dönüştükleri hayvanların özellikleriyle kısıtlayan bir meyve türüdür. Fiziksel güçleri arttırsa da, kullanıcının zaten var olan gücüne ektir ve dövüş yeteneğine sadece güç olarak katkıda bulunurlar. Pierre gibi kullanıcılar, neredeyse hiç ilerleme gösterememişlerdir. Ne tür bir hayvana dönüşme yeteneği verirse versin, sonucunda Zoan türü meyveler kullanıcının dış görünüşünü değiştirmekten öteye gitmeyebilir. Lakin bu meyvenin işe yaramaz olduğu anlamına gelmemektedir. Meyvenin gücü ve potansiyeli, meyveyi yiyen kişiye bağlıdır. Kaku'nun gösterdiği gibi, meyve ilk yenildiğinde yapılması gereken, kullanıcıyı nasıl değiştirdiği, gücüne etkileri ve zaten var olan dövüş sanatlarına katkılarını test etmektir.

Paramecia'da olduğu gibi, Zoan türü kullanıcılar da "Ucube" olarak yaftalanabilirler. Kaku ve Chopper örneğinde olduğu gibi, dönüştükleri formlar yüzünden ucube olarak çağrılmışlardır, Chopper ise bazıları tarafından canavar sanılmıştır.

Ayrıca Zoan meyvesi yedirilen cansız nesneler, beslenmeli ve bakılmalıdır. Ek olarak, canlı bir varlığa dönüştükleri için ve kendi iradelerini kazandıkları için, rakip tarafından bastırılabilir veya başka zayıflıklar gösterebilirler. Franky'den korkan Funkfreed ve soğuk kapan Lassoo gibi.

Eğer bir hayvan, kendi türünden olan meyveyi yerse, bir insanın Hito Hito No Mi meyvesi yemesi gibi, meyve ziyan olur, hayvana hiç bir katkısı olmaz ve tüm meyve zayıflıklarına tabi olur.
Alt Sınıflar


Zoan türü meyveler arasında, belli alt sınıflar bulunmaktadır.

Etobur Türü

Tony Tony Chopper'ın belirttiği kadarıyla, Etobur türü Zoanlar, doğaları gereği daha vahşi ve kana susamışlardır ve dövüşe daha uygunlardır. Bu türe dönüşmüş kullanıcılar daha asabidirler ve dövüş içinde daha güçlülerdir. Ayırca dövüşte yardımcı olacak pençe gibi özelliklere sahiptirler. En iyi örneği Rob Lucci'dir.

Antik Zoan

Scratchmen Apoo tarafından belirtildiği kadarıyla, Antik Zoanlar, normal Zoanlardan daha nadirdir ve dinozor gibi soyu tükenmiş ve antik hayvanlara dönüşüm sağlar. İlk Antik Zoan formu X Drake tarafından gösterilmiştir. Dinozor dönüşümü ayrıca etobur sayılabilir. İkinci Antik Zoan formu Jack tarafından gösterilmiştir. Mamuta dönüşmesini sağlayan bir meyve yemiştir. Ayrıca Antik Zoan türlerinin normal Zoan'lara nazaran daha güçlü oldukları ima edilmiştir. İki bilinen kullanıcı da bunu göstermiştir. X Drake kolayca Pacifista'nın zırhını ısırarak aşmış, Jack ise hortumuyla binaları kolayca yıkmıştır.

Mistik Zoan

Logia'dan bile daha nadir olduğu söylenen Mistik Zoanlar, ayrıca çok daha güçlülerdir. Diğer Zoan türlerinden farklı olarak, kullanıcıya bahşettiği özel güçler inanılmaz yapmaktadır. Kullanıcılarının mitolojik canlılara dönüşmesini sağlayarak, Paramecia ve Logia ile karşılaştırılabilecek özellikler bahşederler. Şu ana kadar seride geçerli iki Mistik Zoan gösterilmiştir. Birincisi Beyazsakal Korsanlarının 1. tümen komutanı Anka Marco, ikincisi Hito Hito No Mi, Model: Daibutsu meyvesiyle eski denizci Filo Amirali, Sengoku... İkisi de çok güçlüdür.

Yapay Zoan

Punk Hazard bölümlerinde, Dr. Vegapunk'ın kendi şeytan meyvesini yaratmaya çalıştığı açıklanmıştır. Lakin meyve kusurludur. Momonosuke, bu meyveyi bulup, açlığına yenik düşüp yemiştir. Sonucunda doğu tipi ejdere dönüşmüş, lakin yeteneğinin kontrolünü sağlayamamıştır. Bundan sonra, Ceasar Vlown yapay şeytan meyvesi üretmeyi başarmış ve SMILE diye isimlendirmiştir. Şu ana kadar sadece Zoan türü üretebilmiştir. Bu meyveler, Ceasar'ın ürettiği SAD isimli maddeyle üretilirler. Yonkolardan biri Kaido, Doflamingo'nun yardımlarıyla, bu meyveleri kullanarak Zoan kullanıcısı bir ordu oluşturmaya çalışmıştır. Normal şeytan meyvelerindeki kıvrık desenin aksine bu meyvelerde ve Dr. Vegapunk'ın yapay meyvesinde halka deseni vardır.

Diğer Bilgiler


Çoğu Zoan kullanıcısı sadece üç form kullanabilirken, Hasır Şapka Korsanları doktoru Tony Tony Chopper, kendi bulduğu Rumble Ball'un yardımıyla daha fazla form kullanabilir. Sadece Chopper yediği için, diğer Zoan kullanıcılarının kullanması durumunda, Rumble Ball'un işe yarayıp, yaramayacağı belirsizdir. Lakin 6 saat içerisinde iki Rumble Ball yemek, dönüşüm yeteneklerini karıştırdığı için, bu durumdan kaçınılmalıdır. Zaman atlamasından sonra, Chopper 6 dönüşümü için, Rumble Ball'a ihtiyaç duymamaktadır. Sadece özel dönüşümü için bir tane kullanır.

Ek Bilgiler


  • Pell'e göre, uçma yeteneği veren bilinen 5 tür vardır. Bunlardan biri Tori Tori No Mi'dir.
  • One Piece Green: Secret Piece'e göre, Marguerite, ilk olarak Neko Neko No Mi'nin kara kedi modeliyle, Inazuma ise yengece dönüşmesini sağlayan bir şeytan meyvesiyle tasarlanmıştır.
  • Zoan türü şeytan meyvesi seride en son gösterilen, lakin uyanışı ilk gösterilen meyve türüdür.
  • Tamago tarafından yenilen, Tama Tama No Mi, türü belirlenememiş bir şeytan meyvesidir. Bir hayvana dönüşmesini sağlayan meyve, aynı zamanda yumurtaya ve yumurtadan çıkan bir horoz olduğu için ve kırıldığında yenilenebildiği için.
[/tr2]

Hak Sahibi

Kaynak: http://onepiece.wikia.com/wiki/Zoan
Çeviren: God
Yayınlandığı Site: korsanfan.com
 
Son düzenleme:

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık