Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Kütüphane] Shiki

Bu Karakter Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • Severim

    Kullanılan: 122 76.3%
  • Sevmem

    Kullanılan: 38 23.8%

  • Kullanılan toplam oy
    160

Shiki, Altın Aslan Korsanları'nın amirali, Impel Down'dan kaçtığı bilinen ilk mahkum ve Rocks Korsanları'nın eski üyelerinden biridir. Gol D. Roger'ın zirve dönemlerinde ona rakip olmuş eski korsanlardan biridir.

Shiki, Roger zamanında dönemin en büyük korsan filosuna komuta ederek denizleri alt üst etmiştir. Roger'ın en büyük rakiplerinden biri olarak kabul edilir. Amacı dünyayı ele geçirmektir.

Onuncu One Piece filminin ana düşmanıdır.

Görünümü

Shiki çok uzun boylu ve yaşlı bir adamdır. Kıyafet olarak turuncu süslemeli, koyu yeşil kuşakla birbirine bağlanmış kırmızı ve siyah renklerde bir kimono giyer. Beline kemer olarak altından bir zincir takar. Sırtında omuzlarının üzerine dökülen sarı çizgili, yırtık pırtık bir haori ceketi vardır. Kafasının üst kısmı keldir. Yeleye benzeyen sarı renkteki saçları yere kadar uzanır ve kafasına Roger'la yaptığı bir savaş esnasında bir dümen saplanmıştır. Doktoru dümen çok derine girdiği için çıkarmanın onu öldürebileceğini söylediğinden dümen kafasında kalmıştır. Bu yüzden Shiki aynaya her baktığında horoza benzediğini düşünür.

Çenesinin altında saçları ile aynı renkte bir top sakal vardır. Ağzını çevreleyen ince sakalı ile siyah renktedir. Kaşları da siyah renktedir ve sivri şekilde içe doğru kıvrılırlar. Sağ gözünün çevresinde yaşlılıktan kaynaklanan mor lekeler vardır. Genelde puro içerken görülür.

Yirmi yıl önce kafasının şu an kel olan bölgesinde de saçları vardı. O zamanlar giydiği ceket şimdiki gibi çizgili değildi, üzerine çiçek desenlerine benzeyen desenler vardı.

Impel Down'dan kaçmak için kendi bacaklarını kestikten sonra protez bacak kullanmak yerine, kılıçlarını bacaklarına monte etmiştir.

Kişiliği

"Saçmalık... hazine arayan tüm bencil aptallar sadece engel teşkil edecek...! Yeni bir çağ mı...!? Korsanlar denizleri yönetecek...! Bir gün, bunu görmenizi sağlayacağım..." -Shiki

Shiki dünyayı yönetme konusunda güçlü bir arzusu olan hırslı bir adamdır. Roger ile birlikte kolayca tüm dünyayı ele geçirebileceğine inanmıştır. Güce çok değer verir ve dost ya da düşman fark etmeksizin güçlü olanlara saygı duyar. Bu yüzden Roger'ın, Dört Mavi'nin en güçsüzü olarak kabul edilen Doğu Mavi'de idam edilecek olmasını küçük düşürücü bulmuştur. Garp'a göre Shiki, barış içindeki bir dünyaya tahammül edebilecek türden bir adam değildir, ancak Shiki'nin önceden kapsamlı bir plan ve hazırlık yapmadan harekete geçmeyecek biri olduğunu da söylemiştir. Bu durum Shiki'nin bir savaş çığırtkanının dürtüsüne ve zihniyetine sahip olduğunu göstermektedir.

Shiki'nin planlama konusunda bir hüneri vardır. Genellikle inanılmaz derecede uzun vadeli olan görkemli planlar yapar. Beyazbıyık bile ona bu konuda temkinli yaklaşır. Shiki genellikle sakin bir insan portresi çizer. Doktor Indigo ona on altı yüzen adanın faunası üzerinde SIQ formülünün geliştirilmesinin yirmi yıl süreceğini söylediğinde, bu kadar uzun süre beklemeyi hiç sorun etmemiş ve mutlu da olmuştur. Planlarına çok bağlıdır ve onları gerçekleştirmek için yüksek derecede sabır gösterir. Ancak bazen öfkesi ve gazabı, onun kurnaz zihniyetiyle çelişen pervasız hareketler yapmasına neden olur.

Shiki'nin korsanlık kariyerinde en az iki kez korsan armadası oluşturmayı başarması onun çok karizmatik ve yetenekli bir lider olduğu göstermektedir (ilk armadasının Yeni Dünya'da bile son derece büyük bir filo olduğu söylenmiştir, ikinci armadası ise Shiki durdurulmamış olsaydı ilki kadar büyük olacaktı). Her ne kadar adamlarına şefkat ve saygıyla davransa da, bazen yüzeysel nedenlerle onları öldürdüğü de olmuştur.

Shiki hafif yürekli ve komik bir adamdır. Çoğu şeyi neşeli bir gülümsemeyle karşılar. Kafasına bir dümen saplanmasını, korsan filosunun yarısını kaybetmesi ya da ayaklarını kesmek zorunda kalması onu pek üzmemiştir. Shiki sadece fırtınalardan korkar. Bu durum muhtemelen Roger Korsanları ile savaşırken korsan filosunun büyük bir kısmını fırtına yüzünden kaybetmesinden kaynaklanmaktadır. Ancak fırtınada uçan şeyleri kontrol edemediği için de fırtınalardan korkuyor olabilir. Zaman zaman dalgın olabilir. Zira basit şeyleri bile birbirine karıştırabilir. Fırtına bulutlarını permaya benzetir ya da Scarlet'in akrabası olduğunu düşünür. Dans etmeyi seviyormuş gibi görünmektedir. Nami ile ilk karşılaşmasında Indigo ve Scarlet ile dans ederken görülmüştür. Bu üçlü genelde komik hareketler yapar.

Diğer birçok One Piece karakterinde olduğu gibi, Shiki'nin de kendine has bir gülüş tarzı vardır: "Jihahahaha!".

Yetenek ve Güçleri

Shiki, Roger döneminde yaşayan efsaneler olarak görülen Sengoku, Garp, Beyazbıyık ve Roger ile eşit sayılan en güçlü korsanlardan biridir. O dönemden önce, üyelerinden bazılarının gelecekteki Dört İmparator'dan üçünü oluşturacağı güçlü bir korsan tayfasu olan Rocks Korsanları'nın bir üyesiydi ve tayfa içerisinde korkulan biri olarak tanınıyordu.

Shiki, Krieg Korsanları ve Beyazbıyık Korsanları'na benzeyen ve en az 51 tümenden oluşan büyük bir korsan tayfasına kaptanlık yapmış ve önemli bir askeri güce sahip olduğunu göstermiştir. Tayfasının ne kadar güçlü olduğu bilinmemektedir, ancak dönemindeki en büyük korsan filosunun başında olduğu söylenmiştir.

Fiziksel Yetenekleri
Shiki, Roger ve Beyazbıyık ile birlikte neslinin en güçlü korsanlarından biridir ve inanılmaz bir fiziksel güce sahiptir. Muazzam fizik gücünü üstün kılıç becerileriyle destekleyerek korkunç bir rakiba dönüşebilir. Marineford'u tek başına bastığında Denizci askerlerinden oluşan bir orduyu katletmiş, sonrasında Garp ve Sengoku ile savaşırken Marineford'un yarısını yok etmiştir.

Yakalandıktan sonra Impel Down'un 6. Kat'ına hapsedilmiş ve savaşta yaralanmasına rağmen herhangi bir tıbbi yardım almadan hayatta kalabilmiştir. Kafasına saplanan dümene rağmen hayatta kalabilmesi Indigo'yu etkilemiştir. Bu durum onun acıya olan toleransının yüksek olduğunu da göstermektedir. Deniztaşı prangalardan kurtulmak için kendi bacaklarını kestikten sonra, neredeyse hiç acı belirtisi göstermemiştir. Hatta Hannyabal ile karşılaştığında puro içerken görülmüştür. Bacakları ağır şekilde kanamasına rağmen Impel Down'ın aşılmaz duvarlarından tek başına kaçabilmiştir. Kaçtıktan sonra kılıçlarının kabzalarını bacaklarını kestiği yerlere zorla sokmuş, işlem esnasında daha fazla kan dökülse de bunu umursamamıştır.

Yaşlandığı için gücünde azalma olsa da, yine de güçlü kalmıştır. Sanji'nin tekmelerini elleriyle ve Zoro'nun güçlü darbelerini bacaklarıyla engelleyebilmiştir. İkinci Vites formundaki Luffy ile eşit şekilde savaşabilmiş ve onun birkaç saldırısına dayanabilmiştir. Ayrıca Chopper'ın Oyucu Toynak Kiraz Çiceği Fırtınası saldırısından görünür bir hasar almamıştır.

Taktiksel Yetenekleri
Shiki oldukça kurnaz ve plan kurma konusunda beceriklidir. Planının gerçekleşebilmesi için 20 yıl boyunca beklemiş ve bu süreçte Dünya Hükümeti'nden saklanmayı başarmıştır. Yaşadığı yerde genel yüzey aktivitesini izlemek için yüzen adalar zinciri boyunca kurulmuş bir iletişim ağına sahipti ve 20 yıl boyunca geniş donanmasını barındırmak için Merveille içinde bir operasyon üssü kurmuştu. Ayrıca tayfa arkadaşı Doktor Indigo tarafından geliştirilen SIQ formülüne de sahipti ve Merveille'de bulunan laboratuvar bu formülü daha da geliştirmek için kullanılıyordu.

Kılıç Ustalığı
Shiki, Garp ve Sengoku tarafından yakalanmadan önce kılıçları ile bir Denizci ordusunu tek başına katletmiş ve iki kılıç kullanmada büyük bir becerisi olduğunu göstermiştir.

Kılıçları onun protez bacakları haline geldikten sonra, ayakta durmakta veya onları kullanarak yürümekte pek zorluk çekmez. Kılıç bacaklarından Fırtına Tekmesi benzeri uçan kesme saldırıları atarak uzaktan saldırabilir. Attığı uçan kesme saldırıları lakabına uygun şekilde açık sarı/altın renklere sahiptir.

Ayrıca kılıç becerilerini Süzülme Meyvesi'nin güçleriyle birleştirerek de kullanabilir. Örneğin bir su kütlesini kesebilir ve kestiği su kütlesini uçurarak rakiplerini boğabilir. Zoro'nun 72 Poundluk Top saldırısını büyük bir hız ve refleksle savuşturmuş, daha sonra Zoro'nun başka bir saldırısı havada karşılamış ve Zoro'yu büyük bir güçle yere çarpmıştır. Ayrıca Roger ile denk dövüşebilmiş ve en iyi zamanlarında olan Garp ve Sengoku ile aynı anda savaşmıştır.

Şeytan Meyvesi
Shiki, Paramecia türü bir Şeytan Meyvesi olan Süzülme Meyvesi'ni yemiştir. Meyvesi sayesinde kendisini ve dokunduğu cansız nesneleri istediği gibi uçurabilir. Shiki uçurduğu bir şeyin kendisi bırakana ya da bilincini kaybedene kadar uçmaya devam edeceğini söylemiştir. Birkaç Denizci gemisini ve hatta büyük adaları bile uçurabildiği gösterilmiştir. Shiki güçlerini kendisinden başka hiçbir canlı üzerinde kullanılamaz. Yani hayvanları, bitkileri ve diğer insanları uçuramaz.

Daha önce temas ettiği tüm silahları, yapıları ve enkazları telekinetik olarak kontrol edebilir. Bu sayede rakiplerine birden fazla uçan silah ve büyük nesnelerle saldırabilir, aynı şekilde kendisini saldırılara karşı savunmak için bir kalkan oluşturabilir. Bunlra ek olarak, uçma yeteneği ona çok yüksek bir hareket kabiliyeti sağlar.

Gücünü mineral, kar ve su kütleleri gibi çevresel etmenler üzerinde de kullanabilir. Onları uçurabilir veya devasa aslan kafaları gibi karmaşık şekillere sokarak onlarla rakiplerine saldırabilir. Uçurma yeteneği sayesinde insanları büyük miktarda cansız nesnenin içine gömebilir ve hatta onları büyük bir su kütlesinin içerisinde bırakarak boğabilir.

Ada Gemisi
Shiki, Süzülme Meyvesi'nin gücü sayesinde küçük bir adayı tayfasının bayrak gemisi haline getirmiştir. Bu sebepten ötürü tayfanın kaptanı olmasının yanı sıra, aynı zaman tayfanın dümencisidir. Rotada herhangi bir değişiklik yapılacaksa, yön değişikliğini sadece Shiki gerçekleştirebildiği için bu durumun ona bildirilmesi gerekir.

Silahları
Kılıçları

Shiki silah olarak kendisine göre çok ünlü olan Zemheri ve On Kiraz adında iki tarafı da keskin olan sivri uçlu iki kılıç kullanır. Eskiden kılıçlarını elleriyle kullanıyordu, ancak Impel Down'dan kaçmak için bacaklarını kesmek zorunda kalınca kılıçlarını bacaklarına monte etmiştir. Hantal görünümüne rağmen Shiki'nin dengede durma veya yürüme ilgili bir sorunu yoktur.

Çakmaklı Tabanca
Shiki kılıçlarına ek olarak bazı durumlarda çakmaklı tabanca kullanır. Nişancılığı da iyi seviyedeymiş gibi görünmektedir.

Ek Bilgiler

- Shiki'nin ilk tasarımında kafası keldir ve yüzü fazlasıyla aslana benzer. Sonraki tasarımında kafasına dümen eklenmiş, ancak bu dümen son görünümündeki gibi dik değil, yan durmaktadır. Oda, Strong World ile ilgili yapılan bir söyleşide en başta Shiki'nin karakter taslağını Bartholomew Kuma için kullanmayı düşündüğünü söylemiştir.
- Bir okur Shiki'nin adının mangada geçtiğini fark etmiş ve bunun üzerine Oda'ya bu karakterin filmdeki karakterle aynı olup olmadığını sormuştur. Oda, iki karakterin aynı kişi olduğunu doğrulamıştır. Oda en başta Shanks ve Beyazbıyık arasındaki görüşmede Shiki'nin adının da geçmesini istemiş, ancak bunun okuyucular için çok fazla bilgi olabileceğini ve kafalarını karıştırabileceğini düşündüğü için vazgeçmiştir. O zamanlar ileride Roger'ın zamanında ortalığı kasıp kavuran bir korsanın hikayesinin filme çekileceğini düşünmemiştir.
- Kurozumi Higurashi yeteneğini sergilerken Shiki'nin gençliğine aşırı derecede benzeyen birine dönüşmüştür.
- Shiki'nin görünümü tipik bir şogunu andırır.
- Shiki, Strong World filminin ilk fragmanında asıl filmde giydiğinden farklı kıyafetler giyiyordu. Fragmanda Shiki'nin üzerinde kollarında kırmızı işaretler olan beyaz bir takım elbise vardı. Ayrıca çok daha zayıftı ve kırmızı bir kılıç taşıyordu.
- One Piece: Stampede filminin fragmanlarından birinde, Shiki'nin aranma posteri gösterilmiş ve 60.000.000 Berilik bir ödüle sahip olduğu görülmüştür, ancak filmdeki bu sahne Shiki'nin aranma posteri yerine Capone Bege ve onun yerine ödülünü gösterecek şekilde düzeltilmiştir.
- Tıpkı adı bilinen tayfa arkadaşları gibi, Shiki altın rengi üzerinden bir tasarıma sahipmiş gibi görünmektedir.
- Aslan, çoğu kültürde "Hayvanların Kralı" olarak geçer. Bu durum Shiki'nin sayısız hayvanı kontrol etmesine bir göndermedir.
- Shiki'nin yönettiği canavar ordusu Dört İmparator'dan olan Kaido'nun ordusu ile benzerlik gösterir. Tesadüf müdür bilinmez, iki karakter de zamanında aynı gemide bulunmuştur.

Künye

Adı: Shiki
Okunuşu: Shiki
İngilizce Adı: Shiki
İlk Göründüğü Bölüm: Manga 530, Anime 425
Bağlantıları: Altın Aslan Korsanları, Rocks Korsanları (eski), Impel Down (eski)
Unvanları: Korsan, Kaptan/Amiral, Büyük Hapishane Mahkumu (eski)
Yaşadığı Yer: Merveille
Lakapları: Altın Aslan Shiki (Jap. Kinjishi no Shiki, İng. Shiki the Golden Lion), Uçan Korsan (Jap. Sora Tobu Kaizoku, İng. The Flying Pirate)
Durumu: Canlı
Doğum Günü: 20 Mart

Şeytan Meyvesi
Adı:
Süzülme Meyvesi (Jap. Fuwa Fuwa no Mi, İng. Float-Float Fruit)
Anlamı: Süzülmek
Türü: Paramecia

Hak Sahibi

Kaynak: http://onepiece.wikia.com/wiki/Shiki
Çeviren: Smoker
Yayınlayan: korsanfan.com
 
Son düzenleme:
Rica ederim arkadaşlar... Haki hakkında bir bilgi yoktu... Güç olarak sadece şeytan meyvesi ve kılıçları yazılmış... Meyvesi Paramecia tipi... Fragmanda gördüğünüz uçan gemileri meyvesinin gücüyle havaya kaldırıyor.. Evet kafasının arka kısmında da yarım bir dümen var...
 
Yavv çok enteresan bir korsan güçlü ama ne kadar güçlü olduğu belli değil şu planı ne çok merak ediyorum 20 yılın bitiminin denizcilerin ve korsanların savaşına denk gelmeside ilginç :) belkide savaşa dahil olup 20 yıl önceki intikamını almayı düşünüyordur :) :) :) ...
Sağ ol Ero... Senin dediğin gibi bir ihtimal olması zor.. Shiki tek basına Denizciler'i deviremez...
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık