Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Kütüphane] Cavendish

Bu Karakter Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • Severim

    Kullanılan: 111 64.5%
  • Sevmem

    Kullanılan: 61 35.5%

  • Kullanılan toplam oy
    172

Cavendish
, (Kyabendisshu) "Korsan Prens" olarak da bilinen bir Süper Çaylak'tır. Aynı zamanda Güzel Korsanlar'ın kaptanı ve Büyük Hasır Şapka Korsan Filosu'nun 1. Tümen Komutanı'dır. Corrida Kolezyumu'nda Mera Mera no Mi için yapılan turnuvaya bir gladyatör olarak katılmıştır. Son savaşının ardından Donquixote Doflamingo mağlup olunca, Cavendish de Monkey D. Luffy'ye sadakatini bildirmiştir. Kişilik bozukluğu vardır. Uyuduğu zaman Hakuba adı verilen kana susamış kişiliği ortaya çıkar.

Görünümü

Cavendish erkek ya da kadın fark etmeksizin herkes tarafından oldukça yakışıklı ve çekici olduğu söylenen biridir. Bu yüzden onu görenler genellikle bayılır. Açık mavi renkte gözleri vardır. Gözlerinin çizim şekli, Oda'nın kadın karakterlerde kullandığı biçimdedir. Zayıf olmasına rağmen kaslıdır. Bukleleri göğsüne doğru inen sarı saçları vardır.

Üzerinde büyük ve açık renkte bir tüy olan siyah renkte bir kovboy şapkası takar. Omuzlarında yakası fırfırlı, uzun bir palto vardır. İçine derin V yakalı beyaz bir tişört giyer. Altında koyu mor renkte ve paçaları dizlerinin hemen altında biten bir pantolon vardır. Pantolonun kenarlarından turuncu çizgiler geçer ve iki dizinde de yıldız desenleri bulunur. Kahverengi ve yüksek topuklu botlar giyer. Botların bilek kısımlarında bronz tokalar vardır. Sağ elini kullandığı için, kılıcını sol tarafında taşır.

Diğer kişiliği olan Hakuba ortaya çıktığında, Cavendish'in yüzü tamamen değişir ve şeytani bir görüntüye kavuşur. Bu halinde yüzü gölgeli bir hal alır ve gözleri tamamen beyaza döner. Ağzı uğursuz bir şekilde gülümser ve dişleri görünmez. Yüzünün bu hali dramayı simgeleyen iki maskeden biri olan gülen maskeye benzer. Saçları buklelerini kaybeder ve dağılır. Animede saçları normalden daha donuk şekilde resmedilmiştir. Ayrıca sesi de daha ürkütücü bir hal alır.


Cavendish çocukken de şimdiki gibi düzgün giyimli biriydi. Kıyafetleri şimdikine benziyordu. O zamanlar saçları daha kısaydı. Elinde şimdiki gibi bir gül taşıyordu. Kendisine son derece sadık olan atı Farul ise yanındaydı.


Cavendish'in oyuncak hali bir palyaçoya benzer. Oyuncağa dönüştüğünde kafasında koni biçimli bir şapka vardı ve üzerinde benek desenleri olan kolsuz bir tişört giyiyordu.


Kişiliği

Cavendish çekici görünümünden dolayı son derece kibirli, kendini beğenmiş, küstah, gururlu ve dikkat çekmeyi seven biridir. İki yıl önce popülaritesini düşürdüğü için En Kötü Jenerasyon'u oluşturan korsanlara karşı büyük bir kin besler. Onlardan o kadar nefret eder ki, onların aranma posterlerini bile bıçaklar. Dikkat çekmeyi sevdiği için, bir kişinin kendisini görmezden gelmesine katlanamaz. Cavendish hedef odaklı çalışan biridir. Bu yüzden hedefi ve kendisi arasına giren kişileri öldürmeye çalışmaktan geri durmaz. Bu yüzden Bartolomeo'ya bile dalacak olmuştur. Bu kadar kendini beğenmiş biri olmasına rağmen, can dostu Farul'u çok sever. En sevdiği arkadaşı ağır yaralandığı zaman Donquixote Korsanları'ndan intikam alacağına yemin etmiştir. Bu bilgilen ışığında atına karşı derin bir sevgi duyduğu aşikardır.

Cavendish asaletinden asla ödün vermez. B Listesi dövüşleri yapılırken sofistike bir masada yemek yerken görülmüştür. Hatta o anda yanında servis yapan bir garson bile vardı. Bunun yanında sürekli elinde taşıdığı gülü yer. Bunu dalgınlıktan mı, yoksa yeme bozukluğuna sahip olduğundan mı yaptığı tam belli değildir. Sosyal biri olduğu söylenebilir. Bir yabancı olmasına rağmen "Lucy" (o zaman onun gerçekte kendisinin nefret ettiği kişilerden biri olan Monkey D. Luffy olduğunu bilmiyordu) ile sohbet etmeye çalışmıştır. Aynı zamanda kibar biri gibi görünmektedir. Her ne kadar görüntüsünden ve yaptıklarından hoşlanmıyor olsa da, Bartolomeo'yu dövüşü kazandığı için tebrik etmiştir.

Cavendish her ne kadar popüler olmaya kafayı takmış olsa da, popüler olmayan kişilere karşı sempati gösterir. Seyirciler tarafından yuhalanan Rebecca'ya sahip çıkmıştır. Onurlu biri olduğundan bir savaşçının sadece eğlence uğruna canını ortaya koymadığını söylemiştir. Trafalgar D. Water Law, Donquixote Doflamingo tarafından yenildikten sonra Cavendish onun başında beklemiştir. Hiçbir suretle onu bırakmayacağını ve gerekirse onu korurken öleceğini belirtmiştir.

Cavendish uyuduğunda ortaya çıkan diğer kişiliği Hakuba ise son derece acımasız ve zalimdir. Hakubas suratındaki ürkütücü gülümseme ile etrafındaki kişilere dost-düşman fark etmeksizin inanılmaz bir hızla saldırır. Hakuba sadece etrafında öldürecek kimse yoksa kaybolur. Cavendish, Hakuba'nın varlığının farkındadır ve elinden geldiğince onu içinde tutmaya çalışır. Mümkün mertebe ortaya çıkmamasını ister. İkisi bedenin kontrolü üzerine tartışırken Hakuba'nın durduk yere Nico Robin'e saldırması Cavendish'i çok sinirlendirmiştir.

Popüler olmayı sevdiğinden, başkalarının sahip olduğu popülariteye çökmekten imtina etmez. Kolezyumda Rebecca'yı korurken seyircilerin tüm dikkatini üzerine çekmesi onu inanılmaz derecede mutlu etmiştir. Ayrıca bir "hayran"ının isteğini asla kıramaz. Luffy'nin ondan istediği şeyi kabul ettiği zaman, yanlışlıkla onun kendisine hayran olduğunu sanmıştır.

Yetenek ve Güçleri

Cavendish herhangi bir Şeytan Meyvesi gücüne sahip olmamasına rağmen 330.000.000 Belly gibi yüksek bir ödüle sahiptir, bu da onun güçlü biri olduğuna kanıttır. İki yıl önce Wn Kötü Jenerasyon henüz yükselişe geçmemişken oldukça korkulan ve dünya çapında tanınan bir korsandı. "Güzel" görünümünden dolayı, onu gören kadınlar kendinden geçer.

Cavendish, Farul adını verdiği beyaz bir ata sahiptir. Bu yüzden at binme becerisi de vardır. Law, Luffy ve Kyros'u güvenli bir şekilde oldukça karmaşık bir yapısı olan Yeni Kral Platosu'nda istedikleri yere götürebilmiştir. Kılıç kullanımı konusunda da çok ustadır. Kor-Amiral Bastille ondan "Kılıç Dahisi" olarak bahsetmiştir. Yakışıklı ve karizmatik bir insan olduğundan dolayı büyük kalabalıkları coşturabilir.

Fiziksel Yetenekleri
Cavendish'in fiziksel olarak süper insan gücünde olduğu söylenebilir. Tek eli ile oldukça iri bir gövdeye sahip olan Chinjao'yu bir süre havada tutabilmiştir. Kol gücünün sağlamlığına başka bir kanıt da, kılıcını savurarak taşları kesmesi ve gidecek bir yol yapması gösterilebilir. Çevik ve akrobatiktir. Chinjao'dan birbiri ardına gelen yumrukları savuşturabilmiştir. Ayrıca Doflamingo'dan gelen Tel Mermileri de durdurabilmiştir.

Hakuba
Cavendish hem narkolepsi, hem uyurgezerlik, hem de dissosiyatif kişilik bozukluğu hastasıdır. Cavendish uyuduğu zaman içindeki diğer kişiliği olan Hakuba ortaya çıkar. Hakuba o kadar hızlıdır ki, gözle takip edilemez. Kenbunshoku Haki ile bile zorlukla görülebilir. Bu yüzden Rommel Krallığı'nda herkes insanları rüzgarın kestiğini düşünüyordu. Hatta bu olaya Rommel'in Kasırgası (Jap. Ronmeru no Kamaitachi, İng. Sickle Weasel of Rommel) adını vermişlerdi. Hakuba'nın ne kadar hızlı olduğuna dair verilecek en iyi örnek, rakiplerini hızı ile yendiği için kendisi ile övünen Dellinger'ı daha o ne olduğunu anlamadan ortadan kaldırmasıdır.

Hakuba formu Corrida Kolezyumu'nda düzenlenen turnuva gibi dövüşler için uygun değildir. D Listesi'ndeki yirmi güçlü savaşçıyı bir anda yenmesine rağmen, listenin kazananı Rebecca olmuştur. Çünkü Rebecca her ne kadar saldırıyı son anda engellese de yere düşmüş, Hakuba da kimsenin kalmadığını düşünerek kaybolmuştur. Bu sayede ayağa kalkan Rebecca hak etmemesine rağmen kazanmıştır. Hakuba'nın diğer bir tehlikesi de, kişi ayırmamasıdır. Etrafındaki dost-düşman herkese saldırır.

Cavendish çok kısa bir süre de olsa Hakuba'yı kontrol altına alabilir ve kontrolünü kaybetmeden onun inanılmaz hızından faydalanabilir.

Silahı
Cavendish, Durandal isimli bir Meito kullanır ve kılıcı üzerinde tam olarak hakimdir.

Ek Bilgiler

- Cavendish'in adı İngiliz kaşif ve hükümet izni ile korsanlık yapmış "Rotacı" Thomas Cavendish'ten gelmektedir.

- Cavendish2in çift kişiliği ünlü roman Dr. Jekyll and Mr. Hyde'a benzemektedir. Romandaki bazı olaylar Cavendish Meydanı adı verilen bir yerde geçer.

- Cavendish Avrupa kökenli bir çok masal ve folklor temasına sahiptir;
  • Masallardaki prensler gibi beyaz bir ata biner.
  • Görüntüsü kahramanlık yapan prensleri ya da ünlü şövalyeleri andırır.
  • Kılıcı Frenk kahramanı olan Roland'ın efsanevi kılıcı ile aynı adı taşır.
  • Tekniklerinin isimleri Avrupa tarzıdır.
- Cavendish'in diğer kişiliği olan Hakuba, "beyaz aygır" anlamına gelir. Bu da Cavendish'in lakaplarından biridir.

- Hakuba'nın lakabı olan "Kamaitachi", Japon kültüründe insanları kesen hızlı rüzgara verilen isimdir.

- Cavendish, 5. One Piece Popüpler Karakterler anketinde 27. sıradadır.

Künye

Adı: Cavendish
Okunuşu: Kyabendisshu
İngilizce Adı: Cavendish
Diğer Adı: Hakuba
İlk Göründüğü Bölüm: Manga 704, Anime 632
Bağlantıları: Güzel Korsanlar, Büyük Hasır Şapka Korsan Filosu
Unvanları: Korsan, Kaptan
Lakapları: Beyaz Aygır Cavendish (Jap. Hakuba no Kyabendisshu, İng. Cavendish the White Horse), Korsan Prens (Jap. Kaizoku Kikōshi, İng. Pirate Prince)
İngilizce Lakabı (Viz): Asil Korsan (Pirate Noble)
Yaşı: 30'dan az.
Durumu: Canlı
Doğum Günü: 31 Ağustos
Ödülü: 330.000.000 Belly

Hak Sahibi

Kaynak: http://onepiece.wikia.com/wiki/Cavendish
Çeviren: Smoker
Yayınlandığı Site: http://korsanfan.com
 
Filonun canavar 3lüsününden 1 Barto Luffy gibi 2 Cavendish kılıcı ustası zoro gibi 3 Sai Sanji gibi . Merak ediyorum seri sonunda bu üçlü asıl tayfadakilerin hangilerinden güçlü olacak.
 
O kapak sebebi ile Law ve Luffy'e denk diye düşünenlerdendim bende. Çok fena yanılttı bizleri. Ben yıldızım diyerek dolan ortalıkta sonra git Luffy'nin emrine gir. Artık Cavendish Zoro'nun emrindeki bir emir eri olarak kalacak. Daha fazlası için rütbesi yetmez. Ama Hakuba en hızlı olandır. Bunda hakkı yenemez.

Atı çok havalı ve kılıcı adı gibi güzel. Kişiliği ile güldürdü. Farul ve Durandal ile Cavendish yine de favori karakterlerimden biri ama hep arka planda kalmaya mahkum. Çünkü bu dünya onun için fazla kirli. Aslında Luffy'den Law'dan Zoro'dan çok daha güzel bir karakter ama arkası yok ki yükselsin. Ellerine sağlık.
 
Arenada ki sözü yeter. Farul ile beraber büyük iş yapar.
Doc Q ile vs atsalar güzel olur aslinda atlar da dövüşür :D
Eğer Hakubayi kontrol altina alirsa hiz konusunda en iyilerden biri olabilir.


@Riful Zoro ne alaka şimdi onun emir eri falan olacak yazmişsin. :/

Eline sağlik Smoker.
 
Son düzenleme:
@Riful Zoro ne alaka şimdi onun emir eri falan olacak yazmişsin. :/
Luffy'nin emrine giren tayfanın emrine de girmiş sayılır. Naruto'daki kök ve dal ailesi olayı işte. Tümenler ana tayfaya hizmet etmek için varlar. Gerekirse canlarını verirler ana tayfa için. Çünkü esas olan ana tayfadır. Şimdi Luffy'nin emir eri olan Zoro'nunda emir eridir, Brook'unda. Onu kastettim.
 
Eline sağlık.

Ödülü zorodan fazla.Yani zorodan kılpayı güçlü Law ile de denk olma ihtimali yüksek. :)

Luffy hepsine fark atıyor g4 formunda o yüzden emrine girdi.Zoroyu falan muhatap almaz direk luffyden emir alır ileride.Zoro kim oluyor yardımcı kaptan sanmasın kendini.Hasır şapkalarda öyle bir kavram yok.
 
Luffy'nin emrine giren tayfanın emrine de girmiş sayılır. Naruto'daki kök ve dal ailesi olayı işte. Tümenler ana tayfaya hizmet etmek için varlar. Şimdi Luffy'nin emir eri olan Zoro'nunda emir eridir, Brook'unda. Onu kastettim.
Ne alaka tayfaninda emrine girmiş sayilir.
Adam Luffy'e bağlilik yemini ediyor. Bu tayfanin diğer uyelerinden emir alacaği anlamina gelmez.
Cavendish'in Zoro'dan emir alacağini hiç düşünmem.
Sadece Luffy'den alir hatta onda bile belki bana emir vermeye mi kalkiyorsun gibi mizahla karisik laf bile söyleyebilir.
 
Ne alaka tayfaninda emrine girmiş sayilir.
Adam Luffy'e bağlilik yemini ediyor. Bu tayfanin diğer uyelerinden emir alacaği anlamina gelmez.
Cavendish'in Zoro'dan emir alacağini hiç düşünmem.
Sadece Luffy'den alir hatta onda bile belki bana emir vermeye mi kalkiyorsun gibi mizahla karisik laf bile söyleyebilir.
Niye sadece Zoro diye bakıyorsun olaya. Diyorum ki bu tümenlerin görevi ana tayfaya yarar sağlamak. Bunlar ana tayfa için varlar. Varlık nedenleri ana tayfa.

Nami'de Coppa'da Usopp'ta vs.... bütün bu elemanlar tümenler için emirleri dinlenmesi gereken üstler. Tümenler ise bunların astları. Arada ast üst ilişkisi var. Sen dinlemez desende rütbesi gereği dinlemesi gerekir.
 
Yakışıklı veya güzel olup olmaması benim için önemli değil :D ama iyi karakter ben çok sevdim. Hele hakuba olayıyla iyice derinlik de kattı buna. Eline sağlık Smoker..
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık