Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Teori] Maymun Kral - Luffy

Merhaba arkadaşlar. 1-2 Haftadır kapak hikayelerinde ve kapaklarında kendimce gizli detayları farkedip oradan yürüyerek teori çıkarmaya çalıştım. İlk teori Vinsmoke temasıydı o teori çok beğenildiği için ilham geldi bi teori daha yazayım dedim umarım beğenirsiniz. :good:

Kapak hikayelerini baştan sonra incelerken dikkatimi çeken bir kapak üzerinden yürüdüm.


582.Sayının yani güncelden yaklaşık 300 sayı geride olan bu kapakta resmen Zou resmedilmiş.
En önde Carrot , en sağda Nekomamushi , en arkada ise Maymun Kral'ı temsil ettiğini düşündüğüm Maymun. Kafasında taç benzeri birşey var. Chopper'in altındaki Domuzada dikkat bu arada ;)

Maymunların Japonlar için önemi büyükmüş ve her yıl Maymun günü kutlanırmış.

O maymunu görür görmez aklıma Maymun Kral geldi. Kendi kendime dedim ki ; Ulan madem Japonlar için maymun bu kadar değerli koskoca One Piece bir çok mitolojik hayvanı ve hikayeyi görüyoruz Zou gibi bir yerde Mitolojik hayvanların başlarını çeken bir çok oyuna , hikayeye ilham olmuş Maymun Kralı neden görmeyelim dedim ? ve araştırmaya başladım.

Öncelikle Maymun Kral nedir necidir onu Vikipedi'den alıntı yaparak özet geçeyim.
Sun Wukong (geleneksel Çin yazısı: 孫悟空, basitleştirilmiş Çin yazısı: 孙悟空; pinyin: Sūn Wùkōng;Wade-Giles:Sun1 Wu4-k'ung1), Batı'daMaymun Kral adıyla da bilinir. Çin edebiyatında dört büyük eserden biri olarak kabul edilen Batı'ya Yolculuk adlı romanın ana karakterlerinden biridir. Romanda Budist sutraları getirmek için Hindistan'a giden rahip Xuanzang'a eşlik eden ve tehlikelerden koruyan, olağanüstü dövüş yeteneklerine sahip bir karakterdir.

İnanılmaz derecede güçlüdür; 13,500 jīn (8,100 kg) ağırlığındaki Ruyi Jingu Bang (Çince: 如意金箍棒; Pinyin: Rúyì Jīngū Bàng, anlamı "altın uçlu akıl sopası") adlı sopasını rahatlıkla taşır. Ayrıca oldukça da hızlıdır, havada attığı bir takla ile 108,000 li (54,000 km) uzağa gidebilir. Farklı hayvan ve cisimlere dönüşmesini sağlayan 72 dönüşüm bilir, ancak insana dönüştüğünde kuyruğunu dönüştüremez. Cennetin en iyi generalleriyle karşılaşabilecek kadar yetenekli bir dövüşçüdür. Saçının her teli kendisinin bir kopyasına, çeşitli silahlara, hayvanlara veya eşyalara dönüşebilir. Rüzgara ve kısmen suya hükmeden büyüler bilir, şeytanlardan korunmak için büyülü çemberler oluşturabilir ve insanları, şeytanları veya tanrısal varlıkları dondurabilir.

Akira Toriyama'nın Dragon Ball adlı ünlü mangasındaki Son Goku karakteri Sun Wukong'dan esinlenilmiştir. Ayrıca Son Goku'nun adı Sun Wukong'un Japoncası olan Son Gokuu'dan, Goku'nun sopasının adı olan nyoi-bō (akıl sopası/değneği) ise Ruyi Jingu Bang'ın Japoncadaki adıdır.

Doğumu
Efsaneye göre, Sun Wukong(Maymun Kral), bir dağın üzerinde duran zamanın başlangıcından beri dünya ve cennetten güç alan sihirli bir taştan doğdu. Taşın 36 feet ve 5 inch(11 metre ve 12.90 cm) yuksekliği cennetin derecelerini simgeler, 24 feet (7.315200000000001 metre) olan çevresi ise güneş takviminin bölümlerini simgeler ve üzerindeki dokuz delik ise dokuz trigram için.Taş sihirli bir rahim oldu, bu rahim ki bir gün top boyutunda taştan bir yumurtaya döndü.

Rüzgar yumurtanın üzerine estiğinde yumurta taştan bir maymuna dönüştüğünde beş duyusu ve dört uzvu vardı. Taştan maymun ortaya çıktığında emekleme ve yürüme yeteneklerine sahipti. Gözlerini hareket ettirdiğinde, gözlerinden çıkan altın ışınlar Kutup Yıldızına doğru gidip yüce tanrı bilgeyi ve yanında oturan ölümsüz vekillerini şaşırttı.

Oda'nın Dragon Ball'dan ilham almasını'da göz önünde bulundurarak yazdıklarımı okumaya devam edin arkadaşlar.

Hemen sonra Batı'ya Yolculuk adlı Romanın özetini okudum Vikipedi'den onuda size özet geçeyim.

Hikâye sıklıkla sadece Maymun (Monkey) veya Maymun Kral (Monkey King) olarak da anılır. Bu başlık aslında Arthur Waley'in hazırlamış olduğu sadeleştirilmiş, popüler bir çevirinin adıydı. Waley'in çevirisi ayrıca Maymun Tanrının Serüvenleri (Adventures of the Monkey God),Maymun: [Bir] Çin Halk Romanı (Monkey: [A] Folk Novel of China); ve Maymun'un Serüvenleri (Adventures of the Monkey) isimleriyle de basılmıştır.

Roman Tang Hanedanlığı zamanında Budist rahibi Xuánzàng'ın Hindistan'a doğru sutra olarak anılan Budist dinî metinlerini edinebilmek için giriştiği hac yolculuğunun etrafında gelişen efsanelerin kurgusal bir anlatısıdır. Bodhisattva Guānyīn, Buda'dan aldığı emirle, bu görevi rahibe ve müridi görünümündeki üç koruyucusuna (Sūn Wùkōng, Zhū Bājiè ve Shā Wùjìng) ve bunlarla beraber Xuánzàng'ın bineği olarak görev alacak bir ejderha prense vermiştir. Bu dört karakter geçmiş günahlarının istiğfarı için rahibe yardım etmeyi kabul ederler.

Romanın başarısının bir sebebi de çok yönlü olmasıdır: birinci sınıf bir macera hikâyesi olmasının yanı sıra ruhani ilham veren bir hikâyedir ve hacı grubunun Hindistan'a yolculuğu aydınlanmaya doğru yol alan birey için ortaya atılmış bir alegoridir.

Ana Karakterler
  • Tripitaka veya Xuánzàng - Tang Hanedanlığı dönemi Budist rahibi. Bazı Budist dinî metinlerini Çin'e getirmek için Hindistan'a doğru bir hac yolculuğuna çıkar.
  • Maymun Kral (Maymunların İmparatoru) veya Sūn Wùkōng - Efsanevi kökene sahip bir maymun. Maymun klanının kralı olduktan sonra çeşitli serüvenler sonucu cennete kadar yükselir fakat burada birçok soruna yol açar. Bunun üzerine cezalandırılır. Xuánzàng hac yolculuğu sırasında ona rastlayıp da onu müridi olarak kabul edince kurtarılır.
  • Domuz veya Zhū Bājiè ("Sekiz Yasağın Domuzu") - Eskiden fâni olan fakat yaptığı bir hata sonucu ölümsüzlüğü alınarak cezalandıran figür. Bununla birlikte bir ölümlü olarak tekrar doğuşu sırasında insan yerine, oluşan bir hata sonucu, yarı insan yarı domuz olarak doğar.
  • Keşiş Kum veya Shā Wùjìng - Bir zamanlar cennette yaşayan fakat yaptığı bir hata sonucu korkunç bir canavara dönüştürülerek dünyaya gönderilen figür.
İlk önce Garfield - Zunisha - Momonosuke teorimi okumayan varsa linkten okusun ya da önemli kısmı özet geçeyim.

Malumunuz 814.Sayıda Nekomamushi'nin Lazanya'yı çok sevdiğini öğrendik
ardından çoğu arkadaşın düşündüğü gibi Nekomamushi'nin Garfield'den esinlenildiğini anladık.
Linkteki teori'ye göre Nekomamushi - Garfield , İnuarashi - Odie - sahipleri Jon ise Kozuki Oden.

Bende Garfield'i araştırmaya başladım ve ilginç bir bilgi buldum. Garfield - Odie - Jon üçlüsü Hindistanın Müncie kentinde yaşıyorlar. Zunisha'nın savaş fili olduğuna da buradan kanı koydum.
Zira Antik Çağda savaş fillerini ilk kullananlar Hintlilerdi.

Her neyse arkadaşlar bilmeniz gereken tek şey Wano = Hindistan bağlantısı.

Kaldığımız yerden devam edelim. Batı'ya Yolculuk romanı Xuánzàng adlı rahip Hindistana sutra olarak anılan dini metinlerini edinebilmek için giriştiği haç yolculuğunun etrafında gelişen efsanelerin kurgusalıdır.

Bodhisattva Guānyīn, Buda'dan aldığı emirle, bu görevi rahibe ve müridi görünümündeki üç koruyucusuna (Sūn Wùkōng, Zhū Bājiè ve Shā Wùjìng) ve bunlarla beraber Xuánzàng'ın bineği olarak görev alacak bir ejderha prense vermiştir. Bu dört karakter geçmiş günahlarının istiğfarı için rahibe yardım etmeyi kabul ederler.

Ben buradaki Xuanzang adlı rahibin One Piece'de Luffy sutra olarak adlandırılan dini metinlerin ise Poneglyph olduğunu düşünüyorum.

Rahibin ( Luffy'nin ) bineği olarak kullanacağı Ejderha Prens ise Momonosuke.


Henüz görmediğimiz Maymun Kral ve Zhū Bājiè adlı Domuz/İnsan görünümlü savaşcıyı Oda bizlere 582.sayının kapağında sinyalini vermiş.

Shā Wùjìng (Sandy) fights Pig (Zhu Bajie)

Maymun Kral'ı işleyeceğini düşünmemdeki bir diğer destekler ise şunlar arkadaşlar ;

32.Sayının kapağında 10 sene öncesinde en arkada günceldeki Momonosuke.


33.Sayının kapağı Luffy Maymungillerden Goril'in üstünde neşesi de yerinde :)
Naminin sürdüğü uçağın üstündeki yazıyı az çok anlamışsınızdır arkadaşlar. '' Happy Victory ''

34.Sayının kapağında Zou temsili party yapılıyor. Ya da Maymun Kral'ın tekrar aralarına katılmalarına seviniyorlar.

122.Sayının kapağı aradan 78 sayı geçmiş fakat maymun hala bizim gemide gösteriliyor.

Acaba bu dini metinleri edinebilmek için yolculuğa çıkan rahibi koruyan Maymun Kral'ı temsil ediyor olabilir mi ? Neden olmasın.

Maymun bu seride sürekli gördüğümüz birşey diyen arkadaşlarda olacaktır elbet. Fakat ardı ardına gelen 3 sayının da kapağında sıralaması sizce de dikkat çekmiyor mu ?

Momonosuke'nin günceldeki hali , Maymun kurtarılıyor ve hayvanlarla dolu adada ziyafet , eğlence , party yapılıyor. Acaip.

Temsili Maymun Kral'ımız İnuarashi ve Nekomamushi'nin yakından tanıdıkları Shanks ve Buggy ile ortamı kurmuşlar ;)

Arkada Momonosuke ve Luffy'nin üstündeki kimononun desenlerine dikkat.

Kısaca özet geçersek ;

- Neko - İnu - Oden = Garfield - Odie - Jon üçlüsü Hindistanda [ Wano ] yaşıyor. Batıya Yolculuk romanındaki rahip ise Hindistana sutra adlı dini metinleri edinebilmek için yolculuğa çıkıyor.
Bu yolculukta Ejderha Prens , Maymun Kral ve Domuz Adam rahibe eşlik ediyor.
Sha Wujing ise yaptığı bir hatadan dolayı korkunç bir canavara dönüştürülerek dünyaya gönderiliyor. Tabi bu karşımıza Shogun olarak da çıkabilir Kaido olarakta ya da hiç çıkmayabilir. Orası soru işareti.

582.Sayının kapağında Nekomamushi , Maymun Kral ve Domuz Mink resmedilmiş. Yukarıda örnek verdiğim kapak fotoğraflarındaki maymunların hepsi Goril fakat arkadaşlar aşağıda görmüş olduğunuz kapaktaki tavşanın Carrot'u aslan görünümlü kediciğin Nekomamushi'yi simgelediğine inanıyosanız buna da inanmalısınız. Zira bu adam hiç birşeyi boşa çizmiyor.

Ha çok istek varsa eğer buyrun vücutsuz bir maymununda kapağa resmedilmiş halini atabilirim. :D

Tabi cılız incecik birşey olduğu için Maymunlar Kral'ını simgelediğini düşünmek bile istemedim o yüzdende örnekler arasında yer vermedim. :artiz:

Oda denen herifin ne denli kültürlü ve zeki biri olduğunu hepimiz biliyoruz. Eğer bu temayı'da işlerse güncelde işlemeye devam ettiği temalar kendi çıkarımlarıma göre şunlar olacak ;

- Bourbon Hanedanı - Temmuz Devrimi [ Sanji ve Ailesi ]
- Hansel ve Gretel [ Big Mom ]
- Amerikan Kolonileri [ Totland ]
- Maymun Kral - Batıya Yolculuk [ Zou - Poneg. ]

Ve eminim daha benim bilmediğim bir çok şeyi seriye katmıştır ve ileriye dönük kurgusunu hazırlamıştır.

Evet arkadaşlar benim yazım burada sona eriyor. Okuyan okumayan herkese teşekkürler. :fool::gamyon:
 
Son düzenleme:
Ellerine sağlık okudum zevkliydi. Maymun Kral olarak Luffy'i mi görüyorsun? Hızlıca okudum orayı anlayamadım.
 
Ellerine sağlık okudum zevkliydi. Maymun Kral olarak Luffy'i mi görüyorsun? Hızlıca okudum orayı anlayamadım.
Sen direk başlığı okumuşsun. :flaugh: Yok ilk başta Luffy'i görüyodum fakat rahibin sutra adındaki dini metinleri elde etmeye çalışması ve bu yolculukta Maymun Kral'ın onu koruması düşüncemi değiştirdi.
 
Bir maymun kral gerek. Bu minklerin ay olayı da hala açıklanmadı. Ay ile de ilgisi olabilir.

Jack Kaido'nun fili, Kaido'nun birde Maymun'u çıkacak. Belki o olur maymun kral. Bir ara D'ler saiyajinler gibi maymuna dönüşecek dalgasıda vardı:p o olmasında.

Ellerine sağlık. Geniş ve güzel bir teori olmuş. Böyle farklı karakterler lazım.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık