Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Kütüphane] Kuro

Bu Karakter Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • Severim.

    Kullanılan: 50 61.7%
  • Sevmem.

    Kullanılan: 31 38.3%

  • Kullanılan toplam oy
    81

Kuro
, Şurup Köyü'nde Klahadore adı ile bilinen, Kaya'nın kişisel uşağıydı. Uşaklığa başlamadan önce de Kara Kedi Korsanları'nın kaptanıydı.

Kuro korsanlık yaptığı dönemde bu hayattan sıkılmış ve zengin birinin yanına kapağı atıp rahat bir hayat geçirme planları yapmıştır. Bu yüzden de önce adamlarından biri olan ve kendisine benzeyen Nugire Yainu'yu Denizciler'e yakalatmış, idam edilen adamı sayesinde Kuro'nun başındaki ödül de iptal olmuştur. Bu olaydan sonra Syrup Köyü'nün zengin ailesinin kızı Kaya'ya bakıcılık yapmaya başlamış, yıllarca uygun ortamın oluşmasını beklemiştir. Fakat gelişen olaylar yüzünden o sıra yeni kurulmuş olan Hasır Şapka Korsanları'nın kaptanı Monkey D. Luffy ile dövüşmüş, ancak yenilmiştir. Yenilgisinin ardından Kuro'ya ne olduğu bilinmemektedir. Ancak Denizciler onun hala yaşadığını öğrenip, ödülünü tekrardan aktif hale getirmiştir. Sadece animede geçen bir sahnede ise, tekrardan korsanlığa döndüğü gösterilmiştir.

Görünümü

Kuro uzun boylu ve görece zayıf bir adamdır. Yuvarlak çerçeveli gözlükler takar. Saçları siyah renktedir ve arkaya doğru taranmıştır. Luffy ile yaptığı dövüşte gözlükleri kırılmış, düzgün taranmış saçları da dağılmıştır.

Geko Adaları'nda kaldığı dönemde üzerinde sarı renkte "kaka" motifleri olan siyah renkte bir takım elbise giymiştir. Takım elbisenin altına beyaz bir gömlek giyer, kravat takar, giydiği gömleğin yaka uçları oldukça uzun ve kıvrıktır. Ayaklarında üzerinde spiral çizgiler olan siyah renkte ayakkabılar vardır. Syrup Köyü'ne saldıracağı gece kravatını çıkarmıştır.

Kaptan olduğu dönemde, sırtında çoğu kaptanda olan standart bir kaptan paltosu vardı. Paltonun apoletlerinde ise Kara Kedi Korsanları'nın simgesi bulunuyordu. Genel kıyafet biçimi de, uşak olduğu dönemdekine benziyordu.

Kullandığı silahlar yüzünden sürekli aşağı kayan gözlüğünü avucunun içi ile yukarı kaldırmayı alışkanlık haline getirmiştir. Bu yüzden silahları ellerinde olmasa bile, gözlüklerini bu şekilde düzeltir.

Kişiliği

Kuro son derece zeki bir adamdır. Doğu Mavi karakterleri içerisinde Benn Beckman'dan sonra en yüksek IQ'ya sahip olduğu söylenir. Geçmişte yaptığı planların hiçbiri başarısız olmamıştır. Usta bir stratejist olmasının yanı sıra, aynı zamanda çok iyi bir dövüşçüdür. Yine de zorluklarla dolu korsan hayatından ve sürekli Denizciler'in onu takip etmesinden sıkılmıştır. Zeki bir adam olmasına rağmen, rakiplerini küçümser. Usopp ve Hasır Şapka Korsaları'nın tehlike yaratacak tipler olmadığını düşünmüş ve onları ciddiye almamıştır. Bu hatası yüzünden de yenilmiştir.

Planım başarısız olamaz!!

-Kuro'nun yenilmeden önceki son sözleri.

Kuro yaptığı planlardan çok gurur duyar. Planlarını sadece başarılı olmasına endekslemez, aynı zamanda ardını da hesaplar. Zengin bir adam olarak yaşayacağı hayata zarar verebilme ihtimallerinden ötürü tayfasını da öldürmeyi planlamıştır. Tayfası her şekilde onun önüne çıkabileceği için yaptığı plan başarılı da olsa başarısız da olsa tayfasını öldürecekti. Kuro şimdiye dek seride görünmüş kötü karakterler içerisinde en zalim olanlardan biridir. Kendinden başka kimseyi umursamaz ve hırsları uğruna düzinelerce insanı hiç düşünmeden öldürebilir. Luffy'ye kesin olarak yenildiği anlarda değerli planının başarısız olacağını anlamış ve çaresizlik içerisinde çığlık atmıştır.

Kuro her ne kadar sürekli aşağı kaysa da, gözlüklerini çok sever. Silahının yüzünü çizmemesi için gözlüğünü avuç içi ile düzeltmesi ona ürkütücü bir görüntü kazandırır. Luffy'nin yumruğundan sonra gözlüklerinin camı kırılsa da, takmaya devam etmiştir. Sahip olduğu bu gözlükleri o kadar çok sever ki, Kaya'nın ona hediye ettiği yeni gözlükleri kırmıştır. Tabii bunu Kaya'dan nefret ettiği için de yapmış olabilir.

Kuro, Kaya'nın uşağı olarak geçirdiği üç yılda etrafına karşı oldukça güven verici, kibar ve ahlaklı bir adam olarak görünmüştür. Sürekli olarak korsanlardan nefret ettiğini söylemiştir. Buna ek olarak Usopp'u bir asalak olarak görmüştür. Usopp'a olan gıcıklığı bir yana, korsanlardan nefret etmek konusunda ciddidir. Zira üstüne yapışan bu etiketten kurtulmak için uzun süreli bir plan yapmayı bile göze almıştır. Kuro ve Klahadore arasındaki bu uçurum düzeyindeki farklılık, eğer rol yapmıyor ise Kuro'da çoklu kişilik bozukluğu olduğunu göstermektedir. Zira iki kişiliğinin de konuşma şekli ve ses tonu farklıdır. Klahadore kendisinden bahsederken "watashi" derken, Kuro daha kibirli bir tabir olan "ore"yi kullanır. Animede Klahadore yumuşak bir ses tonu ile nazik konuşur, Kuro ise daha derinden ve ürkütücü bir ses tonu ile konuşur. Kişiliğindeki bu büyük değişimler Kaya ve Merry'nin ondan çok korkmasına neden olmuştur.

Kuro her ne kadar zeka düzeyi yüksek ve düşünce gücü kuvvetli bir adam gibi görünse de, amaçsız şiddetten kaçınmaz. Bu da aslında onun kana susamış bir adam olduğunun göstergesidir. Zaten bilinçsiz şekilde kullandığı teknik ile etrafındaki her şeyi öldürmesi, onun bu özelliğini açıkça ortaya koyar. Aktif korsanlık hayatında bu özelliğini gizleme ihtiyacı duymadığı için, tayfası ondan çok korkuyordu. Aslında tayfasının ondan korkmasının sebebi, gemilerine saldıran Denizci gemisine Kuro'nun tek başına gidip bütün askerleri katletmesinden anlaşılabilir. Kurtadamın dolunay görünce coşması gibi, Kuro da Ay hilal şeklinde olduğu zaman daha zalim birine dönüşür. Yıllarca şiddetten uzak kalmasına rağmen gökte hilal varken gerekmediği halde Merry'ye saldırmış, bunu da kendisini memnun etmek için yaptığını söylemiştir. Zaten gözlüklerini düzeltme şeklini değiştirmemesi, öldürme yöntemini hiç unutmadığını kanıtlar niteliktedir. Animede Kuro'nun bu özelliği yüzünden onun saldırıya geçtiği kısımlarda hilal şeklinde olan Ay kırmızı renkte resmedilmiştir.

Yetenek ve Güçleri

Kuro bilindiği üzere çok usta bir stratejisttir. Son planı hariç, tüm yaptığı planlarda başarılı olmuştur. Doğu Mavi karakterleri içerisinde en zeki olan ikinci kişidir. Sahte bir ölüm tertipleyerek Denizciler'i kandırmış. Bu sayede başına konulan ödülden kurtulmuş ve kafasını rahat ettirmiştir. Plancılığının yanı sıra çok sabırlı ve çeşitli taktikler kullanarak hedefine ilerleyen bir adamdır. Klahadore olarak öncelikle yerleştiği evdeki insanların güvenini kazanmış, daha sonra da köy halkına kendini sevdirmiştir. Hatta Usopp ile arası çok iyi olan Kaya'nın aklını bulandırmış ve ondan nefret etmesini sağlamıştır. Bu da Kuro'nun aynı zamanda iyi bir manipülatör olduğunu göstermektedir.

Kuro çok zalim biri olduğu için tüm tayfası ondan korkar. Hatta zalimliği o kadar iyi bilinir ki, düşmanları bile ondan çekinir. Buna rağmen geçirdiği üç yılın onu köreltmiş olabileceğini düşünen Nyaban Kardeşler, Kuro'yu öldürmeye çalışmıştır. Ancak Kuro onları kolayca yenerek performansından hiçbir şey kaybetmediğini göstermiştir. Ayrıca Buchi'yi tek vuruşta öldürmeyen Roronoa Zoro'nun "yumuşak" biri olduğunu söylemiştir.

Zekasının yanı sıra, Doğu Mavi standartlarına göre çok ölümcül bir dövüşçüdür. Özellikle "hilal" olduğu gecelerde direkt kana susamış bir canavara dönüşür ve zalimliği daha da katlanır. Ayrıca Hasır Şapkalar ile yaptığı dövüşte dayanıklı biri olduğunu kanıtlamıştır. Doğu Mavi'de Şeytan Meyveleri oldukça nadir olduğu halde, Luffy'nin gücünü gören Kuro hiçbir tepki göstermemiştir. Oysa tayfası Luffy'nin gücünü görünce şok olmuştur.

Nuki Ashi
Gizli Ayaklar olarak da bilinen bu tekniklerde Kuro, çok yüksek bir hızda hareket eder. O kadar hızlanır ki, 100 metreyi 4-5 saniyede koşabilir. Çok hızlı yaptığı ayak hareketleri ile başka bir noktaya hareket eder. Tekniği Soru tekniğini andırsa da, Kuro'nun bu hızda fark edilebilmektedir. Bu bağlamda onun tekniğinin Soru'nun daha ham versiyonu olduğu söylenebilir.

Kuro'nun dövüşte kullandığı asıl tekniği önünü bile göremeyecek kadar hızlı şekilde yaptığı saldırıdır. Önce kukla gibi sağa sola sallanarak transa geçer ve hareket ettiğinde ise mor dumanlar çıkararak saldırıya geçer. Bu hızında hayali olarak görülebilse de, genelde daha rakibi onu fark edemeden saldırısını yapar. Bu yüksek hızı ile 50 yetenekli suikastçiyi onlar daha farkına bile varamadan öldürebilir. Kuro'nun bu tekniği Soru kadar hızlıdır. Tekniğin eksi yönü ise hedef seçememektir. Seride hız tabanlı dövüşen diğer kişiler ne yaptığını bilirken, Kuro körlemesine gördüğü her şeye saldırır.

Onun bu insanlık dışı hızının kaynağı güçlü bacaklarıdır. Bacaklarının gücü sayesinde çok sağlam tekmeler atabilir. Usopp ve Luffy'ye tekme atarak onları epey uzak bir mesafeye uçurmuştur. Luffy'nin uzamış kolunun üzerinde koşarak ona ulaşması da dengeli bir şekilde koşabildiğini göstermektedir.

Silahı

Kedi Pençeleri
Kuro, "Kedi Pençeleri" adı verilen bir silah kullanır. Silah, her bir ucuna katana bıçağı takılmış kürk eldivenlerdir. Pençeleri ve yüksek hızı ile bir anda büyük bir kıyım yaratabilir.

Ek Bilgiler

- Kuro, 4. One Piece Popüler Karakterler anketinde 29. sıradaydı.

-Kuro ile yapılan savaş izole bir yerde gerçekleştiği için ve o sırada kendisi ölü sanıldığı için Luffy'nin başına konulan ilk ödülde Kuro'nun yenilgisi hesaba katılmamıştır.

Künye

Adı: Kuro
Okunuşu: Kuro
İngilizce Adı: Kuro
Diğer Adı: Klahadore (Kurahadōru)
İlk Göründüğü Bölüm: Manga 23, Anime 9
Bağlantısı: Kara Kedi Korsanları
Unvanları: Uşak (Eski), Korsan (Filler), Kaptan (Filler)
Yaşadığı Yer: Şurup Köyü (Eski)
Lakabı: Yüz Planlı Kuro (Jap. Hyakkei no Kuro, İng. Kuro of a Hundred Plans)
İngilizce Lakabı: Bin Planlı Kuro (Kuro of a Thousand Plans)
Durumu: Canlı
Doğum Günü: 22 Nisan
Ödülü: 16.000.000 Belly

Hak Sahibi

Kaynak: http://onepiece.wikia.com/wiki/Kuro
Çeviren: Smoker
Yayınlandığı Site: http://korsanfan.com/
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Ellerine saglık Gece.eskileri görmek güzel oluyo..kuronun gercekten hızı muthıstı yanında soru bile halt yemiş :D
 
Ellerine saglık Gece.eskileri görmek güzel oluyo..kuronun gercekten hızı muthıstı yanında soru bile halt yemiş :D

saolasın..
ama soru gücü CP9 havada dahi ucuyolar kuro yerde takılıyo :oleyo: baya fark var sanki ama o zamanda harika bir güçtü bu tabi :D
nami karızma degıl yahu :respect:ama cok zeki tayfada böyle bir danışmanın olcak :good:
 
Güzel Çalışma Gece.
RepLikler hoş olmuş. Bundan sonra ekleyecek olman çok iyi ^^
Bişi var, Usopp'un devamLı olarak bi p'sini yutmuşsun ve Usop yazmışsın.
Bunu düzeltirsen çok daha iyi olur =)
 

Akagami No Shankusu

adamın duruşu vede ayakkabıları rezaletti. ama güçlüydü gerçekten. mor dumanlar çıkıyordu. ellerine sağlık gece
 
sizde sağolun arkadaşlar .. her tayfaya böyle zeki bir adam lazım

Güzel Çalışma Gece.
RepLikler hoş olmuş. Bundan sonra ekleyecek olman çok iyi ^^
Bişi var, Usopp'un devamLı olarak bi p'sini yutmuşsun ve Usop yazmışsın.
Bunu düzeltirsen çok daha iyi olur =)
tamamdır şimdi halloldu :rolleyes: ama ben hep usop biliyodum vallahi ilginç =)
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık