Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Ma Gangryong(Veritas) vs Shi-Woon Yi(The Breaker)

Dövüş sonucu?


  • Kullanılan toplam oy
    26
Önce sevmediğim elemandan başlayayım yoksa yapmaya üşenecem
Öncelikle dövüşmeye dair tavırlarından girip kısaca güçlerini nasıl kazandıklarından bahsettikten sonra tekniklerini yazacam

Shi-Woon Yi

Kişiliği gereği gerekmedikçe dövüşmeyen biridir.

Güçlerini ilaç gibi bir şey yutupta kazanmış daha sonra bu Ki'yi kontrol etmeye dayalı antremanlar yapmıştır.

Yetenek ve teknikleri:

Black Heaven and Earth School kişinin Ki ve bedenini geliştirmeyi amaçlayan bir dövüş sanatıdır. Küçük hareketlerle bile yüksek boyutlarda güç açığa çıkar. Yan etkisi; kişinin duygularına bağlı olarak gücü değişkenlik gösterir.
Soul-Crushing Strike: Ki ve fiziksel güç ile yapılan güçlü bir patlama etkisidir. Güçlendirilmiş camdan yapılmış bir kapıyı kırabilir.
Walking Techniques: Ayak bileklerinde ki güçlü ve küçük bir hareketle hareket etmeyi sağlar. Rakibe yaklaşmak, uzaklaşmak, savuşturmak gibi etkilerinin yanında. Rakibin ayak oyunlarını okuyarak ona göre davranmayı ve bir kaç yerde birden görünmeyi sağlayan üst düzey özellikleri de vardır
Outer Body Training Method: bir teknikte sadece konsantre olarak yapılan antremandır. Konsantre olmak dışında hiçbir şey yapmadan bir tekniği öğrenmek ona karşı bir teknik geliştirmek mümkündür ancak tekniğin görülmesi ve tekniği idrak edecek Ki seviyesine ihtiyaç vardır
Immense Endurance: dayanıklılığı pek çok ustayı bile şaşırtacak derecededir. Uzun süreli dövüş boyunca dayak yemesine rağmen ayakta kalmakta sorun çekmez
Enhanced Strength: güçlendirilmiş camla kaplı bir kapıyı kırmak, bir araba kapısını sökmek. Eğer duygularına yenik düşüp Black Origin Threshold kullanırsa utasını bile geri püskürtebilecek bir güce kavuşabilir.




Ma Gangryong


Kişiliği: Sizi güçlü görüyorsa artık rakibisinizdir. Arkadaş düşman fark etmez.

Güçlerini nasıl kazandı: Ustasıyla tanıştıktan sonra ki 1 seneyi tamamen fiziksel dayanıklılık çalışarak geçirdikten sonra bizzat ustası tarafından olan eğitimi yaklaşık 2 ay sürmüştür. Peşinden ustasını öldürenlerin girdiği okula girerek yaklaşık 6 ay süren bir dayak yeme süreci peşinden önüne gelene dalaşarak antreman yapmaya devam etmiş ardından ustasından aldığı Ki ile yaptığı antremanlarla 4 ayda 9. seviye bir dövüşçü seviyesine ulaşmıştır ki okulda bu seviyede kendisiyle birlikte 12 kişi vardır. Ardından ustasından bir insanı komaya sokacak güçteki Ki'yi alarak iki 9. seviyeyi aynı anda yenebilecek güçteki Verayla kapışmıştır.

Yetenek ve teknikleri:
İ.Y.Ö.(ışık ve yıldırım öğretisi) temelini metal elementinden alan bir dövüş tekniğidir. Kişinin fiziksel olarak dayanıklılığı yanında yıldırım saldırıları yapabilmesine olanak sağlar. Çok Ki çok güç gibi barbarca bir düşünceden uzak bir öğretidir. Bunun yerine saf Ki ile ufak miktarda uranyumdan çıkan bir nükleer patlama gibi saf Ki'yi temel alır.

Lightning Fist- Stun(Sersemletme) etkisi olan bir yıldırım yumruğudur. Yıkıcı etkisi kullanıcının Ki'sine bağlıyken sersemletme etkisi rakibinin Ki'sine bağlıdır.

Thunder Break - Rakibin Ki'sine zıt yükte bir Ki kullanılarak yapılan saldırıdır. Riski yüksek olmasına rağmen-Eğer rakip hiç Ki kullanmazsa ve ya aynı türde bir Ki kullanıyorsa işe yaramaz- rakibe etki ettiği takdirde hem yıldırım yumruğu yıkıcılığına neden olur hem de rakip bir süre Ki kullanamaz

Electric Yo-yo (Magnetic Force of Lightning Space) Basitçe statik elektriği kullanan bir tekniktir. Rakip iki elle uygun noktalardan yakalanarak uygulanır. Basitçe iki el arasında bir elektrik akımı oluşturmaya yarar. Kullanıcı bırakmadığı sürece yüksek dozda elektrik akımı devam eder ve iki el arası mesafe kısaysa kemikleri dahi kırabilir

Half Step- Dohyup ailesine ait bir savuşturma tekniğidir. Tek ayak çapa olarak kullanılıp diğer ayakla yarım adım kenara kayılır. Herhangi bir dövüş tekniği için işe yarama şansı %70dir.

Lightning Flash - Elinin etrafında ki üç noktada yıldırım yumruğu gibi elektrik toplayıp bir anda bırakılarak uygulanır. -Basitçe bir yıldırım yumruğunun 3 katı gücünde-

Evet dövüşçülerimiz hazır olduğuna göre bir iki şey ekleyip bırakıyorum
Dövüş tarzı gözlemleri:
Shi-woon genel dövüş taktiği izlemez. Genelde bir ton dayak yedikten sonra ayakta kalıp işi bitirir. Rakibine göre belirlediği tek seferlik hareketleri de var.
Gangryong un dövüş tarzı mangasında tabir edildiği şekilde söylersek "it dalaşı" şeklindedir. birbirlerine belli bir tekniğe dayalı olmadan çullanan dövüş şekli için kullanılıyor yani. İş bu noktaya gelirse bu elemanın elinden kurtulabilen olmamıştır. Bu yüzden rakibini kışkırtarak yakınına gelmesi için debelenir. Metal elementi kullanıcısı olduğu için kırık kolla bile dövüşebilir. Rakibi kendisinden hızlı ise ayaklarına saldırıp hızını kendisiyle eşitleyebilir.

-Eksik, yanlış, pürüz varsa söyleyin ekleyeyim.

Konu sizindir
 
Son düzenleme:

kör topal

Varitasa başlamıştım da çizimleri çok kötü abi ya o kaşlar ne öyle :D. Neyse yavaş yavaş okuyup gelicem konuya.

Hap dedin beni soguttun:artiz:.Karsisindakini tanimasam bileGangryoung reyizi taniyorum.Oyum apaci reyize
O hap konusu ustası kendisini ölümüne dövüp ki noktalarını kapatınca oldu. Ölümden döndü çocuk :D.
 
Varitasa başlamıştım da çizimleri çok kötü abi ya o kaşlar ne öyle :D. Neyse yavaş yavaş okuyup gelicem konuya.


O hap konusu ustası kendisini ölümüne dövüp ki noktalarını kapatınca oldu. Ölümden döndü çocuk :D.
kaşlar gücü simgeler çekirge :hhh: yalnız mangada da konusu geçiyor bizim eleman yakışıklı değil. Aksine çirkin yani :D öyle kızlar hep hasta olacak buna diye bir endişeniz olmasın yani ;)

yok be ilk Ki yüklemesinden bahsediyorum. Daha ilk seride "geçmiş ustaların Ki"si gibi bir dalga vardı ya. Bedeni kaldırmasını beklediler falan
 
Shiwoon'u zerre sevmem. İyi aile çocuğu kişiliği insanı verem eder. Ek olarak kadın-erkek fark etmeden herkesin buna aşık olması da başka bir mesele. Benim favorim Shiwoon ile So Chun aşkı:oleyo2:
Gerçekten yakışıyorlar.

Ama güç konusunda öncelikle dehşet bir dayanıklılığı var. Tabi bu da dan yemiş olmasından kaynaklı. Adamın vücudu sonsuz ki üretiminde. Bu açıdan büyük avantaja sahip. Azim ve kararlılıkte çok üst düzey. Ama birini öldürecek kararlılığı yok. Anca karambole gelirse öyle bir şey olur.

Teknikleri ise Sismik Adım var ki bu teknik benim bütün mangalar dahil favori tekniğim. Her sabah yataktan terliğe sismik adım ile atlıyorum. Ruh bozan saldılar da çok tehlikeli. Eşiği geçti mi zaten bir canvara dönüşüyor.

Gangryong ise saldırıları açısından çok tehlikeli. Her bir saldırısı bitirici nitelikte. Sırf bir yoyo ile ortalığı dağıtabilir. Aslında bu vs'de önemli nokta Shiwoon elektrik saldırılarına karşı ne yapacak? O meşhur dayanıklılığı yetecek mi? Kaldı ki Gangryong gibi laftan anlamaz birini o yumuşak tavırları ile yamultsa bile tamamıyla durdurması için öldüresiye dövmesi gerekir ki Shiwoon'da o kişilik yok. Acır bırakır sonra Gangryong kalkar bunu çarpar.

Gangryong daha bitirici olduğu ve kazanmayı daha çok arzuladığı için kazanır. Ama güç olarak neredeyse eşitler gibime geliyor.
 
Güzel konu. Shiwoon felç kalmadan önce saykoya bağlarsa işler kızışır. Daha Veritas'taki zirve gücü göremediğimizi düşünsem de eğer Gangryoung'un ustasının ki sini alıp Vera'ya yürüdüğü seviyeyi alırsak Shiwoon'u harcar gibi.
Hap dedin beni soguttun:artiz:.Karsisindakini tanimasam bileGangryoung reyizi taniyorum.Oyum apaci reyize
[/QUOTE]
Bedeninde tıkalı ki noktaları olduğu için bi ki dolaşımına sahip değil çocuk. Onun için kadınceyiz sana bi hap veririm düzelirsin diyor. Fakat kurtulma şansı çok az çünkü alacağı hap yüzünden ki salinimi başlayacak, hapın etkisiyle de bu ki kanalları usta seviyesinde genişleyecek. Bu kadar geniş kanalları kontrol edemeyeceği için büyük ihtimalle ölecek ama kurtulursa gücü katlanacak. Gerçi gücü artsa da vücudu kuvvetsiz olduğu için bu güç vücuduna zarar verecek. Neyse bu mal hapı alıp yatak döşek oluyor, hocası da özel bi ki tekniğiyle gelip işleri uoluna koyuyor. Ki kanalları öküz gibin olduğundan saatlerce meditasyon yapan hoca bile zor durumda kalıyor ki bu herif belkide seride görülen en güçlü kişi. Bi usta yenip diğerine geçen bi manyak. Neyse öyle :D Ben de pek sevdiğimi söyleyemem Shiwoon u. Biraz daha vurdum duymaz olsa, herşeyi tatlılıkla halletme fetişi geçse iyi olur :/
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık