Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Kütüphane] Bentham

Bu Karakter Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • Severim

    Kullanılan: 100 88.5%
  • Sevmem

    Kullanılan: 13 11.5%

  • Kullanılan toplam oy
    113

Bentham
(Bensamu), eski bir suç örgütü olan Baroque Works'ün üst düzey ajanlarından biriydi. Kendisi ayrıca bir okama (kadınsı davranışları ve giyimi olan erkek)'dır. Örgüt üyesi olduğu dönemde Mr. 2 Bon Kurei (Misutā Tsū Bon Kurē) olarak biliniyordu.

Bentham seriye ilk dahil olduğu zamanlar Hasır Şapka Korsanları'nın düşmanıydı. Lakin daha sonra Monkey D. Luffy ile iyi arkadaş olmuş ve Alabasta'da kendini feda ederek onu ve tayfasını Hina'dan kurtarmıştır. Bu olayda tutuklanarak Impel Down'a kapatılmıştır. Luffy, Impel Down'da isyan çıkarınca burada da ona destek olmuş, bu sefer de onu Magellan'dan kurtarmak için kendini feda etmiştir. Şu anda Impel Down'daki gizli yer olan Newkama Diyarı'nın kraliçesidir.

Görünümü

Bentham, uzun boylu bir adamdır ve kuğu temalı, gösterişli balerin elbisesi giyer. Sırtında genellikle pembe bir palto ve altında ise orta çağda kullanılan şort türü şişkin bir kıyafet vardır. Çok ağır makyaj yapar ve görünümü değiştikçe değişkenlik gösteren garip gülme şekillerine sahiptir. Okama Kenpo'dan dolayı kaslı bir vücudu vardır. Kıyafetleri yüzünden başta bu belli olmasa da, Impel Down'da vücudunun üst kısmı açıkça gösterilmiştir.

Diğer bütün Baroque Works ajanlarında olduğu gibi Bentham'ın da görünüşünde gizli olan bir sayısı vardı. Ajan numarası 2 olduğu için, omzundaki kuğular 2 sayısı gibi görünürdü. Nefeltari Cobra'nın kılığına girdiği zaman kral kıyafeti ve sandalet giymişti. Pembe paltosunun arkasında kanji olarak "Bon Festival" (Bonkure) yazar.

Bentham'ın, Bayan Altınhafta'nın "Operasyon: Baraque Works" hikayesinde üzerinde siyah bir takım elbise olduğu görülmüştür. Hikayenin devam kısımlarında ise Bay 3'ün kıyafetlerini giymiştir.

Impel Down'da üzerine standart mahkum kıyafeti giydirilmiştir. Hannyabal'ın kılığına girdiğinde onun gibi giyinmiştir. 5.5. Kat'tan ayrılırken üzerinde paçaları parçalanmış mor renkte bir pantolon, ayaklarında ise siyah botlar vardı. Vücudunun büyük bölümü sargılar içerisindeydi. Mahkumların kaçmasına yardım ettiği zaman Magellan'ın kılığına girmiş ve onun gibi giyinmiştir.

Bentham'ın iki yıllık zaman atlaması esnasında Newkama Diyarı'nın yeni kraliçesi olduğu öğrenilmiştir. Şu an eski kıyafetlerini giymektedir. Tek farkı şimdiki kıyafetinin kanatları çok daha büyüktür ve kıyafetinkenarları kürkten yapılmıştır.


Kişiliği

Bentham konuşmayı, şarkı söylemeyi, dans etmeyi ve kendi etrafında dönmeyi seven tuhaf bir adamdır. Bu tarzından dolayı eski Baroque Works ajanları arasında sevilmeyen biriydi. Bir suikastçi olmasına rağmen, ilginç bir şekilde arkadaşlığı diğer her şeyden daha değerli görür.

Bentham, Baroque Works'ün eski üst düzey ajanları arasında erkek ya da kadın partneri olmayan tek kişiydi. Muhtemelen hem kadın, hem de erkek olduğuna inandığı için yanına herhangi bir partner istememiştir. Zira yeteneği sayesinde istediği zaman kadın gibi görünebilmektedir. Her ne kadar okama olsa da hiçbir zaman kadın kıyafetleri giymemiş, yüzüne de kadınsı bir makyaj yapmamıştır.

Eski ajan dostları Bay 1 (Daz Bones) ve Bay 5'in aksine, dostluğa aşırı önem verir ve bu konuda epey bir özverili davranır. Hasır Şapka Korsanları'nın Alabasta'dan kaçabilmesi için Hina'yı oyalamış, daha sonra Bayan Sevgililer Günü'nü kurtarmak için tekrardan Hina ile kapışmıştır. Son olarak Impel Down'dan kaçmaya çalışanlar için hayatını riske atarak Adalet Kapısı'nı açmıştır.

Oldukça onurlu ve kendisi ile gurur duyan bir adamdır. Magellan'a dostları uğruna hayatını feda ettiği için pişman olmadığını söylemiştir. Sık sık yaptığı şeyleri ''okama yolu" ile bağdaştırmıştır.

Yetenek ve Güçleri

Bentham bir okama olduğu için hile hurdaya başvuran türden bir adam değildir. Sürekli şarkı söyleyen ve dans eden salak bir adama benzese de, dövüş ustalığı oldukça iyidir. Üstelik onu tehlikeli yapan şey, dövüş ustalığı değildir.

Çok iyi mimik yapabilir ve başkasını taklit edebilir. Bu sayede hem rakiplerinin kafasını karıştırır, hem de zorlu bir durumda kaçarak kendini kurtarabilir. Başarılı bir şekilde, iyi korunan Alubarna'daki kraliyet sarayına sızmış ve Cobra'ya dokunmuştur. Daha sonra kralı taklit ederek, ülke halkına skandal sayılabilecek sözler söyleyip, ülkede iç savaş çıkarmıştır. Bu yeteneği sadece One Piece evrenindeki en büyük ve en güvenlikli hapishane olan Impel Down'ın güvenlik sistemlerini aşabilmiş ve 20 senedir kimsenin kaçamadığı hapishaneden yüzlerde mahkumun kaçmasını sağlamıştır.

Dayanıklı biri olduğu söylenebilir. Yaralı olduğu halde, Luffy'nin Haoshoku Haki patlamasında yere yıkılmamıştır. Bentham, hapse girmesine rağmen gücünü arttırmıştır. Minotaurus gibi Impel Down'ın en güçlü korumalarından birine güçlü tekmeler atarak uçurabilmiştir. Ayrıca 5. Kat'taki Kurt Birimi'ndeki vahşi kurtlara karşı da yaralı halde karşı koyabilmiştir. Ayrıca Luffy'nin yenildiği Magellan ile karşılaşıp, sağ kalabilmiştir.

Bunlara ek olarak çok iyi bir aşçı olduğunu iddia etmektedir.

Şeytan Meyvesi
Bentham, Paramecia türü bir Şeytan Meyvesi olan Mane Mane no Mi'yi yemiştir. Bu meyve ona dokunduğu her kişinin kılığına girebilme gücü vermiştir. Dokunduğu kişinin her özelliğini alır. Gerçeğinden ayırt edilemez. Sol eli ile yüzüne dokunduğu zaman normal haline geri döner.

Dövüş Stili

Okama Kenpo
Bentham, Şeytan Meyvesi gücünün yanı sıra benzersiz bir dövüş stili olan Okama Kenpo'yu da kullanır. Bu teknik temel olarak tekme ağırlıklıdır, ancak bazı hareketlerinde yumruklar da kullanılmaktadır.

Stilin teknikleri oldukça güçlüdür. Bentham bir tekme ile Bay 1'i (kendinden daha yüksek seviyede bir ajandı) tek bir tekme ile duvara sokmuştur. Bu stil, Sanji'nin Kara Bacak Stili ile baş edebilecek kadar güçlüdür.

Silahları
Bentham'ın omuzlarında duran kuğu motifleri sadece görüntü amaçlı değildir. Bentham kuğuları ayaklarına takarak bir silah olarak kullanabilir. Kuğuların gagaları çelikten olduğu için, onlarla atılan tekmeler bir tüfek atışı kadar kuvvetlidir. Ayrıca kuğuların boynu uzun olduğundan, tekmelerin menzili de artar.

Bentham gözlerindeki makyajı da bumerang gibi rakibine fırlatabilir. Makyajı uçtuktan sonra gözlerine geri döner.

Ek Bilgiler

- Bentham için en başta Bayan Obon isimli kadın bir partner düşünülmüştür. Bentham'ın bu konseptteki görünümü büyük ölçüde Bay 4'e benzer. Aşağıda görebilirsiniz;


- Yine önceki konseptlerden birinde Bentham, "Bay 2 Mutlu Yıllar" olarak tasarlanmıştır. Aşağıda görebilirsiniz;


- Bentham cümlelerini "wa yo" diyerek bitirir. Bu Japonca'da efemine konuşma biçimi olarak kabul edilir.

- Bentham, 5. One Piece Popüler Karakterler anketinde 20. sıradadır.

- Bentham, Baroque Works'te kadın partneri olmayan tek ajandı.

- Bentham'ın ajan adı olan Bon Kurei, onun olmayan kadın partnerini temsil ederdi.

- Bentham, hikayede olmamasına rağmen 6. Film'in ön gösteriminde seyircilerin arasında gösterilmiştir.

- Bentham'ın sırtındaki kuğuların solda olanı kadın, sağda olanı erkektir.

- Nami, Bentham'ın konuşma tarzını taklit ederek Lola'yı erkek olduğuna inandırmıştır.

Künye

Adı: Bentham
Okunuşu: Bensamu
İngilizce Adları: Bentham, Mr. 2 Bon Clay
İlk Göründüğü Bölüm: Manga 129, Anime 78
Bağlantıları: Newkama Diyarı, Baroque Works (Eski)
Unvanları: Newkama Diyarı Kraliçesi, Baroque Works Ajanı (Eski)
Lakabı: Bay 2. Bon Kurei (Jap. Misutā Tsū Bon Kurē, İng. Mr. 2 Bon Kurei)
Durumu: Canlı
Doğum Günü: 15 Ağustos
Eski Ödülü: 32.000.000 Belly

Şeytan Meyvesi
Adı:
Mane Mane no Mi (Tr. Kopya Kopya Meyvesi, İng. Clone-Clone Fruit)
Anlamı: Kopya, Taklit
Türü: Paramecia

Hak Sahibi

Kaynak: http://onepiece.wikia.com/wiki/Bentham
Çeviren: Smoker
Yayınlayan: korsanfan.com
 
Son düzenleme:

Monkey D Garp

Okama mokama sorun deyil arkadaşım one piecede adam harbi arkadaşlıga önem veren biri seviyorum bu karakteri
 
elıne saglık .. bence bıyerden cıkar hiç kimse ölmüyo en azından ben bellamy dısında gormedım oda ölmicek bıyerden cıkcak bence.. cok katkısı oldu helal olsun
 

Triblanka

iyiler değil kimse ölmüyodu sonunda dank etti oda'nın kafasınada birini öldürdü oh be
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık