Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Kütüphane] Giolla

Bu Karakter Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • Severim

    Kullanılan: 5 8.5%
  • Sevmem

    Kullanılan: 54 91.5%

  • Kullanılan toplam oy
    59


Giolla (Jōra), eski Donquixote Korsanları'nda Trebol Birliği'ne bağlı bir yöneticiydi.

Rolü ve yaptıkları nedeniyle Dressrosa Arkı'nın destekleyici düşmanlarından biri olarak kabul ediliy.r

Görünümü

Giolla oldukça iri ve diğer kadın karakterlerin aksine oldukça sıra dışı bir görünüme sahip bir kadındır. Sıska bacakları ve şişkin bir gövdesi vardır. Üzerinde sarı çiçek desenleri olan pembe bir elbise giyer. Boynunda pembe incili bir kolye vardır. Saçları iki farklı renktedir. Sağ tarafı turuncu, sol tarafı ise sarı renktir. Kafasının tepesinde ise iki saçı da kıvrımlı haldedir. Uzun bir yüzü vardır. Ağır makyaj yapar. Pembe çerçeveli bir gözlük takar.

Çocukken koyu renkli bir elbise giyerdi ve saçları kafasının iki tarafında top gibi bağlanmıştı. Ayrıca elinde bir çizim defteri ve fırça vardı. 45 yaşındayken, şimdi olduğundan daha ince bir vücudu vardı. Yüzü köşeliydi ve boynu uzundu. Üzerinde kısa ve leylak renginde sade bir elbise vardı. Sol bacağında iki tane jartiyer lastiği takılıydı ve omzunda koyu renkli bir palto vardı. Ara ara elinde sigara olurdu. Saçları da hem renk, hem de şekil açısında farklıydı. Saçlarının dış tarafı tamamen turuncu iken, dipleri sarı renkteydi. 51 yaşındayken daha kilolu olduğu görülmüştür. Giyimi ve tipi şimdiki haline epey benzemekteydi.

Kişiliği

Giolla kendini çok sever ve yanlış duyduğu her şeyi kendine yapılmış bir övgü sanar. Yanlış duydukları Denizkızı Prensesi, Süpermodel, Kainat Güzeli ya da "Boa Hancock'a benziyorsun" gibi şeylerdir. Sanata karşı büyük bir tutkusu vardır ve bu yönde bir yeteneğe sahiptir. Ancak sanata karşı olan bu tutkusu, bazen yanlış kararlar vermesine neden olabilir. Brook onun bu açığını çok iyi kullanmış ve şarkı çalacağını söyleyerek Jora'yı kandırmıştır.

Giolla pek belli etmese de, aşırı derecede zalim biridir. Mansherry'yi gücünü kullanması konusunda zorlarken ufacık kızı acımadan tokatlamış, kız ağladıkça kendisi mutluluk kahkahaları atmıştır.

Law'un Donquixote Korsanları'na katıldığı sıralarda Giolla 45 yaşındaydı. O zamanlar tayfada savaşlara yardım etmekten çok, genç üyelere annelik yapmıştır. Bebek Dellinger ve küçük Baby 5 ile Buffalo'ya bakmıştır. Daha sonra Law'u da kanatlarının altına almış ve ona bakmıştır. Ayrıca sahte söylentilere ve şehir efsanelerine çok çabuk inanır. Law'un hastalığını öğrendiğinde, hastalığın kendine de bulaşacağını düşünüp paniklemiştir.

Yetenek ve Güçleri

Giolla, Doqnquixote Korsanlar'ının rütbeli üyelerinden biri olduğu için kendinden alt seviyedeki üyeler üzerinde yetki sahibiydi.

Fiziksel Yetenekleri
Giolla bir kadın olmasına rağmen, iri gövdesinin hakkını verecek güçte bir karakterdir. Kendi adamını kolayca kaldırmıştır. Dayanıklı bir bünyesi olduğu da söylenebilir. Brook'un imza saldırısını yedikten kısa süre sonra iyileşmiştir. Hatta Nami, Brook, Chopper ve Momonosuke'den eş zamanlı saldırılar yediği halde kendinden geçmemiştir.

Şeytan Meyvesi
Giolla, Paramecia türü bir meyve olan Sanat Meyvesi'ni yemiştir. Bu ona canlı ya da cansız her şeyi kafasında canlandırdığı sanat malzemesine dönüştürmesine imkan sağlamıştır. Silahlar ya da araçlar bu meyvenin etkisinde kaldıklarında, işlevlerini kaybederler. Giolla yeteneğini Thousand Sunny'ye sabotaj yapmak için kullanmıştır.

Giolla gücünü kullanacağı zaman aklında sanat eserini canlandırır ve bunun ardından kafasından bir düşünce bulutu çıkar. Bulut herhangi bir nesneye ya da canlıya temas ederse, temas ettiği şeyi Giolla'nın aklından geçen sanat eserine dönüştürür. Ayrıca kollarından da bulut çıkarabilir ve bu bulutu patlatabilir. Patlayan bulut büyük bir sis oluşturup, hedefteki şeyleri sanat eserine dönüştürür.

Silahı
Giolla, 16 yıl önce Spider Miles'tayken, bir tabanca kullanıyordu. Hala tabanca taşıyıp, taşımadığı bilinmemektedir.

Ek Bilgiler

- Giolla, Galdino'dan sonra Şeytan Meyvesi güçlerini "sanat" için kullanan ikinci kişidir.
- Giolla'nın sanatsal dönüşümlerinin şekli, esas olarak ünlü ressamlar Salvador Dalí, Edvard Munch ve Pablo Picasso'nun çalışmalarından esinlenerek tasarlanmıştır.
- Giolla'nın görünüşü; özellikle de saçları, gözlükleri, takıları ve makyajı, Dame Edna Everage'a benzer.
- Giolla'nın en sevdiği yiyecekler sanatsal tatlılardır.
- Giolla'nın adı, İtalyancada Joker anlamına gelen "Jolly"den geliyor olabilir.

Künye

Adı: Giolla
Okunuşu: Jōra
İngilizce Adı: Giolla
İlk Göründüğü Bölüm: Manga 682, Anime 608
Bağlantısı: Donquixote Korsanları
Unvanı: Korsan
Doğduğu Yer: Kuzey Mavi
Yaşadığı Yerler: Spider Miles (eski), Dressrosa (eski)
Durumu: Canlı
Yaşı: 61
Doğum Günü: 25 Ocak
Boyu: 221 cm
Kan Grubu: S

Şeytan Meyvesi
Adı:
Sanat Meyvesi (Jap. Ato Ato no Mi, İng. Art Art Fruit)
Anlamı: Sanat
Türü: Paramecia

Hak Sahibi

Kaynak: http://onepiece.wikia.com/wiki/Giolla
Çeviren: Smoker
Yayınlayan: http://korsanfan.com
 
Son düzenleme:

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık