Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Kütüphane] Franky

Bu Karakter Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • Severim

    Kullanılan: 132 89.8%
  • Sevmem

    Kullanılan: 15 10.2%

  • Kullanılan toplam oy
    147

Franky
(Furankī) Hasır Şapka Korsanları'nın marangozudur.

Franky önceden Su 7'de yaşayan bir sayborgdu ve Franky Ailesi adlı grubun lideriydi. Aslen Güney Mavi doğumludur, fakat 32 yıl önce memleketinden ayrılmıştır. Gerçek adı Cutty Flam'dır. Ancak Iceburg, Franky'den gerçek adını gizlemesini istemiştir.

Franky ve adamları başta Hasır Şapka Korsanları ile düşmandı, ancak şartlar gereği daha sonra güçlerini birleşip müttefik olmuşlardır. Franky, biraz da adamlarının zoru ile Hasır Şapka Korsanları'nın sekizinci üyesi olmuştur. Hayali yaptığı gemiyi tüm dünya denizlerinde dolaştırmaktır. Bu hayali için de Hasır Şapka Korsanları'nın şu an kullandığı gemi olan Bin Güneşli'yi yapmıştır. Mevcut ödülü 94.000.000 Beli'dir.

Görünümü

Zaman Atlaması Öncesi

Franky hem kendisine yaptığı modifikasyonlar, hem de yıllarca Su 7'de gemi marangozluğu, ödül avcılığı ve sokak serseriliği yaptığı için kaslı bir vücuda sahip olmuştur. Hasır Şapka Korsanları'ndaki en uzun boylu ikinci kişidir. Kolları orantısızdı. Omuz tarafı normal kol kalınlığında iken, bilek ve dirsek arası şişkin bir görüntüye sahipti. Kollarının biçimi ülkemizde Temel Reis olarak bilinen Popeye isimli çizgi film karakterinin kollarına çok benzerdi. Oldukça iri olan gövdesine nazaran bacakları inceydi. Parlak mavi renkte saçları ve ön kollarında saçları ile aynı renkte olan yıldız dövmeleri vardı. Kaşları yukarı doğru kıvrıktı ve kirpiklerinin uzun kısmı alt göz kapaklarındaydı. Çenesi uzundu ve üç yerinden sivriydi. Son derece orantılı yapılmış metal bir buruna sahipti. Metal burnu, vücudunda yapay deri ile kaplamadığı tek yeriydi.

Üfleyen Tom'un üzerinden geçmesinden önce Franky'nin sıradan bir vücudu vardı. Boyu şimdikine oranla daha kısaydı. Burnu ve çenesi normaldi. Kazada burnu ve çenesi düzelmeyecek şekilde kırıldığı için, onların yerine metal aksam takmıştır.

Giydiklerinden dolayı insanlar Franky'nin sapık olduğunu düşünürdü. Çünkü üzerine sadece önü açık bir gömlek ve altına da sadece bir mayo giyerdi. Boynuna da büyük altından büyük bir zincir takardı. Gerekmedikçe gömleğinin önünü kapatmaz ya da alt kısmına bir şey giymezdi. İnsanların onun bu giyim tarzını yadırgaması onu kızdırırdı. Nami onun gömleğinin düğmelerini iliklemeye çalışınca çok sinirlenmiştir. Her ne kadar Franky böyle giyinmeyi seviyor olsa da, aslında böyle giyinmek zorundaydı. Zira kapalı kıyafetler giydiği zaman vücuduna eklediği silahları kullanamazdı. Ayrıca dövüşlerinde daima arkasını kollardı. Çünkü kendini sayborga dönüştürürken elleri sırtına yetişmediği için, arka kısmı normal et ve kemikten oluşmaktaydı.

Zaman Atlaması Sonrası
Franky iki yıllık zaman atlaması esnasında Vegapunk'un planlarını kullanarak bedenini yeniden modifiye etmiş, kendisine daha güçlü ve daha etkili eklemeler yapmıştır. Franky yeni halinde saçını kontrol edebilir. Burnuna üç saniyeden fazla basılı tutarak saçını istediği şekle sokabilir. Saçları iki yıl önceki gibi şekilli değil, normal asker tıraşı şeklindedir. Genelde duruma ve ruh haline uygun saç şekilleri ile dolaşır.

Franky kendine yaptığı modifikasyonlardan sonra daha robotumsu bir görünüme sahip olmuştur. Artık gözleri de mekaniktir. Gözlerinin normal görünmesi için üzerine lens takar. Omuzları, kolları ve gövdesi eskiye nazaran çok daha büyüktür. Kocaman ellerinin içinde, günlük işlerini yapabileceği küçük eller de bulunur. Bacaklarının ön kısmında metal askılar takmıştır. Gövdesinde omuzlarından, kasıklarına kadar inen dikiş izleri vardır. Dirseklerini açık mavi renkte büyük menteşeler ile değiştirmiştir. Omuzları kırmızı renkte büyük toplardır. Bu topların üzerinde "BF-37" yazar. Ön kolları küp biçimindedir. İki yıl önceki yıldız dövmeleri bu yeni mekanik kollarında da vardır. Giyim olarak iki yıl önceki gibi gömlek ve mayo giyer.

Kişiliği

Franky bir teşhircidir ve sapık bir adam olduğunu kabul eden biridir. İradesi güçlüdür, ruhu özgürdür ve genelde kurallara karşı çıkar. Genellikle canı neyi ne zaman isterse, onu yapar. Küçük ve güçlü gemiler yapmaktan hoşlanır ve yaptığı gemileri çok önemser. Tayfanın diğer üyelerine göre daha eksantrik bir tiptir. Kendisini övmeyi sever. Zekasını ya da buluşlarını öveceği zaman "SÜPER" kelimesini kullanır.

Garip ve aptal davranışlarına rağmen Franky, Hasır Şapkaların en olgun ve fikir bakımından en güvenilir üyelerinden biridir. Ciddi durumlarda hızlıca durum analizi yaparak gerçekçi kararlar alabilir. Duruma ve uğraştığı kişilere bağlı olarak, diğer insanları savunmak ve arkadaşları zarar görürse harekete geçmek için asla tereddüt etmez. Aynı zamanda bir insanın neye benzediğine bakmanın anlamsız olduğu, kimseye önyargı ile yaklaşılmaması gerektiği inancına sahiptir. Bu yüzden genellikle yanlış anlaşılan ve korkulan biri konumuna geçer.

Tarafsız ve koruyucu tavrı nedeniyle, sokak haydutları ve korsanlar gibi en tehlikeli insanlarla hızlıca arkadaş olabilir. Franky genelde bir 'ağabey' figürü olarak görüldüğü için, Nico Robin ve Franky Ailesi başta olmak üzere birçok kişi tarafından takdir gören biridir. Monkey D. Luffy ve Franky, gereksiz yere dövüşmek dışında, kişilik olarak bazı açılardan birbirlerine benzer. Her ikisi de Su 7 Arkı'nda yaşanan anlaşmazlıklara rağmen, Enies Lobi Arkı'nda yaşanan olayları sırasında birbirlerine saygı duymaya başlamışlardır. Bunlara ek olarak, Franky'nin kişiliği sistemindeki içeceğin türüne göre değişkenlik gösterebilir. Örneğin sisteminde taze meyve suyu varsa, sağlığın her şeyden önemli olduğunu düşünür, çay varsa da o an her ne yapıyorsa bırakır ve dinlenmeye başlar. Sadece kola ile asıl kişiliğinde kalabilir.

Kıyafetleri, garip kişiliği ve kendini soktuğu durumların bir kombinasyonu nedeniyle çoğu kişi tarafından "sapkın" olarak görülür. Kendisinin bununla bir sorunu yoktur, zira birisi ona sapık dediğinde bunu iltifat olarak kabul eder. Buna ek olarak, Franky'nin benzer kelimeler yerine yanlışlıkla "hentai" (sapık) kelimesini kullanma alışkanlığı vardır. Örneğin, Hasır Şapkalar'ın Ayrılık Serisi'nde Mekanik Ada'dayken, sıklıkla "tensai" (dahi) kelimesi yerine "hentai" kelimesini kullanmıştır. Moda anlayışı eksikliği, el sanatları ve mekanik işlere ilgili olmasından kaynaklanıyormuş gibi görünmektedir. Bu yüzden genellikle altına sadece bir mayo, üstüne de hantal üst vücut yapısını gizlemek için önü açık bir gömlek giyer.

Franky'nin bir başka tuhaf özelliği de, dokunaklı bir hikaye dinlediğinde anında gözyaşlarına boğulması ve kontrolsüz bir şekilde ağlamasıdır. Sıklıkla aşırı derecede duygusal biri olduğunu kabul eder, ancak akan gözyaşlarını kimseye göstermeyecek kadar gururlu olduğunu söyler. Ağladığı zamanlarda da yüzünü gizler ve kendisini böyle savunmasız gören "aptal" olarak nitelendirerek ağladığını şiddetle reddeder. Genellikle böyle anlarda aniden bir gitar çıkarır ve herkesten onu bu şekilde ağlatmış olan hikayeyle ilgili az önce yazmış olduğu bir şarkıyı dinlemesini ister.

Franky elinde para tutmak konusunda oldukça beceriksiz bir adamdır. Ede para tutmanın gereksiz olduğunu düşündüğü için böyle biri olması da normaldir. Usopp'tan çaldığı paradan geriye 1.000.000 Beli'nin kaldığını fark ettikten sonra, bara giderek bu paranın hepsine içki almıştır. Franky'nin bu özelliği nedeniyle uzun süre boyunca Franky Ailesi maddi olarak her zaman zor durumlarda kalmıştır. Franky'nin ayrıca insanları isimleri ile çağırmak konusunda bir sıkıntısı vardı. Örneğin Luffy'ye her zaman "Hasır Şapka" diye seslenirdi, fakat iki yıllık zaman atlamasının ardından bu konuda kendini düzeltmiştir.

"Özellikle bu hafta kendimi süper hissediyorum!"

-Franky'nin her zamanki repliği

Franky'nin en iyi bilinen özelliği sloganı olan "SUPER!" kelimesini kullanmasıdır. Bu kelimeyi söylediği zaman daima imza pozisyonunda durur. Bu pozisyonda; bir tarafa doğru eğilir ve bir dizini o tarafa doğru büker. Diğer bacağı ise düz kalırve ters yöne doğru durur. Başını geriye atar. Kollarını başının üzerinde bileklerinden birleştir. Böylece iki kolunda ayrı ayrı bulunan yıldız dövmeleri, tek bir yıldız olarak görünür. Çoğu zaman, sadece bir etki olarak, onunla birlikte gitmek için bir parlaklık veya patlama vardır. Bir başka önemli özelliği de konuşmalarında sıklıkla "Yosh" kelimesini kullanması ve bir şeye heyecanlandığında ya da gösteri yaptığında "AOW!" demesidir.

Vinsmoke Sanji, Brook ve Usopp'un aksine, Franky genç ve güzel kadınlara ilgi duymaz. Bunu hem kendisi, hem de Senor Pink ifade etmiştir. Yine de Franky'nin kadınlara heyecan duyduğu bazı anlar vardır. Nami, Kalifa'nın kıyafetlerini parçalarken, Franky "AOW!" diye bağırmış ve heyecanlandığını göstermiştir. Hatta Usopp ve Sanji gibi Boa Hancock ve Kozuki Hiyori'nin güzelliği karşısında büyülenmiştir.

Franky, cephaneliğindeki gücü artırma ve yüksek ateş gücüne sahip silahlar üretmekten zevk almasına rağmen, Şeytan Meyvesi yeme fikrine sıcak bakmaz. Luffy kendisine Logia türü bir Şeytan Meyvesi olan Alev Meyvesi'ni teklif ettiğinde bunu kibarca reddetmiştir. Çünkü yüzme yeteneğini korumak istemiştir. Akıl hocası Tom'un son sözlerinden ve sloganından aşırı derecede etkilendiği için, Daruma onun Kara Gergedan ve Brakio Tanklar'ını yok ettiğinde oldukça öfkelenmiştir. Usopp ve Chopper, Onigashima'ya yapılacak baskın sırasında Bin Güneşli'yi yalandan yere batırma fikrini gündeme getirince, Franky öfkeyle buna asla izin izin vermeyeceğini belirtmiştir (Jinbe bunu yapmak yerine gemiyi gizleyebileceklerini söylemiştir).

Punk Hazard Arkı'nda Franky'nin çocuklar ile gayet iyi anlaşabildiği görülmüştür. Oyun odasında burnuna basarak saç stillerini değiştirme yeteneği de dahil olmak üzere birçok robotik yeteneğini sergileyerek çocukları eğlendirmiştir. Hatta çocuklar kendisini taklit bile etmiştir. Bu durumun temel sebebi Franky'nin de; Luffy, Tony Tony Chopper ve Usopp gibi çocuksu bir doğası olmasından kaynaklanmaktadır. Oars ile yaşanan dövüşte Büyük İmparator gibi saçma sapan ve hiçbir işe yaramayan teknikler de uydurmuştur. İki yıl boyunca kendini kapsamlı bir robota dönüştürme hayallerini gerçekleştirmek için Vegapunk'un araştırmalarından yararlanmıştır. Ayrıca Wano'da, tıpkı Usopp gibi Sanji'nin giydiği Baskın Kostümü dönüşümünden etkilenmiştir.

Yetenek ve Güçleri

Genel Bakış
Hasır Şapka Korsanları'nın bir üyesi olan Franky, yetkin bir tayfa üyesi olmasının yanı sıra, tayfa için çok değerli biridir. Resmi bir gemi marangozu olan Franky, Hasır Şapkalar'ın kullanabileceği araçları, aletleri ya da silahları yapmaktan ve Bin Güneşli'nin sağlamlığını korumaktan sorumludur.

Franky her ne kadar alanında uzman olmasa da rağmen, iki kez kendi kendini ameliyat edebildiği için, becerikli bir cerrah sayılır. Bu iki ameliyattan birini ölümle burun buruna olduğu bir anda yapabilmiştir. Ayrıca iyi gitar çalar.

Fiziksel Yetenekleri
Franky vücuduna yaptığı biyonik modifikasyonlar nedeniyle, inanılmaz derecede insanüstü bir güce sahiptir. Yıllarca gemi sökümcülüğü yapmasının yanı sıra, korsan olmadan önce ödül avcılığı yapmasının Franky'nin müthiş fiziksel yeteneğine çok fazla katkısı olmuştur. Çok az kolası varken tam hızda üzerine gelmekte olan yetişkin bir fili durdurabilmiş, normal bir insan olduğu dönemde de son sürat giden bir trenin karşısında birkaç saniyeliğine de olsa durabilmiştir. Su 7'de CP9 üyeleri ile ilk kez karşı karşıya geldiğinde, tek vuruşta Blueno'nun Demir Beden tekniğini kırılma noktasına getirmiş ve kaba kuvvet açısından onu yenebilecek kadar güçlü olduğu görülmüştür. Galley-La Şirketi çalışanları araya girmeden önce, Luffy ile olan ilk karşılaşmalarında onunla denk şekilde dövüşebilmiştir. Tam teşekküllü bir Altı Stil kullanıcısı olan Fukuro ile olan dövüşünde, Franky her vuruşunda Demir Beden tekniği kullandığı halde Fukuro'nun canını yakabilmiştir. Normal bir insanken Spandam'ın yüzünü bir tüfekle vura vura yamultmuş ve bir daha düzelmeyecek bir hale getirmiştir.

Franky fiziksel gücüne ek olarak, neredeyse her konuda becerikli olan bir adamdır (Tararan'a karşı kullanmak için hızlıca bir nançaku yapması gibi). Sayborg özellikleri ve cephaneliği olmasa bile, yetenekli bir boksör olarak bunu dövüşlerinde kullanabilir. Çok yetenekli ve tehlikeli derecede güçlü bir suikastçı olan CP9 üyesi Fukuro'yu ustalıkla kullandığı Altı Stil tekniklerine rağmen sibernetik olarak gelişmiş fiziksel gücü ile desteklediği güçlü yumrukları ile yenmiştir. Tek başına, çok güçlü bir Altı Stil ustası olan Fukurou'yu yenebilmesi, Franky'nin son derece sağlam biri olduğunun kanıtıdır. Güçlü bir boksör olmasının yanı sıra, aynı zamanda yetenekli bir güreşçidir. Kendisinden daha büyük bir cüsseye sahip bir kadın olan Kyuin'i yakalayabilmiş ve onun başını supleks tekniği ile üzerine doğru gelmekte olan Pink'e vurabilmiştir. Bunu yaparak her ikisine de aynı anda zarar vermiştir. Ayrıca Pink'in imza saldırısı olan Baskın Bebek isimli güreş tekniğini taklit etmekle kalmamış, tekniği kendi stili ile geliştirmiştir ve bununla bir samuray olan Suke'yi yenmiştir.

Franky, sibernetik geliştirmeleri sayesinde aşırı derecede yüksek bir insanüstü dayanıklılığa sahiptir. Ateşli silahlardan, top mermilerinden ve hatta Spandam tarafından yere döşenmiş olan mayınların patlamalarından bile etkilenmez. Kola seviyesi düşükken bile Fukuro'nun güçlü yumruklarına karşı koyabilmiş, hatta karşı saldırılar bile yapabilmiştir. Devasa bir zombi olan Oars yaptığı yıkıcı saldırılara rağmen hayatta kalabilmiş ve Bartholomew Kuma'nın Pati Meyvesi'nin gücü ile yarattığı şok dalgası tabanlı saldırıyı doğrudan almasına rağmen bundan çok etkilenmemiştir. Mekanik Ada'dayken, panelde bulunan kendini yok etme düğmesine bastıktan sonra oluşan ve Vegapunk'ın laboratuvarını tamamen yok eden dev patlamadan bile sağ çıkmayı başarmıştır. Bir sayborg olmadan önce, Tom'u kurtarmaya çalışırken üzerinden geçen Üfleyen Tom'un verdiği yaralara rağmen kendi gemisine yüzebilecek, gemiye tırmanabilecek ve kendini bir sayborga dönüştürebilecek kadar hayatta kalabilmiştir. İki yıllık zaman atlamasında sonra Franky'nin dayanıklılığının iyice arttığı görülmüştür. Vücudundaki modifiye edilmemiş tek kısım olan sırtına, Pink'in en güçlü saldırısı olan Baskın Bebek saldırısı almasına rağmen buna dayanabilmiştir. Aynı saldırı onun modifiye edilmiş suratını dağıttığı göz önüne alınırsa, Franky'nin ne kadar sağlam olduğu daha iyi anlaşılır. Aldığı tüm hasara rağmen, Kuş Kafesi'nin daralma hızını azaltabilmek için için deniztaşından yapılmış GÜLÜCÜK fabrikasını geri itecek kadar fiziksel güç uygulayabilmiştir.

Bunların yanı sıra çok iyi bir işitme yeteneğine sahiptir. Çok uzak bir mesafeden fabrikanın kapısını açmaya çalışan cücelerin seslerini duyabilmiştir.

Taktiksel Yetenekleri
Franky, vahşi ve pervasız doğasına rağmen, çok iyi taktikler geliştirebilir. Dövüşlerinde avantaj elde edebilmek için rakibini aldatmaktan ya da hile kullanmaktan çekinmez. Özellikle rakipleri ile psikolojik savaşa girmeyi sever. Enies Lobi'de, Spandam'a ve diğer birçok Denizci askerine Rüzgar Jetli İtiş tekniğini göstererek, onlarda kendini yok edeceği algısını oluşturmuş, fakat aslında onların korkaklıklarından ve ölüm korkusundan etkili bir şekilde yararlanarak onları kandırmıştır. Franky'nin, Rüzgar Jetli İtiş tekniğini kullanmasının asıl sebebi, kargaşa yaratarak bağlı olduğu zincirlerinden kurtulmayı düşünmesidir. Fukuro'nun kullandığı Sürat tekniğinin aşırı hızına yetişemeyince, Fukuro ile alay etmeye başlamış ve onun doğrudan yakın dövüşe girmesine neden olarak onu kandırmıştır. Franky bu yaptığı hareket ile bir Altı Stil kullanıcısı olan ve Sürat tekniği ile aşırı derecede hızlı hareket edebilen Fukuro ile eşit şartlarda savaşabilmiştir. Chopper, Canavar Noktası formuna girip kendini kaybedince, Franky onu denize fırlatmış ve Şeytan Meyveleri'nin zayıflığı olan suyun gücünü kullanarak Chopper'in Zoan dönüşümünü etkisiz hale getirmiştir. Dressrossa'daki GÜLÜCÜK fabrikasına girmeye çalışırken, uzak mesafede başı belada olan yaşlı bir kadın olduğunu söyleyerek Pink'i kandırmış ve önünden çekilmesini sağlamıştır.

Yapım ve Mühendislik Uzmanlığı
Franky, sayborg modifikasyonlu vücuduna ek olarak, usta bir zanaatkar ustası, birinci sınıf bir gemi yapımcısı ve bizzat Tom'dan eğitim almış olağanüstü bir marangozdur. Hem Tom'un İşçileri'nin eski bir çalışanı, hem de Tom'un çıraklarından biri olan Franky, gemi yapımı ve marangozluk konusunda son derece yetenekli ve bilgilidir. Tom'un dünya üzerindeki ilk Deniz Treni olan Üfleyen Tom'u yapmasında ona yardım etmiştir. Boş zamanlarında, her biri bir deniz kralını öldürebilecek kadar güçlü olan ve "Battle Franky" adını verdiği gemilerden 35 tane yapmıştır. Yıllarca gemi sökümcülüğü yapması bile onun marangozluk becerilerini hiçbir şekilde etkilememiştir. Bunun en iyi kanıtı; Bin Güneşli'nin inşasını Iceburg, Yokozuna ve kalan Galley-La ustabaşılarının yardımıyla kısa bir süre içinde bitirebilmesidir.Parlak bilimsel zekası sayesinde, Mekanik Ada'daki laboratuvarlarından birinde bulduğu dahi bilim adamı Vegapunk'un geride bıraktığı planları ve teknolojiyi kendi kendine öğrenebilmiş ve kavrayabilmiştir. Franky bu adada geçirdiği iki yılda, sadece bir teknolojiyi anlama değil, aynı zamanda yeni teknolojiler geliştirme yeteneğini de kazanmıştır. Bunun en büyük örneği yaptığı silahlarda lazer gücü kullanmasıdır, ki bu sadece Vegapunk'un yaratabildiği bir teknolojidir. Franky, Vegapunk'un dönüşebilen robot konseptini anlayabilmiş ve yeni keşfedilen bir alaşım olan wapometali kullanarak bunu gerçeğe dönüştürebilmiştir. Franky mühendislik becerileri ile, Usopp'a Nami'nin İklim Aygıtı'nı geliştirmesinde yardım etmiştir.

Franky planlarını yakmadan önce korkunç bir kitle imha silahı olan Antik Silah Pluton'u yeniden yapabilecek tek kişiydi.

Franky büyük binaları yıkmaya yetecek kadar güçlü bir basınçlı hava tabanlı mermiye benzer, sınırlı bir alanda havayı hızla toplayan ve bunu büyük bir güçle serbest bırakan top benzeri bir mekanizma geliştirmiştir. Bu buluş "Hava Patlaması" fonksiyonlarının yaratılmasını doğuran bir şablon görevi görmüştür. Bin Güneşli'deki Rüzgar Patlaması ve Asker Çıkartma Sistemi gibi çeşitli ve benzersiz işlevdeki özellikleri de bizzat Franky tasarlamıştır.

Franky çok kısa bir sürede büyük bir boşluk üzerinde büyük bir köprü inşa edebilmiştir. Hatta bu çok kısa sürenin içinde köprünün korkuluklarına küçük oyma desenleri bile koymuştur (fakat köprünün son halinden memnun kalmadığı için fazladan otuz saniye istemiştir). Ayrıca uzun süre ayakta kalamasa da tahtaları birbirine çakarak havada durabilen bir merdiven yapabilir ve bu merdiven ortalama bir insanın ağırlığını destekleyebilir. Bu manevraya "Franky'nin Gökyürüyüşü" adını vermiştir ve Korku Barkası Arkı'nda Oars'a karşı yapılan savaşta bunu kullanılmıştır. Dahası, Şeytan Meyvesi gücü sayesinde iğne deliğinden bile geçebilen Caribou'yu içinden çıkamayacağı bir şekilde bir fıçının içine hapsedebilmiştir.

Franky'nin marangozluktaki rakipsiz yeteneği, yeni mimari stillerini hızlı bir şekilde öğrenmesine ve bunlar üzerinde ustalaşmasına da katkı sağlar. Wano Ülkesi'nde kendini gizlemek için bir marangoz olarak çalışmaya başlamış ve ortaya çıkardığı işçilik mükemmellik delisi olan amiri tarafından övülmüştür. Ayrıca Franky'nin diğer iş arkadaşlarından on kat daha verimli çalıştığı da belirtilmiştir.

Franky, Onigashima baskını öncesi için bir grup Wanolu marangozu parçalanmış gemileri tamamen yeniden yapmaları için yönetmiştir. Ayrıca Usopp'un da yardımlarıyla; önce Koca Ana, daha sonra da Canavarlar Korsanları yüzünden ağır şekilde hasar gören Bin Güneşli'yi tek bir gecede mükemmel duruma getirebilmiştir.

Sayborg Bedeni
Franky, One Piece evreninde sayborg olarak bilinen, vücudunun bir kısmı mekanik parçalardan oluşan bir insandır. Vücudunun ön tarafı ağır zırhlıdır ve çoğu saldırıya karşı dayanabilirken, ellerinin ulaşamadığı arka kısmı tamamen savunmasızdır. Vücudunun içinde çok çeşitli silahlar vardır. Roket atabilir, sağ kolunu bir zincir vasıtasıyla uzağa gönderebilir, ağzından alev üfleyebilir ve vücudunun çeşitli yerlerinden güçlü hava patlamaları yapabilir. Karnında onun mekanik bedenini ve saldırılarını beslemek için gerekli olan üç şişe kolayı alabilen bir buzdolabı bölmesi vardır. Franky'nin kişiliği ayrıca buzdolabı bölmesine konulan içecek türüne göre değişkenlik gösterir. Yüksek miktarlarda kola kullanarak oldukça yıkıcı olan hava patlaması saldırıları yapabilir.

BF-36/Sayborg Taktikleri
Franky sayborg olmadan önce Battle Franky adını verdiğim 35 tane gemi yapmıştır. Sayborg olduğunda ise kendisine BF-36 numarasını vermiştir. Yani Franky'nin 36. gemisi kendisi olmuştur. Franky'nin kendisine yaptığı modifikasyonlar ona büyük miktarda güç vermiştir, o da kazandığı bu güçler sayesinde CP9 üyeleri Nero ve Fukuro'yu yenebilmiştir. Franky'nin ön tarafı çok sağlam olsa da, elleri sırtına ulaşmadığı için vücudunun arkası hala tamamen et ve kandan oluşmaktadır. Bu yüzden vücudunun arkası Franky'nin zayıf noktasıdır. Buna rağmen sırtı deneyimli bir Altı Stil kullanıcısının çoklu tabanca atışlarına veya Fırtına Tekmesi'ne dayanabilir.

Franky'nin vücudunun çok büyük bir bölümü sağlam çelikle güçlendirilmesine rağmen, ilginç bir şekilde suda batmaz. Franky bir sayborg olmadan önce bile çok iyi bir yüzücüydü ve deniz krallarından bile daha hızlı yüzebilme kabiliyetine sahipti. Hatta "Franky Kelebek" tekniği ile Enies Lobi'nin şelalelerini bile yüzere tırmanabilmiştir.

Franky sol kolunu esasen silah olarak kullanılırdı; bileğini azıcık kenara çekerek onu çok namlulu bir makineli tüfeğe çevirebilir, parmaklarının herhangi birinden bir mermi ateşleyebilir ve elini kenara çevirerek bileğini bir top atıcısına dönüştürebilirdi. Sağ eli ise aslında demir bir yumruktu, ancak üzerine deri geçirdiğinden bu belli olmazdı. Ayrıca sağ elinin içinde ona uzaktan saldırı imkanı sağlayan bir zincir vardı.

BF-37/Zırhlı Ben
Franky iki yıllık zaman atlaması esnasında vücudunu inanılmaz bir şekilde değiştirmiş, hem işlevsel hem de görünüş olarak daha güçlü ve daha optimum bir hale getirmiştir. Vegapunk tarafından Denizciler için tasarlanan fütüristik ve teknolojik icatlar da (Pacifista projesi ve Şeytan Meyvelerinin silahlara yedirilmesi gibi) Franky'nin vücuduna yapacağı biyonik modifikasyonların geliştirilmesine yardımcı olmuştur.

Franky'nin BF-36'ya dönüşmesindeki ana sebep, hayatını kurtarmaktı. Ölümün eşiğinde olduğu için aceleye yarı cerrahi bir operasyona başlamış ve tasarıma çok önem vermeden dönüşümünü gerçekleştirmiştir. Ancak BF-37 olma sürecinde, önceden var olan sayborg vücuduna ek olarak, bilimsel çalışmaların yapıldığı bir laboratuvara, son derece gelişmiş ekipmanlara ve iki yıllık uzun bir süreye sahipti. Bu sayede Franky, hem kendisinin önceki deneyimlerinden, hem de Vegapunk'un geride bıraktığı bilimsel araştırmaların notlarını kullanarak kendisini daha işlevsel bir hale getirebilmiştir.

Franky, iki yıllık süreçte "Franky Meme Ucu Lazerleri" gibi işe yarayacak geliştirmelerin yanı sıra, saç şeklini değiştirmesine olanak sağlayacak saçma ve gereksiz modifikasyonlar yapmıştır. Zaman atlamasından sonra Franky, gerçekten dikkate alınması gereken bir güç haline gelmiştir. Franky'nin zaman atlamasından sonra sergilediği bilimsel silahlar, BF-36 silahlarından belirgin şekilde daha ofansif ve daha yıkıcıdır. Şimdiye kadar gösterdiği en yıkıcı silahlar; büyük omuzlarında yer alan patlayıcı füzeler ve "Franky Radikal Lazeri" olarak bilinen lazer saldırısıdır. Önceden havayı kullanarak saldırırken, bunun yerine lazer kullanmaya başlamıştır. Ayrıca BF-36'da yer alan silahları daha da geliştirmiş ve onların daha güçlü varyasyonlarını kullanmaya başlamıştır. Örneğin eskiden ağzından sadece alev püskürtebilirken, şimdi vücudundan çıkan büyük alev topları atabilir. Eskiden sol kolundan çıkan makineli tüfeğin yerine, mermileri daha hızlı ve daha uzağa giden bir makineli tüfek koymuştur. Sadece Vegapunk'un yaratabildiği söylenmesine rağmen, Franky'nin de lazer ışınlarını kullanabilmesi, onun mühendislik alanındaki ustalığını bir kez daha kanıtlamaktadır. Vegapunk'un hayvan modifikasyonu ve Pacifista projesiyle ilgili notlarını mükemmel bir şekilde anladığı için kendi üzerinde daha yetkin geliştirmeler yapabilmiştir.

Franky her ne kadar gelişmiş bir bedene sahip olsa da, halen yakıt olarak kola ile beslenir. Yine de eskiye nazaran kola takviyesi yapmadan daha uzun süre ayakta kalabilmektedir. Kolasını yenilemeden Pink, Dellinger, Machvise ve Bastille önderliğindeki Denizci askerleri ile mücadele edebilmiştir. Franky bu değişiminde de sırtına ulaşamamış ve o bölgede herhangi bir değişiklik yapamamıştır.

BF-38/General Franky
General Franky 13 metre yüksekliğinde devasa bir robottur. Robotun gövdesinde bir kontrol odası yer alır ve Franky buradan pilotluk yaparak robotu yönlendirir. Robot silah olarak "Franken" isimli dev bir kılıç kullanır. Ancak Franky kılıç kullanma konusunda beceriksiz olduğu için, robotun kılıçla yaptığı saldırılar da etkisiz görünmektedir. Franky robotun dev elleri ile güçlü yumruklar atabilir ve cüssesi büyük düşmanları ezmek için bu yumrukları kullanabilir.

General Franky en başta saldırıların çoğu Franky'nin kendisinden geldiği için işe yaramaz gibi görünüyordu, ancak robotun gerçek yetenekleri Baby 5 ve Buffalo'ya karşı yaptığı dövüşte görülmüştür. Robot hem güçlü silahlara sahiptir, hem de aldığı hasarlara rağmen son derece dayanıklıdır. Baby 5'in yakın mesafeden attığı füzeden hiç etkilenmemiştir. Robot ayrıca hem Hava Patlaması, hem de Franky Radikal Lazer'ine benzeyen "General Topu" isimli bir saldırı yapabilir. Bu saldırı ile rakiplerine çok güçlü bir basınçlı hava dalgası gönderir. Franky'ye göre bu saldırı, Bin Güneşli'nin "Gaon Topu" kadar güçlüdür. Robot ayrıca dış etkilere karşı, pilotunu korur. Franky, tamamen Caesar Clown'un H2S gazının içinde kalmasına rağmen, gazdan hiç etkilenmemiştir.

Ek Bilgiler

- Tayfanın diğer üyelerinde olduğu gibi Franky'nin de kendine özel bir korsan simgesi vardır. Aşağıda görebilirsiniz;


- Hasır Şapkalar, Su 7'ye varmadan önce Luffy istediği marangozun resmini çizmiş, çizdiği resim ise Franky'ye benzemiştir.
- Franky, Güneşli üzerinde çalışmadığı zamanlarda aletlerini mayosunun içinde saklardı. İki yıllık zaman atlamasının ardından aletlerini kolunun içinde taşımaya başlamıştır.
- Franky'nin zaman atlamasından sonraki saç modeli ilk olarak Mugiwara Theatre - Red-Hair of Class 3 - Sea Time'de gösterilmiştir.
- Franky, "Popeye the Sailorman" (Türkiye'de Temel Reis adıyla yayınlanmıştır) isimli Amerikan çizgi film karakteri ile bazı benzerlikler taşır. İki karakterin de ön kollarında dövmeler vardır, iki karakter de 34 yaşındadır (Franky şu an 36 yaşında), iki karakter de güçlenmek için bir gıdaya ihtiyaç duyar (Popeye, ıspanak ile güçlenirken, Franky kola ile güçlenir).
- Franky'nin gerçek adı olan Cutty Flam adı, Cutty Sark ve Fram isimli gemilerden gelmektedir.
- Franky, One Piece Popüler Karakterler sıralamasında 20. sıradadır. Bu sıra onu Hasır Şapka Korsanları'nın en az popüler olan karakteri yapmaktadır.
- One Piece: Pirate Warriors 3 oyununda Franky'nin burnuna basılarak saç stillerini değiştirmek mümkündür.
- Sadece animede yer alan Buz Avcısı Arkı'nda, Frank'nin Davy Back Dövüşü hakkında bilgi sahibi olduğu anlaşılır, ancak özel bir TV bölümü olan Nebulandia Macerası isimli bölümde Foxy, Hasır Şapkalar'a Davy Back Dövüşü'nde meydan okuduğunda, Franky'nin bunun ne olduğunu bilmediği görülür.
- Franky, Su 7'ye uğrayan Roger Korsanları içinde yer alan Kozuki Oden ile tanışmış ve ondan tayfaya katılma teklifi almıştır. O dönemde korsanlardan nefret ettiği için bu teklifi kabul etmemiştir. Bu durum Franky'yi, Hasır Şapka Korsanları içerisinde Roger Korsanları'na katılma şansı olan tek üye yapmaktadır.

SBS Tabanlı Ek Bilgiler
- Franky'nin doğum günü 9 Mart'tır. Bu aynı zamanda Shanks ve Dracule Mihawk'ın da doğum günüdür.
- Franky'nin en sevdiği yiyecekler hamburger, Fransız kızartması ve kolanın yanında giden her şeydir. En sevmediği yiyecek ise yeterince sert olmadığı için marşmelovdur.
- Franky aynı zamanda tıpkı Roronoa Zoro, Nami ve Vinsmoke Sanji gibi dondurma yemeyi sevmez.
- Franky en çok mangal yapmayı sever.
- Franky'nin en sevdiği ada tipi üzerinde yaz mevsimi yaşanan ilkbahar adalarıdır.
- Franky'nin en sevdiği renk açık mavidir.
- Franky kola gibi kokar
- Eğer Hasır Şapka Korsanları bir aile olsaydı, Franky ailenin babası olurdu.
- Eğer Franky bir hayvan olsaydı, boğa olurdu. Yine de 651. bölümün kapağında Hasır Şapka Korsanları hayvan olarak resmedildiğinde, Franky bir gergedan olarak çizilmiştir.
- Eğer One Piece gerçek olsaydı, Franky Amerikalı olurdu.
- Eğer Franky bir çiçek olsaydı anemon olurdu.
- Franky'nin kan grubu XF'dir.
- Franky, Usopp ve Chopper gibi üç günde bir banyo yapar.
- Eğer Franky Japonya'nın bir bölgesi olsaydı, Nagazaki olurdu.
- Franky geceleri saat 01.00'da uyur, sabah 09.00'da uyanır.
- Eğer Hasır Şapkalar korsan olmasaydı, Franky bir pilot olurdu.
- Eğer Hasır Şapkalar 50 metrelik bir koşu yapsaydı, Franky sonuncu olurdu. Oda, Franky'nin tayfanın en ağır üyesi olduğundan kısa mesafede hızlı koşamayacağını söylemiştir.

Künye

Adı: Franky
Okunuşu: Furankī
İngilizce Adları: Franky, Frankie
İlk Göründüğü Bölüm: Manga 329, Anime 233
Bağlantıları: Hasır Şapka Korsanları, Franky Ailesi (Eski), Tom'un İşçileri (Eski)
Unvanları: Marangoz, Sökümcü, Korsan, Yeraltı Dünyası Patronu (Eski), Ödül Avcısı (Eski)
Yaşadığı Yerler: Su 7 (Eski), Mekanik Ada (Geçici)
Diğer Adı: Franosuke
Lakabı: Demir Adam Franky (Jap. Tetsujin Furankī, İng. Iron Man Franky)
Eski Lakabı: Sayborg Franky ((Jap. Saibōgu Furankī, İng. Cyborg Franky)
Gerçek Adı: Cutty Flam (Kati Furamu)
Yaşı: 36
Durumu: Canlı
Doğum Günü: 9 Mart
Boyu: 240 cm
Kan Grubu: XF
Ödülü: 94.000.000 Beli

Hak Sahibi

Kaynak: https://onepiece.fandom.com/wiki/Franky
Çeviren: Smoker
Yayınlayan: korsanfan.com
 
Son düzenleme:
İlk yorum benden olsun
süper çalışma admincim:good:
Teşekkür ettim...

Sağolun arkadaşlar.. Temel Reis kısmına çok gülmüştüm...

Smoker sana asılıyo gokhalp(tabikide şaka ) beklediyim karakter geldi sonunda bu arada bana frankynin cp9 daki adamla kaçıncı bölümde kağoşdını söyleye bilceek warmı bu arada ellerine saglık
Sağol dostum... Valla bilmiyorum... Çok karışıktı o bölümler...

şöyle sorum daha kolay yardımcı olursunuz heralde luffy cp9 a gelip bagırıyodu ya robin e yaşamak falan istiyomusun die oralar kaçıncı bölümdü
275 ten sonrasını izle o zaman....
 
Son düzenleme:
286. bölümde savaşı başlıyor Chapapayla(Fukurou).
bütün savaşlar o bölümde başlıyor aslında

Hee o robin de 283 de bağırıyor.ighiteeee diye:D
 
SUPPAAA olmuş ellerine sağlık smoker
Rica ederim...

Sapık kelimesini iltifat olarak kabul eden bir adam Tayfada sapık olarak 3. sırada galiba :)
çeviri için saol smoker tayçoo
Önemli değil....

Ellerine sağlık.
Lafı olmaz....

giant robot "big emperorun" ana parçası ve yaratıcısı sanırım , orda robin değilde luffy olmalıydı süper olurdu :)
çeviri için saol smoker
Lafı olmaz Ruthgar....
 
Son düzenleme:

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık