Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[İnceleme] Mihawk'ın Seviyesi Hakkında

Sevgili Korsanfan ahalisi sitede açtığım ilk konu olduğundan eksiklerim olacaktır mazur görünüz.Direk konuya gireceğim.
Mihawk'ın seviyesi şüphesiz sitede en çok tartışılmış uğruna en çok mesaj atılmış konudur.Bende bu başlık altında size naçizane fikrimi beyan edeceğim.

Yüzeysel bir karakter tanıtımıyla başlayalım.
Mihawk:
Seride Dünyanın en iyi kılıç ustası olarak geçmektedir.Şeytan meyvesi yeyip yemediği bilinmemektedir.Shichibukai olmadan önceki ödülü açıklanmamıştır.
Mangada 49.bölümde karşımıza çıkıp Zoro'yu meyve bıçağıyla kevgire çevirmiştir.(bu aynı zamanda seride gördüğümüz tek başarılı 1 vs 1 karşılaşması.)Seride 2. olarak karşımıza Shanks'a Luffy'nin ödülünü göstermek için çıkıyor.Sadece Shanks'ı sevindirip belkide yüzünü görmek için o kadar yol geliyor burada Oda,bize aralarında arkadaşlık derecesinde bir bağ olduğunun ilk sinyallerini veriyor.Daha sonra ise marinenin toplantısında kendini gösteriyor ve görenleri hayrete düşürüyor.

Buralarda da çok göze batmayıp Marineford'a kadar bizim için tam bir soru işareti olmaya devam ediyor 40'ına merdiven dayamış vampirimiz.
Marineford'a geldiğimizde denizcilerin her şeyiyle savaşa hazır olduğunu görüyoruz Amiralleri,Shichibukai'leri,Koramiralleri tam kadro buradalar.Kısa bir sessizliğin ardından Wb'nin kendini göstermesiyle çetin bir savaş başlıyor.Savaşın başlamasıyla yürekli vampirimiz öne atlıyor ve bir anlık cesaretle dünyanın en güçlü adamına doğru bir Slash yolluyor.Tabi ki Mihawk Wb'nin dengi olmadığından önüne 3.Tümen Komutanı Jozu geçiyor(hoş Mihawk'ın ona da denk olduğu tartışmaya açık bir konu ama.) ve bu slashı hiç bir yara almadan aya yolluyor.
Wb'ye yolladığı slashı 3.Tümen Komutanı Jozu'nun pek de zorlanmadan karşılaması özgüvenini yerle bir ediyor yalnız vampirin.Wb'nin kendi dengi olmadığını düşünerek Luffy'e yöneliyor,uzun uğraşlar sonucu Luffy'e bir kaç çizik atmayı başarıyor,unutmadan şunu da gösterelim ki sevgili Mihawk fanları başımızı ağrıtmasın,dağ taş parçalamakta One Piece evreninin zirvesinde olan Mihawk canlı hedeflere zarar veremeyince bir buz dağı daha katıyor taş koleksiyonuna.
Bunlar olmadan önce bir de Buggy faciası gerçekleşiyor.Dünyanın en iyi kılıç ustası,seride korkaklığıyla tanıdığımız hiç bir meziyeti olmayan bir Palyaço'ya zarar veremiyor.Buradan b.haki kullanamadığı çıkarımına varılabilse de şahsen en azından 2 yıllık zaman atlamasında haki kullanımını öğrendiğini düşünüyorum.Neyse devam edelim Luffy'e,birazda şansın yardımıyla ciddi bir hasar verebilecek potansiyele sahip olan Mihawk'ı,Wb'nin emri üzerine bu sefer de Vista durduruyor.
Bu çarpışmada taraflar birbirlerine ezici üstünlük kuramadıkları için sonuçsuz bitiyor Mihawk Vista'nın da kolay lokma olmadığını anladığından ve daha önce Wb'nin bilmem kaçıncı tümen komutanlarını yenmiş olduğundan kısa günün kârı deyip Shanks'ın gelişini de bahane ederek inine çekiliyor.
Bu Shanks'ın gelişi bahanesi aynı zamanda ikilinin birbiriyle gerçek bir savaşta karşı karşıya gelmek istemediğinin de açık bir göstergesi zira aralarındaki kılıç düelloları da bir savaş niteliği taşımıyor daha çok hangisinin kılıç kullanmada daha yetenekli olduğunu anlamaya yönelik çarpışmalar gerçekleştiriyorlar.Eğer gerçek bir savaşa tutuşsalardı Mihawk'ın Shanks karşısında hiç bir şansı olmazdı Shanks haki seviyesiyle dünyanın en güçlü adamının tayfasında ayakta adam bırakmazken,Mihawk'ın hakisiyle Buggy'e zarar veremeyip çeviklikte Luffy'e yetişememesi,güçte Shanks Wb'nin dengiyken Mihawk'ın en çok 5.Tümen Komutanıyla eşleşmesi direkt göze çarpıyor.
Mihawk için Marineford macerası böyle geçerken Mihawk fanlarınca vampirimizin dengi olan Akainu , Aokiji , Kizaru gibi isimler ise adeta terör estiriyor. Kizaru Marineford'un öncesinde bütün novaları tek başına çocuk döver gibi haklarken Mihawk sadece Luffy'e ciddi bir hasar vermek için onca emek sarf ediyor ve bunu başaramıyor. Akainu Wb'ye 2 tane hava deliği açıyor,Ace'i öldürüyor,Jinbei'yi parçalıyor Luffy'i elinden zor alıyorlar.Tek başına 15 tane tümen komutanının arasına giriyor Mihawk ise Vista'yla aşık atıyor şimdi sorarım size bu adamlar denk olabilir mi? Dürüstçe cevap vermenizi şapkayı önünüze alıp 1 dakika düşünmenizi istiyorum.
 

Üye silindi 1004

Buggy'e meziyetsiz dediğin kısımdan sonrası okumadım. Buggy > Mihawk bunu herkes gördü.
 
Bu bir incelenme konusu olmamış ki gömme konusu olmuş. Zaten tek taraflı bir incelemede olmamış ki konuyu yazan arkadaşın birçok defa Mihawk haterlığını dile getirdiğide herkezce bilinmekte. Çok saçma bir konu olmuş. Başka bir yorum yapmak istemiyorum ...
 
Böyle bir konu vardı ki zaten ? :artiz: Zaten arkadaş Mf'yi baz almış. Artık Mf yazanı Oda çarpsın demek istiyorum. Gün geçmiyor ki Ss alacak bir mesaj daha çıkmasın.

Gereksiz başlık, konu kilit.
 
Bu bir incelenme konusu olmamış ki gömme konusu olmuş. Zaten tek taraflı bir incelemede olmamış ki konuyu yazan arkadaşın birçok defa Mihawk haterlığını dile getirdiğide herkezce bilinmekte. Çok saçma bir konu olmuş. Başka bir yorum yapmak istemiyorum ...
Mihawk hateri olmadığımı iddia etmiyorum zaten,konuda kendince yanlış bulduğun bir kısım varsa şurada yalan söylemişsin doğrusu budur dediğin bir yer varsa fikrini bildir bizde öğrenelim.
 

Roronoa Zoro

Omg. Bu kadar net bir inceleme ilk defa gördüm. Sonuna kadar katılıyorum. Mihavk haki bilmiyor ve Shanks ile olan düelloları sadece kılıç ustalığına dayanıyordu. Onun dışında Buggy-sama'yı tabi ki kesemez.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık