Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tartışma] One Piece Rpg

  • Konbuyu başlatan Roronoa Zoro
  • Başlangıç tarihi

4 Deniz mi Grand Line mi?


  • Kullanılan toplam oy
    70
  • Anket kapatılmış .

Roronoa Zoro

Chibi maker tarzı programlardan biriyle basitçe bir avatar olustursak olur mu?

Bir de hikayelerde argo/küfür kullanımı serbest mi? Kullanmayı düşünmüyorum ama belki korsan olup kullanmak isteyen vardır.
İkisinede olur. Ama küfreden karakter karşısındaki npc'den küfür yer. Alınıp üzülecekse ona göre etsin küfür.
 

Roronoa Zoro

Selam beyler. Hepimiz sınavlarla uğraşırken ben ve bazı gm arkadaşlar örnek rpler yazacağız. Yazdığım ada tasviri ve karakter aşağıdadır. Çok detaylı bir iş olmasa da aşağı yukarı sizden bu seviye de bir şeyler bekliyoruz.
Kaç bin yıl? Kaç milyon yıl? Kaç milyar yıl daha yaşayacağım?
Bu sözler Derevo adasının ünlü dev ağaçında yazan sözlerdi. Bulutları delen zirvesi ve 563 insanın el ele tutuşarak sardığı ünlü Puu ağaçlarının en büyüğü, Dreniv. Adanın merkezinde ve adadaki tek şehri gölgesinde ağırlarken, şehir insanı bu ağacın korumasından aşırı derecede minnatardı. Yağmur, kar, yıldırım... Öfkeli Tanrı Gnev daha Dünya yaratıldıktan hemen sonra bu adada yaşayan her bir canlının ölümü için ant içmişti. Bu adada kadim zamanlarda yağmur, kar ve ya yıldırım eksik olmazken, gökten 37 melekle birlikte Huzur Tanrısı Mir inip, bu ağacı adanın merkezine dikmiştir. 37 melek kanatlarından feragat edip ağacı büyütmüş ve ağaç şehri korumuştur. Zaman geçtikçe Dreniv çocuklarını toprağa atmış ve ada Puu ağaçlarıyla dolup taşmıştır.
Ada gökyüzünden bakıldığında yukarlak bir parça ve iki kanattan oluşmaktadır. Yukarlak kısım tamamen Dreniv ile kapanmışken, kanatlar diğer Puu ağaçlarını ağırlamaktadır.
Ada halkı Huzur Tanrısı Mir'e taparlar. Dreniv'in çok yüksek dallarında 37 tane kanatsız melek heykeli bulunmaktadır. Gerçekten eski görünen heykellerin, Mir tarafından sonsuza kadar anılması için taşlaştırıldığı efsaneler arasındadır. Dreniv milyarlarca yıl Gnev'in saldırılarından adayı korurken, Dreniv'in kökleri adayı sarmakta, hatta yer altı sularını adadaki diğer ağaçları beslemek için kullanmaktadır. Ada halkı Dreniv'i kutsal gördüğü kadar, Dreniv'in çocuklarını da ticarette kullanmaktadır. Puu ağaçları gemi yapımında sıkça tercih edilen bir ağaç türüdür. Hem ıslaklığa hem de darbelere karşı kuvvetlidir çünkü. Gemi Mühendislerinin adası Derevo'nun askeri gücü iyi değildir, çünkü ne bir krallığı vardır, ne de marine karargahı. Grand Line'da gözden uzakta bu adaya gelen korsan ve ya denizciler ada halkıyla savaşmak istemezlerdi, çünkü diğer bir efsane ise, adanın altında, Drenevin beslediği şeytandır. Bir zamanlar, korsanlar çağı başlamadan çok önce, bu adaya saldıran bir korsan tayfasını Drenevin'in oğlu Şeytan Plokhoy'un tek bir darbede katlettiği yönündedir. Her ne kadar bunlar efsane olsa bile, korsanlar adaya ve ada halkına saldırmak istemezler.
Adadaki tek şehir, Molek, eski toprak evlerden oluşmaktadır. Sarı bir görüntüsü olan şehirde ağaç ve taş kullanmak büyük günah olarak görülür. Şehirdeki tek ağaç yapı Mir'in tapınağıdır. Bu tapınağı çıplak elleriyle tek başına Şoleman'ın yaptığı söylenmektedir. Şehirde ki tek taş yapı ise kanatsız melek heykelleridir. Bu yüzdendir ki ada halkı şehirde ki evlerini topraktan yapar. Adanın iklimi genel olarak yağışlıdır. Sonbahar'ın ılık geçtiği adada ki diğer bir mevsim de kıştır. Ama kış çok soğuk geçmemektedir. Ada da 8 noktada 8 tersane bulunmaktadır. Adanın etrafında acemi olarak bu işi yapan kişilerde vardır. Adanın tek ticaret kaynağı Gemiler olduğu için bu işte başarılı olamayanlar, gemi ustalarının ihtiyaçları için denize açılıp, onlara malzeme sağlamaktadır. Adada pirinç dışında bitki yetişmediği için, ada halkı neredeyse her zaman pirinç yemektedir.
Pirinç ticareti azda olsa yapılmaktadır, ama adanın gelir kaynağı gemileri ve dev ağacı görmeye gelen turistlerdir.
İsim:Nave Oscura
Takma İsim/Ünvan:Zlo
Irk:İnsan
Cinsiyet:Erkek
Yaş:25
Gülüş Şekli:
Fiziksel Görünüm:
Boy:1.89
Kilo:70
Göz:Siyah
Dış Görünüş: Siyah saçları, siyah gözleri vardır. Siyah bakan boş gözğlerinden bir şey anlamak mümkün değildir. Genelde takım elbise giyer. Beyaz gömlek, siyah ceket ve pantolon. Gemi yapacağı zamanlarda ceketi çıkarır ve göleğinin kollarını katlar.
Karakter Fotoğrafı:
Kişisel Bilgiler:
Bulunduğu Ada: Derevo Adası
Doğduğu Deniz: Grand Line
Karakteri: Sinirlidir, ama sabırlıdır. Sabrı zorlanmadığı sürece, içinde siniriyle patlayana kadar oturur. Patladığında gözü bir şey görmez. Her şeye sinirlenebilir. Çekici bulamazsa tüm alet çantasını dağıtabilir. Tekmeler ve sonra kendine sinirlenip duvarı yumruklar, sonra canı yandığı için kendisine küfreder. Çıkmaza düştüğünde sinirden ağlayabilir. Ağlamasına sinirlenip küfreder.
Geçmiş: O gün ada halkı için garip bir gündü. Ne yağmur, ne kar ne de yıldırım. Gökyüzünde ki bulutlar öylece gökte süzülürken, sabahın geldiğini haber veren çan çalmıştı. Bu adada güneş doğduktan sonra uyumak günahtı. Aydınlığın her bir saniyesini kutsal gören ada halkı çanla birlikte uyanır, Mir'in tapınağının önünde yaklaşık bir dakika dua edip, işlerine dağılırdı. Ama bugün sıradan bir gün değildi. Tapınağın önüne gelen ayrılmıyordu. Yaklaşan ve toplanan ada halkı ilginç bir manzara île karşılaşıyordu. Mir'in tapınağının üstünde Mir'i temsil eden heykelin uzattığı eline bir bebek kundağından asılmış ağlıyordu. Ada halkı bu manzara karşısında ne yapacağını şaşırmış ve bebeğin nasıl oraya geldiğini merak ederken, tapınak rahipleri dua eden halkın dağılması yönünde uyarılarda bulunuyordu. Bebeği indirmek için yollar düşünen rahipler bir de halkla uğraşmak istemiyordu. Mir tapınağı 20 metre yükseklikteydi. Tırmanmak mümkün değildi ve bebeğin olduğu yere çıkmanın tek yolu Tapınağın içinden geçmekti. O bebeği orays koymak için 100 tane rahibin içinden geçmiş olmak gerekiyordu. Bu yüzden ada halkı bebeğin gökten düştüğünü öne sürmüş, Mir 'in oğlu olarak kabul etmişlerdir.
Bebek kurtarıldıktan sonra evlat verilmek istenmiştir. Çünkü rahiplerin çocuk sahibi olmaları ve evlenmeleri yasaktır. Bir çok aile çocuğu evlat edinmek istemiştir, çünkü bu bebeğin kendilerine bereket getireceğine inanmışlardır. Çok fazla talep olduğu için bebek karısı doğum yaparken çocuğuyla birlikte ölen Trist Mann 'a verilmiştir. Mann adada saygın bir gemi ustasıdır, adanın kuzey kanadında kendine ait tersanesi vardır.
Zaman ilerledikçe Mir'in oğlu sanılan ve Nave Oscura adı verilen çocuğun bir problemi olduğu düşünülmektedir. Sürekli ağlamakta, süt annelerini ısırmaktadır. Nihayet 3 yaşına geldiğinde yürüyüp konuşmaya başlayınca siniri gün yüzüne çıkmaya başlamış, diğer çocukları dövmeye başlamıştır. Babası bu yüzden diğer çocuklarla görüştürmemiş, sürekli tersanede yanında tutmuştur onu. Gemi yapımının incelşklerini oğluna öğretmiş ve onu eğitmiştir. Nihayet Nave'in düzeldiğini düşünen babası bir gün malzeme almaktan geri dönerken, Nave'in eli kan içinde tüm tersaneyi de dağılmış halde bulmuştur. Ne olduğunu sorduğunda, Nave gemi yapımında babasına yardım etmek için çivi aradığını ve bir tüli bulamadığıni, bu yüzden de sinirden gözünün karardığını ve gerisini hatırlamadığını söylemiştir. Nave büyürlen siniri de büyümüş ada halkı artık onun Mir'in değil Gnev'in oğlu olduğunu düşünmeye başlamışlardır. Öfke tanrısının adayı Dreniv yüzünden yok edemediği için bu çocuğu adayı yok etmesi için yolladığını düşünenler vardı. Her be kadar Mann böyle düşünmesede oğlunun güvenliği işin ona sinirine hakim olmayı öğretmiş, sabrını arttırmıştı. Nave başarılı bir şekilde sinirini tutup, adanın ormanlık kısımlarında ağaçları yumruklayarak sinirini atıyordu. 17 yaşına kadar böyle devam ederken, bir gün babasıyla birlikte gemi yaparken çekici ayağğına düşürmüş, sinirine hakim olamayıp gemi ttutan desteklerden birine tekme atmıştır. Desteklerden biri gemiyi bırakınca gemi babasının üzerüne düşmüştür. Nave koca gemiyi hareket ettirmek için uğraşsada hiç bir şey yapamamış sinirindenden ağlayarak adaya koşmuştur, adada durumu açıklayıp yardım çağırmış, ada halkıyla birlikte gemiyi kaldırınca Mann 'in ezilerek öldüğünü görmüşlerdir. Her ne kadar bilerek yapmadığını bilselerde Nave ada halkı tarafından dışlanmıştır. Adada Nave'le konuşan sadece rahirplet ve babasının yakın arkadaşı ve malzemecisi Ferg kalmıştır. Nave yanlız kaldıktan sonra tersaneyi düzenleyip babasının mesleğini devralmıştır. Her ne kadar kendini suçlu hissetsede sinirine hakim olmayı hala başaramamktadır.
Şu an 25 yaşında olan Nave yenilediği tersane ile tek başına gemşler yapmakta ve babasınının adını taşıyan gemileri Dünya'ya dolaşmaktadır.
Hedef: Babasının adını tüm dünyaya duyurmak.
Hoşlandıkları: Aradığı şeyi bulmak.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Arkadaşlar sitenin açılmasından önce örnek teşkil etmesi açısından birkaç tane örnek role play yazacağız. Sizde bu rp mantıklarından yola çıkarak kendi rp'lerinizi hazırlayabilirsiniz. Örnek bir rp aşağıda bulunmaktadır, yararlı olması dileklerimizle:
 
Son düzenleme:

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık