Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Teori] Bir Sonraki Arc Baltigo - Linlin Vs Kaido-luffy

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Merhaba arkadaşlar , Konuyu teori olarak açtım ama spoilerde içerecek bunu bilerek okumanızda fayda var.Bu metnin bir kısmı teori bir kısmi ise kanıtsız çok güçlü ihtimalleri olan ve olma olasılığı yüksek olan kendi senaryolarımdır. Lütfen hepsini okuyun ve okuduktan sonra hepinizin hoşuna gideceğini düşünüyorum.


Arkadaşlar şimdi Hasır Şapka korsanlarının Balıkadam adasından sonra karşılarına çıkan samurayları bir özetleyelim.


Kinemon: Punk Hazard'da Law tarafından bedeni room ile bölünmüştü. Bel Altı kısmı ejderhanın sırtına , Kafası Hapishanede ve son olarak gövdesi ise denizin dibinde bulunuyordu. Hasır Şapka korsanları tarafından kurtarıldı. 700.Manganın 11.sayfasında oğlu ve 2 samuray ile Zou'ya gittiğini söyledi.[burası önemli]
Momonosuke: Kinemonun oğlu ve Vegapunkun yaptığı yapay ejderha meyvesini yemiştir. Tam olarak kullanamamaktadır.(buraya dikkat)
Kanjuro: Dressrosadaki kraliyet sarayının altında hurdaların içinde kendi meyvesinin yeteneği ile saklanıyordu. Kinemon tarafından kurtarıldı.
Raizo: Ninja olan Wanokuni savaşcımız ise arkadaşlarından önce Zou'ya ulaştı ve burada onları bekledi. Doflamingonun yenilmesi üzerine Raizo Dressrosaya arkadaşlarının yanına gitti ya da Doflamingonun yenildiği haberini almadan arkadaşlarının başına bir iş geldiğini düşünen Raizo Dressrosaya onları bulmaya gitti.



Mink adasındaki Barıete [Luffyler filden çıkarken aşağı doğru düşen maymun] tetetetete diye aşağı düşüyor.
Buradan anlaşılacağı üzere bu maymun raizo ile görüşmüş ya da tanışmış ve Raizonun sürekli etrafta dolanırken kullandığı tetetete lafını tekrarlıyor. Kaldığımız yerden devam edelim Raizo adadan ayrıldı ve bunu bir şekilde maymuna söyledi.
Fakat maymun Raizonun kim olduğunu bilmiyordu , bunu ise Jack gelip onlarca işkence yapıp raizonun nerde olduğunu sorup öğrenemediğinden çıkardım. Kim olsa o işkenceden kurtulmak ve kendi ırkdaşlarının acı çekmemesi için Raizo denen herifin önemli birisi olsada yerini söylerdi. Maymun Raizoyu tanımıyor ve haliyle Raizo ayrıldıktan sonra gelen Jack'ada bunu söylemiyor. Jack işkence ediyor ve Doflamingonun düştüğü haberini alıyor Zou'dan ayrılıyor. Sanji grubu geliyor ve adanın birisi tarafından yıkılıp yakıldığını görüyor. Hemen ardından Pedronun yardım isteyişini görüyoruz. '' Lütfen o ikisine yardım edin o ikisini DÜNYA bekliyor '' diyor. Bana kalırsa Dünya bekliyor derken Dünya Hükümetlerinin toplandığı toplantı değil.


803.Manga sayısının 7.sayfasında Dragon '' Dünyadaki tüm devrim ordularının liderlerini çağır '' diyor koalaya. Evet yanlış duymadınız dük Neko ve dük İnu devrim ordusu liderleri ve onları bekleyen ise dünyadaki tüm devrim ordularının lideri olan Dragonun çağrısı. Bana kalırsa Raizo takma ad kullanıyor ve aslında inu ile neko tarafından tanılıyor. Dragon tarafından karaborsada casusluk yada bilgi toplama işinde olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu işi Ninjadan başka kimsenin iyi yapabileceğini düşünmüyorum. Takma adı da Doflamingonun karaborsada joker olarak tanınması misali düşünebilirsiniz.
Ve Jackında Zouda Raizoyu lakabıyla arayıp bulamamasının sebebide bu olabilir. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Raizo arkadaşlarını kurtarmak ya da bulmak için Dressrosaya döndü. Adaya gelen sanji grubu yıkım ile karşılaştı ve yıkımın nedeni olan wano savaşcısı raizoyu öğrendi. Yukarıda Kinemon bölümünde buraya dikkat demiştim. Sanji Daha Dressrosaya gelmeden önce Kinemonun dediği laf aklına geliyor ve diğer samurayın yani raizonun Kinemonun arkadaşı olduğu jetonu düşüyor.

Sanji Raizonun peşinden Ceasar ile gidiyor. Peşinden gitmesinin sebebi ise Doflamingonun düştüğü haberini verip arkadaşlarının tayfasıyla birlikte Zouya geleceğini ve onunla birlikte tekrar Zouya gelmesini söylemek. Raizo dressrosaya varıyor ve sanji onu buluyor. Sanjinin Ceasarı götürmesinin sebebi Zou adasındaki yıkımın Ceasarın Gaz silahı tarafından yapılmış olması ve haliyle CCyi orada bırakırsa Minkler tarafından linç edilip öldürülebileceği ihtimali ile yanında götürüyor.

Her neyse kaldığımız yerden devam edelim. Bazı teoriler ya da düşünceler vardı Kuzan devrim ordusunda çalışıyor ve Karasakal korsanlarına devrim ordusuna istihbarat sağlayabilmek için katıldığı yönünde bana kalırsa böyle bir şey yok. Kuzan devrim ordusunda değil belki devrim ordusu üyesidir fakat Dragonun karasakal korsanlarının vv kağıdı ile baltigoya geldiği haberini kuzandan aldığını düşünmüyorum. Çünkü devrim ordusu üyesi olan Raizo tam bir ninja işi olarak karaborsada yer alan karasakal korsanlarının [ Kuzan karaborsada ] gemisine sızıyor. 803.manganın 8.sayfasında Laffitte Burgesse '' Dressrosaya geldik ama yoktun '' diyor. Her neyse kaldığımız yerden devam edelim. Burgessin vv kağıdı takip edip gelmelerini burada bir çok silah olduğunu el koyabileceklerini söylediğini duyan Raizo bunu dragona dendenmushi aracılığıyla bildiriyor. Dragon ise dünyadaki devrimci liderlerini çağırıyor.

Bu teorimi güçsüzleştiren şey ise Dragonun liderleri çağırması 8-9.sayfadan önce olması. Zoro ve Usopp Dressrosadan sonra Sanjiye ödülde fark atmıştı.
Sanji CC ve Raizo baltigonun yolunu tutuyor. Sanji baltigoya gittiğini bıraktığı ya da yolladığı mektuptada söylemiş olabilir. Ya da Oda bir şekilde Sanjilerin Baltigoya gittiğini tayfaya söyleyecek. Ya da Raizonun Baltigoya gizlilik adına tek başına gitme ihtimalide olup Sanjiyi Zouya gönderip arkadaşlarını haberdar etme ihtimalide var fakat ben 1.ihtimal Dragon luffynin nakamasına güvendiğini bir şekilde Sanjininde baltigoya Raizo ile birlikte gideceğini düşünüyorum. Sanji ile Raizo Baltigoya gidiyor Luffyler Zou'ya varıyor ve Düklerin Dünyayı bekleme olayını anlıyorlar ya onlara Baltigoya kadar refakat edecekler ya da Dükler sakatlandığı için kendi babasının olduğu adaya dükler adına Luffyler gidecek.

BB Korsanları ile Devrimci orduları savaşacaklar ama bu savaştan galip gelen kimse olmayacak. Sanjinin kelle ödülü bu savaş sayesinde yaptığı icraatin boyuna göre fırlayacak diye düşünüyorum. Monster Trio'ya tekrar katılabilir.Dragon CC'nun yarattığı silahlar ve tehlikesi nedeniyle Sanjiden teslim alıyor ve Devrimci Ordusu hapishanesine atıyor.Teach ise bu savaşın ardından geri çekiliyor ve Kuzana devrimcilerin yerini denizcilere söylemesini istiyor.

Aynı zamanda BB CC'nin Kaidonun adamı olduğunu ve LinLinin peşinde olduğunu Kuzandan ya da başka bir şekilde öğrenecek. Kuzana Devrimcilerin karargahını Denizcilere söylemesini istemesinin asıl sebebi bu.Hepiniz biliyosunuz ki Teach serideki en zeki karakterlerden birisi. Bir taşla iki kuş vurmak istiyor. Teachin yonkouluk ile yetinmeyeceğini herkes biliyor.

Olaylar aynen şöyle gelişecek Luffy grubu Baltigoya Sanjiyi almaya geliyor. Momonosukenin yemiş olduğu yapay meyve bana kalırsa dragonun isteği üzerine yapılmış olan bir ejderha meyvesi ve Dragon bu meyve hakkında epey bilgi sahibi. Momonosuke bu meyveyi nasıl kontrol edeceğini ve Kaidonun bile istediği bu gizemli yeteneği serinin en gizemli adamı tarafından öğreniyor. [ Momonosuke arc sonunda Devrimci ordusuna katılabilir katılmaz ise Wanokuni arcda kilit rol oynayacağını düşünüyorum ]

Vegapunkun bu meyveyi dragonun isteği üzerine yaptığını nereden çıkardın diye soracak olursanız bunu sadece tahmin ediyorum çünkü Vegapunkun Dragonun adamı olduğuna dair çok sağlam teoriler mevcut. Yaptığı Ejderha meyvesinin ise başka bir açıklaması yok. Kendi Liderinin adındaki hayvanın meyvesini yapıyor ve gayet güçlendirici bir sebep. Neyse devam edelim Tayfa Dragon tarafından eğitiliyor. Luffy meyve uyanışını babasından öğreniyor , Usopp hakiyi öğreniyor vb. Tabi bu öğrenme zarfında timeskip olacağını sanmıyorum.

Jack Raizoyu Zou'da bulamayınca 2.Afet ya da 3.Afet Wanokuni'ye Raizo'yu aramaya gidecek [ikisi birliktede gidebilir. Tayfa Kinemon grubunu Wanoya bırakma ayağına Wanoya gidecekler ve 2.Afetin veya 3.afetin orada olduğunu gören tayfa Dragonun verdiği eğitiğim ve Kaidonun [ adamları dahil ] hakkında verdiği bilgiler ile 2.afeti indireceklerini düşünüyorum. Kaido bunun üzerine Xdrakeyi 2.Afeti yapacak. Yukarıda dediğim gibi Teach bir şekilde Kaido'ya CC'nin baltigoda tutulduğunu söylüyor ve aynı yemi LinLinede atıyor. Kaido CC'yi almak için Baltigoya gidiyor ve Dragon ile Kaido savaşıyorlar. Yonkou Teach ile dövüşüp büyük hasar alan Dragon aynı zamanda Kaido karşısındada dövüşüp yıkılmayacak ve bu savaşın bir sonucu olmayacak taki LinLin gelene kadar.

LinLin dövüşte yorulup bitkin düşen Kaido ile Dragonu yener ve Dragon denizciler tarafından yakalanır. Kaido için emin değilim yakalanıp karargaha götürülebileceğinden ama bir ihtimal o da yakalanıp etkisiz hale getirilebilir. LinLin CC'yi alır.

Dragonun idam tarihi ve yeri açıklanır. Crocoboy , İvankov ve diğer kamalar , Sabo , Kalp Korsanları , Wanokuniden edilen müttefikler , Luffy ve müttefikleri , Eğer Kaido'da yakalanıp Dragon ile idam edilecekse 3.Afet Ve XDrake'de dahil Dragonun daha idam yerine götürülmeden tutulduğu hapishane ya da karargah id benzeri yeri basacaklar. Fakat Dragon çoktan götürülmüştür. Doflamingoda aynı hapishanede tutulmaktadır. [ büyük ihtimali akainun yeni dünyaya taşıdığı denizci karargahında ] Luffy veya onunla müttfekik olup oradaki mahkumlarıda savaşa götürmek üzere müttfekik yapabilecek birileri oradaki mahkumları da savaşa götürecektir. [ ben buggyi düşünüyorum :good: ] Ben bu mahkumları serbest bırakma aşamasında tarihin tekerrür edip Doflamingonun serbest kalacağını ve bu savaşta Crocoboy rolünü göreceğini düşünüyorum. Dragonu kurtarmak için toplanan ekipde Crocoboyuda istememin sebebi Doflamingonun Crocodilenin tayfasına katılacağını düşünmemdir. Ya da ortakda olabilirler bilmiyorum sadece öyle düşünüyorum o_O

Doflamingo Jack ya da diğer afetler tarafındanda kurtarılabilir ya da Croconun ona benim tayfama katıl ya da benimle çalış veyahut doflamingonun croconun ilgisini çekebilecek bir teklif yapıp ona katılabileceğini ve kendisini kurtaracağına ikna edebilir. Neyse devam edelim Dragon idam yerine çıkartılıyor ve tüm ekip bir şekilde idam edileceği yere giriş yapıyor. Lawın Room açıp tüm ekibi gemilerle birlikte oraya çıkartması efsane olurdu ben olsam öyle yapardım.
Bana kalırsa Kaido kurtulacak ve Dragon tam idam edilirken Garp tarafından kurtarılacak. Garpın burada bir WB rolü üstleneceğini düşünüyorum. Savaşın son kısımlarına doğru Dragonu kurtarıp sağ salim luffyle gitmesini söyleyip Akainu dahil 3 Amiralle dövüşerek can verecek. Garpın çoğu izleyicinin görmek istediği gücünü bu savaşta göreceğiz ve animenin hem en duygusal hemde en efsane sahnelerinden biri olacak.

Garpın Dragonu ve torununu kurtarmasının nedeni mf savaşında Ace'i kaybedip yaşadığı acıyı tekrar yaşamamasını istemesi . Kaido kurtulacak ve Kaidonun bize gösterildiği mangada son sayfadaki efsane söz akla gelecek '' savaşa gidiyosan kaidoyuda götür '' Kaido LinLinden intikam almak isteyecek ve Luffye onu indirmesinde yardım edecek. Artık Kaido müttefik olacak LinLini belki Law'da dahil olacak bir şekilde Kaido-Luffy ittifakı indirecek. Luffy yonkou olacak ve Balıkadam adasını her dediğini yapan kesin cümleler kuran Monkey D. Luffy kendi adası yapacak.

Ben LinLinin Jinbeiyi esir aldığını Luffylerin LinLini indirdiklerinde Jinbeininde tayfaya katılacağını düşünüyorum. Çoğu herkes Zou'dan sonra bir sonraki Arc'ın direk Wano olduğunu düşünüyor fakat son mangadanda Jackın gücünün görüldüğü üzere bir sonraki yolculukta Adres Wano olsa bile Kaidoyla kapışma ya da Jack ile kapışma esnasında tayfanın hezimete uğrayacağını düşünüyorum. NOT: Wanoda yapılabilecek savaşta Zoudaki minklerinde yardım edeceğini düşünüyorum. Belkide Wanoda 2.afeti ya da 3.afeti değilde 3 afeti birden ya da sadece Jackı görebiliriz. Bu şekilde hem minkler intikamını almış olur hemde Wano ile aralarını düzeltmiş olurlar diye düşünüyorum. [ Wano ile Zou arasında hususi bir düşmanlık olduğunu düşünüyorum. ] Arkadaşlar benim düşünebildiğim ve çıkartabildiğim teori karışımı tahminim bu kadar eğer hoşunuza gittiyse ve gerçekten aklınıza yattıysa ne mutlu bana.
Olumlu ya da olumsuz her türlü yoruma eleştirilere açığım :respect:
 
Son düzenleme:
@Jenque Konu açmakda fazla bir tecrübem yok , bu 2. ya da 3. konu açışım varsa bir hatam affola :D
Spoilere resim ve metin eklemeyi bile bilmiyorum o derece :flaugh:
 
Teori'nin Dragon'un tayfayı eğitmesine kadar olan kısmını beğendim ama sonrası biraz uydurma olmuş gibi geldi :D
 
@Bavs Zaten en baştada dediğim gibi metnin bir kısmı teori diğer kısmı benim uydurduğum olma ihtimali güçlü olan senaryo :D:D
 
Serinin nasıl ilerleyeceği adına güzel bir yazı olmuş hoşuma gitti. Eni konu düşünmüş gibisin :D Yalnız Oda denen yazar gerçekten akıllara zarar bir mangaka. Belirttiğin noktalardan birkaçını tutturabilirsen bile hepsinin tutacağını sanmıyorum.
 
@Elfladt Saol dostum beğenmene sevindim. Dediğin gibi Oda gerçekten ne yapacağı belli olmayan bir yazar. Umarım yazdığım teori ve senaryoların bazıları tutar. Başını tutturabilirsem eğer devamı zincirleme gelir gibime geliyor :flaugh:
 
Yazıları paragraflara bölsen daha kolay okunur.
Dragon'u çok az gördük ama çok fazla şeyi ona bağlamışsın. İnu ve Neko ise devrimci olabilir mi, belki ama sanmıyorum. Daha içe kapanık bir ırk. Açıkçası ben Dragon dan anlattıklarının yarısını bile beklemiyorum. Vega, Dragon için meyve yapsa, onlara katılır zaten. Öyle bir adamın Wg de olmasının hiç bir mantığı yok.
 
Gardaş ne yazdın yahu sen öyle :) Püff diyorum. Valla bir an Oda yerine sen mi yazsan diye düşündüm. Full aksiyon yazmışsın. Çok da hoşuma gitti düşünce şeklin. Özellikle İnu-Neko ikilisini devrimci komutanlara bağlaman hoşuma gitti.

Baltigo'da böyle bir savaşın olması erken gibi gözükse de Olayların buraya gelmesi çok uzun bir zaman da alabilir. Olabilir yani.

Beğenmediğim kısım ise Luffy-Kaido ittifakının Linlin'e karşı savaşması. Kaido tek başına bu karıya denk zaten ki bir de üstüne tayfayı da Dragon'la eğitmiş, Luffy uyanışa geçmiş vs. Bizimkiler katliam yaparlar orda :)

Uzun bir süreci değerlendirmişsin. Kurduğun bağlantılar güzel ve sürükleyici. Hepsinin tutması zaten mümkün değil ancak birkaçı tutsa bile başarı senin için. Hatta hiçbiri tutmasın, böyle sürükleyici bir senaryoyu okuttuğun için teşekkür ederim. Keyif aldım yazından. Ellerine sağlık :)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık