Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Kütüphane] Borsalino

Bu Karakter Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • Severim

    Kullanılan: 285 84.3%
  • Sevmem

    Kullanılan: 53 15.7%

  • Kullanılan toplam oy
    338

Borsalino (Borusarīno), daha çok lakabı olan Kizaru adıyla bilinen, Denizciler'in üç amiralinden biridir. Kuzan'ın istifa etmesi ve Sakazuki'nin de filo amirali rütbesine yükselmesi ile, eski üçlüden amiral olarak kalan tek kişidir.

Mangada Borsalino'dan ilk olarak Hasır Şapka Korsanları'nın Kuzan ile olan karşılaşmalarında Nico Robin bahsetmiştir. Yaptıklarından dolayı, Sabaody Takımadaları Arkı'nın ikincil düşmanlarından biri ve Marineford Arkı'nın ana düşmanlarından biri olarak kabul edilir.

Görünümü

Borsalino, diğer iki eski amiral Kuzan ve Sakazuki ile kabaca aynı boyda olan inanılmaz derecede uzun boylu, nispeten zayıf bir adamdır. Kırışıklıklar olmuş bir yüzü, kısa kıvırcık siyah saçları ve çok ince bir sakalı vardır. Amiraller içerisinde en yaşlı olandır, bu durum onun görünüşüne yansır.

Standart kıyafeti; kollarını giymediği, omuzlarında pelerin gibi duran bir Denizci paltosu ve sarı renkte çizgileri olan bir takım elbisedir. Ayaklarında saf beyaz renkte ayakkabılar, gözlerinde altın kehribar renkli güneş gözlükleri, takım elbisenin altında koyu yeşil renkte bir gömlek ve boynunda leylak rengi kravat vardır. Sol bileğinde, takım elbisesinin kolunun altında kalan ve kol saati duran bir telesalyangoz taşır. Genelde yüzünde rahat bir gülümseme ile görülür.

Çocukken, büyükken giydiği takım elbisenin desenlerine benzeyen büyük, sarı çizgili bir şapka takar ve sarı renkte bir yelek giyerdi. Yetişkinliğindeki gülümsemesi çocukken de vardı. Bir Denizci olduğu ilk zamanlarda, üzerinde Denizciler'in amblemi olan örgü bir şapka, güneş gözlüğü ve çizgili bir Denizci ceketi giyerdi.

Gençken standart bir Denizci şapkası takardı ve sakalları yoktu.

Serinin başlamasından yirmi yedi yıl önce yine standart bir Denizci şapkası takıyordu ve sakalı şu anki kadar kalın değildi. Ayrıca artık imzası gibi olan altın kehribar renkli güneş gözlükleri yoktu. Gömlek ve kravattan da yoksundu.

Serinin başlamasından on üç yıl önce Marineford'da koramiralken; koyu gri renkte büyük bir şapka ve koyu renk eldivenler takıyordu ve ağzında bir sigara vardı. İnce çizgili takım elbisesi kravatı ile uyumlu olarak açık gri renkteydi ve ince sakalı ise yoktu.

Borsalino'nun görünümü animede bir süreliğine de olsa, mangadaki görünümünden sapmıştır. Çünkü karakter mangada yeniden gösterilmeden önce, animede ortaya çıkmış ve Oda'nın kullandığından farklı bir şekilde tasarlanmıştır. One Piece Film: Z'de farklı görünen bir çizgili takım elbise ve balıkçı yaka koyu yeşil bir gömlek giymektedir. Borsalino'nun bu görünümü Episode of Luffy'de Diego'nun yaptığı balmumu figüründe, One Piece: Pirate Warriors 2 ve One Piece: Unlimited World Red'de de kullanılmıştır. Borsalino manganın 802. görünene kadar, bu eserlerde kullanılan hali zaman atlamasından sonraki görünümü olarak kabul edilmiştir. Mangada zaman atlamasından sonra, animede yapılana benzeyen ince çizgili bir takım elbise giyiyor olsa da, balıkçı yaka kazak yerinde gömlek giymeye ve kravat takmaya devam ettiği görülmüştür.

Kişiliği

Borsalino, durumun ciddiyeti ne olursa olsun, çoğu şeyi hafife alan, rahat ve uysal bir adamdır. Bu tavrına uygun olarak sakin, alaycı bir şekilde tonlanmış, genellikle bir cümlenin son hecesini uzatarak yavaş bir şekilde konuşur (kullandığı son kelimenin "ne" veya "yo" ise bunları iyice uzatır). Kendisini şaşırtan veya ilgisini çeken bir şey gördüğü zaman cümlesine vurgulu bir şekilde "ooh" diyerek başlar. Yine de konuşurken (Kuzan'ın günlük konuşma diline veya Sakazuki'nin daha kaba, daha aşağılayıcı konuşma kalıplarına kıyasla) çok daha resmidir ve kibar bir şekilde "desu"/"masu" kalıplarını kullanır. Belirli kişilere bir saygı ifadesi ile hitap etmeye özen gösterir (yüksek statülü korsanlar, kendinin üstü olan ya da onunla aynı rütbede olan kişiler gibi).

Savaşın içinde veya dışında her zaman rahat bir havaya sahip olan Borsalino'nun şimdiye kadar soğukkanlılığını kaybettiği, sesini yükselttiği veya heyecanlandığı hiç görülmemiştir. Logia dokunulmazlığına sahip olduğundan, düşmanın kendisine zarar verme girişimlerinin çoğuna kayıtsız kalır. Kendisinden çok daha zayıf birinden gelen son derece ani veya şaşırtıcı derecede güçlü saldırılara aldırmaz. Kafasından vurulduğunda gözle görülür bir tepki bile vermemiştir.

Borsalino'nun bu tutumu, tamamen dikkatsizlik olmasa da, genellikle dalgınlığa dönüşür. Bu yüzden normalde sadece dinleme yapılabilen siyah bir telesalyangoz ile ısrarla arama yapmaya çalışır (ki kendisinde defalarca kez siyah telesalyangoz ile arama yapamayacağı söylenmişti), kendisinden kaçan korsanlara kibarca kendisine kimin ateş ettiğini sorar veya onlardan aradığı birini bulmalarına yardım etmelerini ister. Ayrıca etrafa vereceği hasara aldırmadan yeteneklerini sorumsuzca kullanır. Saldırılarının sonucunda oluşacak kitlesel yıkımdan habersizmiş gibi görünmektedir. Sabaody'de bir Yarukiman Mangrov'unu kazara devirmiş ve bunu pek umursamamıştır. Bunlara ek olarak, çevresinde olup bitenlerle ilgili sakin tavrı yüzünden rakipleri ons saldırı yapabilme şansı yakalar.

Borsalino savaşırken güçlü veya şaşırtıcı bir yeteneği ortaya çıkaran biriyle karşılaştığında bunun"korkutucu" veya "şok edici" olduğunu belirtir. Yine de soğukkanlı yüz ifadesi ve ses tonu yüzünden bu yaptığı alaycı bir ifade gibi kendini gösterir. Aslında Borsalino; Silvers Rayleigh, Benn Beckman, Marco ve hatta bir İmparator olan Beyazbıyık gibi güçlü korsanların etrafında korkusuzca hareket edebilmiştir. Onların güçlerini kabul ederken, onlarla bire bir savaşmakta hiçbir sorun yaşamamış ve yoluna çıktıklarında onları atlatmaya çalışmıştır. Shanks savaşı bitirmek için Marineford'a geldikten sonra Beckman kısa bir süreliğine de olsa silah zoruyla Borsalino'nun Monkey D. Luffy'ye saldırmasını engellemiş, ancak Borsalino yine de son bir saldırı yapmıştır. İmparatorlar Koca Ana ve Kaido arasında bir ittifak yapıldığı öğrenildikten sonra, Sakazuki'nin bile ihtiyatla yaklaştığı bir yer olan bağımsız Wano Ülkesi'ne gitmek için gönüllü olmuştur.

Borsalino savaşırken zayıf gördüğü kişilere karşı küçümseyici davranır, onlarla alay eder ve onlarla oynar. Zirve Savaşı sırasında, Luffy'ye vurmak için kendi yolundan çıkmış ve ona güçleri arasındaki büyük farkı göstermeye çalışmıştır. Luffy'nin gücünün yetersiz olduğunu söyleyerek onu sözleriyle ezmiş ve Beyazbıyık ile kendisinden daha zayıf korsanları topladığı için alay etmiştir.

Liderlik vasıfları yokmuş gibi görünen ve genelde emirlere uymayı tercih eden, hatta astlarının söylediklerini bile yapan Borsalino'nun hiçbir zaman Mutlak Adalet felsefesine sempati duyduğu ya da karşı olduğu gösterilmemiştir. Kendine has mottosu "Belirsiz Adalet" (Dotchitsukazu no Seigi)'tir. Kendisine verilen emirleri yerine getirmekten asla çekinmez. Ne Ahlak Adaleti'ne son derece bağlı olan Kuzan ve Issho gibi duygularını işine karıştırır, ne de aşırılık yanlısı Sakazuki gibi adaleti sağlamak için prensiplerinden ödün verir. Sabaody'de meseleyi çabucak çözeceğini düşündüğü için, Rayleigh'in araya girmesine sinirlenmiştir. Bu durum onun için önemli bir efor gerektirmeyen görevleri yerine getirmeyi tercih ettiğini göstermektedir.

Hedeflerine sıkı sıkıya bağlı biri değildir. Normalde Sabaody'ye Dünya Asilleri'ne yapılan saldırı nedeniyle gelmişken; gelir gelmez Sentomaru'yu aramaya başlamış, daha sonra dört Süpernova ile alakasız bir savaşa girişmiş, ancak onları yendikten sonra teslim almadan bırakıp gitmiştir. Ne olursa olsun korsanlara karşı küçümseyici davranır ve onlara merhamet göstermez. Denizin Yedi Savaş Lordu'nu korsanlardan başka bir şey olarak görmüyordu ve Rayleigh gibi 20 yıldan fazla bir süre önce korsanlıktan emekli olan birinin eskiden Roger Korsanları'na mensup olduğu için suçlarının affedilemeyeceğini söylemiştir. Luffy'yi Sabaody'de yakalayamayınca, bunun yerine 500 korsanı teslim alarak, daha kapsamlı bir adalet uygulayabileceğini göstermiştir.

Yetenek ve Güçleri

Bir amiral olan Borsalino, rütbe olarak Denizciler içerisinde filo amirali Sakazuki'den (eskiden Sengoku'ydu) sonra ikinci sırada yer alır ve binlerce asker üzerinde yetki sahibidir. Tüm filolara komuta edebilir, genel karargah stratejilerinde fikir belirtebilir ve bir tehdit olduğunu düşündüğü bir adaya Yıkım Çağrısı gönderebilir veya özel bir emirle bu yetkiyi geçici olarak bir başkasına verebilir. Bu yetkileri usulüne uygun ve verimli bir şekilde kullanabildiği için, çok sayıda askeri liderlik ve koordinasyon becerisi olduğu söylenebilir.

Borsalino savaş gücü açısından seride gösterilmiş en güçlü karakterlerden biridir. Amiral rütbesine sahip olması onun en güçlü Denizciler'den ve aynı zamanda Dünya Hükümeti'nin bireysel açıdan "En Büyük Askeri Güçleri"nden biri yapar.

Borsalino'nun sadece varlığı Sabaody Takımadaları'nda kitlesel bir panik yaratmış ve adalardaki tüm korsanların (o sırada adalardaolan Süpernovalar'ın çoğu dahil) kaçmaya çalışmalarına neden olmuştur. Borsalino geldikten sonra, söz konusu Süpernovalar'dan dördünü herhangi bir darbe almadan (en başta kendisine yapılan ve hiçbir zarar vermeyen sürpriz saldırı hariç) ve sadece hepsine birer vuruş yaparak kolayca yenmiştir. Bundan sonra da, "Korsan Kral'ın Sağ Kolu" olarak bilinen Rayleigh ile bire bir kılıç dövüşüne girmiştir. Rayleigh, tüm odağını Borsalino'ya vermek zorunda olduğunu itiraf etmiş, Borsalino da gerçek anlamda Rayleigh'i yakalama girişiminde bulunabilmek için takviyeye ihtiyaç duyacağını kabul etmiştir. Her iki adam da kılıç dövüşünden yara almadan çıkmıştır. Her ne kadar seride gösterilmemiş olsa da, Borsalino Sabaody'den ayrılmadan önce toplam 500 korsanı yakalamıştır.

Borsalino, Zirve Savaşı'nda Beyazbıyık'ın "sağ kolu" olan Marco ve daha sonra Beyazbıyık'ın kendisi (ki onu ciddi şekilde yaralayabilmiştir) de dahil olmak üzere Beyazbıyık'ın tümen komutanlarından birkaçıyla denk şekilde dövüşebilmiştir. Ayrıca savaşta durmadan mücadeleye girmesine rağmen, savaştan tamamen yara almadan çıkan birkaç kişiden biri olmuştur.

On yıldan fazla bir süre önce, bir koramiralken bile oldukça güçlü bir adamdı. Oldukça güçlü bir balıkadam olan Arlong'u tek bir saldırı ile zorlanmadan yenmiştir.

Fiziksel Yetenekleri
Amiral rütbesine uygun olarak Borsalino'nun fiziksel yetenekleri muazzamdır. Ham gücü, yaşlı (ancak yine de son derece güçlü) Rayleigh ile eşit şekilde dövüşebilecek ve yaşlı Beyazbıyık (ki o da yaşlılığında oldukça güçlüydü) ile kafa kafaya dövüşebilecek kadar yüksektir. Hatta Beyazbıyık'ın büyük naginatasını sadece ayağını kullanarak zorlanmadan durdurmuştur. Genel olarak Borsalino ışık hızında hareket etme yeteneği sayesinde inanılmaz derecede güçlü, ağır tekmeler atarak dövüşür.

Dayanıklılık açısından Borsalino, bir haki kullanıcısı olan Marco tarafından (onun tek kolu ile yaptığı savunmayı kırmış ve onu muazzam bir güçle yere çarpmıştır) yapılan vuruşla yere çakıldığında görünür bir hasar almayacak kadar dayanıklıdır, ancak yere çarpmadan önce ışığa dönüşmüş olma ihtimali de vardır.

Borsalino'nun hızla alakalı yapabildiklerinin çoğu ışığa dönüşme yeteneğinden kaynaklansa da, ışık hızındaki hareketlerini (tekme atmaktan, bir yerden başka bir yere gitmeye kadar) hatasız bir hassasiyetle koordine edebilmesi, onun yüksek algılama yeteneği ve refleksleri olduğunu göstermektedir. Fiziksel (tekme) saldırılarının çoğunda ışık tabanlı güçlerini kullandığından, tekmelerinin doğal gücünü net olarak ölçmek zordur.

Etkileyici becerilere sahiptir. Son derece yüksek bir hızla giden bir top güllesinin üzerinde dengesini kaybetmeden gidebilir ve su altı hareketlerini uzaktan algılayabilecek kadar keskin bir işitme duyusuna sahiptir.

Kılıç Ustalığı
Borsalino, özellikle büyük ışık kılıcını kullanırken kılıçta dikkate değer bir ustalığı olduğunu göstermiştir. Yaşlı ve hamlamış olmasına rağmen hala son derece güçlü bir kılıç ustası ve haki kullanıcısı olan Rayleigh ile denk bir şekilde çarpışabilmiştir.

Şeytan Meyvesi
Borsalino, Logia türü bir Şeytan Meyvesi olan Parıltı Meyvesi'ni yemiştir. Meyvesinin gücü sayesinde ışığa dönüşebilir, ışık yaratabilir ve ışığı kontrol edebilir. Işığın gücü sayesinde ışık hızında hareket edebilir, ışık hızında tekmeler atabilir, lazer ışınları fırlatabilir ve ışığının parlaklığı ile rakiplerini kör edebilir.

Borsalino saldırırken parmak uçlarından ve ayaklarından, birinin vücudunu kolayca delebilen veya büyük ve ısıya dayalı patlamalara yol açabilen güçlü lazer ışınları atabilir. İsabetli şekilde tek bir lazer atışı yapabilir veya geniş bir alana devasa bir lazer yağmuru gönderebilir.

Borsalino bedenini ışığa çevirerek, ışık hızında hareket edebilir ve düşmanları iyi derecede Gözlem Hakisi'ne sahip olmadıkça, onun hızı ile baş edemez. Işığa dönüştürdüğü bedeni ile savaş alanında anında farklı bir konuma gidebilir veya gitmek istediği noktaya bir ışık huzmesi göndererek anında o noktaya ulaşabilir. Bu ışık huzmesi sadece düz bir şekilde ilerleyebilir, ancak yine de temas ettiği yüzeylerden yansıyabilir, bu da ışık huzmesinin (ve dolayısıyla Borsalino'nun) zikzak içinde hareket etmesine olanak sağlar.

Işık hızında hareket etmesi, yakın dövüş saldırılarını da geliştirir. Işık hızında tekme atınca, vuruşuna muazzam bir ivme kazandırır. Bu da tekmesinin kuvvetini büyük ölçüde artırır ve rakiplerine muazzam hasar verir.

Bunlara ek olarak, süper parlak bir ışık parlamaları yayarak rakiplerini sersemletebilir veya kör edebilir. Yakın mesafe dövüşleri için ışığını katılaştırarak saf bir ışık kılıcı yaratabilir.

Haki
Borsalino, koramiral ve üstü rütbedeki tüm Denizciler'de bulunan Haki gücüne sahiptir.

Silahlanma Hakisi
Borsalino, Silahlanma Hakisi'nin ileri seviye kullanımında ustadır. Zirve Savaşı sırasında, Beyazbıyık tarafından gönderilen uzun mesafeli bir depremin şok dalgasını engellemek ve dağıtmak için amiral arkadaşlarıyla birlikte haki kalkanı oluşturmuştur.

Gözlem Hakisi
Borsalino, Gözlem Hakisi kullanabilir.

Ek Bilgiler

- Borsalino'nun karakter dizaynı merhum Japon aktör Kunie Tanaka'dan esinlenilmiştir. Doğum günleri de aynı gündür. Bununla birlikte Borsalino'nun kıyafetleri ve gerçek adı da Tanaka'nın gençliğinde oynadığı eski bir Japon filmi olan Truck Yarō'daki Borsalino karakterinden gelmektedir. Zira filmdeki karakter de tasarımına benzeyen bir takım elbise giyer ve güneş gözlüğü takar.
- Robin, Borsalino'dan ilk kez bahsettiğinde görülen siluetin kafasında değişik görünümlü bir şapka vardır. Bu şapka, Borsalino'nun koramiral olduğu dönemde taktığı şapkadır. Bu durum muhtemelen Borsalino adının türetildiği İtalyan şapka şirketi Borsalino'ya bir göndermedir.
- Kizaru'nun tembel ve rahat tavrı, 1970'lerin Fransız filmi Borsalino'daki ana karakterlerin suça olan yaklaşımına bir göndermedir.
- Borsalino'nun lakabı olan Kizaru adı, tıpkı diğer amiral lakapları gibi Momotaro efsanelerinden gelmektedir.
- Borsalino'nun teknikleri olan Sekiz Açıklıklı Ayna (Yata no Kagami), Gökyüzünde Toplanan Bulutların Kılıcı (Ama no Murakumo) ve Sekiz Shaku'nun Mücevherleri (Yasakata no Magatama), Japonya'nın Üç Kutsal Hazinesi'nin isimleridir.
- Borsalino, 6. One Piece Popüler Karakterler anketinde 77. sıradadır.
- Borlsalino'nun Sabaody Takımadaları'na bir top güllesinin üzerinde gelmesi, top güllesine binen bir başka kurgusal karakter olan Baron Münchhausen'e bir gönderme olabilir.
- Borsalino'nun en sevdiği yiyecekler miso rameni, zencefil ve muzdur.

Künye

Adı: Borsalino
Okunuşu: Borusarīno
İngilizce Adı: Borsalino
İlk Göründüğü Bölüm: Manga 504, Anime 398
Bağlantısı: Denizciler
Unvanları: Amiral, Koramiral (eski)
Doğduğu Yer: Kuzey Mavi
Takma Adı: Sarı Maymun (Jap. Kizaru, İng. Yellow Monkey)
Durumu: Canlı
Yaşı: 58
Doğum Günü: 23 Kasım
Boyu: 302 cm
Kan Grubu: XF

Şeytan Meyvesi
Adı:
Parıltı Meyvesi (Jap. Pika Pika no Mi, İng. Glint-Glint Fruit)
Anlamı: Parıltı
Türü: Logia

Hak Sahibi

Kaynak: http://onepiece.wikia.com/wiki/Borsalino
Çeviren: Smoker
Yayınlayan: korsanfan.com
 
Son düzenleme:
Teşekkürler yazı için :) Çizimi esinlenilmiş belki tamamen orjinal değil ama konuşma tarzı,ses tonu,aptal surat ifadesi güldürüyor beni sürekli :oleyo: şu 402. bölümü tekrar tekrar seyredince süpernovaların indirilişini aslında epey sevdiğimi fark ettim kizaruyu :D
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık