Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[İnceleme] Luffy Neden One Piece İzleyicileri/Okuyucuları Tarafından Haksızlığa Uğruyor?

Luffy çizer taraflı bir güce mi sahip?


  • Kullanılan toplam oy
    156
  • Anket kapatılmış .
Bence az bile yapılıyor böyle yüzsüz bir ana karakter olamaz.

İchigo da çok yatıp kalktı ama en azından utanması sıkılması vardı Naruto desen zaten gariban acıların çocuğu... Çakması olduğu Goku desen herkese saygısı var beceremediyse beceremedim der falan.Luffy serinin komedi ağırlıklı kısımlarında gerçekten eğlenceli çocuk Joy Boy denecek bir karakterdi komiklikler şakalar sonra ne olduysa oldu.Her yeri kurtarıyorum kahramanım ama ortamlarda kahraman olmak istemiyormuş dersiniz muhabbeti olsun kaçmam muhabbeti olsun şaplak atıp kaçan ana karakter konumuna geldi işin komiği kabullenme falan da yok. :D
 
Buna itirazım yok. Ama ana karakter diye herhalde Luffy daha çok aldı. İçten patlatma, kral haki ekleme. En bombası ise Joy Boy. Olsun olmasın da demem. Ana karakter ama nereye kadar. Bir dur artık. Bundan sonrası ne? Bence yeter.
İçten hasar verme olayı daha ne işe yarıyor çözemedim. Özellikle kralın hakisi çıktıktan sonra pek anlamı kalmadı gibi sanki. Bu arc Luffy'nin aldığı en büyük ve işe yarar güçlendirme kralın hakisi. Onu da Luffy'de gösterdikten sonra daha hakiyi bilmeyen Zoro'ya kullandırttı. Güçler zamanla sıradanlaşıyor. Joy Boy işin ayrı bir boyutu, iyi bağlamazsa seriye yazık eder.
 
Seviye 1000 adama neden o seviyedesin torpil mi geçildi diye soruluyor sorgulanıyor :hhh: Daha neler okuyacağız kim kimler bilir...
 
Sorun Luffy'de değil aslında senaryonun inandırıcılığını yitirmesinde. Oda en başında Kaido ile daha başa baş giden bir dövüş çizseydi bu kadar düşmeye gerek kalmayacaktı.
 
Üzgünüm ancak şu argümanın yanlış ya da eksik diyelim hele de "diğer serilerde güç patlamaları var o yüzden ihtiyaç olmuyor" kısmı tamamen yanlış. OP esasında güç patlamaları olan seri burada.

Ayrıca herkeste var diye normal olması da normal değil zaten. Yan karakterler bile saçma sapan şekillerde korunabiliyorlar (misal Pell ya da Gan Fall vs vs) ancak o karakterler plot'u ilerleten ögeler değiller o yüzden onları unutmak hatta gerektiğinde onların yaşadıklarını "yok saymak" kolay. Ancak ana kadroda bu maalesef olası değil. Sorun da burada başlıyor dostum.
Maalesef burada ayrı düşüyoruz seride kimsenin ölmediği bir durumda ben kalkıpta luffy ölmedi plotu var diye konuşmam çünkü seri içinde oldukça normal bir durum yan karakterlerde olması unutulacak anlamına gelmiyor çünkü her arcta aynı olay örgüsü tekrar ediyor bu.
Ben luffy için konuşuyorum luffyde güç patlaması sandığın gibi olmuyor serinin en önemli güçlerinden biri olan hakiyi luffy 500ü aşkın bölümdür geliştiriyor ve şuan bunun meyvelerini yiyor kendisi. Yani ortada bir yerden gizemli bir güç fırlamıyor.
 
@KARİTORİ

500'ü aşkın bölüm deme. Zaman ver. Zaman atlaması içindeki antrenmanı ile beraber 2 yıl + 2 ay gibi bişi. Ve kaldı ki hakiyle alakalı en ileri seviye şeyleri son 1-2 haftasında öğrendi (ki bu da zaman atlamasını anlamsızlaştıran başka bir olgu) Evet bir yerden gizemli güç fırlıyor. Aynen öyle oluyor :D Kral Hakisini silahlanma gibi kullanmak mı vardı seride, Uyanış mı vardı (resmi olarak) ? Geleceği gören gözlem hakisi mi vardı ? OP de şeytan meyveleri ve haki üzerine ve de bunların türleri üzerine seri başlamadan bir açıklama olmadığı için her şey sonradan eklendi.

Korsanlar Kralı'nın sağ kolu ile, Haki Master denen biriyle 2 yıl antrenman yapıp Ryo'yu ve Kral Hakili silahlanmayı bu adam tek bir ark da öğreniyorsa işte o "gizemli güç fırlaması" dediğimiz şey oluyor. Katılmaman önemli değil dostum, gerçek bu.
 
Sen herhalde seride zeki insanların bir yere geldiğini düşünüyorsun. Seriye bi baksana çok zeki gördüğün karakterlerin hepsi ya luffynin tayfasında yada ona yancılık yapıyor. Serinin zaten ana fikri dövüşmek iken oturup konuşmasını mı bekledin bunca sene...
çok zeki gördüğüm karakterler luffynin yanında değil :S keza söylediğim şey sadece zeka ile alakalı değil :S serinin ana fikri de dövüşmek değil :S noluyo ya bi varsayımlar silsilesi içine soktun beni kuscam başım döndü
 
@KARİTORİ
Korsanlar Kralı'nın sağ kolu ile, Haki Master denen biriyle 2 yıl antrenman yapıp Ryo'yu ve Kral Hakili silahlanmayı bu adam tek bir ark da öğreniyorsa işte o "gizemli güç fırlaması" dediğimiz şey oluyor. Katılmaman önemli değil dostum, gerçek bu.
Gizemli güç ile ne dediğimi herhalde anlamadın ana karaktere özel daha önce görülmemiş gizemli güçler bak luffynin kullandığı herşey daha önce biri tarafından kullanılan ve luffynin bizzat gözlemlediği şeyler. Örnek vereyim narutonun poweruplarının yarısını başka kimse kullanmıyor ama luffydeki hepsini hepsini kullanan insanlar gördük. Rayleighin luffye öğrettiği hakinin temelleriydi ve bunda da gayet başarılı bir iş çıkartmıştır neresinden bakarsan bak luffynin bu kadar güçlenmesinin sebebi hakinin nasıl güçlendiğini bilmesinden geçiyor. Bak luffynin kullandığı teknikler çok inanılmaz teknikler olmadı hiçbir zaman ama onu inanılmaz yapan şeyde yine luffynin hakisi oldu.
Bu yeteneklerin sonradan çıkması luffy için olan bir durum değildi. Ki bu gayet normal birşey şuana kadar hangi seride yeni güçler çıktı diye eleştiri alınmış arkadaş, serilerin işleyişi bu üstüne birşey koymasa bunun bir anlamı kalmıyor ki bunu luffye yüklemeden önce birden fazla kişide görüyoruz zaten direkt luffye verilen ona özel bir güç olsa eyvallahta değil yani düşün sağ kolu olan adam ne olduğunu bilmeden kullanabiliyor.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık