Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Teori] XXL Hasır şapka

Selamlar kfc. Herkese günaydın. ? Konu fazla uzun olmayacak, hatta çok kısa bir yazı olacak diyebilirim. Ben topu sizlere atacağım, sonra hep beraber birbirimize atacağız.



Konu başlığından da anlayacağınız üzere XXL hasır şapkanın kime ait olduğuyla ilgili kısa bir sallamasyon yapacağım. Uzun zamandır yani gerçek anlamda uzun zamandır balık adam adasındaki noah gemisiyle ilgili aklımı kurcalayan soru işaretleri vardı. Verilen bir söz var ve o zaman gelene kadar gemi korunuyor.

Peki ama neden? Madam Shyarly'nin kehanetinden sonra yapılan bir kaç spekülasyon sonucu ana düşünce Luffy adayı yok ettikten sonra tüm balık insanların noaha binerek yüzeye çıkması yönündeydi. Benimde te en başından beri kafamı kurcalayan şey buydu. Hep diyordum ulan adamlar bildiğin balık, yüzeye çıkmak için Noaha ihtiyaçları var mı? Yani denizdeki en hızlı yüzücü olan balık insanların bir gemiye binip yüzeye çıkması ve bu şekilde kurtarılma fikri bana her zaman mantıksız geldi. Tabi ben gemiye kafayı takmıştım sürekli "ulan bu gemi o zaman ne iş yapacak, ne vasfı var?" diye arada beyin fırtınası yapıyordum ki aklıma bir kaç şey geldi.

Bildiğimiz üzere Joy Boy denen arkadaş yaklaşık 800 küsür yıl önce balık adam adasına gelmiş ve balık adamlarla bir anlaşma yapmış. Anlaşmanın kendisini ilgilendiren kısmını yerine getiremediği için Poseidon'a özür notu bırakmış. Balık adamlar ise söz verilen gün gelene kadar noahı korumakla yükümlüler. Yani verilen sözde balık adamların sorumluluğu noahı korumakla ilgili. Joy Boy'un başaramadığı şey ney peki? bir kaç fikrim var. Şimdi oraya değineceğim.

Elimizde büyük, çok büyük bir gemi var. Yani ciddi manada çok büyük bir gemi. Belki de OP evreninin en büyük gemisi.

Bu gemi söz verilen güne kadar balık adamlar tarafından korunacak. Joy Boy'da bunun karşılığında balık adamların yeryüzünde yaşayabileceği bir ortam sunacak. Biraz daha basite indirgeyecek olursam;

Madam Shyarly'nin kehanetinde Luffy balık adam adasını yok edecek. Teorilere göre olay örgüsü: Red Line'nin parçalanması, dört denizin birleşmesi ve bununla birlikte balık adam adasının yok olması şeklinde ilerliyor. 800 küsür yıl önce Luffy'nin yapacağını düşündüğümüz şeyi Joy Boy'un yapmaya çalıştığını ama başarısız olduğunu düşünelim. Yani tarih tekerrür ediyor.

XXL Hasır şapka ve devasa gemi ise bu olay örgüsüyle bağlantılı. Aklımdaki teoriyi kısa bir spekülasyon ile anlatayım;

  1. Karanlık yüzyılın zaman aralığı 900 yıl önce başlıyor ve 800 yıl önce son buluyor.
  2. Joy Boy aslında dev ırkına mensup. Marijoe'deki devasa hasır şapka ise kendisine ait.
  3. Devasa gemisi Noah ile birlikte 800 yıl önce balık adam adasına geliyor ve onlara yeryüzünde yaşayabileceği adil bir dünya sunma sözü veriyor.
  4. 100 yıllık zaman aralığında Joy Boy'un düşmanları olan kutsal ejderler Joy Boy'dan korktukları için Red Line'yi yaratıyorlar. Red Line'nin yüksekliği de Joy Boy'a karşı düşünülen bir hareket yani.
  5. Joy Boy şimdi ki dünya hükümetini oluşturan düşmanları ile 800.yıl önce savaşıyor lakin bu savaşı kazanamıyor.

Yani özetle Joy Boy dev ırkından geliyor. Marijoedeki devasa hasır şapka ile balık adam adasındaki devasa gemi noah ona ait. Dev olması halinde boş yüzyılın başından itibaren yaşaması da pek mümkün. Tabi OP evreninde normal insanlar da üç haneli rakamları görebiliyor tabi.

Neyse, öyle aklıma geldi bir iki saçmalayayım dedim :d Umarım beğenirsiniz. ?
 
Sen dediysen kesin olmuştur abi :D

Ellerine sağlık. Çok güzel olmuş.
Afiyet olsun.
Joyboy dev olma fikrini sevdim belki noah ta joyboya aittir.
Ona ait zaten :d

Teşekkürler. Red Line Çin Hattı'ndan esinlenme gibi o zaman.
Çin seddi benimde aklıma geldi ama olabilir :d

joy boy dev olursa elbafta onu da işler demek bu. bakalım.
Dev ise aynen Elbafta göreceğiz bakalım hayırlısı.

Noah üzerine hiç düşünmediğimi fark ettim. Eline sağlık.
Afiyet olsun.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Ama yanlış hatırlamıyorsam Noah'yı, balıkadamlar yapıyor. Daha doğrusu Joy Boy onlara gemiyi yapmalarını söylüyordu, ama sözünü tutamayıp özür notu yazıyordu.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık