Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Teori] Şahingöz'e Dair!

Şimdi bu konuda dün düşündüğüm bir fikri belirtmek istiyorum sadece kişisel birkaç fikrim.
Yazıyı lütfen yarım okumadan değerlendirmeyin direk.

Mihawk'ın gözlerindeki yeteneğe değinmek istiyorum.
Dünyanın en güçlü - rakipsiz- yetenekli her ne derseniz kılıç ustasının neden o ünvana sahip olduğunu gözleriyle açıklayacak ufak bir teorim var.

Şahingözlerin içinde gizemli bir yeteneğin olduğunu düşünüyorum.
Şöyleki bu gözlerin Mihawk'a getirilerini sıralamak istiyorum.

1.Menzil
Mihawk şahingözleri ile belirli bir alandaki rakibi görebilir varlığını hissedebilir.
2.Rakibi tanıma.
Mihawk şahingözleri ile rakibin yeteneğini ve varlığı hissedebiliyor.Şöyleki Zoro ile ilk karşılaşmalarında ben bizzat Zoro'u daha savaş başlamadan çözdüğünü düşünüyorum.
.Zoro ile savaşında ondaki aptal cesareti ve potansiyeli görüp onu sağ bırakıyor.Luffy'deki denizlerdeki en büyük gücü bir sınama ile görebiliyor.
3.Gözlerin etkisi.
Şu özellik en enteresan olanı.
Mihawk'ın gözlerine bakan kişi kendi saldırısının sonucunu görebiliyor diye dşünüyorum.Bu konuda kimisi Luffy sezdi önceden desede ben o şahingözlere yapılan zoomun boşa olmadığnı düşünüyorum.
Şu karede Luffy Mihawk'a saldırmadan hemen önce Mihawk'ın gözlerdeki belirti ile Luffy kolunun parçalanacağını önceden hissedip saldırmaktan vazgeçiyor.Rakip Mihawk'a saldırsada sonucunu görebiliyor ( gözlere baktığı sürece).
Ben bu yeteneği bir nevi genjutsu gibi görüyorum yani bu yetenek rakibi etkisi altına alabiliyor.
4.Ön sezi
Mihawk'ın k.haki yeteneğinden üstün bir yetenek olan gözleri.
Şimdi en can alıcı noktaya geliyorum.

Mihawk neden SHanks ile yenişemedi?
Neden en iyi kılıç ustası?
Bu adam neden hala yenilmedi?

Bu konudaki düşüncem Mihawk'a şu zamana kadar kimsenin vuramamasıdır.
Evet , uçuk mu geldi aslında değil.
Şöyleki Mihawk Şahingözleriyle rakibin tüm saldırılarını önceden görebilme yeteneğine sahip.Bu yüzden rakip ne kadar uğraşırsa uğraşsın Mihawk saldırılarını önceden görüp sıyrılıyor ve kılıç yetenekleriyle karşı koyabiliyor.
Shanks'ın muhteşem olduğunu düşündüğüm haki seviyesi sayesinde bu adamın sahip olduğu yeteneğe karşı koyabildiğini ama vuramadığı için iki tarafında galibiyet alamadığını düşünüyorum.Yani Shanks Mihawk'tan güçlü olsa bile altta bahsedeceğim yeteneği dolayısıyla duellolardan hiç galip çıkamıyor.

Mihawk şu ana kadar hiçbir rakibinden saldırı yememiştir.
Mihawk ile çarpışmanın en kötü yönünün bu olduğunu düşünüyorum.
Bu bir lanet gibi düşünülebilir.
Mihawk'a kim nasıl ulaşacak sorusu?

Bu konuda Zoro devreye giriyor.
Düşüncem Zoro'nun iradesini Mihawk farkedebiliyor.
Zoro birşekilde gözü kaybetti ve bunun sonucunda ben seri sonundaki savaşlarda bir işe yarayacağını düşünüyorum.
Mihawk'ı yenmenin en önemli yönü güç değildir.İddaamda Mihawk'tan güçlü rakiplerin bile Mihawk'ın gözleri nedeniyle ona vuramadıkları için yenemeyecekleridir.Bu yüzden Mihawk kimseyle uzun dövüşe girmiyor zaten kendisine vurulmayacağını bildiği için bunun boşa zaman kaybı olduğunu.Zaten karakteri de bu yüzden hep rakipleri sindirmeye yönelik.Shanks duellolarıda bu yüzden hiçbir zaman sonuca ulaşamamıştır.

Zoro ona saldırdığında onunla çocuk gibi oynaması da tüm saldırılarını önceden görebildiğindendir.

Zoro ile Mihawk'ın son savaşı ile ilgili düşüncem.

Yine Zoro ile Mihawk çarpışacaklar ama Zoro birtürlü vuramayacak , Mihawk yine Zoro'u ekarte edip tüm saldırılarını boşa çıkaracak.Zoro birşekilde 2 gözünüde kapatarak ( zaten birinin kör olmasının nedeni bu olabilir)veya başka şekilde , Mihawk'ın gözlerinden kaçınarak açığını bulup Ryuuma'nın en büyük rakibine tek atışı gibi tek bir saldırı ile 40 küsür yıldır saldırı almayan Mihawk'ın lanetini ortadan kaldırıp onu yenecek.
Mihawk tek yemeyecek ama ilk kez rakip kendisini aştığı için yenilmiş sayılacak ve Zoro Mihawk'ı aşıp ondan güçlü halde olmasına rağmen yenilmesinin sırrını çözmüş olarak en iyi ünvanını elde edecek.

Yazıyı tamamen okumanızı öneriyorum.Lütfen yarısını okuyup yuh fan kafaya bak ne diyor bu şekilden çıkışlarda bulunmayın sadece kendi fikrimdir.
 
Birazdan buralar dolacak :/ Onu kesemedi bunu kesemedi diye neyse :T
Gözlere çok vurgu yapılıyor mutlaka bir şey çıkacaktır. Zaten en büyük espiriside gözleri adamın.
Gözleriyle zamanı kontrol ediyor gibi geldi bana Animatörler bizi keklemediyse :/
 
adam herseyi kesiyo gozlerden bize ne diyecektim ama olmuyo... adamin sani gozlerinden geliyo...
 
Mihawk, şahin göz klanına mensup bence. Uzun kol, Uzun bacak gibi bir klan bunlar. Bir şahinin görüşünden başka olağanüstü bir şey beklemiyorum şahsen.
 
En az 12 yıllık bir olaydan bahsediyoruz.12 yıl evvelki Shanks'ı tekrar anlatmaya gerek yok herkes olanları biliyor.Mihawk her hamleyi görebilen ki görmek yetmiyor sıyrılması lazım ki sen darbe almadı diyorsun yani sıyrılıyor da hepsinden.Buna rağmen Shanks'ı yenemiyorsa onun kalıbına tüküreyim ben.

Güncel için konuşacaksak da yav aklına yatıyor mu seride tepede olan adamlardan Shanks gelecek de Mihawk'a 1 kere bile vuramayacak ? Sen Mihawk'ı yenilmez kılıç ustasından yenilmez adama evriltmişsin resmen.

Rakibin saldırı sonucunu Mhawk'ın gözünde görme olayı da mantıksız.Mihawk rakibininkini görüyor zaten,rakibi de gözlere bakınca görecek ne olacağını.Hoba al sana vs.Bence Luffy k.haki uyandırıp yırttı.

Zoro'nun gücünü sezmesi de çok doğal.Bellamy bile Luffy'deki hayvani hakiyi seziyor ve dile getiriyor.Mihawk gibi bir adam niye sezemesin Zoro'nun gücünü ? Şu anki Sanji'yi çıkar oradaki Zoro'nun karşısına top gibi oynar.1 tane de darbe almaz o k.haki ve hız ile.Çok matah bir şey değil yani.

Son olarak Mihawk tek kesiş ile yenilecek adamsa bir kez daha kalıbına tüküreyim.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık