Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Anket] Nami mi, Sanji mi?

Nami mi Sanji mi?


  • Kullanılan toplam oy
    174
Raftel-e giden yolda nami daha önemli bir karakter ama tayfa için sanji daha önemli bir karakter güç ve tayfadaki her bireye ayrı ayrı olsun toptan olsun en çok değer veren karakter sanji-dir mesela thriller bark arc-ında zoro kellesini sadece luffy için öne sürmüştü ama sanji ne yapmıştı kellesini bütün tayfanın hayallerinin önüne koymuştu sanji o zamanlar zoro-nun kendisinden güçlü olduğunu biliyordu tayfa için o an kendisinin ölmesi daha mantıklıydı zoro-ya bir aşçı aramak zorundasınız demesi filan çok etkileyiciydi ama orda saçma sapan havalı zoro abimiz kendi kellesini öne sürdü belkide orada zoro sanji-nin kendisinden farklı olarak bütün tayfayı düşündüğünü farkedip tayfa için sanji-nin yaşaması daha mantıklı diye düşünmüş olabilir bilemiyorum neyse big mom adasındaki sanji-nin çıkmazı olayına gelicem çok zor bir durumdu ona hayatı öğreten babası zeff ve tayfasındaki arkadaşlarının hayatıyla tehdit ediliyordu böyle bir durumda kim olsa arkadaşlarını kendisinden uzaklaştırmak ister luffy ile olan kavgası bu yüzdendi ama nami ablamız gözü önünde kendisini tayfa için feda eden sanji-yi anlamadı luffy salağı nasıl anladı bilemiyorum nami-ye kızdı sen sus diye sonra sanji kendisini açıklamak için luffy-nin yanına geldi yumruğu yedi çok saçmaydı sonra big mom-a operasyon planladılar falan pişman hasır şapkalar big mom adasından kaçtıktan sonra big mom wano-ya zeff-in kellesiyle gelse ne olurdu düşünün luffy herhalde bundan sonra başını olacam başını olacam diye dolanırdı ama oda bu seriyi öyle bir ciddi hale sokamaz işte saçma sapan dostluk muhabbeti sanji için beraber savaş açacaklar falan pişman rakipleri akıl almaz güçlü olan big mom ordusu hikaye doğrultusunda kurtuldular bence hikaye çok yanlış ilerledi neyse yazarken yoruldum çok uzun oldu
O olayı nasıl yorumlamışsın arkadaş :) Sanji kendini öne atınca Zoro'nun daha güçlü olduğunu düşünerek onun yerine kendisinin ölmesinin tayfa için daha yararlı olduğunu düşünmüş oluyor ve bütün tayfaya en çok değer veren insan oluyor. Zoro kendini öne atınca bu sıfatlar kayboluyor, "saçma sapan havalı" oluyor :)

Ayrıca Sanji tayfası için kendini feda etmiyor, Zeff için kendini ve tayfasını feda ediyor. Pudding'in Reiju'ya saçma sapan bir şekilde her şeyi açıklamasını "tesadüfen" duymamış olsa, Luffy'yi kurtarmaya dönmeyecek bile. Ki Luffy'yi en çok tanıyan üyelerden biri olarak "Geri gelmezsen burada açlıktan öleceğim!" lafının altının boş kalmayacağını da biliyor. Onu ölüme terk edip mutlu mesut Pudding'e çiçek toplayan bir karakter Sanji.

Bir de Zeff'i öldürmekle tehdit eden BM tayfası değil, Vinsmoke ailesi diye hatırlıyorum. Fikri veren BM tayfası ama. Totto Land Arc'ında birbirlerinin hayatlarını kurtaran Sanji ve Germa'nın artık bir husumeti kalmadı, niye öldürsünler?
 

MuzluYulafEzmesi

Durum basit . Hasır Şapka Korsanları'ndan Nami'nin mi ayrılmasını isterdiniz Sanji'nin mi ? Bu açıdan bakınca her şey daha net :ehe: Hangisinin ayrılışı Hasır Şapka Korsanları'na daha çok zarar verir ?
 

Üye silindi 1004

Durum basit . Hasır Şapka Korsanları'ndan Nami'nin mi ayrılmasını isterdiniz Sanji'nin mi ? Bu açıdan bakınca her şey daha net :ehe: Hangisinin ayrılışı Hasır Şapka Korsanları'na daha çok zarar verir ?
Sanji'nin ayrılmasını isterdim. Ondan kat ve kat güçlü Jinbei var zaten.
 
Normalde Nami denmesi lazım. Kadın navigatör, Luffy'den yani kaptandan sonra en önemli ikinci kişi olmalı. Ama olmadı bence. Oda en başta Nami'yi ve navigatörlüğü mantıklı olarak çok önemli bir rol olarak sunsa da sonra altı çok boş kaldı. Evet, tayfamız macerası süresince zorlu denizlerle karşılaştı sürekli ve Nami sayesinde bunları aştı falan da diğer tayfalara bakıyoruz hepsi de benzer yolları aştı, navigatörlerini bile tanımıyoruz çoğunun :) Hikaye yani. Nami de Chopper da Oda'nın önemli olarak sunmak istediği ama altını dolduramadığı karakterlerdir. Hem de doktor ve navigatör olmalarına rağmen. Bunların yeri çok rahat doldurulur gibi duruyor açıkçası. Tabi Sanji için durum böyle değil ve Sanji diyorum bu yüzden.
Ya şu Luffy fanı adam varya ismini unuttum Shanksın adalarına Luffynin bayrağını diken, herifler öyle hiç navigasyon olmadan takılıyo. Şöyle üç beş bildiğimiz tayfa batsaydıda Naminin kıymetini anlasaydık lakin şimdiki durumda gereksiz eleman gibi. Lakin Sanji öylemi Luffy den sonra en iyi şavaşcı ödülüde en yüksek :D bide yaptığı yemekler milleti güçlendiriyor daha ne olsun.
 
Başlığı ben açmışım 6 yıl önce. Bugün üzerinde tekrar tartışılınca konunun bağlamı konusunda yine bazı kafa karışıklıkları dillendirilmiş. Başlığı açarken kafamdan geçenler ile bugünküler hala aynı olduğu için ve hala hoşuma giden, yorumları okumaktan keyif aldığım bir mesele olduğunu fark ettiğim için tartışılmasını niyetlediğim kapsamı biraz daha açıklayabilirim. Elbette herkes istediği yerden ele alabilir ve istediği yöne çekebilir, konunun tartışılırken başka etkenlerin de dikkate alınması gerektiğini düşünebilir ve argümanlarını bunlar üzerinden ilerletebilir. Yalnızca kafa karışıklığı devam ettiği için başlığın açılış amacını biraz daha açıklamaktan zarar gelmez diye düşünüyorum.

Öncelikle tayfa içindeki görevlerinin, yani Nami'nin rotacılığının, Sanji'nin ise aşçılığının, ne derece kritik oldukları bu tartışmanın ana ekseni olmamalı. Hangisinin bu yetenekleri tayfanın paçasını kaç kez kurtardı diye sayaç kurup kıyaslamak çok anlamlı değil. Hatta hangi karakter tayfayı kaç kere kurtardının hesabını yapmak genel olarak anlamlı değil, bu dokuz karakterden herhangi biri denklemden çıkmış olsa tayfanın geri kalanı bir noktada ölecekti, evet. Macera türündeki bir eserde de bundan daha normal bir şey olamaz herhalde.

Öte yandan rotacılık ve aşçılık gibi yeteneklerin serilerin duygusal ağırlığına katkısı olduğu noktalar elbette dikkate alınabilir. Örneğin Baratie'de insanları aç bırakmamak gibi ilkeler Zeff üzerinden çok güzel anlatılmıştı, bu seri boyunca sürekli bir tema olarak devam etseydi elbette bu tartışmaya da etkisi büyük olurdu. Yani WCI'da Luffy'nin Sanji yokken yolda zehirlenmesi, Sanji'nin çocukluğunda kaçıp annesini beslemeye gittiği gibi Luffy'yi beslemeye gitmesi, arc sonunda paralel bir anlatımla Zeff ve Sanji'nin insanlara yemek sunduğu sahne gibi örnekler elbette önemlidir, bir bağlam ve duygusal ağırlık var. Nami ve rotacılık için de spesifik örnekler bulunabilir, özellikle zaman atlaması öncesinde daha sık karşımıza çıkar diye düşünüyorum.

Gelgelelim geride kalan 960 sayıda bunlardan ne kadar gördük, seriye ne denli etki ettiler sormak lazım. Yani evet, denizcilikte rotacılık çok kritik bir yere sahiptir, One Piece'de de çok önemli olduğu çokça vurgulandı, ama bir konsept olarak rotacılık ne kadar yere sahip seride? Örneğin bir uzmanlık alanı olarak rotacılığın çeşitli ayrıntılarını görmüş olsaydık veya atıyorum, One Piece'in basit de olsa çizilmiş bir haritası olsaydı da bir adadan diğerine giderken Nami'nin kağıt üzerinde çizdiği alternatif rotalar şema olarak gösterilseydi, Nami bunlar arasından seçim yaparken çeşitli parametreler ile kısıtları değerlendirip şu yolda deniz canavarlarından ötürü gemi hasar alabilir, şu yolda daha çok yakıt yakmamız gerekir, şu yol en güvenlisi ama oradan gidersek süremiz bir gün uzar ve bu olursa varış noktamızda biz müdahil olana kadar can kayıpları yaşanabilir gibi yorumlarla en ideal seçimi yapsaydı rotacılık seride önemli bir konsept olurdu. Aynısı aşçılık için de geçerli, Sanji'nin hazırladığı yemek çeşitliliğini görseydik, Luffy'ye şundan yedireyim de dayanıklılığı artsın, Zoro kekosunu şunla besleyeyim gün boyu kaldırdığı ağırlığın kaslarına hiçbir faydası olmasın heheh, Nami-swan'a bunu yedirirsem libidosu artar belki gibi şeyler diyor olsaydı aşçılık seride önemli bir konsept olurdu. Böylece bu uzmanlık alanlarının Nami ve Sanji tartışmasına etkisi de büyük olurdu.

Mevcut durumda ise böyle bir önemin olmadığını düşünüyorum ben, yani seride başka hiçbir şeyi değiştirmeyip en başından Sanji'nin tayfaki görevini rotacı, Nami'nin ise aşçı yapsak ben "okuma deneyimimizde" çok büyük bir değişim olacağını zannetmiyorum. Buna katılmayabilirsiniz elbette, rotacılık/aşçılık One Piece okuma deneyimimizde çok şey değiştirdi diyebilirsiniz, ben de keyifle okurum valla. Neyse, meselenin en özetini söyleyeyim. Nami pek çok korsan tayfasındaki rotacıya kıyasla işinde daha iyi, Sanji pek çok korsan tayfasındaki aşçıya kıyasla işinde daha iyi, bunları biliyoruz. Peki diğerlerinden farklı ne yapıyorlar da daha iyiler sorusunun cevabı biz okurlarda var mı? Yok.

Güç konusuna gelirsek, hangisinin diğerinden ne oranda daha güçlü olduğunun önemi yok, ama yaptıkları dövüşlerin elbette var. Karakterlerin yaptığı dövüşlerde rakibi ile kurduğu pozitif ve negatif bağlar, rakibine benzediği ve rakibinden farklı olduğu noktalar üzerinden Oda'nın bize anlattıkları, kaznmak veya istediğini elde etmek için ne gibi fedakarlıklar yaptığı, nelerden vazgeçtiği veya biz okura görsel olarak harika gelecek bir saldırıları vesaire elbette önemli. Yine üstteki paragraftakine benzer bir yer değiştirme örneği vereyim. Sanji ile Nami'nin güçlerinin aynı kaldğını düşünün, yani Sanji yine Nami'den daha güçlü. Ama bu kez en başından beri gördüğümüz Sanji'nin tüm dövüşlerini Nami yapıyor, Nami'nin dövüşlerini de Sanji. Nami'nin rakiplerinin gücü ve karakteristik özellikleri de Nami'ye paralellik kurulacak şekilde hazırlanmış durumda, ama işte bu kez 960 sayı boyunca Sanji'nin dövüşlerine ayrılmış sayfalar tümüyle Nami'nin dövüşlerine ait, diğer tarafta da aynı şekilde. Bu okuma deneyimizde bir şeyler değiştirir miydi? Bana göre bu sorunun cevabı kesinlikle evet. Bu seride çok şey dövüşler üzerinden anlatılıyor.

Benim okumama göre Usopp ve Robin'in Dressrosa'da tayfanın geri kalanından ayrı olarak yaşadıkları ufak hikaye arkı bu tartışmanın bağlamı için iyi bir örnek. Cücelerle beraber yaşadıkları bu macerada Usopp, Robin'e kıyasla çok daha baskın göründü bana. Burada Robin'in sakin mizacının aksine Usopp'un kendisini daha gürültülü bir şekilde ifade eden bir karakter olmasının da etkisi var tabii ki, ama bunun ötesinde başlangıçta her iki karakterin de kişisel bir meselesinin olmadığı bir olay örgüsünde anlatının ne kadar fazla Usopp üzerinden ilerlediğine şahit olduk, hikayenin ana kahramanı açıkça Usopp'tu. Usopp sırasıyla yalancı oldu, korkak oldu, kahraman oldu ve son olarak da tanrı oldu. Robin de aynı olayların içinde bulundu, ama ne kadar fazla şey yaşadı, Oda Robin üzerinden neler anlattı tartışılır. Bu soru "Nami mi, Sanji mi?" değil de "Usopp mu, Robin mi?" şeklinde sorulmuş olsaydı bu hikaye Usopp'un savını kuvvetlendirecek bir unsur olurdu. Nami ile Sanji'yi böyle bir ikili maceraya koysaydık ben birisi diğerinden daha baskın olurdu, anlatı onun üzerinden giderdi diyemiyorum. Bu pencereden baktığımızda daha fazla örnek vermek gerekirse Teach'in Jaya'da meşhur tiradını attığı sahne Nami'nin savını kuvvetlendirirken, Zou yolunda ve Zou'da Sanji'yi kararları alıyorken ve liderlik ederken görmemiz ve tayfanın bu kısmından "Sanjigiller" gibi ifadelerle bahsedilmesi Sanji'nin savını kuvvetlendiriyor.

Benim cevabım zaman atlaması öncesindeki sayılar için Nami, zaman atlaması sonrasındaki sayılar içinse Sanji olurdu muhtemelen ama genel bir değerlendirme yapınca karar vermekte zorlanıyorum. Bu tartışmayı da bu sebeple seviyorum zaten, de ulan bu saatte bu kadar uzun yazmasaydım iyiydi.
 
Ya şu Luffy fanı adam varya ismini unuttum Shanksın adalarına Luffynin bayrağını diken, herifler öyle hiç navigasyon olmadan takılıyo. Şöyle üç beş bildiğimiz tayfa batsaydıda Naminin kıymetini anlasaydık lakin şimdiki durumda gereksiz eleman gibi. Lakin Sanji öylemi Luffy den sonra en iyi şavaşcı ödülüde en yüksek :D bide yaptığı yemekler milleti güçlendiriyor daha ne olsun.
Aynen. Ben bi de Nami'yi gerçekten severim, keşke rotacılığı gerçekten önemli bir görev olarak sunabilseydi Oda ve Nami'yi sonradan arka planda bırakmasaydı. Bu hoşuma giden bir durum değil ama olan bu yani. Zaten dediğim gibi genel olarak kadın karakterler hep arka planda kalıyor seride, Nami bile buna istisna teşkil edemedi. Bakalım Big Mom'ın akıbeti ne olacak? Bi o kaldı.
Başlığı ben açmışım 6 yıl önce. Bugün üzerinde tekrar tartışılınca konunun bağlamı konusunda yine bazı kafa karışıklıkları dillendirilmiş. Başlığı açarken kafamdan geçenler ile bugünküler hala aynı olduğu için ve hala hoşuma giden, yorumları okumaktan keyif aldığım bir mesele olduğunu fark ettiğim için tartışılmasını niyetlediğim kapsamı biraz daha açıklayabilirim. Elbette herkes istediği yerden ele alabilir ve istediği yöne çekebilir, konunun tartışılırken başka etkenlerin de dikkate alınması gerektiğini düşünebilir ve argümanlarını bunlar üzerinden ilerletebilir. Yalnızca kafa karışıklığı devam ettiği için başlığın açılış amacını biraz daha açıklamaktan zarar gelmez diye düşünüyorum.

Öncelikle tayfa içindeki görevlerinin, yani Nami'nin rotacılığının, Sanji'nin ise aşçılığının, ne derece kritik oldukları bu tartışmanın ana ekseni olmamalı. Hangisinin bu yetenekleri tayfanın paçasını kaç kez kurtardı diye sayaç kurup kıyaslamak çok anlamlı değil. Hatta hangi karakter tayfayı kaç kere kurtardının hesabını yapmak genel olarak anlamlı değil, bu dokuz karakterden herhangi biri denklemden çıkmış olsa tayfanın geri kalanı bir noktada ölecekti, evet. Macera türündeki bir eserde de bundan daha normal bir şey olamaz herhalde.

Öte yandan rotacılık ve aşçılık gibi yeteneklerin serilerin duygusal ağırlığına katkısı olduğu noktalar elbette dikkate alınabilir. Örneğin Baratie'de insanları aç bırakmamak gibi ilkeler Zeff üzerinden çok güzel anlatılmıştı, bu seri boyunca sürekli bir tema olarak devam etseydi elbette bu tartışmaya da etkisi büyük olurdu. Yani WCI'da Luffy'nin Sanji yokken yolda zehirlenmesi, Sanji'nin çocukluğunda kaçıp annesini beslemeye gittiği gibi Luffy'yi beslemeye gitmesi, arc sonunda paralel bir anlatımla Zeff ve Sanji'nin insanlara yemek sunduğu sahne gibi örnekler elbette önemlidir, bir bağlam ve duygusal ağırlık var. Nami ve rotacılık için de spesifik örnekler bulunabilir, özellikle zaman atlaması öncesinde daha sık karşımıza çıkar diye düşünüyorum.

Gelgelelim geride kalan 960 sayıda bunlardan ne kadar gördük, seriye ne denli etki ettiler sormak lazım. Yani evet, denizcilikte rotacılık çok kritik bir yere sahiptir, One Piece'de de çok önemli olduğu çokça vurgulandı, ama bir konsept olarak rotacılık ne kadar yere sahip seride? Örneğin bir uzmanlık alanı olarak rotacılığın çeşitli ayrıntılarını görmüş olsaydık veya atıyorum, One Piece'in basit de olsa çizilmiş bir haritası olsaydı da bir adadan diğerine giderken Nami'nin kağıt üzerinde çizdiği alternatif rotalar şema olarak gösterilseydi, Nami bunlar arasından seçim yaparken çeşitli parametreler ile kısıtları değerlendirip şu yolda deniz canavarlarından ötürü gemi hasar alabilir, şu yolda daha çok yakıt yakmamız gerekir, şu yol en güvenlisi ama oradan gidersek süremiz bir gün uzar ve bu olursa varış noktamızda biz müdahil olana kadar can kayıpları yaşanabilir gibi yorumlarla en ideal seçimi yapsaydı rotacılık seride önemli bir konsept olurdu. Aynısı aşçılık için de geçerli, Sanji'nin hazırladığı yemek çeşitliliğini görseydik, Luffy'ye şundan yedireyim de dayanıklılığı artsın, Zoro kekosunu şunla besleyeyim gün boyu kaldırdığı ağırlığın kaslarına hiçbir faydası olmasın heheh, Nami-swan'a bunu yedirirsem libidosu artar belki gibi şeyler diyor olsaydı aşçılık seride önemli bir konsept olurdu. Böylece bu uzmanlık alanlarının Nami ve Sanji tartışmasına etkisi de büyük olurdu.

Mevcut durumda ise böyle bir önemin olmadığını düşünüyorum ben, yani seride başka hiçbir şeyi değiştirmeyip en başından Sanji'nin tayfaki görevini rotacı, Nami'nin ise aşçı yapsak ben "okuma deneyimimizde" çok büyük bir değişim olacağını zannetmiyorum. Buna katılmayabilirsiniz elbette, rotacılık/aşçılık One Piece okuma deneyimimizde çok şey değiştirdi diyebilirsiniz, ben de keyifle okurum valla. Neyse, meselenin en özetini söyleyeyim. Nami pek çok korsan tayfasındaki rotacıya kıyasla işinde daha iyi, Sanji pek çok korsan tayfasındaki aşçıya kıyasla işinde daha iyi, bunları biliyoruz. Peki diğerlerinden farklı ne yapıyorlar da daha iyiler sorusunun cevabı biz okurlarda var mı? Yok.

Güç konusuna gelirsek, hangisinin diğerinden ne oranda daha güçlü olduğunun önemi yok, ama yaptıkları dövüşlerin elbette var. Karakterlerin yaptığı dövüşlerde rakibi ile kurduğu pozitif ve negatif bağlar, rakibine benzediği ve rakibinden farklı olduğu noktalar üzerinden Oda'nın bize anlattıkları, kaznmak veya istediğini elde etmek için ne gibi fedakarlıklar yaptığı, nelerden vazgeçtiği veya biz okura görsel olarak harika gelecek bir saldırıları vesaire elbette önemli. Yine üstteki paragraftakine benzer bir yer değiştirme örneği vereyim. Sanji ile Nami'nin güçlerinin aynı kaldğını düşünün, yani Sanji yine Nami'den daha güçlü. Ama bu kez en başından beri gördüğümüz Sanji'nin tüm dövüşlerini Nami yapıyor, Nami'nin dövüşlerini de Sanji. Nami'nin rakiplerinin gücü ve karakteristik özellikleri de Nami'ye paralellik kurulacak şekilde hazırlanmış durumda, ama işte bu kez 960 sayı boyunca Sanji'nin dövüşlerine ayrılmış sayfalar tümüyle Nami'nin dövüşlerine ait, diğer tarafta da aynı şekilde. Bu okuma deneyimizde bir şeyler değiştirir miydi? Bana göre bu sorunun cevabı kesinlikle evet. Bu seride çok şey dövüşler üzerinden anlatılıyor.

Benim okumama göre Usopp ve Robin'in Dressrosa'da tayfanın geri kalanından ayrı olarak yaşadıkları ufak hikaye arkı bu tartışmanın bağlamı için iyi bir örnek. Cücelerle beraber yaşadıkları bu macerada Usopp, Robin'e kıyasla çok daha baskın göründü bana. Burada Robin'in sakin mizacının aksine Usopp'un kendisini daha gürültülü bir şekilde ifade eden bir karakter olmasının da etkisi var tabii ki, ama bunun ötesinde başlangıçta her iki karakterin de kişisel bir meselesinin olmadığı bir olay örgüsünde anlatının ne kadar fazla Usopp üzerinden ilerlediğine şahit olduk, hikayenin ana kahramanı açıkça Usopp'tu. Usopp sırasıyla yalancı oldu, korkak oldu, kahraman oldu ve son olarak da tanrı oldu. Robin de aynı olayların içinde bulundu, ama ne kadar fazla şey yaşadı, Oda Robin üzerinden neler anlattı tartışılır. Bu soru "Nami mi, Sanji mi?" değil de "Usopp mu, Robin mi?" şeklinde sorulmuş olsaydı bu hikaye Usopp'un savını kuvvetlendirecek bir unsur olurdu. Nami ile Sanji'yi böyle bir ikili maceraya koysaydık ben birisi diğerinden daha baskın olurdu, anlatı onun üzerinden giderdi diyemiyorum. Bu pencereden baktığımızda daha fazla örnek vermek gerekirse Teach'in Jaya'da meşhur tiradını attığı sahne Nami'nin savını kuvvetlendirirken, Zou yolunda ve Zou'da Sanji'yi kararları alıyorken ve liderlik ederken görmemiz ve tayfanın bu kısmından "Sanjigiller" gibi ifadelerle bahsedilmesi Sanji'nin savını kuvvetlendiriyor.

Benim cevabım zaman atlaması öncesindeki sayılar için Nami, zaman atlaması sonrasındaki sayılar içinse Sanji olurdu muhtemelen ama genel bir değerlendirme yapınca karar vermekte zorlanıyorum. Bu tartışmayı da bu sebeple seviyorum zaten, de ulan bu saatte bu kadar uzun yazmasaydım iyiydi.
Çok güzel özetlemişin, eline sağlık :)
 
Luffy-Zoro-Nami üçlü sac ayağı geri kalanlar iyi birer tamamlayıcı parça.Tayfanın temelini bu üçlü oluşturuyor bunu bir söyleşi de Oda da söylemişti galiba birkaç yıl önce okumuştum şimdi bulamadım.
 
Naminin tayfa içindeki ağırlığı çok daha fazla. Luffy - Zoro kavgasını ayırabilecek yegane kişi Nami. Tayfa da Luffyden sonra herkese laf geçirebilecek tek kişi de Nami. Korkaklığı tutmadığı zamanlarda her kararını uygulatabiliyor kadın.
 

Üye silindi 1004

Nami'nin tırnağı gelmez tırnağı. Sanji olmasa tayfa var olurdu, Nami olmasa East Blue'dan dışarı bile çıkamazlardı. Serinin %70'i Nami sayesinde yol aldı.
 
Nami'nin tırnağı gelmez tırnağı. Sanji olmasa tayfa var olurdu, Nami olmasa East Blue'dan dışarı bile çıkamazlardı. Serinin %70'i Nami sayesinde yol aldı.
East Blue serinin %70'i etmiyor yalnız. Ayrıca senin mantıkla gidelim, Sanji olmasa da Grand Line'dan sittin sene çıkamazlardı. Bir de seride bakıyoruz rotacısını bilmediğimiz bir sürü tayfa var Yeni Dünya'da bile istedikleri gibi takılıyor, Barto'lar falan. Rotacılık, doktorluk gibi gerçek hayatta çok önemli olmasını beklediğimiz şeyler maalesef seride pek o kadar da önemli değilmiş demek ki.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık