Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

En Sevdiğiniz Serinin, En Sevmediğiniz Yönü?

Naruto: Uchiha'dan başka klan yokmuş gibi davrandı adamlar.
One Piece: Sürekli bir şey atıyor öne çizer. Ama hiçbirinin içini doldurmuyor.
Shingeki no Kyojin: Gabi veledi bilgisayarın başında sinir hastası edecek beni. Karakterin varlığı bile sinirlerimi bozuyor.
My Hero Academia: Mirio deyim yeter. Animede daha gösterilmediği için spoiler vermek istemedim.
 
OP ile başlarsam;
-öncelikle dövüşleri o kadar boktan ve kalitesiz ki, 5 kavanoz piton balı reklamı ile sürekli araya giren tv kanalları bile bu kadar bölmüyor duyguyu ve aksiyonu. Öyleki detaylı bakıldığında içeriğinin boş, sadece sonucunun güzel bittiği Lucci dövüşü en iyi dövüş olarak yer alıyor bu animede. Bu çok büyük eksik bana göre. Denk karakter dövüşlerinde kucağa oturmayı pek seven Oda, plot armor veya yardım kullanmadan pek bir durum beceremiyor.

-Hazır girmişken saplayım, WCI ile artık kesinleşen, dünyaya gök taşı çarpsa gene de tayfaya bir halt olmayacağı... Bu sanırım en illet olduğum. Madem mantık, kurgu, karakter derinliği ve tasarımı konusunda bu kadar ciddisin, nedir bu alice harikalar diyarı atmosferi. Seriye ciddiyet katma ölçüsü kolsuz karakter çizmesi. Şans faktörü o kadar ôn plana çıktı ki, artık her hafta gelen o manga sayısının son sayfasındaki “tayfa umutsuz durumda”, “o aynadan korsanlar kralı çıksa buradan kurtulamaz” gibi saçma sapan yemlemeler Oda’nın götüne girsin lütfen.

-Karakter tasarımı ve derinliğine harcadığı zamanı, seri ilerledikçe karakter gelişimine temiz aktaramaması. Tezat karakter sözleri, kişiliğe ters davranışlar. Sadece kurgu ve puzzle lara o kadar yoğunlaşılmış ki karakter gelişimleri giderek inşaa edilirken malzemeden çalınmış gibi durmaya başlıyor. Bunun sebebi serinin uzunluğu. Ama büyük seri büyük sorumluluk diyelim.

Naruto;

-Bilmem kaç yüz bölüm Naruto’nun zorla Sasuke ile arkadaş olmak istemesi ve Sakura’nın Sasuke’nin kendisini istemesi. Kavak Yelleri’nin 3 ana karakterli çılgın ninja kıyafetleri giydirilmiş ergen versiyonu böyle güzel bir serinin alt yapı başlangıcı olmamalıydı.

-Madara’dan sonra dövüşerek eğlenen bir kötü karakterin ortaya konulamaması.

-Dünyadaki her zombi salgını, uzaylı istilası senaryosunun Amerika’dan yayılıp orada yenilmesi gibi her haltın Konoha’dan çıkması. Sanki Konoha ayrı diğer tüm gezegen ayrı dönüyor havası var.
 

Üye silindi 1004

OP

Sevdiğim yanları

-İşte flashbackler ve oradaki karakterler çok derin. Çok iyi.
-Meyve ve bir daha yüzememe konsepti çok yaratıcı. Özellikle tamamı okyanus olan bir gezegende.
-Başta karakter tasarımları ve dizaynları çok yaratıcıydı. Denizcilerin beyzbol şapkaları mesela.

Sevmediğim yanları
-Herif 20 bilmem kaç yıldır çiziyor. Fakat ne sanatı gelişti ne çizgisi... Rezalet. Attack on Titan'ın mangakası dünyanın en kötü çizeriydi o bile artık Oda'dan çok daha iyi çiziyor. Rezalet. Hiç mi kendini geliştirmiyorsun?
-Artık baştan savma yapıyor her şeyi. Bu baştan savmalık göze batıyor her geçen bölüm.
 
Gintama

Aslında beğenmediğim bi yönü yok gerçekten ama ilk 50 bölümde pek heyecanlı sahne olmayışı shounen tarzı seven gençleri çok sıkıyor ve bıraktırıyor. Bana göre asıl kaliteli bölümler 150 de başladı gerek heyecanı gerek komedisi ama yinede başlara da kötü diyemem.
Birde sonda fazla ciddi bölümlerle bitmiş olması beni üzdü.
Örneğin Bütün bir bölüm boyunca evde olmalarına rağmen izleten komedisi biraz daha devam etse çok güzel olurdu .
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık