Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Kütüphane] Killer

Bu Karakter Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • Severim

    Kullanılan: 155 76.7%
  • Sevmem

    Kullanılan: 47 23.3%

  • Kullanılan toplam oy
    202

Killer (Kirā), Güney Mavi kökenli bir korsandır ve Kid Korsanları'nın bir dövüşçüsüdür. En Kötü Nesil olarak anılan on iki korsandan biridir.

Killer, Kaido ile olan karşılaşmasından sonra onun eline düşmüş ve kendisine zorla bozulmuş GÜLÜCÜK meyvesi yedirilmiştir. Sonra da Kurozumi Orochi'nin emrine verilerek onun emirlerini dinleyen Kamazo takma adına sahip bir asker haline getirilmiştir. Ancak Toko'yu öldürme görevinde başarısız olunca, Orochi tarafından gözden çıkarılmış, daha sonra yeniden tayfası ile birleşerek Ninja-Korsan-Mink-Samuray İttifakı'nın üyelerinden biri olmuştur.

Görünümü

Killer, uzun boylu ve zayıf bir adamdı. Dizlerine kadar uzanan dalgalı, sarı saçları vardı. Tüm yüzünü kapatan açık mavi ve beyaz renkte çizgilere sahip, üzerinde bir sürü delik olan bir maske takar. Maskenin iki yanında da kulaklık benzeri şeyler vardır. Üzerine üst düğmeleri açık, beyaz benek desenleri olan siyah bir gömlek, altına da kot pantolon giyerdi. Ayrıca beline de kırmızı bir eşarp bağlardı.

İki elinde de içine tırpan takılabilen el korumalıkları vardır. Dövüşmediği zaman tırpanlarını sağ kalçasının üzerindeki kınında taşır.

Killer çocukken maske takmıyordu. Dalgalı saçları gözlerini kapatıyordu. Üzerinde beyaz renkte bir tişört, altında da koyu renkte bir pantolon vardı. Bu hali erişte yerken resmedilmiştir.

Zaman atlamasından sonra Killer'ın daha da kaslı olduğu ve boynunun kalınlaştığı görülmüştür. Yeni halinde çenesinde keçi sakalı vardır. Sol kolunda ise yanık izine benzeyen bir yara izi bulunur. Saçları eskisine oranla daha kısadır, beline kadar uzanır. Siyah gömleğinin yerine de, üzerinde kendi korsan bayrağının simgesi olan mavi bir tişört giyer.

Killer, Kamazo olduğu zamanlarda maskesini takmıyordu ve vücudunun büyük bölümü bandajlarla kaplıydı. Gözlerinin mavi renkte, keskin ve çekik oldukları görülmüştür. Saçlarını kafasının üzerinde toplardı. Üzerine üzerinde düzensiz sarı orak şeklinde desenler olan kırmızı menekşe renginde bir kimono giyer, belinin etrafına koyu mor bir obi bağlar ve sırtında üzerinde hedef desenleri olan bir pelerin taşırdı. Ateş Festivali sırasında maskesini tekrardan takmıştır.

Kişiliği

Killer da Kid Korsanları'nın diğer üyeleri gibi hem biraz kibirli, hem de sağduyulu biridir. Sağduyu konusunda kaptanından daha iyidir. Yine de tayfasının kalanı gibi şiddet yanlısıdır. Dövüşürken son derece sessizdir ve düşmanlarını yok etmeye odaklanır. Eustass Kid'e Öküz Çanı hakkında bilgi vermesinden anlaşılacağı üzere, tarihsel konularda ondan daha bilgilidir.

Zaman atlamasının ardından Killer'ın kişiliğinin ters yönde geliştiği görülmüştür. Yeni halinde kaptanından çok daha sakin biridir ve olayları konuşarak yatıştırmaya meyillidir. İttifak kurmak adına yapılan toplantıda Kid ve Scratchmen Apoo'nun dövüşmesini engellemiştir. Ayrıca adının aksine olaylara şiddetle yaklaşmak yerine, mantıklı çözümle üretmeyi yeğler.

Killer tayfasına çok önem verir. Kesin şartlar bilinmemekle birlikte, ona bir GÜLÜCÜK meyvesi yiyip Orochi için çalışarak tayfasını kurtarabileceğine dair bir teklif yapılmış ve o da bunu kabul etmiştir. Fakat yediği GÜLÜCÜK meyvesi bozuk çıkınca olumsuz duygularını ifade etme yeteneğini kaybetmiştir. Mevcut şartlarda sadece gülümseyebilir ve gülebilir.

Killer, Kamazo'ya dönüştürüldükten sonra, öldürmekten zevk alan, aşırı derecede şiddet yanlısı bir adam haline gelmiştir. Öldürmesi emredilmediği biriyle karşılaşırsa, onlara yolundan çekilme şansı veriyor, ancak kendisiyle hedefi arasında duran herkesi öldürüyordu. Yeteneklerine çok güveniyordu, rakipleriyle sürekli alay ediyor ve onların yenileceklerinden emindi. Ayrıca Orochi'ye büyük saygı duyuyordu ve eğer biri onun hakkında kötü konuşursa çıldırıyordu.

Onigashima Baskını esnasında Killer'ın eski kişiliğe tekrardan kavuştuğu görülmüştür, ancak halen bozulmuş GÜLÜCÜK meyvesinin yarattığı sorunlara sahiptir.

Birçok One Piece karakterinde olduğu gibi, Killer'ın da kendine has bir gülme tarzı vardır: "Faffaffaffa!" Kid'in söylediğine göre Killer, gülmekten kendini alıkoyamadığı zamandan beridir kendi gülüşünden nefret etmektedir. Dahası onun gülüşüne gülen insanlardan da nefret eder ve bunu yapanları öldürmeye isteklidir.

Yetenek ve Güçleri

Genel Bakış
Killer güçlü bir korsan ve dövüşçücür. Yetenekleri sayesinde başına 200.000.000 beri değerinde ödül konulmuştur. Bu miktar, Büyük Hat'ta bile bir çaylak için çok etkileyici kabul edilir. Killer gücüne çok güvenir. Roranora Zoro'yu yenebileceğini iddia etmiştir ve kendisi ile aynı nesilden bir başka korsan olan Basil Hawkins'i yenmiştir. Güçlü bir iradesi vardır. Tıpkı kaptanı gibi Silvers Rayleigh'nin haki patlamasına dayanabilmiştir.

Fiziksel Yetenekleri
Killer'ın dövüş tarzı esas olarak, rakipleri ona vurmadan veya onun saldırılarından kaçmadan önce onları alt etmek için kullandığı muazzam hızına ve çevikliğine dayanıyor gibi görünmektedir. Bu nedenle Killer'ın dövüş tarzı akrobatik hareketlere dayanır. Fark edilmeden veya tespit edilmeden önce hedeflerini kesmeye çalışır.

Killer muazzam bir fiziksel güce sahiptir. Sabaody Takımadaları'nda Urouge ile ve Wano Ülkesi'nde Zoro ile kafa kafaya savaşabilmiştir. Zoro dövüşleri esnasında Killer'ın oldukça güçlü biri olduğunu belirtmiştir. Onigashima'da, Zoro ile birlikte Kaido'yu kesemese bile kısa süreliğine de olsa sersemletebilmiştir. Hawkins'i çok az hasarla veya hiç hasar almadan yenmeyi başarmıştır.

Killer'ın dayanıklılığı da iyidir. Zeus'tan gelen bir yıldırım saldırısından ağır hasar almadan çıkabilmiştir. Hawkins tarafından dövüldükten sonra savaşmaya devam edebilmiştir.

GÜLÜCÜK meyvesi yedikten sonra yüzme yeteneğini kaybetmiştir.

Haki
Killer, Silahlanma Hakisi ve Gözlem Hakisi kullanabilir.

Silahları
Killer, silah olarak "Cezalandırıcılar" adını verdiği tırpan benzeri bıçaklarla donatılmış bir çift eldiven kullanır. Bıçaklar, testere gibi dönebilir veya sadece el tırpanı olarak kullanılabilir. Cezalandırıcılar aynı zamanda diğer silahları engellemek için de kullanılabilir. Ayrıca Killer'ın düşmanın açık vermesine ve tekme yemeye müsait olmasına da neden olur. Cezalandırıcılar yeterli hızda döndürülürse, hedefine içeriden hasar vermek için güçlü ses dalgaları üretebilir. Killer, Cezalandırıcılar ile birlikte şimdiye kadarki dövüşlerinde sergilediği çeviklik ve öldürmekten çekinmemesi nedeniyle zorlu bir düşmandır. Killer ayrıca Cezalandırıcılar ile Kaido'ya bile zarar verebilmiştir, ki bu çok az kişinin başarabildiği bir şeydir.

Killer, Kamazo olduğu zamanlarda silah olarak bir çift düz tırpan kullanıyordu, ancak Zoro tarafından yenildikten sonra tırpanlarını kaybetmiştir.

Ek Bilgiler

- Killer'ın maskesi, ünlü bir Fransız müzik grubu olan Daft Punk'ın üyelerinden Guy-Manuel de Homem-Christo'nun maskesine benzer. Japonya'da Daft Punk için Interstella 5555: The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem isimli bir anime yapılmıştır.
- Killer ve Zoro arasında bazı benzerlikler vardır; iki karakter de öldürmekten ve şiddete başvurmaktan çekinmez. En Kötü Nesil içerisinde kaptan unvanına olmayan sadece bu ikili vardır. İkisi de kesici aletler kullanarak savaşır. En Kötü Nesil içerisinde sadece bu ikisinin bir Şeytan Meyvesi gücü yoktur (Killer, bozulmuş GÜLÜCÜK meyvesi nedeniyle standart Şeytan Meyvesi zayıflığına sahiptir.
- Killer, 5. One Piece Popüler Karakterler anketinde 61. sıradadır.
- Killer'ın Wano'da kullandığı isim olan Kamazo'daki "kama" kelimesi Japoncada "tırpan" ya da "orak anlamına gelir.
- Killer ve Kid'in maruz kaldığı su işkencesi, tsuruşi veya "ters asma" olarak bilinen eski bir Japon işkence ve infaz yönteminin bir versiyonudur.
- Killer'ın gülüşü muhtemelen Talking Heads'in Psycho Killer şarkısına bir göndermedir. Şarkı'nın adında "Killer" ismi geçer ve şarkının nakaratı tam olarak Killer'ın gülüşüne benzer.

SBS Tabanlı Ek Bilgiler

- Killer, maskesini çıkarmadan yemek yer ve genelde maskesinin deliklerinden geçebilen çubuk şeklindeki yiyecekleri yemeyi tercih eder. Her gün aksatmadan makarna yer ve favori makarnası Aglio e Olio'dur. Bir şeyler içeceği zaman ise pipet kullanır.
- Killer'ın en sevdiği yiyecek peperoncino, en sevmediği yiyecek ise körili udondur.
- Killer gerçekte yaşasaydı İskoç olurdu.
- Killer'ın doğum günü olan 2 Şubat onun lakabına bir atıftır. 2-2 bu-ji'den şeklinde türetilebilir, Killer'ın lakabının Japoncası Satsuriku Bujin'dir.
- Oda, Killer'a isim düşünmek için üşendiği için ona bu adı vermiştir. Yani Killer isminin özel bir anlamı yoktur. Killer, En Kötü Nesil içerisinde adı gerçek hayatta yaşamış birinden esinlenilmemiş tek kişidir.
- Killer korsan olmasaydı, makarnacı olurdu.
- Killer davul çalmaktan ve yemek yapmaktan hoşlanır.
- Killer bir çiçek olsaydı kardelen olurdu.
- Killer'a en çok benzeyen hayvan gelinciktir. Bu, Japon mitolojisinde yer alan tırpan gibi pençelere sahip Kamaitaçi isimli gelinciğe benzeyen bir yokaiye yapılmış bir atıftır.
- Killer'ın yediği GÜLÜCÜK meyvesi kusurlu olmasaydı, uzuvları vücudunun farklı yerlerinde çıkan bir file dönüşecekti.

Künye

Adı: Killer
Okunuşu: Kirā
İngilizce Adı: Killer
İlk Göründüğü Bölüm: Manga 498, Anime 392
Bağlantıları: Kid Korsanları, Kurozumi Orochi (Eski)
Unvanları: Korsan, Dövüşçü, Suikastçı (Eski)
Doğum Yeri: Güney Mavi
Takma Adı: Katil Kamazo (Jap. Hitokiri Kamazo, İng. Kamazo the Manslayer)
Lakabı: Katliam Askeri (Jap. Satsuriku Bujin, İng. Massacre Soldier)
Yaşı: 27
Durumu: Canlı
Doğum Günü: 2 Şubat
Boyu: 195 cm
Kan Grubu: X
Ödülü: 200.000.000 Beri

Hak Sahibi

Kaynak: http://onepiece.wikia.com/wiki/Killer
Çeviren: Smoker
Yayınlayan: korsanfan.com
 
Son düzenleme:
Killer, Silvers Rayleigh'in Haki'sine dayanabilen adamlardan biridir.
Bu konu hakkında sadece görevlileri bayıltı diye biliyorum. Bir açıklama varmı Smoker bununla ilgili yoksa bunu yazan adamın görüşümü. Çünki ordaki Korsanların hepsinin haki ye dayanabileceğini düşünmüyorum bizim tayfadaki birkaç kişi dahil...
 
Bu konu hakkında sadece görevlileri bayıltı diye biliyorum. Bir açıklama varmı Smoker bununla ilgili yoksa bunu yazan adamın görüşümü. Çünki ordaki Korsanların hepsinin haki ye dayanabileceğini düşünmüyorum bizim tayfadaki birkaç kişi dahil...
Like his captain, he was able to resist Silvers Rayleigh's burst of Haki.
Rayleigh ortaya saldı Haki'yi. Ayakta kalanlar dayandı yani.
 
NeroviN Rayleig kendisi dedi,Vay Buna dayanabildiniz diye.
Yani bizimkileri ve digerlerini bayıltmama gibi bir niyeti yoktu alayına caktı hakiyi.
 
"Deminki durumla başabildiğinize göre,kolay adamlar değilsiniz" diyor Kid ve Law ın tayfasına merak ettim baktım:)

cevap için sağol Smoker...
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık