Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Teori] Elbaf, Antik Silah ve Daha Fazlası

Hepinize merhaba arkadaşlar. Gene işsizliğimin zirvede olduğu şu saatlerde 2-3 şey şey edip sallayayım dedim belki tutar xd Umarım okurken zevk-ü sefa olursunuz.

Önce konu başlığıyla ilgili bilgi veren görselleri şöyle bırakıp teorinin temeli olan iskandinav mitolojisine girelim.


Aradan 5-10 belki de 15 yıl geçtikten sonra ilk kez Elbaf ve devler hakkında sağlam bilgiler alıyoruz. Elbaf'ın Prens devi Loki vakti zamanında Lola'ya aşık olmuş lakin koca manyağı Lola kendisiyle evlenmek istememiş ve kaçmış.

Elbaf için "dünyanın en güçlü ülkesi" ve ordusu içinde "şanlı" demekten geri kalmamış Oda efendi. Ülke öyle güçlü, ordu öyle şanlı ki bu evliliğin getireceği güç ile Big Mom Shanks'ı, Kaido'yu ve hatta Beyazsakal'ı ortadan kaldırabilir Korsanlar Kralı olabilirmiş.

Öncelikle temelden başlayıp öyle ilerleyelim. Yani gördüğümüz ilk devlerden ve devler hakkında verilen bilgilerden... Dorry ve Brogy, Jaguar D. Saul vs. vs.

Jaguar D. Saul


Saul: Ben Elbaftaki barbar devlere benzemem. Bütün devleri aynı zannetmeleri canımı sıkıyor. Aramızda nazik devlerde var. Ben Saul, Jaguar D. Saul. D? Ah o mu? Bende manasını bilmiyorum ama bizim bütün ailede var.

Şimdi Saul'un söylediklerinden yola çıkarak bir şeyler üretmeye, tahmin etmeye çalışalım zira elimizdeki en somut delil onun bize verdiği bilgiler.

Elbaftaki barbar devlere benzemem: Serinin başlarından itibaren elbaf savaşçılarına büyük hayranlık duyan onlar kadar cesaretli olacağını söyleyen Usopp için Elbaf arcı büyük bir hayal kırıklığı olabilir. Bunun nedeni koca meraklısı olan Lola'nın bile evlenmek istemeyeceği kadar barbar olan Elbaf devlerinin prensi Loki'nin iskandinav mitolojisinde kötülük ve kurnazlık tanrısı olmasının yanında Saul'un vermiş olduğu bilgilerde ihtimalleri arttırıyor.

Yani şuan elimizde olan güçlü olasılıklar:

1- Elbaf Wano gibi kurtarılmayı bekleyen, barbar bir yönetim tarafından yönetilen Usopp'u hayal kırıklığına uğratacak, Lola'yı kaçırtacak kadar kötü olacak.

2- Jaguar D. Saul'un ailesinin hepsinde D. varmış. Özellikle ileride dev ülkelerine girdiğimizde Jaguar D. ailesi'nin tayfa ile karşılaşması, klasik arca geçmiş bağlantılar sayesinde önde başlayan tayfa için bir + olmasının yanı sıra Robin içinde bir değişiklik olacağı görüşündeyim.

Dorry ve Broggy



100 yıldır savaşan eski dev korsanlarının kaptanları Dorry ve Brogy! O kadar uzun süredir dövüşüyorlar ki savaşma nedenlerini unutmuşlar.

Savaşın bu kadar uzun sürmesinde ülke geleneklerinin de payı büyük. Çeviri eski olduğundan pek güvenilir olmayabilir lakin Dorry'nin dediğine göre ülkede bir kural var. Örneğin bir kavga olduğunda haklı ve haksız belli değilse ülkenin tanrısına sorulurmuş. Tanrı her zaman haklı olduğundan doğru kişinin canını alırmış.

Anladığım kadarıyla ya da teorik olarak özetlemek gerekirse, Dorry ve Brogy 100 sene önce Elbaf tanrısı tarafından savaşmak üzere gönderildi. Ve yüksek ihtimal tanrı dedikleri kişi ülkenin kralı. Neden böyle düşündüğümü ise biraz toparladıktan sonra söyleyeceğim.

Saul'un ölüşü ile Dorry ve Brogy'nin savaştığı süreyi göz önünde bulundurursak bazı ihtimaller ortaya çıkıyor.

22 yıl önce Saul öldü. Dorry ve Brogy ise 100 yıldır savaşıyor. Saul'un dediğine göre Elbaf devleri "barbar" Lakin Dorry ve Brogy'den gördüklerimiz ile Saul'un söyledikleri çelişiyor. Bu durumda Dorry ve Brogy 100 yıl önce Elbaftan ayrıldıktan sonra ülkenin bozulmaya başladığını söyleyebiliriz. Buraya virgül çekip konuya Big Mom'un çocukluğuyla devam edelim.

Big Mom ve Elbaf


Carmel anne 43 yaşında iken Dorry ve Brogy hala dövüşüyor. Carmel anne 80 yaşında iken 5 yaşındaki Linlin ile karşılaşıyor. Yani Dorry ve Brogy Linlin 5 yaşında iken 37+ yıl savaşmış oluyorlar. Linlin şuan 68 yaşında. 5 yıl çık 63 + 37, toplam 100. Oda denen şerefsiz o kadar ince eleyip sıkı dokuyor ki aradan 10-20 yıl geçmesine rağmen işlediği eski karakterlerde mantık hatası çıkmasın diye bu kadar detaya giriyor. Neyse bu gereksiz bilgiyi verdiğime göre konuya başka yerden devam edelim.

37 yıl sonra Carmel anne 80 yaşında iken 5 yaşındaki Linlin ile karşılaşıyor. Linlin 5 yaşında iken Loki doğuyor.

Şuan Linlin 68 yaşında olduğundan Loki'nin 63 yaşında olduğunu düşünebiliriz. Yani Prens Loki Hajrudin'den bile küçük :3


Yule (Noel) Kutlamaları



"Güneşe olan minnettarlığınızı gösterin. Kış gün dönümü festivalinde güneşin ölümü ve yeniden doğuşu kutlanır."

Bunlar Carmel annenin sözleri. Oda, burada Vikinglerin Yule Kutlamalarını işlemiş diyebiliriz.

"Eski Norveç dilinde “Jol” olarak yazılan Yule, kış gündönümü ve onu takip eden kan akıtma töreni arasındaki döneme, yaklaşık 12 Ocak civarındaki zamana verilen addı. Neden Yule kutladıkları belirsizdir; ancak ölüleri onurlandırmak, ertesi sene şanslı olmak, günler uzadığı için Güneşi ve ışığı kutlamak veya dünyayı karanlıktan koruyan tanrı olan Thor’u onurlandırmak için olabilir.

Ritüellerin nasıl işlediği de tam olarak belirli değil, ancak metinler bundan “Jol içmek” bahseder. Bu nedenle, muhtemelen alkol içmek kutlamanın büyük bir bölümünü oluştururdu. Aynı zamanda üç gün ve üç gece süren, oyunlar ve şarkılarla geçen bir ziyafet de yapılırdı.

Vikingler geniş bir güneş çark (ortasında haç olan dairesel bir sembol) yapar, bunu ateşe verir ve bir tepeden geri dönmesi üzerine Güneşe doğru yollanırdı. Meşeden büyük Yule parçaları yapar; bunları porsuk ağacı, çoban püskülü ve eski Germen oymaları ile süslerlerdi. Bu onların tanrılardan koruma isteme yoluydu ve bir sonraki Yule’a kadar aileyi korumak ve yılın ilk ateşini takmak için küçük bir parçasını saklarlardı."

Bu temada dikkat çeken ve uyuşan en önemli kısımlar güneşin ölüşü ve tekrar dirilişi/güneşi ve ışığı kutlamak. Bkz:

Gelelim Elbaf tanrısına... ya da tanrılarına.

Loki'den başlayıp diğer tanrılarla devam ederek konuyu antik silaha bağlama gibi bir niyetim var umarım sıvamam .d

Öncelikle Loki kim? nasıl birisi? One Piece için bir tahminde bulunalım. Saul'un tabiriyle Elbaf devleri barbar +1. Lola'nın evlenmek istemediği bir erkek adayı +2, efsanevi dev Jorl'u öldürüp tüm devlerin nefretini kazanan Linlin ile evlilik bağı kurabilecek kadar şerefsiz +3

Velhasıl kelam One Piece'de işlenecek Prens Loki kötü ve şerefsiz bir karakter olacak zira esinlenildiği mitolojik karakterde bu tarife uyuyor. Esinlenildiği mitolojik karakteri tanıyalım birazda...

Loki Laufeyjarson veya Loki İskandinav mitolojisinde kötülük tanrısıdır. Kimi tasvirlerde boynuzludur. Bir dev olan Laufey ve Farbauti’nin oğludur. Savaş sonrası henüz bir bebekken ortada kalmıştır. Odin onu orada bırakmaması gerektiğini düşünüp yanına alıp Asgard’da Thor ile birlikte kardeş olarak büyütmüştür. Kendisine büyük bir sadakat ile bağlı olan Sigyn ile evliliğinden Nari adında bir evladı varken, dişi dev Angrboda (uğursuz bir addır ve “Kader Habercisi” anlamına gelir) ile yaşadığı bir kaçamağın meyveleri olan ve kötü niyetli, uğursuz oldukları bilinen üç çocuğu daha vardır: Kurt Fenrir, Dünya Yılan Jörmungandr ve yer altı diyarının yöneticisi olan doğaüstü yaratık Hel.

Loki, atılgan, hazırcevap, kurnaz ve Thor’u bir yandan kollayan, diğer bir yandan onunla dalga geçen bir şahsiyet olarak karşımıza çıkmaktadır. Üvey kardeşinin popülerliği ve üstünlüğünü düşünürsek ikili oynaması doğal geliyor. Verdiği kararların çoğu akıllıca olmayan, hilebaz birisi olarak betimlenir. Loki, aynı zamanda dünyanın sonunu getirecek olan savaşta, tanrılara karşı çarpışacak ordunun komutanlarından birisi olacaktır. Ayrıca Heimdall’ın da baş düşmanıdır.

Loki yakışıklıdır, göze hoş görünür fakat yaradılış itibarıyla günahkar ve kötü huyludur. Diğer tanrıların hepsini suya götürüp susuz getirebilecek kadar kurnazdır. Her konuda fesat düşünür. Aesir’in başını sıklıkla belaya sokar ve yine kurnaz tasarıları sayesinde onları bu belalardan kurtarır. Loki doğal olarak Hıristiyan mitlerindeki şeytan ile belli bir takım benzerlikler sergilemektedir.

Elimizde olan tüm bilgiler Loki'nin kötü bir karakter olarak karşımıza çıkacağını gösteriyor. Peki Loki doğmadan 40 yıl önce dövüşmeye başlayan Dorry ve Brogy'nin bahsettiği tanrı kimdi? Kuralları koyan ve her şeyin en doğrusunu bilen?


Önceki gün kalede doğan Prens Loki için! Rold için! Gold için! Balg için!

Yüksek ihtimal Rold, Gold ve Balg ismiyle karşımıza çıkacak karakter. Şöyle iskandinav mitolojisindeki tanrılara tekrar göz atayım dedim de en yakın isim: Aydınlık, barış, yeniden doğum ve adalet tanrısı olan Balder gibi.

Elbaf arcta Thor'unda işleneceği kanaatindeyim. Thorsuz Loki olmaz çünkü .d

Peki Loki'nin olduğu, Thor'un olduğu hikayede Odin nerede? Hah işte antik silah burada patlıyor. Bildiğimiz üzere antik silahlara tanrı isimleri verilmiş. Poseidon, Pluton, Uranüs gibi gibi.

Ben Oda'nın yıllar yıllar önce bunu kelime oyunu yaparak gözümüze soka soka gösterdiğini düşünüyorum. Şimdi Poseidon'u biliyoruz, Shirahoshi.



Peki diğer antik silahlar kimler olabilir?

Antik silah Odin namı diğer Pluton diğer ismiyle Nefertari Vivi.


Hepinizin bildiği üzere Crocodile bir plan yapmıştı. Nico Robin ile anlaşan Crocodile, Alabasta'nın eski mezarlıklarında yatan ponegliften haberdardı. Bu poneglif Pluton hakkında bazı bilgiler içeriyordu.


Peki Alabasta krallığında yatan Pluton neydi? kimdi? Akıllara im-sama'nın resimlerine doya doya baktığı Vivi'den başkası gelmiyor.

Anladığımız kadarıyla antik silahların isimleri tanrı isimleri. Poseidon, Pluton, Uranüs.

Poseidon'u gördük, Shirahoshi. Peki Vivi'nin ismi? Odin.

En önemlisi olan Odin’in adı óðr (odr) kökünden gelir ve anlamı hiddettir. Odin’in adı Cermen mitolojisinde Woten, Anglo-Sakson mitolojisinde Woden olarak geçer. Kutsal günü olan Çarşambaya onun adı verilmiştir (Woden’in Günü – Woden’s Day). İngilizce’de günümüze kadar Wednesday olarak gelmiştir.

Wednesday... Bir yerden tanıdık geliyor değil mi? bkz:

Oda bize buradan selam çakmış resmen .d

Antik silah mevzusunu burada kapatıp bülteni 9 dağ, 8 deniz, 7 deniz ve bir de ağaç ile kapatacağım.

Saul'un olduğu eski bölümleri ve Usopp'un konuşmalarını incelerken bir şey dikkatimi çekti.

"Ben Ussop, 7 denizin büyük savaşçısı"

Bundan belki de 10-15 yıl sonra benzer kelimeleri Zoro kullanırken gördük.

"9 dağ, 8 deniz boyunca"

Nedir bu dağ nedir bu deniz? Sadece deyimden ibaret mi? Sanmıyorum. Elimde bunlarla ilgili güçlü bir delil olmamasına rağmen böyle düşünüyorum.

Yggdrasil



İskandinav mitolojisi Yggdrasil’den hayat ağacı olarak bahseder. Nors mitolojisinde kader ağacı olarak da geçen Yggdrasil, Odin ve kardeşlerinin Ymir’in bedeniyle yarattıkları dokuz diyardan oluşan evreni yeraltının en dibine kadar ulaşan kökleriyle ayakta tutar.

Yggdrasil’in dalları tüm diyarları sararak göklerin üzerine kadar uzanır. Yggdrassil ağacının üç kökü vardır. Köklerden biri cehenneme, biri devler ülkesine, biri de insanların dünyasına uzanır. Tüm dünyanın mutluluğu Yggdrasill’e bağlıdır.

9 evren olması ile 9 dağ manisinin arasında bir bağlantı var mı? bilmiyorum. Lakin iskandinav mitolojisindeki olayların geçtiği mekanların temeli olan Yggdrasil ağacı kesinlikle işlenecek. Nasıl ki temsili Japonya olan Wano'nun Japonya gibi birbirinden bağımsız adalardan oluştuğuna şahit olduysak devler ülkesinin de 9 farklı adadan oluşacağını ve ülkeye girmek için üç farklı yol olabileceğini görebiliriz.

Ya da 9 farklı diyar:

1- Wano
2- Elbaf
3- Alabasta
4- Ohara
5- Fishman İsland
6- Zou
7- Skypiea
8- ??
9- ??

olabilir.

Yani vakti zamanında şuan ayrı ayrı ülke olan ve farklı konumlarda olan 9 ülkenin bir bütün olma olasılığı da var.

5000 yıllık kütüphane ağacı olan Ohara, bu ülke hakkında bilgi veren ponegliflere ev sahipliği yapan ve toplum tarafından dışlanan Zou ve balık adam adası, Skypiea'da Viper'in kullandığı deniz taşının Wano'da işlenmesi gibi gibi.

Konuyu asgarddan tut jotunheim'e oradan tut Shanks'a kadar bağlayıp dev türlerine falan geçecektim lakin çok uyku bastırdığından burada bitirip gerisini sizlerin hayal gücüne bırakmak istiyorum.



Umarım hayallerimin ürünü olan bu saçma sapan konudan zevk alırsınız .d Hadi hepinize günaydın. :byee:
 
Günaydın. emeğine sağlık. Odin->Woden->Wednesday detayı çok hoş olmuş. Yggdrasil de muhtemelen işlenecektir.
 
Son düzenleme:
Okuması zevkli. Güzel olmuş yazı. Eline sağlık

Vivi olayını baya beğendim. Antik silah mevzusu baya bir muamma şu an.

Elbaf için Shanksin himayesinde ülke deniyordu sanırım bazı teorilerde.
Elbaf için efsane denen 2 adamı Galdino'ya (3) maymun etmeleri hiç hoş olmamıştı. Elbaf için en güçlü deniyordu. Bunu gösterirler o arcta.


Elbaf arc Wano gibi kurtarilmayi bekleyen ülke olursa olay Attack on Titan animesine dönecek gibi.
 
Okuması zevkliydi beğendim. Eğer Vivi Plüton ise, IM'in elindeki fotoğraflardan yola çıkarsak Teach de Uranüs mü oluyor acaba diye düşündüm. Ama sonradan iki potansiyelli D. olarak orada fotoğraflarının olduğuna kanaat getirdim. Ben yüksek ihtimal Uranüs'ün Momo olacağını düşünüyorum.
 
Anladığım kadarıyla ya da teorik olarak özetlemek gerekirse, Dorry ve Brogy 100 sene önce Elbaf tanrısı tarafından savaşmak üzere gönderildi.
Onların savaşı, kimin avı daha büyüktü tartışması yüzünden başladı diye biliyorum. Onun dışında vivi-odin olayı çıksa güzel olurdu.
 
Güzel bir yazı olmuş ellerine sağlık :good:

Sayısal analizin güzel olmuş. Odin'in yaşını çıkarman ve Dorry-Broggy-100 yıl olayı..

Usopp'un hayal kırıklığına uğraması muhtemel dediğin gibi. Belki de cesareti ve şanıyla ön plana çıkan Elbaf'aa, unuttuğu değerleri hatırlatan kişi bir korkak olur ve devler Usopp'tan etkilenir.

Odin->Woden->Wednesday detayı iyiydi gerçekten. Konu içinde başka teori kıvılcımları daha çakıyor aslında ama üzerine gitsem mi bilemedim.

Croco'nun antik silahı doğru yerde arıyor oluşu...

Elbaf'ta bir antik silah daha oluşu da isabetli bir atış olmuş. En güçlü ulus kavramı buradan geliyor sanırım.

Oda'nın antik zoan meyvelerini Wano ve Elbaf olmak üzere ikiye böldüğünü düşünüyorum. Çünkü devlerin fiziksel gücü yüksek yaratıklar olarak ve boyutları göz önüne alınarak kendilerine en uygun meyve türünün antik zoan meyveleri olduğunu düşünüyorum. Özellikle bir Godzilla esintisi bekliyorum.
Zaten hali hazırda Wano ve Elbaf'ın çeşitli bağlantıları var.
  • Bigmom'un devlerle ve Elbaf'ta olan münasebeti, Kaido'nun samuraylar ve Wano'ya olan münasebeti.
  • Bigmom-Kaido ilişkisi.
  • Oden, Udon, Odin gibi kelime benzerlikleri.
  • İki ulusun da çok güçlü olması, onur ve şeref kavramları üzerinde birleşip bu yönleriyle ön plana çıkmaları gibi..
Yggdrasil'in 9 farklı ülke olma düşüncesinde güzel bağlantılar var. Ohara ağacı ve Wiper'ın kairoseki bağlantısı gibi. Bu konunun @Chaos Bringer'ın Wano'da 8 Minare konusuyla ortak bağlantıları çıkar ve iki konu masaya yatırılırsa efsane şeyler çıkabilir. Kayıp yüzyıl, antik krallık ve bu krallığın mensubu ülkeler, Antik silahlar ve kendine dünya hükumeti diyen güçle neler yaşandığı gibi konularda çoğu şey çözülebilir :good:

Shanks'ın Elbaf'ta işlenmesi %99 ihtimal... Bu arcta da büyük şeyler olacak.

Tekrar eline sağlık.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık