Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Kütüphane] Caribou

Bu Karakter Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • Severim.

    Kullanılan: 26 25.2%
  • Sevmem.

    Kullanılan: 77 74.8%

  • Kullanılan toplam oy
    103

Caribou
(Karibū), Hasır Şapka Korsanları'nın yeniden birleştiği sıralarda Sabaody Takımadaları'nda olan kötü şöhretli bir korsandır. Dengesiz, sadistik ve aşırı şiddet yanlısı olduğu için 210.000.000 Belly ödül konulmuştur. Bu ödül onu, yeni jenerasyon korsanları arasında 100.000.000 Belly'den fazla ödüle sahip olan korsanlar arasına sokmuştur.

Caribou'nun Coribou adında, tıpkı kendisi gibi kötü şöhretli olan bir kardeşi vardır. İki kardeş de kazandıkları bu kötü şöhreti yaptıkları Denizci katliamlarına borçludur. İkisinin de ödülü 70.000.000 Belly'den fazla olduğu için, Sahte Hasır Şapka Korsanları'na katılmışlardır.

Caribou, gerçek Hasır Şapka Korsanları'nı ortadan kaldırabilmek için onların gemisine sızmış ve onlarla birlikte Balıkadam Adası'na gitmiştir. Yolda fark edildikten sonra, kendisi bir fıçıya kapatılmıştır. Balıkadam Adası'nda fıçıdan çıkmayı başaran Caribou, birkaç denizkızını içine alarak alıkoymuştur. Daha sonra adanın prensesi olan Shirahoshi'yi kaçırmaya çalışmıştır. Hasır Şapka Korsanları adadan ayrıldıktan sonra Caribou, Jinbe tarafından yakalanmış ve şu an Smoker'ın emrinde olan G-5 Denizci Üssü'ne teslim edilmiştir. Üsse saldıran Caribou Korsanları onu kurtarmış, ancak Caribou adamlarını satarak olay yerinden kaçmıştır. Kaçtıktan sonra Kaido'nun adalarından birine ulaşmış, burada yer alan Kaido'nun adamlarından Scotch'u yenmiştir. Adadaki isyancıların lideri olan Gaburu'ya benzediği için isyancıların başına geçmiştir. Lakin daha sonra Kaido'nun emrinde olan X Drake adaya gelmiş, Caribou'yu yenerek yanında götürmüştür.

Görünümü

Caribou, oldukça koyu tenli ve uzun boylu bir adamdır. Omuzlarından sırtına dökülen ve ıslak bir görünüme sahip olan siyah renkte saçları vardır. Sadece çenesinde olan sakalı, ağzına doğru spiral bir şekil alır. İçi dairelerde dolu ilginç gözleri vardır. Sinsi bakan gözleri, sivri kulakları ve sürekli dışarıda olan uzun dili ile ürkütücü bir yüze sahiptir.

Sırtında kürkten yapılmış gibi görünen bir kaptan paltosu vardır. Bu paltonun dışı koyu renktedir, içinde ise leopar desenlerini andıran motifler bulunur. Ayakkabıları ve pantolonu koyu renktedir. Kolları normalden çok daha uzun olan beyaz bir tişört giyer. Tişörtünde genelde kan lekeleri olur. Tişörtün tam ortasında birbirinin içinden çapraz geçen kemik deseni vardır. Gömleğinin uzun kollarının uzun olması nedeniyle, ellerini göğsünde kavuşturduğunda, gömleği deli ceketini andırır.

Caribou, Yeni Dünya'daki bir kış adasında yaşayan yaşlı bir kadın tarafından bulunduktan sonra, yaşlı kadın tarafından üzerine çizgili pijamalar giydirilmişti. Sırtında ise yakası kürklü, koyu renkte bir palto vardı. Ayaklarında ise kalın kar botları bulunuyordu. Bir süre sonra eski kıyafetlerini yeniden giymiştir. Ancak bu sefer sırtında kaptan ceketi yerine, isyancıların giydiği paltodan vardı. Kafasına ise ortasında yıldız deseni bulunan bir bere geçirmişti.

Kişiliği

Caribou, aşırı şiddet eğilimleri olan bir psikopattır. Sıklıkla Denizci askerlerini öldürdüğü için böylesine kötü bir şöhrete sahip olmuştur. Görünüşe göre Tanrı'ya inanan birisidir. Kendisini vurmaya çalışan Denizci askerinin günahlarını affetmesi için Tanrı'ya yalvarmıştır. Hemen ardından da kardeşine askeri canlı canlı gömmesini söylemiştir. Din kisvesi altında uyguladığı şiddeti kendince haklı çıkarır. Ona göre birini soğukkanlılıkla öldürmek, yüksek bir inancın göstergesidir. Caribou, gömülmesini emrettiği askerin takviye kuvvet gelmeyeceği konusunda yalan söylemesi üzerine, sonucunu düşünmeden askeri vurmuştur.

Dini inançları bir yana, belki de inançları yüzünden, temel konularda bilgi sahibidir ve dünyanın ne kadar yozlaşmış olduğunun farkındadır. Denizciler'in "konuşulmayan kuralı" kaldırmaları gerektiğini belirtmiştir. Yalan konusunda çok hassastır. Öyle ki kendisine söylenen yalanı anladığında daha da öfkelenir. Son derece zalim bir adamdır. Sahte Hasır Şapkalar'ın tüm yalvarmalarına rağmen onları diri diri gömmeye çalışmıştır. Balıkadam Adası'nda daha sonra satmak için denizkızlarını kaçırmıştır. Bu yönden bakıldığında insan hayatına değer vermeyen biri olduğu anlaşılmaktadır.

Ryugu Sarayı'nın hazinelerini çalacağı zaman, daha önce yakaladığı denizkızlarını serbest bırakmıştır. Çünkü doğrudan hazineyi çalmak, onu kısa yoldan zengin edecek bir yoldur. Antik Silahlar'ın varlığını ve Shirahoshi'nin o silahlardan biri olduğunu öğrendiğinde ise hemen onu kaçırarak, dünyayı yok edecek güce sahip olmanın planını yapmıştır. Tüm bu faktörler ondaki saykotik ve acımasız kişiliği ortaya koymaktadır. İçinde kesinlikle acıma ve pişmanlık taşımaz. Çünkü tüm bunları daha yüce bir güç adına yaptığına inanır.

Caribou, 400.000.000 Belly ödülü olduğunu bildiği halde Monkey D. Luffy (Hem sahte, hem gerçek)'den korkmamış, hatta Demaro Black (Sahte Luffy)'in verdiği emri dinlememiştir. Sentomaru'dan kaçan gerçek Hasır Şapkalar'ı (Canavar Üçlü'nün iki Pacifista'yı nasıl indirdiğini görmemiştir ve tayfanın gerçek gücünden habersizdir) takip etmiştir. Caribou'nun asıl amacı tayfayı içten yıkmaktı. Katıldığı tayfanın sahte olduğunu öğrendiğinde, aynı tekniği gerçek tayfa üzerinde denemeye karar vermiştir.

Caribou duruma göre hareket etmeyi çok iyi bilen biridir. Hasır Şapkalar'ın gemisinde tek başına kalınca, onları yenemeyeceğini anlamış ve merhamet için yalvarmıştır. Zayıf biri gibi görünerek, onların gardını indirmeyi hedeflemiştir. Kimseye fark ettirmeden bağlandığı iplerden kurtulmuş ve bir fıçının içinde doğru zamanı kollamıştır. Ancak böyle yaparak kendi gardını düşürmüş, böylece Franky onu fıçının içine kapatabilmiştir. Zekası ve sabrı sayesinde biri fıçıyı açana dek hiç sesini çıkarmadan beklemiştir.

Caribou, Kraken ile karşılaştığında ölümden korktuğunu göstermiştir. İlginçtir ki, koca gemide Kraken'in geminin altında olduğunu sadece o anlamıştır. Ayrıca gemisi Kraken tarafından parçalanınca tayfası için endişelenmiş, onları denizanasına benzeten Roronoa Zoro'ya kızmıştır. Ancak Caribou'nun bu endişesinin tek sebebi, tayfasının kendisini kurtarmaya gelmesindendir. Daha sonraki bir olayda kendisini Yarisugi'den kurtaran kardeşi ve tayfasını bir an tereddüt bile etmeden satmıştır.

Kendisine yalan söylenmesinden nefret ettiği halde, kendisi çok iyi yalan söyler. Birçok Denizci askerini öldürmesine ve sahte Hasır Şapkalar'ı diri diri gömmesine rağmen Franky tarafından yakalandığında insan hayatının ne kadar değerli olduğundan ve boşa gitmemesi gerektiğinden bahsetmiştir. Hatta fıçıya kapatıldıktan sonra, özgürlüğü karşılığında Franky'nin kölesi olmak istediğini bile söylemiştir.

Caribou tüm bu acımasızlığına, zalimliğine ve korkaklığına rağmen içinde yaşlılara karşı yumuşak bir hissiyat taşır. Büyükannesi tarafından büyütüldüğü için böyle olduğu düşünülmektedir. Yaşlı bir kadın tarafından kurtarıldıktan sonra aklına ilk gelen şey; kadının değerli eşyalarını çalmak ve kaçmak olmuştur. Ancak kadının evi yanınca, onun için endişelenmiş ve onu kurtarmıştır. Hatta yaşlı kadın Caribou'nun kaçması için Scotch tarafından yakalanmış, tayfası ile yeniden buluşan Caribou geri dönerek Scotch'u yenmiş ve adanın kontrolünü isyancılara vermiştir.

Yetenek ve Güçleri

Caribou, korkunç şöhrete sahip bir korsan ve Denizci katilidir. Grand Line'ın ilk yarısını geçerek Sabaody Takımadaları'na gelebilmesi yetenekli biri olduğuna kanıttır. Takımadalarda birçok Denizci askerini öldürmüş, daha sonra da Kaido'nun adasını koruyan Scotch'u yenmiştir.

Haki'nin varlığından bihaberdir. Logia güçlerinin her türlü saldırıdan onu koruyacağını düşünür. Bundan dolayı düşük bir dayanıklılığa sahiptir. Bunun yüzünden Balıkadam Adası'nda Pekoms ve Luffy'den tek yemiştir.

İlk gösterildiğinde Sahte Hasır Şapka Korsanları toplanırken yakınlarda casusluk yapan Denizci askerini bulmuştur. Hasır Şapkalar'ın gemisinde içlerinde Haki kullanıcıları da olmasına rağmen Kraken'in varlığını ilk o hissetmiştir. Buna rağmen fıçının içinden gizlice etrafa bakarken kendisini dibinden izleyen Franky'yi fark edememiştir.

Sahte Hasır Şapkalar, Caribou'yu kaybedilmeyecek kadar kıymetli bir güç olarak kabul etmiştir. Ancak gerçek Hasır Şapkalar onu bir tehdit olarak görmemiş, sadece varlığından rahatsız olmuşlardır. Franky, Caribou'nun bir aptal olduğu için herhangi bir sorun teşkil etmeyeceğini söylemiştir.

Şeytan Meyvesi
Caribou, Logia türü bir Şeytan Meyvesi olan Numa Numa no Mi'yi yemiştir. Meyvesinin gücü sayesinde bataklığa dönüşebilir, bataklığı kontrol edebilir ve bataklık yaratabilir. Sadece elini bataklık yaparak birini boğabilir ya da tüm vücudunu dev bir bataklığa dönüştürebilir. Tam bataklık olduğu zaman üç denizkızını aynı anda yakalamıştır.

Caribou'nun bataklığı her ne kadar sığ görünse de, üzerindeki her şeyi içine çeker. Bu bakımdan meyvesi Marshall D. Teach'in Yami Yami no Mi'sine benzer. Caribou dipsiz bataklıklar yaratabildiğini söylemiştir. Buradan onun her şeyi içine alabileceği anlaşılmaktadır. Yeteneğini kullanarak içinde kaçırdığı kişileri ve değişik silahları saklayabilir. İçinden çıkan denizkızları kendilerini halsiz hissettiklerini söylemişlerdir.

Caribou'nun meyvesi ona inanılmaz bir mobilite ve gizlenme imkanı sağlar. En küçük yerlere bile girebildiği için, önemli konuşmalara kulak misafiri olabilir. Ayrıca toprak bir zeminde tuzak kurarak kurbanının bataklığının içine düşmesini sağlayabilir.

Caribou gerektiği zaman meyvesini kapatır. Gerçek Sanji ona tekme attığı zaman yeteneği anlaşılmasın diye bilerek hasar almıştır. Gücünü gizleyerek tek başına tayfayı ortadan kaldırmayı hedeflemiştir. Caribou'nun meyvesi onun sıvı bir forma soktuğu için, kapalı yerlerden çıkmasına olanak sağlamaz. Bu yüzden kapatıldığı fıçının içinden çıkamamıştır.

Silahları
Caribou ilk gösteriminde elinde bir mızrakla görülmüştür. Mızrağını casusluk yapan Denizci askerine saplamıştır. Daha sonra elinde çakmaklı bir tabanca ile görülmüştür. Balıkadam Adası'nda Pekoms'a karşı vücudundan çıkardığı bir mitralyöz kullanmıştır.

Ek Bilgi

- Birçok One Piece karakterinde olduğu gibi Caribou'nun da kendine has bir gülüş tarzı vardır; Kehihihi!

- Caribou kelime anlamı olarak bir tür ren geyiğini ifade eder. Caribou Korsanları'nın gemisinin baş kısmında bir ren geyiği figürü vardır.

- Caribou zaman atlamasından sonra gösterilen ilk Logia türü Şeytan Meyvesi kullanıcısıdır.

Künye

Adı: Caribou
Okunuşu: Karibū
İngilizce Adı: Caribou
İlk Göründüğü Bölüm: Manga 600, Anime 519
Bağlantıları: Caribou Korsanları, Sahte Hasır Şapka Korsanları (Eski, Geçici)
Unvanları: Korsan, Kaptan, Kaçakçı
Lakabı: Islak Saçlı Caribou (Jap. Nuregami no Karibū, İng. Wet-Haired Caribou)
Durumu: Canlı
Doğum Günü: 4 Temmuz
Ödülü: 210.000.000 Belly

Şeytan Meyvesi
Adı:
Numa Numa no Mi (Tr. Bataklık Bataklık Meyvesi, İng. Swamp-Swamp Fruit)
Anlamı: Bataklık
Türü: Logia

Hak Sahibi

Kaynak: http://onepiece.wikia.com/wiki/Caribou
Çeviren: Smoker
Yayınlayan: korsanfan.com
 
Son düzenleme:

Fallout

Eline sağlık Smoker...Bi dahaki sayıda son görüşümüz olacak sanırım bu şahsiyeti...
 

UlquiorraSchiffer

İlk kurbanımı görüyoruz nedir :D O şapkayı taşıyan birisinin gücünü görelim
 

Roronoa Zoro

eline sağlık smoker :good: bide su seytan meyvelerini ögrensek süper olacak
 
Eline sağlık smoker.Tabi şimdi ödülün gene karakterle bağdaştırmak zor olur fakat piskopat olduğu kesin :D bu adamın gücü paramecia türü olsada akışkanlık özelliğinden logia gibi duruyo mr3 doru doru'su gibi.Luffy'e yenilecek olsa dahi ben basit bir karşılaşma beklemiyorum.
 

Roronoa Zoro

belki hiç beklediğimiz gibi cıkmaz franky'nin sunny'e eklediği süper bi silah görebiliriz 2 sn'yede ateşler giderler :D sonucta nami silah top filan cıkabiliyor demişti :D
 
Eline sağlık smoker.Tabi şimdi ödülün gene karakterle bağdaştırmak zor olur fakat piskopat olduğu kesin :D bu adamın gücü paramecia türü olsada akışkanlık özelliğinden logia gibi duruyo mr3 doru doru'su gibi.Luffy'e yenilecek olsa dahi ben basit bir karşılaşma beklemiyorum.
Yok meyvesi Logia...
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık