Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tartışma] Jiraiya Vs Orochimaru

Kim kazanır


  • Kullanılan toplam oy
    152
Zor dövüş ama pain dövüşü üzerinde jiraiyayı eleştiremeyiz. Tamamen dezavantajlı bir durumda mükemmel iş çıkardı orada. Zaten kendi de diyor bir başkası benim kadar ilerletemez diye. Onun dışında kurbağalar yanındayken aşırı güçleniyor jiraiya. Teknik kapasitesi çok artıyor. Çok denk bir dövüş olur ama ben yanayım
 
Sanninler arasında harcanmış tek karakter bence Orochimaru, çünkü seri ilerledikçe eski havasını ve misyonunu kaybetti.

Jiraiya'dan Itachi'ler kaçtı, Pain'ler övgülerle bahsetti, Tsunade Madara'nın susanoo klonlarını ve susanoosunu hacamat etti, koca köyü hayatta tuttu.... Orochimaru ise ilk seriden sonra git gide ikinci sınıf eleman muamelesi görmeye başladı.

Gösterge tabanlı bakacaksak Orochimaru'nun şansı elbette var, ikisi de yüksek kage sınıfı karakterler.

Jiraiya'nın arası kuchiyoseleriyle daha iyi, Orochimaru'nun tek iradesi olan kuchiyosesi Manda gördüğümüz kadarıyla, onu da kontrol etmekte güçlük çekiyor. Diğer yılanlar olası bir Gama Rinsho durumunda genjutsuyu bozabilir mi? Bilemiyorum. Muallak.

Öbür yandan Jiraiya'nın sadece omuzlarında kage sınıf iki tane kuchiyose geziyor ve bunları dilediğince yönlendirebiliyor.

Orochimaru'nun avantajı ise kendini defalarca kusabilip yenilenmesi, ancak Jiraiya'nın buna da cevapları var. Jiraiya rakibine kaynayan denizler yollayabiliyor(Senpou Goemon) Orochimaru buna yakalanır ve üstüne bir Gama Rinsho ya da Senjutsu tabanlı bir yami numa ya da başka bir doton tekniği yerse iş sıkıntı. Direk mühüre kurban gidebilir.

Orochimaru'nun bir diğer seçeneği ritüel ile Jiraiya'nın bedenini ele geçirmek, buna da Fukasaku ve Shima'nın izin vereceğini sanmıyorum.

Orochimaru'nun artılarından biri beş element, ama fuuton dışı diğerlerini ne derece kullanıyor bilmiyoruz. Bir Sarutobi Hiruzen mi? Belirsiz. Ama diğer yandan bakıldığında Jiraiya doton, suiton, katon elementlerini
ustaca kullanıyor ve bunların yanında devasa Cho Odama Rasenganları var.

Eğer Orochimaru'nun yanına kage sınıf bir ninja yani edo verirsen bu sefer ibare Orochimaru'ya kayar, ben Orochimaru'ya atarım. Ancak.

Jiraiya daha çok seçeneği olan, daha çok yönlü ve serideki söylemler bakımından daha önde bir karakter. Ben gösterge tabanlı da oyumu Jiraiya'ya atarım.
Güzel yorumlamissin. Olaya direkt Itachi Jiraiyadan korkttu, Orochi'yi tekledi olarak geçtiği için Orochi'de bi aşağılama mevzusu var. Direkt bu konu baz alınarak Jiraiya deniyor. Yukarıdaki yüksek fark sırf bu yüzden.

Lakin Kyuubi'nin belli modlari Orochimarunun etkinliği kayda değerdi.

Sannin harbi sağlam. Tsunade de öyle. Insan Kakashinin babasını merak etmiyor değil
 
Sadece Genjutsu (Gama Rinsho) ile yener Jiraiya, başka tekniğe gerek yok.

Orochimaru'nun, genjutsu'ya karşı hassas bir yapısı var itachi bahsinde de gördüğümüz üzere:p
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık