Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Bölüm Analizleri

Az atarlansana lan! Mesela ben analizdeki şu cenaze detayını beğenmiştim... Ah ah bunları biz
Gintama
da çoktan okumuştuk efendi :S

Boş bölümden yine iyi içerik çıkarmışsın :good: Gizli bir kılıç yeteneğin olabilir. Sinek, yağ meselesi malum.
Her şeyi de Gintama da görür. :S
Gyukimaru benim. Topladığım alet edevatı kokluyorum. Mm yeah.
Güzel detaylar yakalamışsın, analiz hakin baya gelişmiş Amaneden-san. Eline sağlık, analiz için teşekkürler.
:sapkali:
Seri sonuna geldiğimizde düşün artık ne olacak. :oleyo2:
 
Kapak isteği hoş duruyor. Kuşlar bana Kanjuro'nun çizdiği kuşları hatırlattı.

Bölüm kaldığı yerden devam ediyor. Kamazou yere yığılırken Zoro son savaştan önce yara aldığı için endişeli. Diğer yandan Gyukimaru, Kamazou'nun kama'sını alıp gidiyor. Zoro'nun ağzındakiyse duruyor. Gyukimaru hâlinden memnun lakin diğer kılıçları almaya neden yeltenmiyor? Belki Zoro'nun kötü biri olmadığına kanaat getirmiştir. Ayağına da bakmak lazım. Oda ilginç bir şekilde birinci bakış açısına geçmiş. Daha önce bunu Byoyoyoyoyon'da da görmüştük. Akıbetleri de aynı olursa animede cenazesi kalkar bizim oğlanın. :oleyo2:

Ne güzel yığıldın yere be goca oğlan.


Kuri'nin terk edilmiş bir köyünde Kin'emon ve mink ahalisi var. Hepimizin bildiği üzere ay işareti ve gizli mesajın ortaya çıkması üzerine bir konuşma yapıyorlar. Yanlış insanların eline geçmesine karşın mesajı kodlamış olmalarına rağmen kodları Enigma tarafından çözülmüş. :oleyo2: Kodlarını kim çözdü belli değil tabii ki ama olan olmuş. Kin'emon sözlerini "ve şimdi, başkentte..." diye bitiriyor. Siz bir sonraki sayfaya geçmeden önce eski ahbaplara şöyle bir bakın, özlemişsinizdir.

Başkente geçtiğimiz zaman Kin'emon'un sözlerini bitirmediğini görüyoruz. :oleyo2: Başkentte Orochi ve Kaido'nun muhtemel emirleriyle bizim tarafın müttefikleri birer birer yakalanıyor. Sıkıntı büyük... mü acaba? Herkesi hapishaneye götüreceklerine ve Luffy falan da orada olduğuna göre geriye yapmaları gereken tek bir şey kalıyor. Yani bu noktada "Hay Allah. Ne yapacaklar?" demeye gerek yok.

Bilgiler çok hızlı yayıldığı için ok yaydan, biz de raydan çıktık. Hawkins Drake'e sataşadursun biz Türklüğümüzü gösterip biraz televizyon izleyelim:


Burada "Wake" diye bir kelime geçiyor. Japonların "Wake"i biri öldükten sonra en kısa süre içinde yapılan ve adına "tsuya" denilen bir merasim. Cenazeye katılan erkekler siyah takım elbise, beyaz gömlek ve siyah kıravat giyerken kadınlar siyah kimono ya da siyah elbise giyiyorlar. Neyse hem Oda biraz değiştirir hem de değiştirmese bile sürpriz olsun diye burada bırakayım bilgi vermeyi. Yok kardeş ben bilmek istiyorum diye varsa:
http://www.wikizeroo.net/index.php?q=aHR0cHM6Ly9lbi53aWtpcGVkaWEub3JnL3dpa2kvSmFwYW5lc2VfZnVuZXJhbA
https://www.japanvisitor.com/japanese-culture/japanese-funerals

Ortalık ana baba günü olduğu için bir sıkıntı çıkmasın diye cenaze ritüellerine ara vermişler. Kyoshiro'nun adamı herkesin ona kızgın olduğunu söylüyor. Kyoshiro ise yapacak bir şey yoktu, bu durumun ızdırabını en çok ben çekiyorum diyor. Ne o ağzındaki sırıtış efendi. Yer miyiz biz bunları? Orochi de sinirliymiş de bilmem ne. Boş sahneler efendi.

Ebisu'da Nami Sanji'yi güvenilmez olmakla suçlayıp dövüyor. Sanji'nin bir şey görmedim demesine bakılırsa dayak yeme sebebi de hamam muhabbeti. Gülmedik Oda, gülmedik.

Shinobu ise Law'a ayı ve diğerleri sızdırmıştır planı diyor. Law da savunuyor tabii, koçum benim. Uzaktan Sanji'nin bile sesi hoş geliyor:


Tartışma sahneleri bla bla bla. İnceleyecek bir yer yok yemin ediyorum.

Nami malı iltifat kabul ediyor. Bu salak Sanji'ye âşık bence ya. Bu kadar tsundere'lik nedir yani? Yasu da ittifaka katılmaya gelmiş herhâlde. "Güle oynaya yenecekler" mesajı mı veriyor Oda? Yoksa sen mi söyledin devlete?!! :oleyo:

Ringo'nun ahırına döndüğümüz zaman Zoro ve diğerlerini mezarlıkta görüyoruz. Bu sayfada da bir şey yok. Okuduğunuz şeyleri tekrarlamak istemiyorum.

Bulundukları yerde şöyle bir şey varmış:

Peki?

O-toko Usopp'un sattığı malı yürütmüş. Keskin kılıç yaraları da yok oluyormuş. Vay vay vay. Kamuran Zoro'yu ovuyor. ZoRobin'ciler ağlıyor.

Zoro Orochi'ye Oroshi diyor, o da yemekmiş. Demek ki Oden'i kaynattıkları gibi Orochi'nin de posasını çıkartıp Oroshi yapacaklar. O-toko esprisini gene yapıyor. Bu salak espriyi de kendisi bulmamıştır he. Her tanıştığı kişiye yanı espriyi yapıyor, az dur. Zoro vermiş cevabını zaten. Yohoho.

Kamuran Zoro'ya Wano'lu gibi dursan da aslında değilsin, kötü bir insana benze--miyorsun, diyor. Dış zihinlere kötü olarak zerk edilmiş. Neyse. Kimsenin şaşırmayacağı üzere abisi, Momo'yu arıyormuş. Kendisi de küçük kardeşi Hiyori'ymiş. Hee demek küçük kardeşi Hiyori, o zaman büyük kardeşi... Sanmıyorum. Burada bir saçmalık var aslında. İlk defa gördüğün birine bu bilgiyi neden veriyorsun ki? Te allam. Kamuran, O-toko'yu korumak için ben Hiyori'yim diyor da olabilir bence. Çok düz açıklandı, pek de bir yersiz. Hiçbir etkisi olmadı yani. Tadı kaçan espri gibi bir şey. Böyle bir twist belki milleti şaşırtır diye diyorum ama ben ondan da etkilemem. Odaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Bölümün heyecanı meyecanı yok. :oleyo2:

Madem O-toko Usopp'un malını yürütmüş, aynı malı Kamuran'ın üzerinde de kullanmış olabilir. Kamuran bu sebeple ayaktadır falan filan.

Mezarlıkta olduklarını hesaba katarsak birkaç şey olabilir. Zoro'nun Wano'lu olmasını isteyen kişiler için Zoro'ya ait bir mezar bulabiliriz. Bir diğeriyse Ryuma'nın mezarını görebiliriz.

Japonca fakiri olduğum için mezarlıkta yazan isimlere dair bir şeyler diyemiyorum. Bu bölüm benden pek bir şey çıkmadı. Kusura bakmayın.
Eline sağlık.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 5)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık