Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Bölüm Analizleri

Sayın forumdaşlarım One Piece OP935 bölüm sayılı Amaneden analiz tipi yorumuna hoş geldiniz. Kapak isteğinde Smoker kardeşimizi sigarasından çıkan dumandan mütevellit yanıyor zanneden farelerin itfaiyecilik yaptığını görüyoruz. Arkaplanda birkaç Wanted poterinin yanı sıra G-5'in 5'i de var. Smoker masabaşı göreve alışmış herhâlde. Zaten Luffy'nin peşinde de görmüyorduk. Bölümün analize geçmektedir. Lütfen yerlerinize oturunuz. Benim için 2, sizler için çeyrek saat kadar sürecek olan analiz sırasında hepinize keyifli okumalar dilerim.

Udon'un mahkûm madeninde yönetici kulesi bulunuyormuş. Kulenin kendisi Kaido'nun bayrağının kemiklerine ve birkaç karakterde gördüğümüz metalci çivilerine sahip. Ayrıca birkaç boruyu da görmek mümkün. Gaz çıkışı mı var, hayırdır? Sahne deniztaşı kelepçelerinin çalındığına dair bilgiyle başlıyor.

Altı kollu, bir kuyruklu bir hanımefendi var ve zat-ı alileri maymun Smile'ına sahip. Neden 6 kolu var bilinmez Solitaire'nin ancak akla ilk gelen şey "örümcek maymunu" Toplamda 4 kılıcı var. İsmi hepinizin bildiği üzere faldan geliyor. Son olarak kendisi müdür yardımcısı ve headliner.

Yengeç Smile kulanıcısı arkadaş kullandığı her kelimenin arasına crab ekliyor sanırım. Bahsi geçen kişi Raizo olsa gerek. Raizo başkan anahtarların yerine sahtesini koymuş her nedeense. Arkaplanda yere yığılmış bir tayfa üyesi de görüyoruz. Yengeç kardeş yalnızca yana doğru yürüyebildiği için faka basmış anlaşılan.

Bir sonraki sayfada Solitaire, suçlunun kulede olduğunu söylüyor ve söyler söylemez Raizo ortaya çıkıyor. Nin-nin diye takılıyor efendi. Sisin Raizo'su hem bir ninja hem de Dokuz Kın'dan. Bu noktada Kid'in kaçmasını sağlayan olasılıkların bir başkası tarafından yaratıldığını da öğrenmiş oluyoruz aslında. İlginç. Bu zamana kadar niye oluşturulmamış şartlar?

Sahne Luffy'nin akrebi mıhlamasıyla ve arkaplanda anlatıcının bir kez daha kurallardan bahsetmesiyle devam ediyor. Gardiyana karşı gelmenin üç aşamalı cezası var ve sırasıyla şöyle: Kolların, bacakların ve kellenin(sembolik olarak, ne şekilde öldürecekleri net değil) uçurulması. Gardiyanlara el kaldıran olursa doğrudan üçüncü aşamaya geçiyor.

Adını, Grand Millionaire adıyla da bilinen ve üç ya da daha fazla kişiyle, standart bir desteyle oynanan Daifugo oyunundan alan hem akrep Smile kullanıcısı hem headliner hem de müdür yardımcısı olan arkadaş Luffy'den tek yerken mahkûmlar endişe dolu bakışlarla onu izliyor.

Bir tarafta infazcılar, diğer tarafta Luffy'yi saygıyla ananlar. Meyve kullanıcılarına takılan deniztaşı kelepçelerinin, onlar en azından sağda solda yürüyebilsinler diye kısılmış olmasına karşın bu şekilde bir güce sahip olmaları normal olmasa da Luffy'nin son zamanlarda aldığı formdan da anlayacağımız üzere saf hâliyle dahi bir müdür yardımcısı ve headliner'ı rahatlıkla alabildiğini görüyoruz. Luffy'nin sahip olduğu güç, ağırlaşan nefesine karşın sıra dışı iradesinden geliyor. Luffy ise milletin canını sıkmak için konuştukça konuşmaya devam ediyor. Neymiş efendim antrenman yapıyormuş. Sen hiç fil dayağı yedin mi?

Fil Smile kullanıcısı olmasının yanı sıra müdür ve headliner olan Old Maid, adını Viktorya döneminden kalma bir kart oyunundan alıyor. İkiden fazla kişiyle, çeşitli destelerle oynanabilen bu oyuna dair bu kadar bilgi yeter.

Old Maid kardeşimiz aynı zamanda bir Japon maskesini andırıyor. Yalnız görüldüğü üzere bir an sonra gelen "saldırı" saldırıdan ziyade bir hapşuruk ve Old Maid'in kendisinden bağımsız, filin kendisinden geliyor. Açıkçası hoş bir sahne. Karnına kurban.


Filin çıkardığı sese örnek teşkil etmesi açısından şunu şuraya bırakayım:

Müdür Luffy'ye bildiğin tek atıyor. :oleyo2: Luffy bedensel olarak zayıf olması sebebiyle Haki de kullanamıyor anlaşılan. Pek şaşırılacak bir durum yok zira akıllara anında WB geliyor.

Queen'i görüyoruz. Kendisi bir Komurasaki fanı. Peki öldüğünü bilmiyor mu? Bilmiyor. Buradan sonra güzergahı da belli. Adamları Komurasaki'nin öldüğünü söylesek mi diye konuşuyor lakin gebermemek adına söylemiyorlar. Beraberinde ise dans başlıyor. Akla doğrudan Okama'lar geliyor.

Şarkıya bakalım. Zayıflarsam popüler olurum. İşte bu yüzden şişmanım. Toparlak görünebilirim ama hepsi kas. Şimdi şarkı ve dans zamanı. Dünyanın en düz çevirisinden buraya kadar. FUNK!

Queen, 1.32 milyar ödüllü, Veba lakaplı. All-star. Daha ne istiyorsunuz? Bu arada Müdür Viktorya döneminden kalma bir kart oyununun adını almış ve kendisi Veba lakabına sahip. Fare çıkmasın da şimdi... Bana uyar da size uyacağını sanmam.

Oda, Queen'i karikatüze etmeyi tercih ediyor. Herkes kasıntı olacak diye bir şey yok pek tabii, kendi bilir. Önemli olaylar ters-sırasıyla şöyle: Kid kaçtı, deniztaşı kelepçe anahtarları çalındı ve Luffy kaçmaya çalışıyor. Yani gerçek önem sırası şu: Luffy>anahtar>Kid
Zira diğer ikisi için olan olmuş. Luffy ise olmakta. Hatta bildiğin oluyor. Sahnenin gösterim şekline göre uzakta duran siyah nokta Luffy.

Bu arada akrep kalkmış bile.

Ebisu'da sakin bir hava var. Yasu'nun klasik muhabbetleri bir yana Zoro'nun kılıcı çalınmış ve o da ardından gitmiş. Yasu bile Zoro'nun geri dönemeyeceğini zira yolunu bulamayacağını düşünüyor, hatta bunu biliyor. Sanji ise... Evet, nerede olduğu belli.

Normalden sıcak bir suyla banyo yapan Nami, Robin ve Shinobu'ya ilave olarak arkaplanda çocuklu anneler, yaşlı çapkınlar, genç kadınlar ve... Sapık adamlar görüyoruz. Shinobu "şeytani sanatlar" diye bahsediyor meyve güçlerinden. Suların hepsini okunmuş falan mı zannediyor nedir? :oleyo2:

Ninja ve yanındakini sallayalım. Bir adet boş kalp, bir adet de suyun altında birinin olduğunu gösteren boru var. Bir tanesinin Sanji olduğu kesin diyebiliriz... Bunlardan biri değilse de bir tarafta burnundan kan çıkan biridir.


Ne tuhaf iş valla. Neyse söven yeteri kadar sövecektir, ben bir şey demeyeyim.

Shinobu yumurta kırıyor/yargı dağıtıyor.

Yakuza eskiden halkın yanındaymış. Hyougoro'nun bahsi geçiyor gene.

Arkada Minatomo'yu görüyoruz. Bizimkilere bakmayan bir o var. Adam sapık yaşlı tiplemelerinden ziyade sürekli hayıflanan bir yaşlı tipi... mi acaba?


Hyougoro o kadar nüfuzlu bir adammış ki yalnızca varlığıyla bile tüm samurayları davalarına katabilirlermiş. 20 yıl önce Wano'nun yer altı yüzü Hyougoro'ymuş. Çiçek başkentin yer altı ticaretinin tamamında parmağı varmış. Ayrıca diğer beş bölgenin yakuza patronlarına da hâkimmiş. Güç ve popülarite sahibi, şövalyeliğin tecessümüymüş. Öyle bir adammış ki Oden dahi gençliğinde ona hayranlık duyarmış.

Sahip olduğu kılıcın yonca şekline sahip olmasıyla birlikte dövmesi de Akainu'nun çiçeklerini hatırlatıyor. Yirmi yılda yaşlılıktan bu hâle gelmiş olabilir lakin altından Smoothie de çıkabilir. :oleyo2:

Rivayete göre Kurozumi ailesine boyun eğmeyi reddetmiş ve infaz edilmiş. Vakti hâlinde Kozuki ailesine destek veren Oniwabanshu lideri Fukurokuju ise Orochi'ye hizmet etmeyi seçmiş. Bu sıralarda Shinobu da Fukurokuju'nun altında çalışıyormuş ve onu bu ihanetinden dolayı affedemiyormuş. Bu noktada çok küçük bir flashback görüyoruz. Hatırlarsanız Hanzo onu hatırlamıştı. İşte hatırlama sebebi de tam olarak bu.

Anlaşılan Hyougoro'dan ümit kesilmiş. Güya Oden'den de kesildi ama... Neyse.

Kısaca ahtapotlardan bahsedeyim. Her biri hem BM hem de Luffy'lerin gemisine dadanan ahtapota benziyor. Hem tip hem de çıkardıkları ses açısından böyle. Japon'ların ahtapot takıntısına dair Mad Men isimli dizide gördüğüm bir örneği paylaşayım. Lakin +18 denilebilir. Yersizse @Smoker silersen iyi olur:

Gerisini Google'a ve size bırakıyorum. Smoker sildiyse Google'a "japanese octopus paintings" falan yazın çıkar. Bu tablo "Tako to ama". Japon erotik sanatı için kullanılan bir terim var. Shunga diye geçiyor. Genellikle ukiyo-e türünde olan Shunga ahşap baskılar üzerine yapılıyor.

Luffy yine tayfaya katılmaya çalışılıyor ancak beyhude. Hyougoro vaktinde Kaido ve Orochi'yi etkilemiş.

Malnütrisyon diye bir hastalık varmış. Yetersiz beslenme ya da hastalıklara bağlı olarak beslenme bozukluğu sebebiyle vücutta görülen değişikliklerin tamamına deniyor. Hyougoro da bu yüzden küçülmüş. Hyougoro reyiz Luffy'nin affedilmesini istiyor. Adam be. Kendindense ümidi kesmiş. :(

Kılçık fırlatan kardeşin Kawamatsu olduğunu öğreniyoruz ve bölüm bitiyor. Kawamatsu hem Raizo'yu hem de Momo'yu tanıyor. Tabii bunda şaşıracak bir şey yok. Ancak Kawamatsu'nun nihayet ortaya çıkmış olması güzel.


Toparlayalım.

Hamam sahnesi pek şaşırtıcı değil zira Oda'nın böyle bir şey çizeceği belliydi. Umarım bir kez daha çizmez diyeyim. Tek tesellim bu olsun. :( Bizimkilerin rahatlığınaysa tepkim şu olsun:

Hyougoro'nun neden gösterildiği belli oldu.
Bizimkiler taş çatlasa 500 kişi toplayabilirlermiş. Hyou başkan ilke 5.000 gözü kapalı gelir.
Kawamatsu kardeş bizimkilerin zamanda atladıklarını bilmiyor olabilir.
Kawamatsu kardeş aşağıda görünmeyen kişi olabilir. Bir başkası da olabilir. Son sahnedeki çizim şekli nedense Pedro'yu anımsattı da ondan öyle dedim.



Queen'in söylediği şarkıya bakılacak olursak belki bir ihtimal zayıf hâlini görebiliriz. Seri içinde çizilmese dahi biri SBS'de soracaktır. Öyle ya da böyle görürüz gibi geliyor.

Hiyo-- şaka şaka.


FUNK!
 
Son düzenleme:
Sayın forumdaşlarım One Piece OP935 bölüm sayılı Amaneden analiz tipi yorumuna hoş geldiniz. Kapak isteğinde Smoker kardeşimizi sigarasından çıkan dumandan mütevellit yanıyor zanneden farelerin itfaiyecilik yaptığını görüyoruz. Arkaplanda birkaç Wanted poterinin yanı sıra G-5'in 5'i de var. Smoker masabaşı göreve alışmış herhâlde. Zaten Luffy'nin peşinde de görmüyorduk. Bölümün analize geçmektedir. Lütfen yerlerinize oturunuz. Benim için 2, sizler için çeyrek saat kadar sürecek olan analiz sırasında hepinize keyifli okumalar dilerim.

Udon'un mahkûm madeninde yönetici kulesi bulunuyormuş. Kulenin kendisi Kaido'nun bayrağının kemiklerine ve birkaç karakterde gördüğümüz metalci çivilerine sahip. Ayrıca birkaç boruyu da görmek mümkün. Gaz çıkışı mı var, hayırdır? Sahne deniztaşı kelepçelerinin çalındığına dair bilgiyle başlıyor.

Altı kollu, bir kuyruklu bir hanımefendi var ve zat-ı alileri maymun Smile'ına sahip. Neden 6 kolu var bilinmez Solitaire'nin ancak akla ilk gelen şey "örümcek maymunu" Toplamda 4 kılıcı var. İsmi hepinizin bildiği üzere faldan geliyor. Son olarak kendisi müdür yardımcısı ve headliner.

Yengeç Smile kulanıcısı arkadaş kullandığı her kelimenin arasına crab ekliyor sanırım. Bahsi geçen kişi Raizo olsa gerek. Raizo başkan anahtarların yerine sahtesini koymuş her nedeense. Arkaplanda yere yığılmış bir tayfa üyesi de görüyoruz. Yengeç kardeş yalnızca yana doğru yürüyebildiği için faka basmış anlaşılan.

Bir sonraki sayfada Solitaire, suçlunun kulede olduğunu söylüyor ve söyler söylemez Raizo ortaya çıkıyor. Nin-nin diye takılıyor efendi. Sisin Raizo'su hem bir ninja hem de Dokuz Kın'dan. Bu noktada Kid'in kaçmasını sağlayan olasılıkların bir başkası tarafından yaratıldığını da öğrenmiş oluyoruz aslında. İlginç. Bu zamana kadar niye oluşturulmamış şartlar?

Sahne Luffy'nin akrebi mıhlamasıyla ve arkaplanda anlatıcının bir kez daha kurallardan bahsetmesiyle devam ediyor. Gardiyana karşı gelmenin üç aşamalı cezası var ve sırasıyla şöyle: Kolların, bacakların ve kellenin(sembolik olarak, ne şekilde öldürecekleri net değil) uçurulması. Gardiyanlara el kaldıran olursa doğrudan üçüncü aşamaya geçiyor.

Adını, Grand Millionaire adıyla da bilinen ve üç ya da daha fazla kişiyle, standart bir desteyle oynanan Daifugo oyunundan alan hem akrep Smile kullanıcısı hem headliner hem de müdür yardımcısı olan arkadaş Luffy'den tek yerken mahkûmlar endişe dolu bakışlarla onu izliyor.

Bir tarafta infazcılar, diğer tarafta Luffy'yi saygıyla ananlar. Meyve kullanıcılarına takılan deniztaşı kelepçelerinin, onlar en azından sağda solda yürüyebilsinler diye kısılmış olmasına karşın bu şekilde bir güce sahip olmaları normal olmasa da Luffy'nin son zamanlarda aldığı formdan da anlayacağımız üzere saf hâliyle dahi bir müdür yardımcısı ve headliner'ı rahatlıkla alabildiğini görüyoruz. Luffy'nin sahip olduğu güç, ağırlaşan nefesine karşın sıra dışı iradesinden geliyor. Luffy ise milletin canını sıkmak için konuştukça konuşmaya devam ediyor. Neymiş efendim antrenman yapıyormuş. Sen hiç fil dayağı yedin mi?

Fil Smile kullanıcısı olmasının yanı sıra müdür ve headliner olan Old Maid, adını Viktorya döneminden kalma bir kart oyunundan alıyor. İkiden fazla kişiyle, çeşitli destelerle oynanabilen bu oyuna dair bu kadar bilgi yeter.

Old Maid kardeşimiz aynı zamanda bir Japon maskesini andırıyor. Yalnız görüldüğü üzere bir an sonra gelen "saldırı" saldırıdan ziyade bir hapşuruk ve Old Maid'in kendisinden bağımsız, filin kendisinden geliyor. Açıkçası hoş bir sahne. Karnına kurban.


Filin çıkardığı sese örnek teşkil etmesi açısından şunu şuraya bırakayım:

Müdür Luffy'ye bildiğin tek atıyor. :oleyo2: Luffy bedensel olarak zayıf olması sebebiyle Haki de kullanamıyor anlaşılan. Pek şaşırılacak bir durum yok zira akıllara anında WB geliyor.

Queen'i görüyoruz. Kendisi bir Komurasaki fanı. Peki öldüğünü bilmiyor mu? Bilmiyor. Buradan sonra güzergahı da belli. Adamları Komurasaki'nin öldüğünü söylesek mi diye konuşuyor lakin gebermemek adına söylemiyorlar. Beraberinde ise dans başlıyor. Akla doğrudan Okama'lar geliyor.

Şarkıya bakalım. Zayıflarsam popüler olurum. İşte bu yüzden şişmanım. Toparlak görünebilirim ama hepsi kas. Şimdi şarkı ve dans zamanı. Dünyanın en düz çevirisinden buraya kadar. FUNK!

Queen, 1.32 milyar ödüllü, Veba lakaplı. All-star. Daha ne istiyorsunuz? Bu arada Müdür Viktorya döneminden kalma bir kart oyununun adını almış ve kendisi Veba lakabına sahip. Fare çıkmasın da şimdi... Bana uyar da size uyacağını sanmam.

Oda, Queen'i karikatüze etmeyi tercih ediyor. Herkes kasıntı olacak diye bir şey yok pek tabii, kendi bilir. Önemli olaylar ters-sırasıyla şöyle: Kid kaçtı, deniztaşı kelepçe anahtarları çalındı ve Luffy kaçmaya çalışıyor. Yani gerçek önem sırası şu: Luffy>anahtar>Kid
Zira diğer ikisi için olan olmuş. Luffy ise olmakta. Hatta bildiğin oluyor. Sahnenin gösterim şekline göre uzakta duran siyah nokta Luffy.

Bu arada akrep kalkmış bile.

Ebisu'da sakin bir hava var. Yasu'nun klasik muhabbetleri bir yana Zoro'nun kılıcı çalınmış ve o da ardından gitmiş. Yasu bile Zoro'nun geri dönemeyeceğini zira yolunu bulamayacağını düşünüyor, hatta bunu biliyor. Sanji ise... Evet, nerede olduğu belli.

Normalden sıcak bir suyla banyo yapan Nami, Robin ve Shinobu'ya ilave olarak arkaplanda çocuklu anneler, yaşlı çapkınlar, genç kadınlar ve... Sapık adamlar görüyoruz. Shinobu "şeytani sanatlar" diye bahsediyor meyve güçlerinden. Suların hepsini okunmuş falan mı zannediyor nedir? :oleyo2:

Ninja ve yanındakini sallayalım. Bir adet boş kalp, bir adet de suyun altında birinin olduğunu gösteren boru var. Bir tanesinin Sanji olduğu kesin diyebiliriz... Bunlardan biri değilse de bir tarafta burnundan kan çıkan biridir.


Ne tuhaf iş valla. Neyse söven yeteri kadar sövecektir, ben bir şey demeyeyim.

Shinobu yumurta kırıyor/yargı dağıtıyor.

Yakuza eskiden halkın yanındaymış. Hyougoro'nun bahsi geçiyor gene.

Arkada Minatomo'yu görüyoruz. Bizimkilere bakmayan bir o var. Adam sapık yaşlı tiplemelerinden ziyade sürekli hayıflanan bir yaşlı tipi... mi acaba?


Hyougoro o kadar nüfuzlu bir adammış ki yalnızca varlığıyla bile tüm samurayları davalarına katabilirlermiş. 20 yıl önce Wano'nun yer altı yüzü Hyougoro'ymuş. Çiçek başkentin yer altı ticaretinin tamamında parmağı varmış. Ayrıca diğer beş bölgenin yakuza patronlarına da hâkimmiş. Güç ve popülarite sahibi, şövalyeliğin tecessümüymüş. Öyle bir adammış ki Oden dahi gençliğinde ona hayranlık duyarmış.

Sahip olduğu kılıcın yonca şekline sahip olmasıyla birlikte dövmesi de Akainu'nun çiçeklerini hatırlatıyor. Yirmi yılda yaşlılıktan bu hâle gelmiş olabilir lakin altından Smoothie de çıkabilir. :oleyo2:

Rivayete göre Kurozumi ailesine boyun eğmeyi reddetmiş ve infaz edilmiş. Vakti hâlinde Kozuki ailesine destek veren Oniwabanshu lideri Fukurokuju ise Orochi'ye hizmet etmeyi seçmiş. Bu sıralarda Shinobu da Fukurokuju'nun altında çalışıyormuş ve onu bu ihanetinden dolayı affedemiyormuş. Bu noktada çok küçük bir flashback görüyoruz. Hatırlarsanız Hanzo onu hatırlamıştı. İşte hatırlama sebebi de tam olarak bu.

Anlaşılan Hyougoro'dan ümit kesilmiş. Güya Oden'den de kesildi ama... Neyse.

Kısaca ahtapotlardan bahsedeyim. Her biri hem BM hem de Luffy'lerin gemisine dadanan ahtapota benziyor. Hem tip hem de çıkardıkları ses açısından böyle. Japon'ların ahtapot takıntısına dair Mad Men isimli dizide gördüğüm bir örneği paylaşayım. Lakin +18 denilebilir. Yersizse @Smoker silersen iyi olur:

Gerisini Google'a ve size bırakıyorum. Smoker sildiyse Google'a "japanese octopus paintings" falan yazın çıkar. Bu tablo "Tako to ama". Japon erotik sanatı için kullanılan bir terim var. Shunga diye geçiyor. Genellikle ukiyo-e türünde olan Shunga ahşap baskılar üzerine yapılıyor.

Luffy yine tayfaya katılmaya çalışılıyor ancak beyhude. Hyougoro vaktinde Kaido ve Orochi'yi etkilemiş.

Malnütrisyon diye bir hastalık varmış. Yetersiz beslenme ya da hastalıklara bağlı olarak beslenme bozukluğu sebebiyle vücutta görülen değişikliklerin tamamına deniyor. Hyougoro da bu yüzden küçülmüş. Hyougoro reyiz Luffy'nin affedilmesini istiyor. Adam be. Kendindense ümidi kesmiş. :(

Kılçık fırlatan kardeşin Kawamatsu olduğunu öğreniyoruz ve bölüm bitiyor. Kawamatsu hem Raizo'yu hem de Momo'yu tanıyor. Tabii bunda şaşıracak bir şey yok. Ancak Kawamatsu'nun nihayet ortaya çıkmış olması güzel.


Toparlayalım.

Hamam sahnesi pek şaşırtıcı değil zira Oda'nın böyle bir şey çizeceği belliydi. Umarım bir kez daha çizmez diyeyim. Tek tesellim bu olsun. :( Bizimkilerin rahatlığınaysa tepkim şu olsun:

Hyougoro'nun neden gösterildiği belli oldu.
Bizimkiler taş çatlasa 500 kişi toplayabilirlermiş. Hyou başkan ilke 5.000 gözü kapalı gelir.
Kawamatsu kardeş bizimkilerin zamanda atladıklarını bilmiyor olabilir.
Kawamatsu kardeş aşağıda görünmeyen kişi olabilir. Bir başkası da olabilir. Son sahnedeki çizim şekli nedense Pedro'yu anımsattı da ondan öyle dedim.



Queen'in söylediği şarkıya bakılacak olursak belki bir ihtimal zayıf hâlini görebiliriz. Seri içinde çizilmese dahi biri SBS'de soracaktır. Öyle ya da böyle görürüz gibi geliyor.

Hiyo-- şaka şaka.


FUNK!
Çok güzel detaylar yakalamışsın, analizlerini okurken kendimi keko hissediyorum. Teşekkürler.
 
Sayın forumdaşlarım One Piece OP935 bölüm sayılı Amaneden analiz tipi yorumuna hoş geldiniz. Kapak isteğinde Smoker kardeşimizi sigarasından çıkan dumandan mütevellit yanıyor zanneden farelerin itfaiyecilik yaptığını görüyoruz. Arkaplanda birkaç Wanted poterinin yanı sıra G-5'in 5'i de var. Smoker masabaşı göreve alışmış herhâlde. Zaten Luffy'nin peşinde de görmüyorduk. Bölümün analize geçmektedir. Lütfen yerlerinize oturunuz. Benim için 2, sizler için çeyrek saat kadar sürecek olan analiz sırasında hepinize keyifli okumalar dilerim.

Udon'un mahkûm madeninde yönetici kulesi bulunuyormuş. Kulenin kendisi Kaido'nun bayrağının kemiklerine ve birkaç karakterde gördüğümüz metalci çivilerine sahip. Ayrıca birkaç boruyu da görmek mümkün. Gaz çıkışı mı var, hayırdır? Sahne deniztaşı kelepçelerinin çalındığına dair bilgiyle başlıyor.

Altı kollu, bir kuyruklu bir hanımefendi var ve zat-ı alileri maymun Smile'ına sahip. Neden 6 kolu var bilinmez Solitaire'nin ancak akla ilk gelen şey "örümcek maymunu" Toplamda 4 kılıcı var. İsmi hepinizin bildiği üzere faldan geliyor. Son olarak kendisi müdür yardımcısı ve headliner.

Yengeç Smile kulanıcısı arkadaş kullandığı her kelimenin arasına crab ekliyor sanırım. Bahsi geçen kişi Raizo olsa gerek. Raizo başkan anahtarların yerine sahtesini koymuş her nedeense. Arkaplanda yere yığılmış bir tayfa üyesi de görüyoruz. Yengeç kardeş yalnızca yana doğru yürüyebildiği için faka basmış anlaşılan.

Bir sonraki sayfada Solitaire, suçlunun kulede olduğunu söylüyor ve söyler söylemez Raizo ortaya çıkıyor. Nin-nin diye takılıyor efendi. Sisin Raizo'su hem bir ninja hem de Dokuz Kın'dan. Bu noktada Kid'in kaçmasını sağlayan olasılıkların bir başkası tarafından yaratıldığını da öğrenmiş oluyoruz aslında. İlginç. Bu zamana kadar niye oluşturulmamış şartlar?

Sahne Luffy'nin akrebi mıhlamasıyla ve arkaplanda anlatıcının bir kez daha kurallardan bahsetmesiyle devam ediyor. Gardiyana karşı gelmenin üç aşamalı cezası var ve sırasıyla şöyle: Kolların, bacakların ve kellenin(sembolik olarak, ne şekilde öldürecekleri net değil) uçurulması. Gardiyanlara el kaldıran olursa doğrudan üçüncü aşamaya geçiyor.

Adını, Grand Millionaire adıyla da bilinen ve üç ya da daha fazla kişiyle, standart bir desteyle oynanan Daifugo oyunundan alan hem akrep Smile kullanıcısı hem headliner hem de müdür yardımcısı olan arkadaş Luffy'den tek yerken mahkûmlar endişe dolu bakışlarla onu izliyor.

Bir tarafta infazcılar, diğer tarafta Luffy'yi saygıyla ananlar. Meyve kullanıcılarına takılan deniztaşı kelepçelerinin, onlar en azından sağda solda yürüyebilsinler diye kısılmış olmasına karşın bu şekilde bir güce sahip olmaları normal olmasa da Luffy'nin son zamanlarda aldığı formdan da anlayacağımız üzere saf hâliyle dahi bir müdür yardımcısı ve headliner'ı rahatlıkla alabildiğini görüyoruz. Luffy'nin sahip olduğu güç, ağırlaşan nefesine karşın sıra dışı iradesinden geliyor. Luffy ise milletin canını sıkmak için konuştukça konuşmaya devam ediyor. Neymiş efendim antrenman yapıyormuş. Sen hiç fil dayağı yedin mi?

Fil Smile kullanıcısı olmasının yanı sıra müdür ve headliner olan Old Maid, adını Viktorya döneminden kalma bir kart oyunundan alıyor. İkiden fazla kişiyle, çeşitli destelerle oynanabilen bu oyuna dair bu kadar bilgi yeter.

Old Maid kardeşimiz aynı zamanda bir Japon maskesini andırıyor. Yalnız görüldüğü üzere bir an sonra gelen "saldırı" saldırıdan ziyade bir hapşuruk ve Old Maid'in kendisinden bağımsız, filin kendisinden geliyor. Açıkçası hoş bir sahne. Karnına kurban.


Filin çıkardığı sese örnek teşkil etmesi açısından şunu şuraya bırakayım:

Müdür Luffy'ye bildiğin tek atıyor. :oleyo2: Luffy bedensel olarak zayıf olması sebebiyle Haki de kullanamıyor anlaşılan. Pek şaşırılacak bir durum yok zira akıllara anında WB geliyor.

Queen'i görüyoruz. Kendisi bir Komurasaki fanı. Peki öldüğünü bilmiyor mu? Bilmiyor. Buradan sonra güzergahı da belli. Adamları Komurasaki'nin öldüğünü söylesek mi diye konuşuyor lakin gebermemek adına söylemiyorlar. Beraberinde ise dans başlıyor. Akla doğrudan Okama'lar geliyor.

Şarkıya bakalım. Zayıflarsam popüler olurum. İşte bu yüzden şişmanım. Toparlak görünebilirim ama hepsi kas. Şimdi şarkı ve dans zamanı. Dünyanın en düz çevirisinden buraya kadar. FUNK!

Queen, 1.32 milyar ödüllü, Veba lakaplı. All-star. Daha ne istiyorsunuz? Bu arada Müdür Viktorya döneminden kalma bir kart oyununun adını almış ve kendisi Veba lakabına sahip. Fare çıkmasın da şimdi... Bana uyar da size uyacağını sanmam.

Oda, Queen'i karikatüze etmeyi tercih ediyor. Herkes kasıntı olacak diye bir şey yok pek tabii, kendi bilir. Önemli olaylar ters-sırasıyla şöyle: Kid kaçtı, deniztaşı kelepçe anahtarları çalındı ve Luffy kaçmaya çalışıyor. Yani gerçek önem sırası şu: Luffy>anahtar>Kid
Zira diğer ikisi için olan olmuş. Luffy ise olmakta. Hatta bildiğin oluyor. Sahnenin gösterim şekline göre uzakta duran siyah nokta Luffy.

Bu arada akrep kalkmış bile.

Ebisu'da sakin bir hava var. Yasu'nun klasik muhabbetleri bir yana Zoro'nun kılıcı çalınmış ve o da ardından gitmiş. Yasu bile Zoro'nun geri dönemeyeceğini zira yolunu bulamayacağını düşünüyor, hatta bunu biliyor. Sanji ise... Evet, nerede olduğu belli.

Normalden sıcak bir suyla banyo yapan Nami, Robin ve Shinobu'ya ilave olarak arkaplanda çocuklu anneler, yaşlı çapkınlar, genç kadınlar ve... Sapık adamlar görüyoruz. Shinobu "şeytani sanatlar" diye bahsediyor meyve güçlerinden. Suların hepsini okunmuş falan mı zannediyor nedir? :oleyo2:

Ninja ve yanındakini sallayalım. Bir adet boş kalp, bir adet de suyun altında birinin olduğunu gösteren boru var. Bir tanesinin Sanji olduğu kesin diyebiliriz... Bunlardan biri değilse de bir tarafta burnundan kan çıkan biridir.


Ne tuhaf iş valla. Neyse söven yeteri kadar sövecektir, ben bir şey demeyeyim.

Shinobu yumurta kırıyor/yargı dağıtıyor.

Yakuza eskiden halkın yanındaymış. Hyougoro'nun bahsi geçiyor gene.

Arkada Minatomo'yu görüyoruz. Bizimkilere bakmayan bir o var. Adam sapık yaşlı tiplemelerinden ziyade sürekli hayıflanan bir yaşlı tipi... mi acaba?


Hyougoro o kadar nüfuzlu bir adammış ki yalnızca varlığıyla bile tüm samurayları davalarına katabilirlermiş. 20 yıl önce Wano'nun yer altı yüzü Hyougoro'ymuş. Çiçek başkentin yer altı ticaretinin tamamında parmağı varmış. Ayrıca diğer beş bölgenin yakuza patronlarına da hâkimmiş. Güç ve popülarite sahibi, şövalyeliğin tecessümüymüş. Öyle bir adammış ki Oden dahi gençliğinde ona hayranlık duyarmış.

Sahip olduğu kılıcın yonca şekline sahip olmasıyla birlikte dövmesi de Akainu'nun çiçeklerini hatırlatıyor. Yirmi yılda yaşlılıktan bu hâle gelmiş olabilir lakin altından Smoothie de çıkabilir. :oleyo2:

Rivayete göre Kurozumi ailesine boyun eğmeyi reddetmiş ve infaz edilmiş. Vakti hâlinde Kozuki ailesine destek veren Oniwabanshu lideri Fukurokuju ise Orochi'ye hizmet etmeyi seçmiş. Bu sıralarda Shinobu da Fukurokuju'nun altında çalışıyormuş ve onu bu ihanetinden dolayı affedemiyormuş. Bu noktada çok küçük bir flashback görüyoruz. Hatırlarsanız Hanzo onu hatırlamıştı. İşte hatırlama sebebi de tam olarak bu.

Anlaşılan Hyougoro'dan ümit kesilmiş. Güya Oden'den de kesildi ama... Neyse.

Kısaca ahtapotlardan bahsedeyim. Her biri hem BM hem de Luffy'lerin gemisine dadanan ahtapota benziyor. Hem tip hem de çıkardıkları ses açısından böyle. Japon'ların ahtapot takıntısına dair Mad Men isimli dizide gördüğüm bir örneği paylaşayım. Lakin +18 denilebilir. Yersizse @Smoker silersen iyi olur:

Gerisini Google'a ve size bırakıyorum. Smoker sildiyse Google'a "japanese octopus paintings" falan yazın çıkar. Bu tablo "Tako to ama". Japon erotik sanatı için kullanılan bir terim var. Shunga diye geçiyor. Genellikle ukiyo-e türünde olan Shunga ahşap baskılar üzerine yapılıyor.

Luffy yine tayfaya katılmaya çalışılıyor ancak beyhude. Hyougoro vaktinde Kaido ve Orochi'yi etkilemiş.

Malnütrisyon diye bir hastalık varmış. Yetersiz beslenme ya da hastalıklara bağlı olarak beslenme bozukluğu sebebiyle vücutta görülen değişikliklerin tamamına deniyor. Hyougoro da bu yüzden küçülmüş. Hyougoro reyiz Luffy'nin affedilmesini istiyor. Adam be. Kendindense ümidi kesmiş. :(

Kılçık fırlatan kardeşin Kawamatsu olduğunu öğreniyoruz ve bölüm bitiyor. Kawamatsu hem Raizo'yu hem de Momo'yu tanıyor. Tabii bunda şaşıracak bir şey yok. Ancak Kawamatsu'nun nihayet ortaya çıkmış olması güzel.


Toparlayalım.

Hamam sahnesi pek şaşırtıcı değil zira Oda'nın böyle bir şey çizeceği belliydi. Umarım bir kez daha çizmez diyeyim. Tek tesellim bu olsun. :( Bizimkilerin rahatlığınaysa tepkim şu olsun:

Hyougoro'nun neden gösterildiği belli oldu.
Bizimkiler taş çatlasa 500 kişi toplayabilirlermiş. Hyou başkan ilke 5.000 gözü kapalı gelir.
Kawamatsu kardeş bizimkilerin zamanda atladıklarını bilmiyor olabilir.
Kawamatsu kardeş aşağıda görünmeyen kişi olabilir. Bir başkası da olabilir. Son sahnedeki çizim şekli nedense Pedro'yu anımsattı da ondan öyle dedim.



Queen'in söylediği şarkıya bakılacak olursak belki bir ihtimal zayıf hâlini görebiliriz. Seri içinde çizilmese dahi biri SBS'de soracaktır. Öyle ya da böyle görürüz gibi geliyor.

Hiyo-- şaka şaka.


FUNK!
Arigato amaneden san:sapkali:Gittikçe kendini geliştiriyorsun bizi aydınlatıyorsun.

O akainu olayı benim de gözüme çarptı dün acaba çiçekleri benziyor mu diye baktım da akainu’nun dövmesi anımasatıyor baya. Akainu gençliğinde bir kılıç kullanıcısıydı kılıcı da samuray kılıçlarına baya benziyor. Belki wanolu çıkar.
 
Arigato amaneden san:sapkali:Gittikçe kendini geliştiriyorsun bizi aydınlatıyorsun.

O akainu olayı benim de gözüme çarptı dün acaba çiçekleri benziyor mu diye baktım da akainu’nun dövmesi anımasatıyor baya. Akainu gençliğinde bir kılıç kullanıcısıydı kılıcı da samuray kılıçlarına baya benziyor. Belki wanolu çıkar.
Bu sefer farklı bir girizgah yapayım dedim. :sapkali:

Bana da Wano'lu gibi gelmeye başladı iyiden iyiye.
 
Sayın forumdaşlarım One Piece OP935 bölüm sayılı Amaneden analiz tipi yorumuna hoş geldiniz. Kapak isteğinde Smoker kardeşimizi sigarasından çıkan dumandan mütevellit yanıyor zanneden farelerin itfaiyecilik yaptığını görüyoruz. Arkaplanda birkaç Wanted poterinin yanı sıra G-5'in 5'i de var. Smoker masabaşı göreve alışmış herhâlde. Zaten Luffy'nin peşinde de görmüyorduk. Bölümün analize geçmektedir. Lütfen yerlerinize oturunuz. Benim için 2, sizler için çeyrek saat kadar sürecek olan analiz sırasında hepinize keyifli okumalar dilerim.

Udon'un mahkûm madeninde yönetici kulesi bulunuyormuş. Kulenin kendisi Kaido'nun bayrağının kemiklerine ve birkaç karakterde gördüğümüz metalci çivilerine sahip. Ayrıca birkaç boruyu da görmek mümkün. Gaz çıkışı mı var, hayırdır? Sahne deniztaşı kelepçelerinin çalındığına dair bilgiyle başlıyor.

Altı kollu, bir kuyruklu bir hanımefendi var ve zat-ı alileri maymun Smile'ına sahip. Neden 6 kolu var bilinmez Solitaire'nin ancak akla ilk gelen şey "örümcek maymunu" Toplamda 4 kılıcı var. İsmi hepinizin bildiği üzere faldan geliyor. Son olarak kendisi müdür yardımcısı ve headliner.

Yengeç Smile kulanıcısı arkadaş kullandığı her kelimenin arasına crab ekliyor sanırım. Bahsi geçen kişi Raizo olsa gerek. Raizo başkan anahtarların yerine sahtesini koymuş her nedeense. Arkaplanda yere yığılmış bir tayfa üyesi de görüyoruz. Yengeç kardeş yalnızca yana doğru yürüyebildiği için faka basmış anlaşılan.

Bir sonraki sayfada Solitaire, suçlunun kulede olduğunu söylüyor ve söyler söylemez Raizo ortaya çıkıyor. Nin-nin diye takılıyor efendi. Sisin Raizo'su hem bir ninja hem de Dokuz Kın'dan. Bu noktada Kid'in kaçmasını sağlayan olasılıkların bir başkası tarafından yaratıldığını da öğrenmiş oluyoruz aslında. İlginç. Bu zamana kadar niye oluşturulmamış şartlar?

Sahne Luffy'nin akrebi mıhlamasıyla ve arkaplanda anlatıcının bir kez daha kurallardan bahsetmesiyle devam ediyor. Gardiyana karşı gelmenin üç aşamalı cezası var ve sırasıyla şöyle: Kolların, bacakların ve kellenin(sembolik olarak, ne şekilde öldürecekleri net değil) uçurulması. Gardiyanlara el kaldıran olursa doğrudan üçüncü aşamaya geçiyor.

Adını, Grand Millionaire adıyla da bilinen ve üç ya da daha fazla kişiyle, standart bir desteyle oynanan Daifugo oyunundan alan hem akrep Smile kullanıcısı hem headliner hem de müdür yardımcısı olan arkadaş Luffy'den tek yerken mahkûmlar endişe dolu bakışlarla onu izliyor.

Bir tarafta infazcılar, diğer tarafta Luffy'yi saygıyla ananlar. Meyve kullanıcılarına takılan deniztaşı kelepçelerinin, onlar en azından sağda solda yürüyebilsinler diye kısılmış olmasına karşın bu şekilde bir güce sahip olmaları normal olmasa da Luffy'nin son zamanlarda aldığı formdan da anlayacağımız üzere saf hâliyle dahi bir müdür yardımcısı ve headliner'ı rahatlıkla alabildiğini görüyoruz. Luffy'nin sahip olduğu güç, ağırlaşan nefesine karşın sıra dışı iradesinden geliyor. Luffy ise milletin canını sıkmak için konuştukça konuşmaya devam ediyor. Neymiş efendim antrenman yapıyormuş. Sen hiç fil dayağı yedin mi?

Fil Smile kullanıcısı olmasının yanı sıra müdür ve headliner olan Old Maid, adını Viktorya döneminden kalma bir kart oyunundan alıyor. İkiden fazla kişiyle, çeşitli destelerle oynanabilen bu oyuna dair bu kadar bilgi yeter.

Old Maid kardeşimiz aynı zamanda bir Japon maskesini andırıyor. Yalnız görüldüğü üzere bir an sonra gelen "saldırı" saldırıdan ziyade bir hapşuruk ve Old Maid'in kendisinden bağımsız, filin kendisinden geliyor. Açıkçası hoş bir sahne. Karnına kurban.


Filin çıkardığı sese örnek teşkil etmesi açısından şunu şuraya bırakayım:

Müdür Luffy'ye bildiğin tek atıyor. :oleyo2: Luffy bedensel olarak zayıf olması sebebiyle Haki de kullanamıyor anlaşılan. Pek şaşırılacak bir durum yok zira akıllara anında WB geliyor.

Queen'i görüyoruz. Kendisi bir Komurasaki fanı. Peki öldüğünü bilmiyor mu? Bilmiyor. Buradan sonra güzergahı da belli. Adamları Komurasaki'nin öldüğünü söylesek mi diye konuşuyor lakin gebermemek adına söylemiyorlar. Beraberinde ise dans başlıyor. Akla doğrudan Okama'lar geliyor.

Şarkıya bakalım. Zayıflarsam popüler olurum. İşte bu yüzden şişmanım. Toparlak görünebilirim ama hepsi kas. Şimdi şarkı ve dans zamanı. Dünyanın en düz çevirisinden buraya kadar. FUNK!

Queen, 1.32 milyar ödüllü, Veba lakaplı. All-star. Daha ne istiyorsunuz? Bu arada Müdür Viktorya döneminden kalma bir kart oyununun adını almış ve kendisi Veba lakabına sahip. Fare çıkmasın da şimdi... Bana uyar da size uyacağını sanmam.

Oda, Queen'i karikatüze etmeyi tercih ediyor. Herkes kasıntı olacak diye bir şey yok pek tabii, kendi bilir. Önemli olaylar ters-sırasıyla şöyle: Kid kaçtı, deniztaşı kelepçe anahtarları çalındı ve Luffy kaçmaya çalışıyor. Yani gerçek önem sırası şu: Luffy>anahtar>Kid
Zira diğer ikisi için olan olmuş. Luffy ise olmakta. Hatta bildiğin oluyor. Sahnenin gösterim şekline göre uzakta duran siyah nokta Luffy.

Bu arada akrep kalkmış bile.

Ebisu'da sakin bir hava var. Yasu'nun klasik muhabbetleri bir yana Zoro'nun kılıcı çalınmış ve o da ardından gitmiş. Yasu bile Zoro'nun geri dönemeyeceğini zira yolunu bulamayacağını düşünüyor, hatta bunu biliyor. Sanji ise... Evet, nerede olduğu belli.

Normalden sıcak bir suyla banyo yapan Nami, Robin ve Shinobu'ya ilave olarak arkaplanda çocuklu anneler, yaşlı çapkınlar, genç kadınlar ve... Sapık adamlar görüyoruz. Shinobu "şeytani sanatlar" diye bahsediyor meyve güçlerinden. Suların hepsini okunmuş falan mı zannediyor nedir? :oleyo2:

Ninja ve yanındakini sallayalım. Bir adet boş kalp, bir adet de suyun altında birinin olduğunu gösteren boru var. Bir tanesinin Sanji olduğu kesin diyebiliriz... Bunlardan biri değilse de bir tarafta burnundan kan çıkan biridir.


Ne tuhaf iş valla. Neyse söven yeteri kadar sövecektir, ben bir şey demeyeyim.

Shinobu yumurta kırıyor/yargı dağıtıyor.

Yakuza eskiden halkın yanındaymış. Hyougoro'nun bahsi geçiyor gene.

Arkada Minatomo'yu görüyoruz. Bizimkilere bakmayan bir o var. Adam sapık yaşlı tiplemelerinden ziyade sürekli hayıflanan bir yaşlı tipi... mi acaba?


Hyougoro o kadar nüfuzlu bir adammış ki yalnızca varlığıyla bile tüm samurayları davalarına katabilirlermiş. 20 yıl önce Wano'nun yer altı yüzü Hyougoro'ymuş. Çiçek başkentin yer altı ticaretinin tamamında parmağı varmış. Ayrıca diğer beş bölgenin yakuza patronlarına da hâkimmiş. Güç ve popülarite sahibi, şövalyeliğin tecessümüymüş. Öyle bir adammış ki Oden dahi gençliğinde ona hayranlık duyarmış.

Sahip olduğu kılıcın yonca şekline sahip olmasıyla birlikte dövmesi de Akainu'nun çiçeklerini hatırlatıyor. Yirmi yılda yaşlılıktan bu hâle gelmiş olabilir lakin altından Smoothie de çıkabilir. :oleyo2:

Rivayete göre Kurozumi ailesine boyun eğmeyi reddetmiş ve infaz edilmiş. Vakti hâlinde Kozuki ailesine destek veren Oniwabanshu lideri Fukurokuju ise Orochi'ye hizmet etmeyi seçmiş. Bu sıralarda Shinobu da Fukurokuju'nun altında çalışıyormuş ve onu bu ihanetinden dolayı affedemiyormuş. Bu noktada çok küçük bir flashback görüyoruz. Hatırlarsanız Hanzo onu hatırlamıştı. İşte hatırlama sebebi de tam olarak bu.

Anlaşılan Hyougoro'dan ümit kesilmiş. Güya Oden'den de kesildi ama... Neyse.

Kısaca ahtapotlardan bahsedeyim. Her biri hem BM hem de Luffy'lerin gemisine dadanan ahtapota benziyor. Hem tip hem de çıkardıkları ses açısından böyle. Japon'ların ahtapot takıntısına dair Mad Men isimli dizide gördüğüm bir örneği paylaşayım. Lakin +18 denilebilir. Yersizse @Smoker silersen iyi olur:

Gerisini Google'a ve size bırakıyorum. Smoker sildiyse Google'a "japanese octopus paintings" falan yazın çıkar. Bu tablo "Tako to ama". Japon erotik sanatı için kullanılan bir terim var. Shunga diye geçiyor. Genellikle ukiyo-e türünde olan Shunga ahşap baskılar üzerine yapılıyor.

Luffy yine tayfaya katılmaya çalışılıyor ancak beyhude. Hyougoro vaktinde Kaido ve Orochi'yi etkilemiş.

Malnütrisyon diye bir hastalık varmış. Yetersiz beslenme ya da hastalıklara bağlı olarak beslenme bozukluğu sebebiyle vücutta görülen değişikliklerin tamamına deniyor. Hyougoro da bu yüzden küçülmüş. Hyougoro reyiz Luffy'nin affedilmesini istiyor. Adam be. Kendindense ümidi kesmiş. :(

Kılçık fırlatan kardeşin Kawamatsu olduğunu öğreniyoruz ve bölüm bitiyor. Kawamatsu hem Raizo'yu hem de Momo'yu tanıyor. Tabii bunda şaşıracak bir şey yok. Ancak Kawamatsu'nun nihayet ortaya çıkmış olması güzel.


Toparlayalım.

Hamam sahnesi pek şaşırtıcı değil zira Oda'nın böyle bir şey çizeceği belliydi. Umarım bir kez daha çizmez diyeyim. Tek tesellim bu olsun. :( Bizimkilerin rahatlığınaysa tepkim şu olsun:

Hyougoro'nun neden gösterildiği belli oldu.
Bizimkiler taş çatlasa 500 kişi toplayabilirlermiş. Hyou başkan ilke 5.000 gözü kapalı gelir.
Kawamatsu kardeş bizimkilerin zamanda atladıklarını bilmiyor olabilir.
Kawamatsu kardeş aşağıda görünmeyen kişi olabilir. Bir başkası da olabilir. Son sahnedeki çizim şekli nedense Pedro'yu anımsattı da ondan öyle dedim.



Queen'in söylediği şarkıya bakılacak olursak belki bir ihtimal zayıf hâlini görebiliriz. Seri içinde çizilmese dahi biri SBS'de soracaktır. Öyle ya da böyle görürüz gibi geliyor.

Hiyo-- şaka şaka.


FUNK!
Smoker arkasında Wanted posterlerin ikisi yan yana Ed Want kelimelerini çıkarıyor yani Edward Weevil gelir demeni bekliyordum şahsen :D

O su altı veya kalp şeyini iyi gormusun. Gözlem hakin sağlam demek ki. Eline sağlık güzel yazı
 
@Kuroro Şu benim analizleri ilk yoruma ekleyebilir misin? :*
Kapağa baktığımız zaman Enel ve iki kurbağa görüyoruz. Biri Enel'in sakız balonunun üstünde, diğeriyse yanında. Enel fanları şu an:
Yaş akar gözüm sızlar
Ne kalur gerisine
Herkesun bir balonu var
Durur içerisinde
İnandık mangakaya
Öyle böyle dedi
Ayrılık defterini
Elimize verdi

Kurbağalar üzerinde Wano'da gördüğümüz türden motifler var. Enel Wano'ya geliyor, onaylı bilgi. ;)

Bölüm Orochi ile başlıyor. Meyvesi Yamata no Orochi. Daha önce forumda 529 defa adı geçmiştir fakat kısaca açıklayalım. Genellikle 8 kafası, 8 kuyruğu olan bir Japon yılanı bu. Bekiz Başlı Dev Yılan şeklinde geçiyor. Yamata no Orochi'ye dair detaylara ben girmeyeyim ama sizlere bir link bırakayım. Merak etmeyin Türkçe:
http://www.gazetebilkent.com/2013/09/04/japon-mitolojisi-ve-sinto-inanci-3/

Orochi'nin her kafası ayrı bir âlem yaşamaya devam ediyor. Özür bekliyor ama Komurasaki mükemmel duruyor karşısında.

"The one who falls in love first is the one who loses" Acaba Türkçe karşılığı var mı?

reyiz iş başında. Bunun kadar dönemin adamı birini daha görmedim ben. Arkın başından beri görüyoruz lavuğu. Ajan mısın lan? Aslında Oda ajan olarak seriye dahil etse fena olmazdı. Peki ya kimin ajanı? BİZZAT TANRI GODA'nın. Hehe.

O-toko gülmeye devam ederken Orochi manasız bir şekilde kendi adamlarına saldırıyor. Aslında bu durum çok da manasız sayılmaz. Çünkü her kafanın kendine has bir karakteri var gibi duruyor demiştim. En nihayetinde yakalıyor dişisini, kavrıyor çenesiyle, alıyor dişlerinin arasına, artık tek gıdımlık canı var onun, karmaşık duygular içinde, bekliyor öyle...

Oda'nın bu tarz çizimlerini özleyen varsa şöyle bırakayım.


Karakterlerden birinin adı Daikoku, hemen viki'ye dalıyor ve Daikokuten karakteriyle karşılaşıyoruz. Karanlığın muhteşem tanrısı olan bu kişi aynı zamanda 7 şans tanrısından biri. 5 tahılın tanrısı diye de geçiyormuş.

Daikoku diyor ki Shogun dediğin istediğini yapar, hem onu bunu bırak da bizim zaten daha önemli bir işimiz var. Robin'in kimliği ortaya çıkıyor. O-toko Komurasaki'ye yardım edilmesini istiyor. Robin, kendi kellesi ipteyken O-toko'yu kucaklamış. İşte yüce gönüllü bir kadın olmak bunu gerektiriyor.

Fuujin ve Raijin isimli iki karakter, yine aynı ninja birliğinin bir parçası. Peki kim bunlar? Esasında tanıyanlar olacaktır. Fuujin, Rüzgâr tanrısı, Raijin ise yıldırım. Bu iki tanrıda insanlara korku salan tanrılarmış. Fırtınalı günlerde aileler çocuklarına göbek deliklerini kapamalarını, aksi takdirde Raijin'in karınlarını yiyeceğini söylermiş. Düşünürseniz Luffy'nin G4 hâllerinin de bu iki tanrıda olduğu gibi detaylara sahip olduğunu anımsayabilirsiniz. Oda Japonca yazarken Fuujin ve Raijin kelimelerinden "Tanrı"yı çıkartıp yerine "Kılıç"ı koymuş. Seriye bu şekilde entegre etmiş yani.

İki Tanrı çakması Brook'un hayalet forumdan korkuyor. Brook da nasıl korku salacağını biliyor doğrusu. Diğer yandan O-toko güle oynaya bayılıyor. En iyi ölüm, gülerek ölmektir gibisinden laflar vardır. Kız az daha yaşıyordu bunu. Gülmek lüks bir şeydir.

Bu iki Tanrı çakması kızı çağıran kız da korkuyor epey. Japonya'nın merkez alındığı bir ada ve arkta insanların hayalet ve benzeri şeylerden bilhassa korkması normal zaten. Ne kadar güçlü olduklarının pek bir önemi yok, olabilir, makul.

Starving Skeleton'un yalnızca bir fabl olmadığının bahsi geçiyor. Gashadokuro olarak da bilinen bu mite göre hayaletler, açlıktan ölen insanların kemiklerinden oluşturdukları devasa bir iskelet formuna bürünüyor ve ardından da gece sularında, kırsal mekânlarda yiyecek gezginleri arıyor.

Robin Brook'a teşekkür edip bildiğimiz bir tekniği kullanıyor. Verilen tepki şeytani sanatlar ve hayalet ordusu. Nami'nin bir tarafları balonla örtbas edilirken Brook'a yardım düşüncesi vuku buluyor. Hanzo derken bizim bildiğimiz anlamda hanzo değil ama bir takozluğunu görürsek Hanzo diye sövebiliriz. 16. yüzyılda yaşamış olan Hattori Hanzo, Sengoku döneminde ünlü bir samuray ve ninja olarak biliniyor. Birleşik Japonya'nın kurulmasında parmağı olan bu arkadaş aynı zamanda Tokugawa Ieyasu-dono'yu kurtarmış. Evet -dono. Çünkü Sengoku Basara izlemiş olmak bunu gerektirir. Hanzo aynı zamanda Edo kalesini koruyan İga ninjalarının başı olarak biliniyor. Hanzo ismi nesiller boyunca aktarılmış. Şeytan Hanzo lakabını alan bu kişinin bir çizimi:

Hanzo, Shinobu'nun bunca yıl sonra yaşıyor olmasına barnah basıyor. Erkekleri cezbedip öldüren ninjanın da yine Shinobu olduğu anlamını da çıkarmadan geçmiyor. Shinobu vaktinde güzel biriymiş anlayacağınız. Shinobu kızıp sözde ninja sanatını kullanarak yumurta kırıyor. Ball Buster, erkeklerin huzurunda gıkını çıkartamadığı türden biri geçiyor. Aynı zamanda yumurta kırmaya da deniyor, yumurta derken, anladınız.

Shinobu'nun sahip olduğu meyve olgunlaştırma diyebileceğimiz bir meyveydi. Zaman içinde bu meyve kendisini de fazlasıyla olgunlaştırmış ve klasik cüce Japon teyze tiplemesine sokmuş olabilir. Hanzo'nun yaptığı hanzoluğa karşı bağlama sanatını kullanan Shinobu diğer yandan kare-san-sui tekniğini kullanıyor. Bu ne demek? Japon kayalık bahçesi anlamına geliyor. Zen bahçesi şeklinde de kullanıldığı oluyor. Çimen, kaya, çakıl ve kumun yanı sıra çeşitli doğal unsurlar barındıran sığ bir kum bahçesi. Çakıllar okyanusu, kayalar Japon adalarını temsil ediyormuş. Zen bahçesi kavramının mit olduğunu düşünenler de varmış. Detaylar: http://www.wikizero.biz/index.php?q=aHR0cHM6Ly90ci53aWtpcGVkaWEub3JnL3dpa2kvS2FyZXNhbnN1aQ

Son olarak, Shinobu'nun yaptığı Kare-san-sui farklı bir şekilde hecelenmiş. Doğrudan meyve gücünü işaret eder şekilde "dry-scattering-decay" manasına gelecek şekilde yazılmış yani. Japonca ilginç bir dil.

Souma no Furudairi, ya da Takiyasha the Witch and the Skeleton Spectre olarak bilinen bu tablo Utagawa Kuniyoshi tarafından yapılmış. Ukiyo-e stilinde uzman olan bu kişi Utagawa okulunun bir üyesiymiş. Kabuki aktörleri, kediler, efsanevi hayvanlar, güzel kadınlar ve manzaralar çizermiş.

Bizim pandaya bir şey olmamış galiba:
Yalnız lavuğun elinde Den Den Panda var sanki. Diyorum size. Ajan bu lavuk.

Gelelim malum sahneye. Kyoshiro açıkça hazır olup olmadığını soruyor, Komurasaki de hazır olduğun söylüyor. Bunlar ayarlanmış.

Unutmamak lazım. Bu ikisinin bir mazisi var:

Ölümü kabul etmiş gibi çizilen Komurasaki gene oldukça duru ve etkileyici gözüküyor.

Herkes şoka uğruyor ama çok açık ki bölümler boyunca temeli oturtulan bir karakter ölmeyecek. Neyse, millet öldü sansın da. :/

Bu tip olaylar bize değil seri içinde olan karakterlere ters köşe oluyor aslında.

Burada bir güzel detay da O-toko'nun Komurasaki'yi öldü düşünüyor olmasına karşın gülmeye devam etmesi. Ulen kereta sen ne ara kendine geldin? Neyse, sen gül güneş doğsun yeniden.

Kyoshiro'ya çok çıkışıyorlar ama o bu yapılanın bir suç olduğunu ve Komurasaki'ye samurayın merhametini gösterdiğini falan söylüyor.

Kyoshiro'nun elinde Kin'emon'un dağıttırdığı çizim var. Neyse bu konulara son kısımda tekrar girerim.

Orochi Robin'in peşine düşüyor, Nami ortaya çıkıyor ve Zeus'u çıkartıyor. Ulen Oda bu nasıl çizim? :oleyo2:

Ve böylelikle sahne BM'nin tarafına geçiyor. Ancak ilginç bir şekilde gece bitiyor ve sabah oluyor. Oda hızlı bir şekilde geçecek bu kısmı da.

BM'ye de O-lin demeye başlanmış. Şahane.

Tsuru'nun BM'ye verdiği tatlı olan Shiruko, geleneksel bir Japon tatlısı. Azuki fasulyelerinin kaynatıldıktan sonra ezilip, bir kase içerisinde mochi ile birlikte sunulmasıyla oluşuyor. Glütenli pirinç unu hamuru ya da kestane ile yapılan çeşitleri de bulunuyormuş. Bkz:

BM'de görünür bir tatlılaşma var. Gayet bebiş davranıyor. Chopper ve diğerleri Udon'a gitmenin peşinde. BM'nin hafızası olmaması bir yan bildiğin çocuk gibi davranıyor. Meyve gücünün olmadığı zamanlardaki hâline dönmüş yani. Bu beklenen bir şeydi ve dile de getirilmişti. Burada bir diğer detay olarak şunu sunabiliriz:
BM'nin şapkası BM'den bağımsız bir şekilde uyuyor ya da en azından iki gözünü de yummuş. Oysa BM'nin tek gözü açık.

BM'nin tatlı ve sakin tarafı kendinde olduğu için Zeus da hâlâ var olmaya devam ediyor. Ancak Prometheus sizlere ömür. Neden? Zira Whole Cake Island arkında da söylediğim gibi BM'nin pis tarafıydı ve şu an o tarafı sizlere ömür. Napoleon'un ise geçen bölüm gözleri açıktı. Şimdiyse kapalı. Bunu da şu şekilde yorumlayabiliriz belki: Gözler kalbin aynası muhabbetine gözleri ve tepkilerini yansıtan Napoleon, BM'nin adaya ayak bastığı ilk anda içgüdüsel olarak tetikteydi lakin BM'nin an itibarıyla huzur içinde olması onun da uykuya geçmesine neden oldu. Bunlar varsayım tabii. Biraz daha görmek lazım.

BM daha fazla shiruko yemek istediği için onlarla birlikte gidecekmiş. BM'yi kimse tanımıyor olabilir. Ancak Kaido'nun as adamları illaki bilecektir ve bu durum da ortalığı karıştırabilir. Ancak ilerleyen bölümlerde BM'yi şebek kıyafetlerle görebiliriz.

Nihai savaşa 9 gün kalmış. 929. bölümde Orochi Ateş Festivaline 1 hafta kaldığını söylemişti. Vİkiden bakayım dedim ama Japonların 1 haftalık takvimleri kullandığını gördüm. Geçmişte de yani.

Birkaç noktaya tekrar değinelim.

- Orochi'nin esas formunda kuyruklarının da fink atması gerekir bence. Oysa şu noktada tam olarak yılan olduğunu söyleyemeyiz.
- Kyoshiro büyük ihtimalle 9 kından biri olacak. Hâlâ karizma olmaya devam ediyor ve bir şekilde bizimkilerin içerideki adamı olabilir. Spoiler'da Komurasaki'nin cebinden aldığına dair bilgi vardı ya da ben öyle anladım lakin şu noktada tam olarak ne olduğu söylenemez gibi. Gene de durup dururken kendi cebinden çıkaracak hâli olmadığına göre Kin'emon'un dağıttırdığı kâğıt da Komurasaki'nin cebinden çıkmıştı. Samurayın merhametine gelecek olursak bu merhamet tam anlamıyla bir merhamet zira bana göre analiz esnasında da değindiğimiz üzere planlanmış bir şey. O-toko 7/24 güldüğü için farkında olmadan planın bir parçası olabilir lakin olmasa dahi bu ikisi bir şekilde bu işlemi gerçekleştirecekti gibi gözüküyor. Aynı zamanda geçen bölüm ortalığı kan gövde götürecek minvalinde konuşmuş olması ve yalnızca Komurasaki'ye bir kesik atması da planın adım adım işlediğine dair bir gösterge gibi duruyor. Plan yaptılarsa cebinde kâğıt olması falan da saçma gerçi ama o da Oda'nın bize işaret vermek için göz ardı ettiği bir detay herhâlde.
- BM'ye gelecek olursak söyleyecek çok bir şey yok çünkü bu noktada Oda'nın kafasında ne olduğunu göremiyorum. Normalde üç aşağı beş yukarı anlardım ama şu an tam anlamıyla bir boşluk var kafamda. Henüz Oda seviyesine gelememişiz. :( Şöyle bir düşünecek olursak BM'nin hayali, ütopik ve esasında Luffy'nin de onaylayacağı türden bir hayal. Tabii herkesi kafa hizasına getirmeyen hâli. Her ırkın bir arada mutlu mesut geçineceği türden bir hayal. Bizimkilere burada olmasa bile ileride yardım edebilir belki. Bakalım.
- Peki ya BM'nin tayfasına ne oldu?

Mama'nın yeni lakabı: Childish Mambino.

Neyse. Şimdi işim var, kalanını da hep beraber konuşuruz. Epey güzel bölüm.
Kapak isteği Oda'nın yan sanayi şubesi Noda Skywalker'dan gelmiş gene. Usopp envaiçeşit sultan papağınınn arasında yatarken burnunun ucuna tünemiş olan bir tanesiyle sohbete dalmış. Usopp pikniğe gelmiş belli ki. Acaba kiminle? Umarım Kaya götürmüştür.
Görünürde 3 sandviç, seçemediğim bir-iki yiyecek, ketçap ve mayonezvari şeylerin yanında bir termos ile bir bardak çay ya da kahve benzeri bir içecek var. Bir bardak olması Usopp'un tek başına olduğuna dair bir işaret aslında. Üzdü.

Bölümden devam edelim. Wano sınırında BM Korsanları'nın gemisiyle karşılaşıyoruz. Perospero başlarının dertte olduğuna dair bir şarkı söylüyor. Yine hem bizimkilerin hem de BM Korsanlarının şelaleye gitmeden önce geçtikleri yerdeler. Elimin altında Luffy'lerin geçtiği sahne vardı, onu atmış olayım:

BM'nin gemiden düştüğünü dile getiren Perospero, King'in göklere hâkim olması sebebiyle o yolu kullanmalarını imkânsız bulan Daifuku, gemilerinin alabora olmadığı için şanslı olduklarını dile getiren Smoothie'nin yanı sıra Katakuri abisinin artık bir numaralı fanı olmayan balon Flampe ise bir şey yapıp yapamayacaklarını soruyor. Broyé, Tablet ve birtakım askerleri görüyoruz. "Broyé kim ulan?" demeyin diye şöyle göstereyim:

Perospero BM'nin Vivre kartı sağlam olduğuna göre kendisi de yaşıyordur diyor ve doğru bir noktaya barnah basıyor. Bu esnada çizimlerde sağ kolunun şekerden olduğu da gözden kaçmıyor.

Bir sonraki sayfada bizim deliyi görüyoruz:

Kendince sahne sanatları yapmaya devam ediyor olsa gerek. Yalnız sanki bizim deliyi uzak tutmaya çalışan biri varmış gibi.

Galette bacımız yakalanmadıysa bile yakalanmasının an meselesi olduğun söylüyor. Henüz kahvaltı yapmadığım için Queen Mama Chanter bana bir hoş gözüküyor. :')

Levely arkında Hina'nın Garp'a bahsettiği BM ve Kaido birlikteliğinin bir kez daha dile getirilmesiyle birlikte içimizdeki şüpheler, BM'yi kıyıya vuran dalgalar gibi denize karışıp gidiyor. Çağın en önde gelen iki korsanının geçmişte aynı tayfanın bir parçası olması çok güzel bir bilgi ve muhtemelen de Rocks/Rox'a bağlanacak. BM'nin canının alınmasından bahseden M'ont d'Or'a karşılık bu durumda BM Korsanlarının Perospero Korsanları'na dönüşeceğini söyleyen Perospero'ya karşılık böyle bir durum olması hâlinde kaptanın Katakuri olması gerektiğini söyleyen Daifuku'ya karşılık önce doğanın önce geldiğini dile getiren Perospero'ya karşılık... Smoothie bildiğimiz mantığın BM'de işlemeyeceğini ve bu sebeple de BM'nin canlı bir şekilde geri döneceğini söyleyerek giydiriyor bu iki salağa. Bir sonraki sayfaya geçmeden önce arkaplanda balonlarla takılan efulim(Effilée) ve iki askerden de bahsetmiş olayım.

Sahne Kuri'ye dönüyor. Tenguyama ile O-Tama'nın konuşması sırasında Komachiyo ve Hihimaru'nun kulak misafiri olduğunu görüyoruz. Konuşma biraz boş. Bahsetme gereği bile duymuyorum. Endişeleniyor işte Tengu.

Kuri'nin artık bölgelerinde köpek balığı timsahımız'ın(Croco-shark'ı çok gördük Wano'da.) üzerinde az evvel konuşan karakterleri görüyoruz. Artık zavallı hayvana kim vurdu bilmem kafasında iki adet şişlik, her bir gözünde birer damla gözyaşı var. En azından dişleri kırılmamış.

Chopper şişliklerin üzerinde, Momo çalışmalarına devam ediyor. Küçük Zoro olmuş resmen. O-kiku'nun kafası havada olduğuna göre BM'yi duyduğuna dair bir şeyler söyleyen kişi de o olmalı. Fakat bununla da kalmayacak, sizlere O-kiku'nun BM'yi nerede duyduğunu göstereceğim:
Evet. Luffy söylemişti. :)

Şişliklerin sorumlusu çocukluğuna geri döndüğünü yalnızca sözleriyle değil hareketleriyle de kanıtlamak istercesine zorbalık yapan BM elbette. Okobore'deki fakir insanların ona yemek verememesine karşın iyi davranmış olmaları sebebiyle keyfi yerinde.

Aynısını Napoloen için ne ben ne de Chopper söyleyebilir. Oda gözümüze soka soka bir sorun olduğunu söylüyor resmen. Bunun sebebi de BM'nin çocukluğuna dönmüş ve ruhunun bir nevi bozulmuş olması. Chopper belki de bazılarınızın aklına gelmiş olan şu soruyu da soruyor: O da mı hafızasını kaybetti?


BM Japonya'ya, affedersiniz Wano'ya özgü bir şekilde yapılmış saçı ve ağzından akan salyalarla gözüne Chopper'ı kestiriyor. Udon'da yemek yoksa kendini hazırla diyor adeta.

Ve nihayet Wano'nun haritasını alıyoruz. Onigashima ve Amigasa arasında uzaklığa dikkatinizi çekeyim. Udon ile aralarındaki mesafenin neredeyse iki katı uzaklıkta bir yer. Onigashima aynı zamanda limanın tam karşısında bir yer. Fuji-san her zamanki gibi görkemliliğini koruyor lakin şehrin kıyısındaki Ebisu'yu da gözden kaçırmanızı istemem. Oda Onigashima'yı bile dadlu çizdirmiş. Ne o bir nevi pandafatası mı? Ey Oda... Sen kimsin ya?

Büyük bir nehir Wano'yu altıya bölüyor. Her bölgenin mevsimi farklı. Udon'a ulaşmak isteyenler de nehri geçmeli. Köprüler bunun için yapılıyor evlat. Bu sırada Oda'nın BM ve Chopper arasında bir kahkaha tufanı yarattığını görüyoruz. Hapu limanının kendisine göre sol bize göre sağ kesiminde Hakumai isimli bir yer görüyoruz. Hakumai beyaz pirinç demek. Mezarlığın olduğu yerdeki Ringo ise elma demek ama Japoncayı bilirsiniz, tuhaf bir dildir ve bu sebeple bu kelimeler farklı anlamlara gelebilir. Atamayama'ya da selam olsun.

O-kiku'nun harita üzerindeki parmaklarının gölgesinin de çizilmiş olması da güzel bir detay.

Momo çalışmalarına devam ederken garibime vuruyor ve garibim de gözleriyle tepki veriyor. Momo, O-kiku'nun sorusuna bu hareketleri Zoro'dan öğrendiğini söylüyor. Eski bir Kuri lehçesinde "snatch" şeklinde çevrilmiş kelimenin olduğunu öğreniyoruz. Konuyu doğrudan Zoro'ya bağlamadan önce bunu ona öğreten kişinin öğretmeni olabileceğini de göz önünde bulundurmamız lazım, Koushirou yani. O-kiku yakıştıramıyor, ayhh. Zoro'ya dair ufak detaylar örülmeye başladı. Kılıçlar hazırlansın, koklama partisi var.

Momo kendine bir rol belirliyor ve belki de gerçekten arzuladığı rolü alabilir. Göreceğiz.

Kuzey mezarlıklarında yorgunluktan değüşük pozlar veren Nami'ye gelmeden önce ikinci karede bulunan onigiri'lere dalıyor gözlerim. Ah, karnım. Kyoshiro'dan önce Yakuza'nın en önemli ismi Hyougoro the flower, yani Hyou amcamızmış. Hani şu Udon'da Luffy'nin yardım ettiği kişi. Bizimkiler O-toko'yu geride bırakmışlar. Nami onu kontrole mi gitsek, bir de yıkanıp kendimize gelir diyor. Orochi ise insanların en ilkel ihtiyaçları üzerinden takibini yapıyormuş. Dengesiz adam. Ancak epey zekice.

Robin çok az şey öğrendiği için üzülse de Kanjuro'nu verdiği tepki yerinde sayılır. Orochi'nin savaş günü kaçta uyanacağını, Onigashima'ya götürülmek üzere Shogun için yapılacak olan adağın ne oldğunu, ziyafetin ne zaman yapılacağını, Kaido'nun en sevdiği yemeğini, adamlarının arasındaki hiyerarşiyi, ordu ve silah gücünü öğrenmiş. Epey işlevsizdi değil mi? :)

Brook sağlam bir duvar tarafından korunduğunu ve etrafında tahtadan insan figürleri olduğunu söylüyor. Shinobu ise Kokeshi'den bahsediyor. Bu bebekler Kuzey Japonya kökenli olup basit bir gövde ve yüzden oluşuyor. Gövde kısmında da çeşitli çizimler oluyor. Vikiden bir örneğini koyayım buraya:


Poneglyph de varmış ama kırmızı değilmiş sanırım. Robin'in beklentisi ise kırmızının Onigashima'da olması yönünde.

Başkentte Komurasaki'nin ölüm haberi yayılıyor. Ancak doğa üstü bir olayın yaşandığından bahseden kişiler de var. Ne bu olay? Nami'nin Zeus'u kullanması elbette.

Ebisu'da ağlayan bir Sanji görüyoruz. Aynı zamanda diğer gözünü de ucundan görüyoruz. Cenaze bir sonraki günmüş. Wano'nun "smail" isimli bir Den Den Mushi'si varmış. Small+Snail = Smail. Aman İsmail, hop İsmail. İsmaaail. Kurbik etkilenmişe benzemiyor.

Kid hakkında bilgi varmış yalnız doğrudan kaçtığına dair bir şey de söylemiyor Law? Ardından diyormuş. Adam kendi kendine konuşuyor resmen, kimseyi salladığı yok.

Daima birlikte gülüp birlikte ağlayan ikili neden böyle? Kurbağa da mı yas tutuyor?


Üzücü...

Sahne Udon'da. Kid kaçmış. Alpacaman bir Alpaca'dan beklendiği üzere tükürüp duruyor. Kid'in elinde hâlâ kelepçeleri varmış. Kid'i yakalarsa öldürürlermiş.

Hyou başkana vuran kişinin altı bacağı var. Saçına da bakacak olursak akrep olduğunu söyleyebiliriz. Onun da yanında kocaman bir fil kafası görüyoruz. Yalnız fil kafası adamın göğsünü oluşturuyor. Adamın asıl kafasını göremiyoruz baloncuktan dolayı. Oda acayip çiziyorsun yav. Bir de bir sürü boş beleş kişi. Adam kendi çalışmadığı için yemeği hak etmiyor. Bu kez Kaido Korsanları haklı. :oleyo2: Ancak Hyou başkana da helal olsun. Tam bir yakuza. ;) Luffy'nin adını vermiyor. Hyou aynı zamanda Kaido'nun adamlarına hem aptal hem de güçlü anlamlarına gelebilecek bir kelimeyle laf da koyuyor. Adam kültürlü.

Luffy'nin samuray ruhunu görmek dahi Hyou başkanın hoşuna gitmiş. Geçmişte Wano'da herkes böyle onurluymuş oysa geriye tek bir kişi dahi kalmamış. Eh, yaşananları bir anlamı olmalı değil mi?

Luffy ölümün eşiğinde olan Hyou'yu kurtarmak için kendisini durdurmaya çalışan mahkûmları dinlemeden harekete geçiyor. Oryaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah. Luffy 65 numaraya smaç inmeye geliyor. Sana benden 65 puan ulen Luffy.

Queen'in geldiğini görüyoruz ve bölüm bitiyor. Pokemon gibi bir hayvan çekyior galiba arabasını. Gerçi mekanik de duruyor meret. Tamamıyla kendine özel bir alet olsa gerek bu. Cuk diye oturmuş çünkü. Queen'in bayrağını da görmüş oluyoruz bu sırada. Q harfinin yanı sıra yılan oyununu anımsatan birkaç çizik var. Aynı zamanda aracının arkasında yer alan kuru kafanın bir alt katmanında çeşitli çizikler var.

Adamların arasında galiba 31 numaralı biri de var. İkinci rakam tam seçilmiyor. Uzunca bir boynu olan bir başkasını da görüyoruz sanırım. Ortalık adam kaynıyor işte agalar. :(

Japonca bilgim olmadığı için Jaiminis Box'ın son sayfaya koyduğu bilgileri çevireyim:
Ringo için After Bell Ring denmiş. Zilin sesi manasında mı after kullanılmış acep. Neyse dediğim gibi elma anlamına geliyor.
Kibi, alışılmadık/olağandışı güzellik, Kibi Dango.
Kuri, dokuz "stretches" diyor ama biraz manasız geldi strech kelimesi. 9 kını andırıyor biraz. Kestane demekmiş.
Hakumai, beyaz dans, beyaz pirinç.
Udon, porselen tavşan, çorba eriştesi.

Fuji dağı da normalde yazılan şeklinden farklı bir şekilde kaleme alınmış Oda tarafından. Tüm yerlerin adı biraz daha lokasyon adına benzemesi açısından farklı yazılmış zaten.

Sanji'nin PageOne ile olan dövüşü muhtemelen sonuçsuz kaldı. Eğer Sanji çizik dahi almadan yendiyse saygı duruşuna geçebiliriz çünkü.
İlerleyen bölümlerde cenazeyi görebiliriz.
Sanji, Law, Usopp ve Franky Ebisu'da. Zoro da en son oradaydı. Nami, Robin ve Shinobu da muhtemelen gidiyor. Kanjuro'nun gelmesine gerek olduğunu düşünmüyorum ve ne yazık ki Brook da arkada kalacak gibi. Bir sonraki bölümde Zoro'yu falan görebiliriz bizimkilerle. Bir diğer ihtimalse Zoro'nun ve belki de Yasu ile birlikte birkaç kişinin gitmiş olması. Bu delilerin ne yapacağı belli olmaz. Herkes gitmiş olamaz çünkü insanları görüyoruz.
Kid kaçtıysa Luffy'nin de kaçmış olması gerekir ama o muhtemelen amcayı korumak için kaçmamayı tercih etti. Ancak Kid'in kaçmasını sağlamış olabilir Raizo aracılığıyla. Ya da düşük ihtimalle Killer.
Hyou hapishanede olduğuna göre ona sadık olan yakuza üyelerinin de orada olduğunu tahmin edebiliriz sanırım. En azından bir-iki kişi çıkar.

Özetle enfes bir bölümdü. Tahmin kısmına fazla girmek istemiyorum, onun yerine her hafta çıkan bölümün tadını çıkarmak daha güzel. Haydi görüşürük.
Sayın forumdaşlarım One Piece OP935 bölüm sayılı Amaneden analiz tipi yorumuna hoş geldiniz. Kapak isteğinde Smoker kardeşimizi sigarasından çıkan dumandan mütevellit yanıyor zanneden farelerin itfaiyecilik yaptığını görüyoruz. Arkaplanda birkaç Wanted poterinin yanı sıra G-5'in 5'i de var. Smoker masabaşı göreve alışmış herhâlde. Zaten Luffy'nin peşinde de görmüyorduk. Bölümün analize geçmektedir. Lütfen yerlerinize oturunuz. Benim için 2, sizler için çeyrek saat kadar sürecek olan analiz sırasında hepinize keyifli okumalar dilerim.

Udon'un mahkûm madeninde yönetici kulesi bulunuyormuş. Kulenin kendisi Kaido'nun bayrağının kemiklerine ve birkaç karakterde gördüğümüz metalci çivilerine sahip. Ayrıca birkaç boruyu da görmek mümkün. Gaz çıkışı mı var, hayırdır? Sahne deniztaşı kelepçelerinin çalındığına dair bilgiyle başlıyor.

Altı kollu, bir kuyruklu bir hanımefendi var ve zat-ı alileri maymun Smile'ına sahip. Neden 6 kolu var bilinmez Solitaire'nin ancak akla ilk gelen şey "örümcek maymunu" Toplamda 4 kılıcı var. İsmi hepinizin bildiği üzere faldan geliyor. Son olarak kendisi müdür yardımcısı ve headliner.

Yengeç Smile kulanıcısı arkadaş kullandığı her kelimenin arasına crab ekliyor sanırım. Bahsi geçen kişi Raizo olsa gerek. Raizo başkan anahtarların yerine sahtesini koymuş her nedeense. Arkaplanda yere yığılmış bir tayfa üyesi de görüyoruz. Yengeç kardeş yalnızca yana doğru yürüyebildiği için faka basmış anlaşılan.

Bir sonraki sayfada Solitaire, suçlunun kulede olduğunu söylüyor ve söyler söylemez Raizo ortaya çıkıyor. Nin-nin diye takılıyor efendi. Sisin Raizo'su hem bir ninja hem de Dokuz Kın'dan. Bu noktada Kid'in kaçmasını sağlayan olasılıkların bir başkası tarafından yaratıldığını da öğrenmiş oluyoruz aslında. İlginç. Bu zamana kadar niye oluşturulmamış şartlar?

Sahne Luffy'nin akrebi mıhlamasıyla ve arkaplanda anlatıcının bir kez daha kurallardan bahsetmesiyle devam ediyor. Gardiyana karşı gelmenin üç aşamalı cezası var ve sırasıyla şöyle: Kolların, bacakların ve kellenin(sembolik olarak, ne şekilde öldürecekleri net değil) uçurulması. Gardiyanlara el kaldıran olursa doğrudan üçüncü aşamaya geçiyor.

Adını, Grand Millionaire adıyla da bilinen ve üç ya da daha fazla kişiyle, standart bir desteyle oynanan Daifugo oyunundan alan hem akrep Smile kullanıcısı hem headliner hem de müdür yardımcısı olan arkadaş Luffy'den tek yerken mahkûmlar endişe dolu bakışlarla onu izliyor.

Bir tarafta infazcılar, diğer tarafta Luffy'yi saygıyla ananlar. Meyve kullanıcılarına takılan deniztaşı kelepçelerinin, onlar en azından sağda solda yürüyebilsinler diye kısılmış olmasına karşın bu şekilde bir güce sahip olmaları normal olmasa da Luffy'nin son zamanlarda aldığı formdan da anlayacağımız üzere saf hâliyle dahi bir müdür yardımcısı ve headliner'ı rahatlıkla alabildiğini görüyoruz. Luffy'nin sahip olduğu güç, ağırlaşan nefesine karşın sıra dışı iradesinden geliyor. Luffy ise milletin canını sıkmak için konuştukça konuşmaya devam ediyor. Neymiş efendim antrenman yapıyormuş. Sen hiç fil dayağı yedin mi?

Fil Smile kullanıcısı olmasının yanı sıra müdür ve headliner olan Old Maid, adını Viktorya döneminden kalma bir kart oyunundan alıyor. İkiden fazla kişiyle, çeşitli destelerle oynanabilen bu oyuna dair bu kadar bilgi yeter.

Old Maid kardeşimiz aynı zamanda bir Japon maskesini andırıyor. Yalnız görüldüğü üzere bir an sonra gelen "saldırı" saldırıdan ziyade bir hapşuruk ve Old Maid'in kendisinden bağımsız, filin kendisinden geliyor. Açıkçası hoş bir sahne. Karnına kurban.


Filin çıkardığı sese örnek teşkil etmesi açısından şunu şuraya bırakayım:

Müdür Luffy'ye bildiğin tek atıyor. :oleyo2: Luffy bedensel olarak zayıf olması sebebiyle Haki de kullanamıyor anlaşılan. Pek şaşırılacak bir durum yok zira akıllara anında WB geliyor.

Queen'i görüyoruz. Kendisi bir Komurasaki fanı. Peki öldüğünü bilmiyor mu? Bilmiyor. Buradan sonra güzergahı da belli. Adamları Komurasaki'nin öldüğünü söylesek mi diye konuşuyor lakin gebermemek adına söylemiyorlar. Beraberinde ise dans başlıyor. Akla doğrudan Okama'lar geliyor.

Şarkıya bakalım. Zayıflarsam popüler olurum. İşte bu yüzden şişmanım. Toparlak görünebilirim ama hepsi kas. Şimdi şarkı ve dans zamanı. Dünyanın en düz çevirisinden buraya kadar. FUNK!

Queen, 1.32 milyar ödüllü, Veba lakaplı. All-star. Daha ne istiyorsunuz? Bu arada Müdür Viktorya döneminden kalma bir kart oyununun adını almış ve kendisi Veba lakabına sahip. Fare çıkmasın da şimdi... Bana uyar da size uyacağını sanmam.

Oda, Queen'i karikatüze etmeyi tercih ediyor. Herkes kasıntı olacak diye bir şey yok pek tabii, kendi bilir. Önemli olaylar ters-sırasıyla şöyle: Kid kaçtı, deniztaşı kelepçe anahtarları çalındı ve Luffy kaçmaya çalışıyor. Yani gerçek önem sırası şu: Luffy>anahtar>Kid
Zira diğer ikisi için olan olmuş. Luffy ise olmakta. Hatta bildiğin oluyor. Sahnenin gösterim şekline göre uzakta duran siyah nokta Luffy.

Bu arada akrep kalkmış bile.

Ebisu'da sakin bir hava var. Yasu'nun klasik muhabbetleri bir yana Zoro'nun kılıcı çalınmış ve o da ardından gitmiş. Yasu bile Zoro'nun geri dönemeyeceğini zira yolunu bulamayacağını düşünüyor, hatta bunu biliyor. Sanji ise... Evet, nerede olduğu belli.

Normalden sıcak bir suyla banyo yapan Nami, Robin ve Shinobu'ya ilave olarak arkaplanda çocuklu anneler, yaşlı çapkınlar, genç kadınlar ve... Sapık adamlar görüyoruz. Shinobu "şeytani sanatlar" diye bahsediyor meyve güçlerinden. Suların hepsini okunmuş falan mı zannediyor nedir? :oleyo2:

Ninja ve yanındakini sallayalım. Bir adet boş kalp, bir adet de suyun altında birinin olduğunu gösteren boru var. Bir tanesinin Sanji olduğu kesin diyebiliriz... Bunlardan biri değilse de bir tarafta burnundan kan çıkan biridir.


Ne tuhaf iş valla. Neyse söven yeteri kadar sövecektir, ben bir şey demeyeyim.

Shinobu yumurta kırıyor/yargı dağıtıyor.

Yakuza eskiden halkın yanındaymış. Hyougoro'nun bahsi geçiyor gene.

Arkada Minatomo'yu görüyoruz. Bizimkilere bakmayan bir o var. Adam sapık yaşlı tiplemelerinden ziyade sürekli hayıflanan bir yaşlı tipi... mi acaba?


Hyougoro o kadar nüfuzlu bir adammış ki yalnızca varlığıyla bile tüm samurayları davalarına katabilirlermiş. 20 yıl önce Wano'nun yer altı yüzü Hyougoro'ymuş. Çiçek başkentin yer altı ticaretinin tamamında parmağı varmış. Ayrıca diğer beş bölgenin yakuza patronlarına da hâkimmiş. Güç ve popülarite sahibi, şövalyeliğin tecessümüymüş. Öyle bir adammış ki Oden dahi gençliğinde ona hayranlık duyarmış.

Sahip olduğu kılıcın yonca şekline sahip olmasıyla birlikte dövmesi de Akainu'nun çiçeklerini hatırlatıyor. Yirmi yılda yaşlılıktan bu hâle gelmiş olabilir lakin altından Smoothie de çıkabilir. :oleyo2:

Rivayete göre Kurozumi ailesine boyun eğmeyi reddetmiş ve infaz edilmiş. Vakti hâlinde Kozuki ailesine destek veren Oniwabanshu lideri Fukurokuju ise Orochi'ye hizmet etmeyi seçmiş. Bu sıralarda Shinobu da Fukurokuju'nun altında çalışıyormuş ve onu bu ihanetinden dolayı affedemiyormuş. Bu noktada çok küçük bir flashback görüyoruz. Hatırlarsanız Hanzo onu hatırlamıştı. İşte hatırlama sebebi de tam olarak bu.

Anlaşılan Hyougoro'dan ümit kesilmiş. Güya Oden'den de kesildi ama... Neyse.

Kısaca ahtapotlardan bahsedeyim. Her biri hem BM hem de Luffy'lerin gemisine dadanan ahtapota benziyor. Hem tip hem de çıkardıkları ses açısından böyle. Japon'ların ahtapot takıntısına dair Mad Men isimli dizide gördüğüm bir örneği paylaşayım. Lakin +18 denilebilir. Yersizse @Smoker silersen iyi olur:

Gerisini Google'a ve size bırakıyorum. Smoker sildiyse Google'a "japanese octopus paintings" falan yazın çıkar. Bu tablo "Tako to ama". Japon erotik sanatı için kullanılan bir terim var. Shunga diye geçiyor. Genellikle ukiyo-e türünde olan Shunga ahşap baskılar üzerine yapılıyor.

Luffy yine tayfaya katılmaya çalışılıyor ancak beyhude. Hyougoro vaktinde Kaido ve Orochi'yi etkilemiş.

Malnütrisyon diye bir hastalık varmış. Yetersiz beslenme ya da hastalıklara bağlı olarak beslenme bozukluğu sebebiyle vücutta görülen değişikliklerin tamamına deniyor. Hyougoro da bu yüzden küçülmüş. Hyougoro reyiz Luffy'nin affedilmesini istiyor. Adam be. Kendindense ümidi kesmiş. :(

Kılçık fırlatan kardeşin Kawamatsu olduğunu öğreniyoruz ve bölüm bitiyor. Kawamatsu hem Raizo'yu hem de Momo'yu tanıyor. Tabii bunda şaşıracak bir şey yok. Ancak Kawamatsu'nun nihayet ortaya çıkmış olması güzel.


Toparlayalım.

Hamam sahnesi pek şaşırtıcı değil zira Oda'nın böyle bir şey çizeceği belliydi. Umarım bir kez daha çizmez diyeyim. Tek tesellim bu olsun. :( Bizimkilerin rahatlığınaysa tepkim şu olsun:

Hyougoro'nun neden gösterildiği belli oldu.
Bizimkiler taş çatlasa 500 kişi toplayabilirlermiş. Hyou başkan ilke 5.000 gözü kapalı gelir.
Kawamatsu kardeş bizimkilerin zamanda atladıklarını bilmiyor olabilir.
Kawamatsu kardeş aşağıda görünmeyen kişi olabilir. Bir başkası da olabilir. Son sahnedeki çizim şekli nedense Pedro'yu anımsattı da ondan öyle dedim.



Queen'in söylediği şarkıya bakılacak olursak belki bir ihtimal zayıf hâlini görebiliriz. Seri içinde çizilmese dahi biri SBS'de soracaktır. Öyle ya da böyle görürüz gibi geliyor.

Hiyo-- şaka şaka.


FUNK!
 
Son düzenleme:
Sayın forumdaşlarım One Piece OP935 bölüm sayılı Amaneden analiz tipi yorumuna hoş geldiniz. Kapak isteğinde Smoker kardeşimizi sigarasından çıkan dumandan mütevellit yanıyor zanneden farelerin itfaiyecilik yaptığını görüyoruz. Arkaplanda birkaç Wanted poterinin yanı sıra G-5'in 5'i de var. Smoker masabaşı göreve alışmış herhâlde. Zaten Luffy'nin peşinde de görmüyorduk. Bölümün analize geçmektedir. Lütfen yerlerinize oturunuz. Benim için 2, sizler için çeyrek saat kadar sürecek olan analiz sırasında hepinize keyifli okumalar dilerim.

Udon'un mahkûm madeninde yönetici kulesi bulunuyormuş. Kulenin kendisi Kaido'nun bayrağının kemiklerine ve birkaç karakterde gördüğümüz metalci çivilerine sahip. Ayrıca birkaç boruyu da görmek mümkün. Gaz çıkışı mı var, hayırdır? Sahne deniztaşı kelepçelerinin çalındığına dair bilgiyle başlıyor.

Altı kollu, bir kuyruklu bir hanımefendi var ve zat-ı alileri maymun Smile'ına sahip. Neden 6 kolu var bilinmez Solitaire'nin ancak akla ilk gelen şey "örümcek maymunu" Toplamda 4 kılıcı var. İsmi hepinizin bildiği üzere faldan geliyor. Son olarak kendisi müdür yardımcısı ve headliner.

Yengeç Smile kulanıcısı arkadaş kullandığı her kelimenin arasına crab ekliyor sanırım. Bahsi geçen kişi Raizo olsa gerek. Raizo başkan anahtarların yerine sahtesini koymuş her nedeense. Arkaplanda yere yığılmış bir tayfa üyesi de görüyoruz. Yengeç kardeş yalnızca yana doğru yürüyebildiği için faka basmış anlaşılan.

Bir sonraki sayfada Solitaire, suçlunun kulede olduğunu söylüyor ve söyler söylemez Raizo ortaya çıkıyor. Nin-nin diye takılıyor efendi. Sisin Raizo'su hem bir ninja hem de Dokuz Kın'dan. Bu noktada Kid'in kaçmasını sağlayan olasılıkların bir başkası tarafından yaratıldığını da öğrenmiş oluyoruz aslında. İlginç. Bu zamana kadar niye oluşturulmamış şartlar?

Sahne Luffy'nin akrebi mıhlamasıyla ve arkaplanda anlatıcının bir kez daha kurallardan bahsetmesiyle devam ediyor. Gardiyana karşı gelmenin üç aşamalı cezası var ve sırasıyla şöyle: Kolların, bacakların ve kellenin(sembolik olarak, ne şekilde öldürecekleri net değil) uçurulması. Gardiyanlara el kaldıran olursa doğrudan üçüncü aşamaya geçiyor.

Adını, Grand Millionaire adıyla da bilinen ve üç ya da daha fazla kişiyle, standart bir desteyle oynanan Daifugo oyunundan alan hem akrep Smile kullanıcısı hem headliner hem de müdür yardımcısı olan arkadaş Luffy'den tek yerken mahkûmlar endişe dolu bakışlarla onu izliyor.

Bir tarafta infazcılar, diğer tarafta Luffy'yi saygıyla ananlar. Meyve kullanıcılarına takılan deniztaşı kelepçelerinin, onlar en azından sağda solda yürüyebilsinler diye kısılmış olmasına karşın bu şekilde bir güce sahip olmaları normal olmasa da Luffy'nin son zamanlarda aldığı formdan da anlayacağımız üzere saf hâliyle dahi bir müdür yardımcısı ve headliner'ı rahatlıkla alabildiğini görüyoruz. Luffy'nin sahip olduğu güç, ağırlaşan nefesine karşın sıra dışı iradesinden geliyor. Luffy ise milletin canını sıkmak için konuştukça konuşmaya devam ediyor. Neymiş efendim antrenman yapıyormuş. Sen hiç fil dayağı yedin mi?

Fil Smile kullanıcısı olmasının yanı sıra müdür ve headliner olan Old Maid, adını Viktorya döneminden kalma bir kart oyunundan alıyor. İkiden fazla kişiyle, çeşitli destelerle oynanabilen bu oyuna dair bu kadar bilgi yeter.

Old Maid kardeşimiz aynı zamanda bir Japon maskesini andırıyor. Yalnız görüldüğü üzere bir an sonra gelen "saldırı" saldırıdan ziyade bir hapşuruk ve Old Maid'in kendisinden bağımsız, filin kendisinden geliyor. Açıkçası hoş bir sahne. Karnına kurban.


Filin çıkardığı sese örnek teşkil etmesi açısından şunu şuraya bırakayım:

Müdür Luffy'ye bildiğin tek atıyor. :oleyo2: Luffy bedensel olarak zayıf olması sebebiyle Haki de kullanamıyor anlaşılan. Pek şaşırılacak bir durum yok zira akıllara anında WB geliyor.

Queen'i görüyoruz. Kendisi bir Komurasaki fanı. Peki öldüğünü bilmiyor mu? Bilmiyor. Buradan sonra güzergahı da belli. Adamları Komurasaki'nin öldüğünü söylesek mi diye konuşuyor lakin gebermemek adına söylemiyorlar. Beraberinde ise dans başlıyor. Akla doğrudan Okama'lar geliyor.

Şarkıya bakalım. Zayıflarsam popüler olurum. İşte bu yüzden şişmanım. Toparlak görünebilirim ama hepsi kas. Şimdi şarkı ve dans zamanı. Dünyanın en düz çevirisinden buraya kadar. FUNK!

Queen, 1.32 milyar ödüllü, Veba lakaplı. All-star. Daha ne istiyorsunuz? Bu arada Müdür Viktorya döneminden kalma bir kart oyununun adını almış ve kendisi Veba lakabına sahip. Fare çıkmasın da şimdi... Bana uyar da size uyacağını sanmam.

Oda, Queen'i karikatüze etmeyi tercih ediyor. Herkes kasıntı olacak diye bir şey yok pek tabii, kendi bilir. Önemli olaylar ters-sırasıyla şöyle: Kid kaçtı, deniztaşı kelepçe anahtarları çalındı ve Luffy kaçmaya çalışıyor. Yani gerçek önem sırası şu: Luffy>anahtar>Kid
Zira diğer ikisi için olan olmuş. Luffy ise olmakta. Hatta bildiğin oluyor. Sahnenin gösterim şekline göre uzakta duran siyah nokta Luffy.

Bu arada akrep kalkmış bile.

Ebisu'da sakin bir hava var. Yasu'nun klasik muhabbetleri bir yana Zoro'nun kılıcı çalınmış ve o da ardından gitmiş. Yasu bile Zoro'nun geri dönemeyeceğini zira yolunu bulamayacağını düşünüyor, hatta bunu biliyor. Sanji ise... Evet, nerede olduğu belli.

Normalden sıcak bir suyla banyo yapan Nami, Robin ve Shinobu'ya ilave olarak arkaplanda çocuklu anneler, yaşlı çapkınlar, genç kadınlar ve... Sapık adamlar görüyoruz. Shinobu "şeytani sanatlar" diye bahsediyor meyve güçlerinden. Suların hepsini okunmuş falan mı zannediyor nedir? :oleyo2:

Ninja ve yanındakini sallayalım. Bir adet boş kalp, bir adet de suyun altında birinin olduğunu gösteren boru var. Bir tanesinin Sanji olduğu kesin diyebiliriz... Bunlardan biri değilse de bir tarafta burnundan kan çıkan biridir.


Ne tuhaf iş valla. Neyse söven yeteri kadar sövecektir, ben bir şey demeyeyim.

Shinobu yumurta kırıyor/yargı dağıtıyor.

Yakuza eskiden halkın yanındaymış. Hyougoro'nun bahsi geçiyor gene.

Arkada Minatomo'yu görüyoruz. Bizimkilere bakmayan bir o var. Adam sapık yaşlı tiplemelerinden ziyade sürekli hayıflanan bir yaşlı tipi... mi acaba?


Hyougoro o kadar nüfuzlu bir adammış ki yalnızca varlığıyla bile tüm samurayları davalarına katabilirlermiş. 20 yıl önce Wano'nun yer altı yüzü Hyougoro'ymuş. Çiçek başkentin yer altı ticaretinin tamamında parmağı varmış. Ayrıca diğer beş bölgenin yakuza patronlarına da hâkimmiş. Güç ve popülarite sahibi, şövalyeliğin tecessümüymüş. Öyle bir adammış ki Oden dahi gençliğinde ona hayranlık duyarmış.

Sahip olduğu kılıcın yonca şekline sahip olmasıyla birlikte dövmesi de Akainu'nun çiçeklerini hatırlatıyor. Yirmi yılda yaşlılıktan bu hâle gelmiş olabilir lakin altından Smoothie de çıkabilir. :oleyo2:

Rivayete göre Kurozumi ailesine boyun eğmeyi reddetmiş ve infaz edilmiş. Vakti hâlinde Kozuki ailesine destek veren Oniwabanshu lideri Fukurokuju ise Orochi'ye hizmet etmeyi seçmiş. Bu sıralarda Shinobu da Fukurokuju'nun altında çalışıyormuş ve onu bu ihanetinden dolayı affedemiyormuş. Bu noktada çok küçük bir flashback görüyoruz. Hatırlarsanız Hanzo onu hatırlamıştı. İşte hatırlama sebebi de tam olarak bu.

Anlaşılan Hyougoro'dan ümit kesilmiş. Güya Oden'den de kesildi ama... Neyse.

Kısaca ahtapotlardan bahsedeyim. Her biri hem BM hem de Luffy'lerin gemisine dadanan ahtapota benziyor. Hem tip hem de çıkardıkları ses açısından böyle. Japon'ların ahtapot takıntısına dair Mad Men isimli dizide gördüğüm bir örneği paylaşayım. Lakin +18 denilebilir. Yersizse @Smoker silersen iyi olur:

Gerisini Google'a ve size bırakıyorum. Smoker sildiyse Google'a "japanese octopus paintings" falan yazın çıkar. Bu tablo "Tako to ama". Japon erotik sanatı için kullanılan bir terim var. Shunga diye geçiyor. Genellikle ukiyo-e türünde olan Shunga ahşap baskılar üzerine yapılıyor.

Luffy yine tayfaya katılmaya çalışılıyor ancak beyhude. Hyougoro vaktinde Kaido ve Orochi'yi etkilemiş.

Malnütrisyon diye bir hastalık varmış. Yetersiz beslenme ya da hastalıklara bağlı olarak beslenme bozukluğu sebebiyle vücutta görülen değişikliklerin tamamına deniyor. Hyougoro da bu yüzden küçülmüş. Hyougoro reyiz Luffy'nin affedilmesini istiyor. Adam be. Kendindense ümidi kesmiş. :(

Kılçık fırlatan kardeşin Kawamatsu olduğunu öğreniyoruz ve bölüm bitiyor. Kawamatsu hem Raizo'yu hem de Momo'yu tanıyor. Tabii bunda şaşıracak bir şey yok. Ancak Kawamatsu'nun nihayet ortaya çıkmış olması güzel.


Toparlayalım.

Hamam sahnesi pek şaşırtıcı değil zira Oda'nın böyle bir şey çizeceği belliydi. Umarım bir kez daha çizmez diyeyim. Tek tesellim bu olsun. :( Bizimkilerin rahatlığınaysa tepkim şu olsun:

Hyougoro'nun neden gösterildiği belli oldu.
Bizimkiler taş çatlasa 500 kişi toplayabilirlermiş. Hyou başkan ilke 5.000 gözü kapalı gelir.
Kawamatsu kardeş bizimkilerin zamanda atladıklarını bilmiyor olabilir.
Kawamatsu kardeş aşağıda görünmeyen kişi olabilir. Bir başkası da olabilir. Son sahnedeki çizim şekli nedense Pedro'yu anımsattı da ondan öyle dedim.



Queen'in söylediği şarkıya bakılacak olursak belki bir ihtimal zayıf hâlini görebiliriz. Seri içinde çizilmese dahi biri SBS'de soracaktır. Öyle ya da böyle görürüz gibi geliyor.

Hiyo-- şaka şaka.


FUNK!
Eline sağlık forumdan uzaktım yeni okudum.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık